JohnyMontana Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2012 Kαλησπερα παιδες , ψαχνω για μνημες για να αναβαθμησω λιγο το pc μου (εχω 4G corsair XMS 1333 9-9-9 latency)και ειπα να ρωτησω πιο εμπειρα ατομα για προτασεις απο το φορουμ!!!Ειδα τις Corsair Vengeance 8G 1600 8-8-8 latency στα 75 ευρω!Πιστευω οτι ειναι καλη επιλογη, εχετε κατι καλητερο να προτεινετε???Αναμενω προτασεις!!!
Thanos1972 Μάρτιος 31, 2012 #2 Μάρτιος 31, 2012 Δεν θα δεις διαφορες απο cl9 αλλα τεσπα.Crucial Ballistix Tactical 8GB DDR3 Non ECC CL8 1600MHz ΤΙΜΗ 63.79 €Patriot Viper Xtreme 8GB DDR3 Non ECC CL8 1600MHz ΤΙΜΗ 64.73 €Crucial Ballistix Tactical 8GB DDR3 Non ECC CL8 1600MHz ΤΙΜΗ 68.49 €G.Skill Ares 8GB DDR3 Non ECC CL11 2133MHz ΤΙΜΗ 70.22 €G.Skill Ripjaws X 8GB DDR3 Non ECC CL11 2133MHz ΤΙΜΗ 72.39 € εγω εδω θα πηγαινα.σε τι συστημα θα μπουνε?
Volrath Μάρτιος 31, 2012 #3 Μάρτιος 31, 2012 Άμα δεν ασχολείσαι με benchmarks/oc διαφορά δε πρόκειται να δεις με τις 9ρες. Δεν αξίζει να πλήρώσεις 30-40% δηλαδή παραπάνω. Τσίμπα το πιο φτηνό σετάκι - low profile κατά προτίμηση για να είσαι οκ και με ψύκτρες - από γνωστή εταιρία και καθάρισες.Εγώ τις vengeance lp μπλε 1600/9 φοράω τώρα, θα στις πρότεινα ανεπιφύλακτα.
Trexx Μάρτιος 31, 2012 #4 Μάρτιος 31, 2012 Kαλησπερα παιδες , ψαχνω για μνημες για να αναβαθμησω λιγο το pc μου (εχω 4G corsair XMS 1333 9-9-9 latency)και ειπα να ρωτησω πιο εμπειρα ατομα για προτασεις απο το φορουμ!!!Ειδα τις Corsair Vengeance 8G 1600 8-8-8 latency στα 75 ευρω!Πιστευω οτι ειναι καλη επιλογη, εχετε κατι καλητερο να προτεινετε???Αναμενω προτασεις!!!Kαλησπέρα. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το Pc? Γιατί από τα 1333 στα 1600 και από το cl9 στο cl8 δεν θα δεις καμία διαφορά. Μόνο σε benchmarks και αν. Αναβάθμιση θα ήταν να βάλεις άλλα 4 από την ίδια για μεγαλύτερη άνεση.Πέταμα χρημάτων καθαρό το θεωρώ για να είμαι ειλικρινής. Πες όπως λέει και ο Θάνος τι άλλο έχει το pc γιατί αν δεν έχεις ssd είναι η πρωτη κίνησή σου για αναβάθμιση.
Trexx Μάρτιος 31, 2012 #5 Μάρτιος 31, 2012 Άμα δεν ασχολείσαι με benchmarks/oc διαφορά δε πρόκειται να δεις με τις 9ρες. Δεν αξίζει να πλήρώσεις 30-40% δηλαδή παραπάνω. Τσίμπα το πιο φτηνό σετάκι - low profile κατά προτίμηση για να είσαι οκ και με ψύκτρες - από γνωστή εταιρία και καθάρισες.Εγώ τις vengeance lp μπλε 1600/9 φοράω τώρα, θα στις πρότεινα ανεπιφύλακτα.Αφού έχει ήδη μνήμη ρε συ, γιατι να μην βάλει μία ίδια?
