vagsk Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 1, 2012 Ανοίγω εδώ το θέμα γιατί θεωρώ οτι σχετίζεται με την τροφοδοσία ρεύματος όπως και τα PSUsΨάχνω για σταθεροποιητή τάσης και προσανατολίζομαι σε τύπου servo. Αρχική σκέψη ήταν να καλύψει την τηλεόραση και το home threater αλλά μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και για σταθεροποίηση τάσης στο βασικό Η/Υ πριν το UPS.Κοιτάω λοιπόν γα ένα εύρος 500-1500VA.Βρήκα αυτό με λίγο ψάξιμό σε νετ και η τιμή του φαίνεται καλή., , , , , relay mode, servo modeΔεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με σταθεροποιητές αλλά φαίνεται καλή λύση. Υπάρχει καμιά αντιπρόταση ή κάποιο σχόλιο; Θα πρέπει να προσέξω τίποτα κατά την εκλογή stabilizer; Τα φώτα σας παρακαλώ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
atome Απρίλιος 1, 2012 #2 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2012 Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator εγω εχω αυτο εδω και 5 χρονια και δεν εχω κανενα παραπονο το ακουω αρκετες φορες να δουλευει ειτε σε πτωση τασης ειτε σε υπερταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 1, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2012 Καλούτσικο είναι αλλά μοιάζει να είναι τύπου relay. Tα servo κατα κανόνα είναι πιο θορυβώδη όταν ρυθμίζουν την τάση, πιο ακριβά σε κόστος και έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια ως προς την ρύθμιση της τάσης. Τα βράδια βλέπω και εγώ το UPS και το AVR ρίχνει την τάση στα 200-210V γιατί το δίκτυο στέλνει πάνω απο 240V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 2, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2012 Ειναι εξαιρετικο το συγκεκριμενο apc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Απρίλιος 2, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2012 Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator εγω εχω αυτο εδω και 5 χρονια και δεν εχω κανενα παραπονο το ακουω αρκετες φορες να δουλευει ειτε σε πτωση τασης ειτε σε υπερτασηπριν 1-2 χρονια εδωσα 100 ευρω για να παρω δυο απο δαυτα.. Η ψυχολογικη φθορα που μου εχουν προκαλεσει εκτοτε δεν περιγραφεται! Αυτο το #$%#$^#$^ μαραφετι, οταν πεφτει το ρευμα δεν επανερχεται μονο του!!!!Πρεπει να το κλεισεις, να αποσυνδεσεις το φορτιο και να το ανοιξεις παλι!Εγω το ηθελα για συστηματα που δουλευαν 24/7/365 με αποτελεσμα τον χειμωνα να μη βγαζουν ουτε βδομαδα ανοικτα!! Μπορειτε να καταλαβετε νευρα. Τελικα πηρα ενα ζευγαρι απο τον μιμικο και εκανα δουλεια μου.Ειχα σκεφτει να τα πειραξω λιγο για να παρακαμψω αυτη τη διαδικαδια, αλλα δε βρηκα χρονο.Καλη ειναι η ποιοτητα, αλλα να μη χανουμε και σε πρακτικοτητα@ Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 2, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2012 Δεν ψάχνω κάτι τόσο επώνυμο όσο APC. Και σίγουρα σε τεχνολογία προτιμώ servo και όχι relay Link to comment Share on other sites More sharing options...
