Jump to content

Seagate σκληροί:τί παίζει με την εγγύηση???

serpico75

Recommended Posts

Απ' όσο έχω δει στο site του e-Shop που βγάζει σε κάθε προϊόν εγγύηση, σχετικά με τους σκληρούς της Seagate που με ενδιαφέρουν (320GB και 500GB), άλλοι έχουν εγγύηση 1 έτος (μόνο) και άλλοι 3 έτη.

Έχει ψάξει κανείς το θέμα σχετικά; Τί παίζει με αυτή τη διαφορά στα έτη; Δύο χρόνια διαφορά είναι πολλά και πολύ σημαντικά !!

Απ' ό,τι είδα στο site του e-Shop, οι δίσκοι που έχουν 1 χρόνο είναι οι 7200.12, ενώ οι 7200.14 έχουν 3. Τί γίνεται; Μήπως οι 7200.12 έχουν κάποιο ανάλογο πρόβλημα με αυτόν το χαμό που είχε γίνει με την παρτίδα 7200.11 και η Seagate έχει μειώσει την εγγύηση; Μπήκα στο site της Seagate, και στο σημείο που μπορείς να βρεις τα έτη εγγύησης, αλλά πέρα από μοντέλο θέλει και s/n σκληρού, κάτι που φυσικά δεν έχω για την έρευνα που κάνω.

Μπορεί κανείς να πει κάτι σχετικά?

Thanks !!

ειχανε βγαλει ανακοινωση και η seagate κ η western πως αν ψαχνουμε περισσοτερη εγγυηση θα πρεπει να την πληρωνουμε κ αντιστοιχα. Κοινως θα μειωναν τα χρονια και αν θα θελουμε το κατιτις παραπανω +€20-€40.

Γιαυτο βλεπεις αυτες τις διαφορες που φυσικα αντικατοπτριζονται και απο τις τιμες..

Ανακοίνωση έβγαλαν και οι δύο εταιρείες μετά τις πλυμμήρες στα εργοστάσια τους πέρυσι αλλά εγώ θυμάμαι να μίλαγαν μόνο για μείωση της διάρκειας της εγγύησης χωρίς παρατάσεις και έξτρα χρεώσεις.

Η μείωση της εγγύησης δεν αφορούσε ολόκληρη την γκάμα, π.χ. στα περισσότερα enterprise μοντέλα δεν μειώθηκε.

Ανακοίνωση έβγαλαν και οι δύο εταιρείες μετά τις πλυμμήρες στα εργοστάσια τους πέρυσι αλλά εγώ θυμάμαι να μίλαγαν μόνο για μείωση της διάρκειας της εγγύησης χωρίς παρατάσεις και έξτρα χρεώσεις.

Η μείωση της εγγύησης δεν αφορούσε ολόκληρη την γκάμα, π.χ. στα περισσότερα enterprise μοντέλα δεν μειώθηκε.

μιλουσε η δε seagate για συνεχιση της ισχυουσας πολιτικης της και η δε western, για μειωσεις εγγυησεων και αυξησεις τιμων.

θα προσπαθησω να το βρω.

Για τις αυξήσεις νομίζω ότι το έχουμε εμπεδώσει όλοι από την αρχή της «κρίσης»...

Οι μειώσεις των εγγυήσεων, άποψη μου, μπορεί να οφείλονται στο γεγονώς πως όταν τα εργοαστάσια επανήλθαν σε πλήρη παραγωγή οι εταιρείες προκειμένου να καλύψουν την έλλειψη και την αυξημένη ζήτηση που είχε δημιουργηθεί ενδέχεται να «χαλάρωσαν» κάπως τους ποιοτικούς τους ελέγχους.

Και για να μην χρειαστεί να το «πληρώσουν» αργότερα μείωσαν τις εγγυήσεις σε ορισμένα μοντέλα.

[ftlulz]

Σύντομα θα ειναι εργαλεία τρομοκρατίας οι σκληροί δίσκοι,μιας και αν εχεις μεγάλο δίσκο θα κατεβάζεις απο τα πειρατικά λιμάνια. Σύμφωνα πάντα με τον Κ.Σαρκοζί αυτά τα μέρη περιθάλπτουν τρομοκράτες και εγκληματίες.Για αποφυγή τέτοιων θεμάτων οι καλές εταιρίες όπως wd&seagate αποφάσισαν να κάνουν πιο δύσκολο το εργο των τρομοκρατών αυξάνοντας τιμές και μειώνοντας εγγυήσεις.

[/ftlulz]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.