SirDiman Μάρτιος 31, 2012 #6 Μάρτιος 31, 2012 Στις μνημες για οτιδηποτε αλλο περα απο world records και καθαρα νουμερα σε benchmarks μονο μεγεθος κοιταμε... Τις corsair τις προτινω και εγω, αρκετα ωραιες
JohnyMontana Μάρτιος 31, 2012 Author #7 Μάρτιος 31, 2012 Λοιπον παιδες το pc μου ειναι : AMD Phenom 2 X4 955 (OC 3,9 GHz) Ram (OC 7-7-7-24 cl) 4G 1333 XMS 3 Corsair HDD SSD CORSAIR GT 60G GPU 6870 ATI RADEON HD MOBO GIGABYTE 890-GA Παιζω ΟC σταθερα αλλα σκεφτομαι να κανω την αναβαθμηση για να φτασω τερμα επιδοσεις και να τσεκαρω εαν υπαρχει διαφορα για να ρηξω ξανα το CPU μαμα, εαν δεν υπαρχει διαφορα απο το OC απο κανονικο τοτε θα το αφησω μαμα. Εαν ειναι ετσι οπως το λετε τοτε θα παρω τις Corseres με 9cl και θα τις ρηξω ξανα στα 7 για να τσεκαρω φαση.
JohnyMontana Μάρτιος 31, 2012 Author #8 Μάρτιος 31, 2012 Παιζει να κρατησω και τις παλιες να τις βαλω μαζι???Η θα εχω προβλημα επιδη το ενα ζευγαρι ειναι 1333 και το αλλο 1600?
Trexx Μάρτιος 31, 2012 #9 Μάρτιος 31, 2012 1)O CPU σου μαμά δεν κάνει bottleneck με την 6870 οπότε και να τον επαναφέρεις δεν θα χάσεις τίποτα όποιες μνήμες και να έχεις.2)Για να ρίξεις τις corsair cl9 στα 7 θα πρέπει να τις πας στα 1333 μπορεί και λιγότερο. Στο τέλος λοιπόν θα έχεις χειρότερες και από αυτές που έχεις τώρα.3) Το όποιο "κενό" επιδόσεων (σε real life κατάσταση δεν υπάρχει καν κενό btw) μεταξύ στοκ και 3,9 δεν θα καλυφτεί από τις μνήμες, όποιες και να πάρεις.Συμπέρασμα: Πρόσθεσε άλλα 4gb, αν τα χρειάζεσαι κι αυτά, από τη μνήμη που έχεις.ΕΝΤΙΤ: Θα δουλεύουν όλες 1333.
Thanos1972 Μάρτιος 31, 2012 #10 Μάρτιος 31, 2012 Αφου εισαι και με phenomako τοτε οχι,δεν αξιζει να πας ουτε στις vengeance ουτε πουθενα αλλου.το συστημα σου μια χαρα ισσοροπημενο ειναι.εαν θα κερδισεις κατι θα ειναι απο την αυξηση του μεγεθους και μονο. και αυτο μονο σε περιπτωση που δεν σου φτανουν τα 4 που εχεις.προσωπικα εγω ημουν με 4gb αρκετους μηνες στο συστημα της υπογραφης και ηθελα απλα να παω σε 8 (τοτε που τα 4 ειχαν 55 τα 2Χ2).διαφορες που ειδα?καμια.τις εχω και τις βλεπω να καθεται ο χωρος τους αδειος.και με κλοκαρισμα παλι καμια διαφορα.(τετοια που να αξιζει να αναφερθει)εαν πραγματικα χρησιμοποιεις προγραμματα που αξιοποιουν την μνημη τοτε να την κανεις την αλλαγη.η εαν πας σε κανενα Lliano και τον ανεβασεις.που δεν βρισκω τον λογο να το κανεις (να πας σε Lliano).σε εχει πιασει τωρα επειδη ειναι φθηνα ε?αστα να πανε..............παρολλα αυτα εαν οντως θελεις να παρεις,παρε καλυτερα ενα ζευγαρι 2Χ4 με κανενα 50ρικο και εισαι οκ.(αλλα οχι τις vengeance λογω ψηλων heatspreaders)ποσο το εχεις ανεβασει το cpu_nb σου?
