Jump to content

Απορίες για Intel Quad QX6700

Halomaniac

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα στο The lab.

Σήμερα παρέλαβα σε εξαιρετική κατάσταση ένα τέτοιο κομμάτι, από τις αγγελίες του the lab, και έχω μία βασική απορία. Γιατί στο Realtemp Και στις ιδιότητες των παραθυριών δεν αναγνωρίζει ακριβώς το μοντέλο, παρά γράφει Core 2 Quad έτσι σκέτο?

Επίσης με 1 ώρα GTA IV αν η θερμοκρασία φτάνει στους 65-67 βαθμούς μαξ είναι ψηλά? Είχα μια AC Freezer 7 pro αλλά έσπασε το ηλίθιο ποδαράκι της βάσης όταν το έβαζα και έτσι προτίμησα για προσωρινή λύση να βάλω την "μαμά" ψύκτρα!

Σόρρυ αν είναι ηλίθιες οι ερωτήσεις ή τίποτα τέτοιο, απλά φαντάστηκα ότι όλο και κάποιος θα έχει επαφή με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και την "συμπεριφορά" του...:p

Η θερμοκρασία ψιλο νορμάλ τη βρίσκω, για το αλλο, τι μητρική εχεις με τι εκδοση bios?

To Coretemp πάντως τον αναγνωρίζει κανονικά!!! Επίσης, η μητρική είναι Gigabyte P45-UD3LR με BIOS όπως διαβάζεται από το CPU-z το F1. Λογικά υποστηρίζεται ο CPU, Καθώς είναι πιο παλιός από τον e6550 που φόραγε πρίν...

Thanks. εχω ήδη ηρεμήσει, βασικά για τις θερμοκρασίες ρώταγα περισσότερο, καθώς είχε πάρει το αυτί μου ότι οι kentsfield είναι πιο ζεστοί από τους conroe, και μου έτυχε η αναποδιά με την καλή ψύκτρα. Πάντως δεν βλέπω να τον clock-άρω αυτόν, οπότε μιά χαρά του έχει κάτσει και η μαμά ψύκτρα!:dance3::dance3::dance3:

Η aftermarket ψύξη δεν ειναι μονο για το overclocking.Χαμηλά temps δίνουν extra διάρκεια ζωής και φυσικά ανάλογα την ψύκτρα χαμηλότερο θόρυβο σε σχέση με την μαμα intel.

Δε θα τον κλοκαρεις?..!! οχι οτι ειναι αργος αλλα τα 2.66 ειναι ''λιγα''....

Οι θερμοκρασιες σου ειναι λογικες. Με 9700 λίγο χαμηλοτερες εχω εγω.

+φωνώ απόλυτα, είμαι ο πρώτος που φωνάζει για την σωστή ψύξη... Αλλά ντάξει, μόλις τώρα βγήκα από 2ωράκι στο F1 2011, Με τον επεξεργαστή συνέχεια από 70% μέχρι 100% load και θερμοκρασίες 65-68 βαθμούς. Θα ήθελα λίγο χαμηλότερα,αλλά για την μαμά ψύκτρα της intel το θεωρώ πολύ καλό.

Ψύκτρα κάποια στιγμή θα αγοραστεί και τότε θα δοκιμαστεί αν και πόσο κλοκάρεται... νομίζω έχει και ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, έτσι δεν είναι? Πάντως από τον e6550@3.16Ghz που τον είχα είναι σαφώς ανώτερος, ακόμα και stock...

Offtopic, δεν ξέρω αν έχει παρατηρηθεί γενικότερα, έχουν περάσει πάνω από 4 χρόνια από τότε που εμφανίστηκαν αυτοί οι CPU και δεν έχουν ξεπεραστεί ακόμα.... Οκ ενας i5 είναι καλύτερος, αλλά όχι τόσο ώστε να χρειάζεσαι καινούριο σύστημα, όπως πχ, πριν 5 χρόνια οι core 2 duo σε σχέση με τους Pentium D και 4... Ο i3 που έχω στην δουλειά είχε παρόμοιες επιδόσεις με τον 6550 μου σε διάφορα προγράμματα.

Οχι ότι μας χαλάει αυτή η κατάσταση βέβαια, απλά το αναφέρω ως γενική παρατήρηση...:magic:

Καλος ειναι, απλα τα ρολογια του ειναι χαμηλα (2.66) για διεργασιες που χρειαζονται υψηλα ρολογια κ οχι πυρηνες.