atome Απρίλιος 2, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2012 πριν 1-2 χρονια εδωσα 100 ευρω για να παρω δυο απο δαυτα.. Η ψυχολογικη φθορα που μου εχουν προκαλεσει εκτοτε δεν περιγραφεται! Αυτο το #$%#$^#$^ μαραφετι, οταν πεφτει το ρευμα δεν επανερχεται μονο του!!!!Πρεπει να το κλεισεις, να αποσυνδεσεις το φορτιο και να το ανοιξεις παλι!Εγω το ηθελα για συστηματα που δουλευαν 24/7/365 με αποτελεσμα τον χειμωνα να μη βγαζουν ουτε βδομαδα ανοικτα!! Μπορειτε να καταλαβετε νευρα. Τελικα πηρα ενα ζευγαρι απο τον μιμικο και εκανα δουλεια μου.Ειχα σκεφτει να τα πειραξω λιγο για να παρακαμψω αυτη τη διαδικαδια, αλλα δε βρηκα χρονο.Καλη ειναι η ποιοτητα, αλλα να μη χανουμε και σε πρακτικοτητα@Μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις οταν δεν επανερχετε μονο του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Απρίλιος 2, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2012 Μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις οταν δεν επανερχετε μονο του?Για παραδειγμα, ενα βραδυ εχει καταιγιδα. Δεν εχω ιδεα αν οι διακοπες ειναι μονο στιγμιαιες ή και διακρείας.Την επομενη ημερα που παω να δω γιατι εκλεισε, βλεπω πως ο διακοπτης ειναι ΟΝ, αλλα δεν υπαρχει output και το LED λειτουργιας ειναι επισης κλειστο. Το ρελε ασφαλειας (ή καπως ετσι) ειναι ενεργοποιημενο.Αυτο που πρεπει να κανω καθε φορα, ειναι να κλεισω το avr απο τον διακοπτη του, να αποσυνδεσω ολο το φορτιο, και να πατησω παλι το ΟΝ. Διαφορετικα θα μεινει κλειστο στον αιωνα τον απαντα! Οποτε τί να την κανω την ποιοτητα APC (λεμε τωρα, αυτα μονο φημες ειναι) αν μου βγαζει το λαδι καθε χειμωνα και καθε καλοκαιρι με τις ζεστες..Σημειωνω οτι ειχα παρει τελικα τρια απο αυτα, 1 απο eshop, 2 απο πλαισιο, σε διαστημα 1 ετους. Και εχουν δοκιμαστει σε διαφορετικα σημεια και με διαφορετικα φορτια.Τα απλα avr του μιμικου που τα αντικατεστησα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι τροφοδοτουν παλι το φορτιο τους οταν επανερχεται η ταση τροφοδοσιας στο δικτυο! Και ειναι και πολυ μικροτερα (500VA) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 2, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 2, 2012 Έριξα την παραγγελια για το stabilizer με servo. Είναι Ελληνικής κατασκευής. Παράδοση 2-5 εργάσιμες.Για να δούμε ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Απρίλιος 3, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Καλοριζικο!Εχεις να μας δωσεις ενα λινκ αυτου που παραγγειλες και την τιμη του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 4, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Βεβαίως. Είναι και στο πρώτο post. Το link είναι αυτό http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=9_167_710&products_id=10048 Πρόκειται για servo stabilizer 1500VA σε μαύρο χρώμα. Είναι Ελληνικής κατασκευής και έχει ψηφιακή ένδειξη για την τάση. Περιμένω παραλαβή σήμερα οπότε ενδεχομένως να ακολουθήσουν και photos EDIT: Mόλις το παρέλαβα. Η πρώτη εντύπωση είναι το μέγεθος του που είναι σχετικά μικρό (34 x 19.2 x 22.5). Από ποιότητα είναι καλούτσικό. Έχει ένα διακόπτη ασφαλείας στην πίσω πλευρά που ανοίγει το ρεύμα και κατόπιν τον κλασσικό διακόπτη ΟΝ-OFF στην μπροστά πλευρά. Η LCD οθόνη είναι φωτιζόμενη σε κόκκινο χρώμα και έχει ενδείξεις για τάση εξόδου, τάση εισόδου και φορτίο επι της %. Οι πρίζες και ο διακόπτης ασφαλείας στην πίσω πλευρά δεν είναι και τόσο σταθερές. Η τάση εξόδου είναι σταθερή στα 224V. Αυτό αναφέρει το UPS που συνέδεσα πάνω καθώς και ένα βολτόμετρο πάνω στο πολύπριζο στην έξοδο του σταθεροποιητή. Η τάση δικτύου κατά το βολτόμετρο αυτή τη στιγμή είναι 232V. Τέλος όσο αναφορά την ποιότητα θα μπορούσε να είναι λίγο πιο προσεγμένο. Δεν είναι τελείως λείες οι επιφάνειες και σε κάποια σημεία φαίνονται αμυδρώς γραμμές. Για την τιμούλα του όμως είναι τίμιο. Έχω προσπαθήσει να επισυνάψω και κάποιες φωτό. δεν έβρισκα την φωτογραφική μηχανή οπότε θα αρκεστείτε στην κάμερα του κινητού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.