JohnyMontana Μάρτιος 31, 2012 Author #11 Μάρτιος 31, 2012 Οχι , μεσα στο BF3 βλεπω καποια παγωματα καποιες φορες τα οποια παρατηρω οτι ειναι λογο αυξης της μνημης!!!Εχω ανοιχτο CPU meter και τσεκαρω τι δεν παει καλα!Πιστευω οτι εχετε δικιο στην διαφορα με τα timing αλλα σε αποδοσεις θα δω διαφορα πιστευω σε παιχνιδια με μεγαλες απαιτησεις!Ειδικα στις μεγαλες αναλυσεις (full hd).Οσο για το NB δεν θυμαμαι ποσο το εχω παει :clap:
Trexx Μάρτιος 31, 2012 #12 Μάρτιος 31, 2012 Αυτό πώς το συμπέρανες? Αν κάποια μνήμη σε επηρεάζει στο battlefield ειδικά, αυτή είναι η vram και όχι η ram. Η κάρτα σου έχει 1gb και το bf3 την τρώει με το κουτάλι. Δεν θα σταματήσουν τα παγώματα αν βάλεις άλλη μνήμη ram.
Thanos1972 Μάρτιος 31, 2012 #13 Μάρτιος 31, 2012 Οχι , μεσα στο BF3 βλεπω καποια παγωματα καποιες φορες τα οποια παρατηρω οτι ειναι λογο αυξης της μνημης!!!Εχω ανοιχτο CPU meter και τσεκαρω τι δεν παει καλα!Πιστευω οτι εχετε δικιο στην διαφορα με τα timing αλλα σε αποδοσεις θα δω διαφορα πιστευω σε παιχνιδια με μεγαλες απαιτησεις!Ειδικα στις μεγαλες αναλυσεις (full hd).Οσο για το NB δεν θυμαμαι ποσο το εχω παει :clap:Ρε συ johny απο την Montana,ενταξει δεν πιστευω οτι ειναι κοπος να δεις ποσο ειναι το cpu_nb απο την στιγμη που εχεις κλοκαρει και μιλας και για μνημες......κατεβασε και ενα cpuz και δες το απο εκει και πες μου.μπορει να ειισαι στοκ και εαν το πας καμια 2600 και... θα δεις καλες διαφορες.απο full hd και παιχνιδια και τετοια οπως λες,απο την μνημη δεν θα δεις διαφορα.οπως σου ειπε ο δεινοσαυρος,το παιχνιδι θελει αρκετη μνημη απο την καρτα γραφικων.επισης πρεπει να μας διευκρινησεις εαν το συγκεκριμενο το παιζεις single player η multiplayer.ναι,εχει διαφορα.τελος παντων,να σε γλυτωσουμε απο περιττα εξοδα θελουμε αλλα δεν το βλεπω να γινεται.μην απογοητευτεις μονο οταν βαλεις την μνημη επανω και δεν δεις τις διαφορες που περιμενεις.
