Seek & Find Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 3, 2012 καλησπερα, εχω ενα seagate freeagent usb 1tb γυρω στα 2 χρονια. την τελευταια εβδομαδα ακουω συνεχομενα "κλικ" σαν να χτυπαει καπου η κεφαλη. αυτ τα κλικ αν ξεκινησουν ακουγονται για 6-7 δευτερα κα σταματουν. μετα απο λιγο παλι. να ανησυχησω για click of death? (δεν εχω καποιο προβλημα με αναγνωση/εγγραφη των αρχειων που εχω αποθηκευσει)Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 4, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 - Μετέφερε σε άλλο σημείο τα όποια δεδομένα που έχεις αποθηευμένα σε αυτόν τον σκληρό. - Κατέβασε ένα διαγνωστικό από το site του κατασκευαστή και τρέχτω να δείς τί θα σου βγάλει. - Ξεκίνα να ανησυχείς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Απρίλιος 4, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Η ταλαιπωρια ειναι οτι εχω χρησιμοποιησει περι τα 350GB και δεν εχ που να τα βαλω. θα τρεξω το διαγνωστικο και θα ποσταρω. ευχαριστω πολυ Edit: το συντομο τεστ το περασε. Το θεμα ειναι οτι ο κατασκευαστης προτεινει το long test για usb ομως λεει οτι μπορει να σβησει δεδομενα. Αν το τρεξω χωρις το repair θα εχω προβλημα με τα δεδομενα; θα μπορεσω να βγαλω εικονα για την κατασταση του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Απρίλιος 4, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 όσες φορές έχω ακούσει αυτό το τακ δεν ήταν ποτέ για καλό μετά από λίγο έψαχνα για δίσκο:fist: αργά η γρήγορα θα σου μείνει στα χέρια μην αγχώνεσαι κάνε εκεί κάνα test με το hdtune ένας φίλος είχε πρόβλημα με τον δίσκο του ολοκαίνουργιο sony vaio και πότε πότε έτρωγε κάτι freeze για κάποια δευτερόλεπτα και μετά όλα ήταν ok. περνούσε το test στο hdtune αλλά στο s&m θυμάμαι είχε κολλήσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkabamarux Απρίλιος 4, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Θα σου προτεινω τη λυση που εγραψα και σε ενα αλλο ποστ.Συνηθως μετα απο καποιο χρονικο διαστημα οι θηκες που εχουν μεσα τους σκληρους τα "παιζουν". Μου εχει συμβει και εμενα πολλες φορες και κανω το εξης ως λυση:Με μεγαλη προσοχη ανοιγεις τη θηκη που εχει μεσα το δισκο, τον βαζεις μεσα σε μια αλλη θηκη που εχεις αγορασει και αυτο ηταν.Στο 99% των περιπτωσεων που το εχω δοκιμασει εχουν λειτουργησει κανονικα οι δισκοι.Αν δεν λυθει το προβλημα σου με αυτο τοτε πολυ απλα πρεπει να παρεις αντιγραφο τα περιεχομενα καπου (σε ενα δισκο ενος φιλου) διοτι ο δισκος μετρα μερες για να μας χαιρετησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 4, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Παρε backup, δες αν εχει εγγυηση απο το σιτε του κατασκευαστη και στειλτον Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Απρίλιος 4, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Θα σου προτεινω τη λυση που εγραψα και σε ενα αλλο ποστ.Συνηθως μετα απο καποιο χρονικο διαστημα οι θηκες που εχουν μεσα τους σκληρους τα "παιζουν". Μου εχει συμβει και εμενα πολλες φορες και κανω το εξης ως λυση: Με μεγαλη προσοχη ανοιγεις τη θηκη που εχει μεσα το δισκο, τον βαζεις μεσα σε μια αλλη θηκη που εχεις αγορασει και αυτο ηταν. Στο 99% των περιπτωσεων που το εχω δοκιμασει εχουν λειτουργησει κανονικα οι δισκοι. Αν δεν λυθει το προβλημα σου με αυτο τοτε πολυ απλα πρεπει να παρεις αντιγραφο τα περιεχομενα καπου (σε ενα δισκο ενος φιλου) διοτι ο δισκος μετρα μερες για να μας χαιρετησει. Θα σου πρότεινα να ΜΗΝ κάνεις αυτό που σε συμβουλεύουν εδώ. Το ίδιο προσπάθησα και εγώ πριν από κάνα μήνα σε ένα παρόμοιο δίσκο με αποτέλεσμα να σπάσω τα κλιπσάκια της θήκης. Ο δίσκος ήταν νεκρός βέβαια και επειδή μετά δεν ξαναέκλεισε η θήκη είπα αντίο στην εγγύηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seek & Find Απρίλιος 25, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 25, 2012 Γεια σας, Ευχαριστω για ολα. Ποσταρω απλα για να ενημερωσω το τι ακολουθησε. Αφου πηρα ενα αντιγραφο τα πιο σημαντικα κατεβασα το seatools και το πλακωσα σε ολα τα τεστ που ειχε και τα περασε ολα! Αμεσως μετα κατεβαζω το HDD sentinel να μην πολυλογήσω τα περασε ολα. Καθ'ολη την διαρκεια το κλικ δεν σταματησε. Κατεβαζω και ενα bootable cd με εργαλεια για σκληρους τα περναει ολα... μιλαμε για 12 ωρες/μερα για 2 μερες συνεχομενες. Τρελάθηκα το παραταω εκτος ρευματος για 15 μερες και φευγω για Πασχα. γυρισα χτες το βαζω και δουλευει αθορυβα μεχρι τωρα. Τι συμπερασμα να βγαλω ρε παιδια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Απρίλιος 26, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 26, 2012 Το ίδιο πρόβλημα είχα με το δικό σου. Όταν πήγα να τον κάνω διαμόρφωση δεν ολοκληρωνόταν (12 ώρες περίμενα και μετά την σταμάτησα). Είπα στο eshop να κάνουν διαμόρφωση και όχι τα τεστ. Την επόμενη ημέρα μου έκοψαν πιστωτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.