Ναι ξεκλειδωτο εχει. Εγω τον εχω (10->)12x266=3192.....(ουτε 3,2 :p)

ΥΓ. ευτυχως εχει αρκετη cache κ αντεχει στο χρονο....αν φανταστεις οτι τον αγορασα το Νοεμβριο του 2006 (οταν βγηκε δλδ) κ εχουμε 2012...

Η cashe δε μετραει και τοοοσο αλλα αντέχουν λιγο ακόμα αυτοι...εγω ειμαι με 2πυρινη εκδοση(o/c @3.4) και δεν τη παλεύω δυστυχώς.

Για ψυξη καλα ειναι μια αφτερμαρκετ λυση (εχω ultra extreme και ειμαι οκ) δες megahalems

Εφτιαξα και το ποδαράκι της ψύκτρας... (πραγματικά δεν κοιμόμουν σήμερα αν δεν το έφτιαχνα) και τσουπ μετά από λίγο GTA max temps 50-51 βαθμους. Εκεί πιστεύω είναι ιδανικά, τώρα και εγώ μάλλον κάπως με τον πολλαπλασιαστή θα παίξω ώστε να πετύχω 3.1~3.2 και θα τον αφήσω στην ησυχία του μετά!!

Κάτι relevant, παίζοντας με τον πολλαπλασιαστή το ρεύμα να το αφήσω σταθερό? (οχι auto, σταθερό!!)

Extra νέα, επιτυχημένο O/c και απο μένα, στα 3.2! Λίγο ρευματάκι παραπάνω δηλαδή στα 1.375 volt, και το σύστημα σηκώνεται με επιτυχία, με πολλαπλασιαστή 12!! Οι θερμοκρασίες αυξήθηκαν ελαφρά, δηλαδή με κανα μισάωρο φορμουλα που εχω γράψει τώρα, (cpu load 70%-90%) είχα μαξ 55 βαθμούς! idle είμαι στους 39~41!! πολύ νορμάλ το θεωρώ, δεν με βλέπω να κυνηγάω παραπάνω!!!:dance3::dance3::dance3:

Πολυ ρευμα δινεις για 3.2ghz.Οχι πως θα παθει τπτ απλα αν μπορεις δοκιμασε κ με λιγοτερο να δεις που εισαι σταθερος.

Τι vid εχεις?

VID 1.3500v οπως μου δίνει το coretemp. το θέμα είναι οτι με λιγότερο ρεύμα δεν δούλευε με 12 πολλαπλασιαστή... Απο θερμοκρασίες, εκει στα 55 παίζει ακόμα όταν ζορίζεται!

edit τι ειναι με δύο λογια το VID???

Μαλιστα.Επεσες σε οχι τοσο καλο κομματι.

vid ειναι το default ρευμα που χρειαζεται το cpu για να λειτουργησει.

σήμερα έκατσα να το ψάξω λίγο παραπάνω, και διαπίστωσα ότι για κάποιον λόγο είχα βάλει τις μνήμες στα 2.0V. Το έβαλα στο auto, και ο επεξεργαστής για κάποιον λόγο σαν να έλυσε όλα του τα προβλήματα, ξεκινάει κανονικά με 12 πολλαπλασιαστή και default ταση, οπως ειπαμε VID, στα 1.3500. το άλλο που παρατήρησα απο την αλλαγή cpu, είναι λίγο πιο αργό "σήκωμα" των windows, αλλα αυτό ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός της αλλαγής επεξεργαστή χωρίς φορματ... αλλα βαριέμαι τώρα... ισως μετά το πάσχα να φάει το φορματάκι του και να στρώσει....

Ωραιος..χαιρομαι που υπαρχουν ακομα ατομα με s 775 πλατφορμα...:T:

Λεφτά... δεν υπάρχουν... και μεταξύ μας, το pc Μου αυτην την στιγμή μου φαίνεται πιο γρήγορο από τον i3 που έχω στην δουλειά, και αποδίδει παρόμοια στα games με τον i5 πόυ εχουν πάρει οι δύο κολλητοι μου... οκ απο μετρήσεις είναι ένα 10% πάνω οι i5 ,αλλά δεν αξίζει τώρα να δίνεις 200 και ευρώ για να πας σε νέα πλατφόρμα....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.