Trexx Μάρτιος 31, 2012 #14 Μάρτιος 31, 2012 Ρε συ johny απο την Montana,ενταξει δεν πιστευω οτι ειναι κοπος να δεις ποσο τελος παντων,να σε γλυτωσουμε απο περιττα εξοδα θελουμε αλλα δεν το βλεπω να γινεται.μην απογοητευτεις μονο οταν βαλεις την μνημη επανω και δεν δεις τις διαφορες που περιμενεις. +1 ένα. Στο κάτω κάτω δεν θα βγουν από τη δική μας τσέπη Θάνο φοβάμαι ότι έστω και απειροελάχιστα μπορεί να είναι ίσως και πιο αργές οι 9-9-9-24 στα 1600 από τις 7-7-7-24 στα 1333. Οπότε μη δει και διαφορές προς το χειρότερο (οχι σε real life βέβαια, ούτε στα παιχνίδια)
JohnyMontana Απρίλιος 1, 2012 Author #15 Απρίλιος 1, 2012 Λοιπον εκει θα δειτε τα στοιχεια, γενικα πιθανοτατα καταλαβενω οτι δεν θα υπαρξει διαφορα . Τo bf παιζω multiplayer ενωειται..!
astrovasilis Απρίλιος 1, 2012 #16 Απρίλιος 1, 2012 Συγγνωμη αλλά μουφα παντως ο 955 αν θελει 1.47 V στα 3.9 GHZ... 1.4 επρεπε...Τοσο θελω γω... Να πας τουλαχιστον 2400ΜΗΖ το CPU-NB αν κανεις OC... ( ταb memory sto cpuz )
Thanos1972 Απρίλιος 1, 2012 #17 Απρίλιος 1, 2012 Λοιπον εκει θα δειτε τα στοιχεια, γενικα πιθανοτατα καταλαβενω οτι δεν θα υπαρξει διαφορα .Τo bf παιζω multiplayer ενωειται..! Στην καρτελα memory πηγαινε η spd.δεν θυμαμαι τωρα ποια απο τις 2 γα να το δουμε.κατω απο εκει που σου λεει ποση μνημη εχεις ειναι. Συγγνωμη αλλά μουφα παντως ο 955 αν θελει 1.47 V στα 3.9 GHZ... 1.4 επρεπε...Τοσο θελω γω... Να πας τουλαχιστον 2400ΜΗΖ το CPU-NB αν κανεις OC... ( ταb memory sto cpuz ) Οντως καποια βλακιεια θα εχει γινει.πολυ ειναι για 3.9 το ρευμα.εκτος και εα το εχει αφησει στο auto.εμεις τα ειχαμε πει και στο αλλο,παραδιπλα Edit:δεινοσαυρε,δεν θα δει διαφορες απο τα 1333 με 7αρια στα 1600 με 9 αρια.τα ιδια θα ειναι.θα δει διαφορες εαν ανεβασει το cpu_nb που κατι μου λεει οτι το εχει στοκ.
Trexx Απρίλιος 1, 2012 #18 Απρίλιος 1, 2012 Στην καρτελα memory πηγαινε η spd.δεν θυμαμαι τωρα ποια απο τις 2 γα να το θα δει διαφορες εαν ανεβασει το cpu_nb που κατι μου λεει οτι το εχει στοκ.Ενδεχομένως Θάνο, δεν γνωρίζω τι παίζει με το cpu_nb. Απλά τα κολλήματα που αντιμετωπίζει δεν θεωρώ ότι είναι θέμα επεξεργαστή αλλά vram.H 6870 είναι ήδη οριακή σε single player αν θες να παίζεις τέρμα bf3 (ή κοντά στο τέρμα) πόσο μάλλον σε multiplayer.Eνδεικτικά το δικό μου cpu usage στο bf3 είναι 65-73 %
The One Απρίλιος 1, 2012 #19 Απρίλιος 1, 2012 Συμφωνα με αυτα http://www.thelab.gr/vgas-motherboards-cpus-ram-reviews/corsair-vengeance-8gb-pc3-12800-cl9-review-91252.html#content_start οι Vengeance δεν πιανουν 7αρια timings με την καμια...
JohnyMontana Απρίλιος 1, 2012 Author #20 Απρίλιος 1, 2012 Το BF3 se multiplayer δεν πιανει το antialising x4 (πεφτουν ασχημα τα fps) με αυτο το υλικο , και με την προηγουμενη καρτα (4890) και με αυτην!Δεν ξερω τι αλλο μπορει να φτεει.!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.