Jump to content

Προβλημα σε toshiba satellite

kotopoulos

Recommended Posts

ειχεσ δικιο τωρα που το ειδα

USB-FDD Legacy Emulation=Enabled

αλλά πρέπει να βρω στικακι 4gb γιατί δε νομίζω να δει το maxtor 320gb και ας είναι flash

δοκίμασε δεν χάνεις κάτι.. απλά πιθανόν να πρέπει να είναι αδειος... Φλασάκι 4gb γιατί να θες?

και σιγά μη μας κάνουν ότι θέλουν τα ρημάδια!!!!!!!!!!!:fun:

κατέβασα το Universal USB Installer(UUI) από εδώ

Universal USB Installer – Easy as 1 2 3 | USB Pen Drive Linux

έβαλα το σκληρό του toshiba στη θήκη,το κούμπωσα στο desctop, έτρεξα το UUI και τον έκανα bootable με το Hiren's BootCD 15.1 μέσα

Μετά τον έβαλα πάλι στο toshiba και..........bootαρε το ρημάδι επιτέλους

Τώρα μένει να δω τι θα κάνω με το bios αλλά δε με νοιάζει καθόλου γιατί έχω OS εχω dos έχω απ όλα έχω

:dance3::dance3::dance3::dance3::dance3::dance3::dance3:

ναι με την διαφορά ότι εγώ δεν θέλω να κάνω psw recovery γιατί δεν μου ζητάει

Αυτό που θέλω είναι bios reset για να αλλάξω το

device config=setup by OS

για να μπορέσω να αλλάξω τα settings του bios μέσα από το bios όχι από το software της toshiba το οποίο δεν υπάρχει πια(ούτε το supervisor psw που θέλει για να μου δώσει πρόσβαση στο bios μέσω windows)

:T:

Στο service manual ,στο 4,13 δείχνει την μπαταρία της matherboard (RTC Battery). Αν την βγάλεις για 10 λεπτά, θα γίνει reset στο bios. Αλλά θα πρέπει να λύσεις το laptop απ' ότι βλέπω στο σχέδιο.

είπε ότι το έβγαλε πιο πάνω..μισό αφού πλέον μπουταρες με φλασάκι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τα Win απο εκεί να ξεμπερδεύεις?

όχι με φλασακι από το ide 0 έχω bootαρει και τώρα έχω και ntfs partition

με αφαίρεση της μπαταρίας δεν κάνει reset στα settings,μόνο στην ώρα/ημερομηνία κάνει

πάει για flash αλλά πρέπει να το κοιτάξω καλά γιατί δεν είναι desktop με dual bios

αν γίνει λάθος θα έχω άλλο ένα h/w κρεμασμένο στον τοίχο(παιδική συνήθεια να κρεμάω τα ''ψημένα'' στον τοίχο:fist:)

Και δεν τελειώσαμε ...

Τώρα οποίος μπορεί να βρει κάτι σχετικό με την επιλογή του bios:

Device Config. = Setup by OS

γιατί το manual γραφεί ότι έτσι είναι default :

--------------------------------------------------------------------------------------

Configuration

This option lets you set the device configuration.

All Devices------------BIOS sets all devices.

Setup by OS ---------Operating system sets devices that it can control.(Default)

NOTE: When using installed OS, selecting “Set by OS” is recommended.

But, when setting “PC CARD-Controller Mode” to other than “ Auto-

Selected”, select “ All Devices”.

--------------------------------------------------------------------------------------

αλλά πουθενά δεν βλέπω να γραφεί πως μπορώ να το αλλάξω χωρίς το toshiba hw setup utility το οποίο τρέχει στα προεγκατεστημένα windos xp

http://tim.id.au/laptops/toshiba/satellite%20a10%20pro%20a10%20tecra%20a1.pdf

googlαρω για info:p αλλά μπορεί κάποιος από εσάς να το βρει νωρίτερα και να το postαρει

φίλε μου μπορείς να κάνεις μια ανακεφαλαίωση για το τι λειτουργικό έχεις τώρα πως το έχεις εγκαταστήσει και τι θες να κάνεις? αυτό το πρόγραμμα που λές δεν το έχει πουθενά να το κατεβάσεις?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.