Tectonic Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2012 Καλησπερα παιδες. Ενδιαφερομαι να αγορασω ενα 3d monitor και οτι αλλο απαιτειται για να παιζω καποια games 3D. Ειμαι παντελως ασχετος πανω στο θεμα οποτε εχω πολλες ερωτησεις και αποριες. 1)Καταρχας μπορω να παιζω 3D με την 7970 ? 2)αξιζει στις Amd gpu το 3D? 3)Θελω 24" μονιτορ ωστε να μπορω να κανω και eyefinityμε το υπαρχον 24" μονιτορ που εχω τωρα , αμα θελω να παιζω ενα παιχνιδι Non-3d. 4)To παραπανω ειναι εφικτο που περιγραφω ? 5)Το 3d vision kit της nvdia ειναι συμβατο με τις ati?Διαβασα σε καποιο φορουμ οτι ειναι καλυτερο απο το αντιστοιχο HD 3D της AMD. 6)Επισης πηρε καπου το ματι μου οτι οι ΑΤΙ καρτες πρεπει να ειναι συμβατες με HDMI 1.4a και οχι με HDMI 1.4 7)Εχει δοκιμασει καποιος 3D με ατι καρτες να μου πει την εμπειρια του ? 8)Τa drivers θα ειναι ικανοποιητικα στο 3d gaming και στο eyefinity ? γτ ολο προβληματα διαβαζω οτι εχουν. Οσο για τα λεφτα σκοπευω να διαθεσω γυρω στα 300 ευρω.αν ειναι λιγο περισσοτερα δεν υπαρχει προβλημα.Εξαλου θα ψαξω να βρω οτι ποιο φτηνο υπαρχει στην ευρωπη. Ευχαριστω,Tecto
Helly Μάρτιος 31, 2012 #2 Μάρτιος 31, 2012 1) Ναι ?!2)Οχι με ταση προς ισως..3)Ποιο monitor δε μας ειπες...4)το παραπανω5)Οχι φυσικα.Ναι ειναι καλυτερο αλλα πολυ το βρισκουν κουραστικο λογω active τροπου6)Δε γνωριζω για το HDMI να σου πουν καλυτερα κατοχοι7)Οτι και το 68)Αγνωσται αι βουλαι της ATI.Mε βαση το παρελθον δε θα ελπιζα κατι στο αμεσο μελλον αλλα τωρα που ξεκινησε το war και σε multi monitor - 3D setups με 680 - 7970 ποτε δε ξερεις...300 ευρο ξεχνας καλο 24 με 3D Vision εκει θες 500αρικο παντως.
Tectonic Μάρτιος 31, 2012 Author #3 Μάρτιος 31, 2012 ευχαριστω για την απαντηση σου helly.το μονιτορ μου ειναι MONITOR:Syncmaster B2430HD 24'Για 3d μονιτορς δεν εχω ιδεα.εχεις να μου προτεινεις καποιο καλο ακομα και στα 500 ευρω που λες ? θα κανουμε καμια οικονομια παραπανω αν ειναι και αξιζει.Samsung S23A750D | Skroutz.grαυτο δεν ειναι καλο ?
Tectonic Μάρτιος 31, 2012 Author #5 Μάρτιος 31, 2012 Δεν αξιζει το 3d, κανε eyefinity... μα αυτος ειναι ο στοχος μου και η ερωτηση μου επισης. μπορω με το μονιτορ που εχω ,αν αγορασω ενα 3d μονιτορ, να κανω και eyefinity? και αν θελω καποια στγμη να παιζω ενα παιχνιδι 3d η να δω μια ταινια να χρησιμοποιω μονο το 3d monitor ? sorry αλλα με ειναι τελειως noobie με το θεμα αυτο.
SirDiman Μάρτιος 31, 2012 #6 Μάρτιος 31, 2012 Ξεχνα εντελώς το 3d δεν αξιζει ειναι άθλιο ειδικά στα fps.Καλύτερα eyefinity να έχεις μπόλικο fov, εκτος αν το παιχνιδι ειναι παραξενο-console port και δεν σε αφήνει να πειράξεις το fov...
virus777 Απρίλιος 2, 2012 #7 Απρίλιος 2, 2012 Εχω ακούσει οτί το 3d ζαλίζει μετά το μισάωρο. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά όμως ας μας πουν οι κάτοχοι. Πάντώς εμένα αν με έτρωγε θα πήγαινα σε ef ή ακόμα καλύτερα σε καμιά οθόνη-κτήνος 40'++.:magic:
LazyGreek Απρίλιος 2, 2012 #8 Απρίλιος 2, 2012 [MENTION=23023]Tectonic[/MENTION]Λοιπόν πάμε τώρα από την αρχή.Και θα ξεκινήσουμε με τις ερωτήσεις σου.1. Ναι μπορείς να παίξεις 3D με την 7970.2. Αυτό είναι σχετίκο η AMD έχει Passive 3D και η Nvidia έχει Active 3D μέσω του 3D Vision.3. Με αυτό το θέμα για μένα η αποψή μου είναι πούλα το το μόνιτορ, και πάρε αλλά 3. Το Samsung που πόσταρες από το Skroutz με τα 300 ευρώ. Οχι ότι δεν μπορείς να πάρεις άλλα 2 και να κάνεις την δουλεία σου, αλλά λέμε πιο θα ήταν το σωστό και το καλύτερο.4. το 3D Vision και 1 και 2 δεν είναι συμβατό.5. Δεν ισχύει αυτό, ότι HDMI και να πάρεις (που θα πάρεις αυτό που σου δίνει το 3D monitor κάνει την δουλεία του.) Επίσης η 7900 σειρά από την AMD έχει 1 x HDMI (with 3D) δες τα specification της κάρτας. και δες και για το HDMI για να καταλάβεις τις διαφορές ανάμεσα στο HDMI 1.4/1.4a/1.3 http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI6. Δεν έχει και καμιά διαφορά το 3D πιστεύω ανάμεσα στις 2 εταιρίες όλα παίζοντα γύρο από τις οθόνες πιο πολύ.7. και όσο για τους Drivers δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα για το Eyefinity. Για το 3D, στις AMD κάρτες δεν παίζει κανένα ρόλο ο Driver! Για να έχεις 3D χρησιμοποιείς 2 άλλα προγράμματα. Μπορεις να βρείς τα πάντα εδώ πέραAMD HD3D TechnologyΕπίσης τα μόνιτορ που υποστιρίζουν το HD3D είναι εδώ.Recommended 3D Displays και τα προγράμματα που χρησιμοποιείς για Gaming είναι το iZ3D + TriDef3D Desktop Graphics for ConsumersΓια ταινίες θες το PowerDvD / WinDvD Και οποιοσδήποτε Bly ray 3D player έχεις.είναι λίγο μπέρδεμα.και το καλό με την Nvidia είναι ότι παίρνεις το 3D Vision και τα κάνεις όλα από εκεί αυτόματα.Τώρα όλα αυτά με 300 ευρώ δεν πας πουθενά.Γνώμη μου για μένα είναι τώρα να κάνεις το εξής.Καταρχήν πρέπει να μας πεις τι κάρτα γραφικών έχεις.Πρώτα θα καταλήξεις τι κάρτα θα πάρεις 7970? 580? 680?Γιατί άμα πάρεις το παραπάνω μόνιτορ Samsung S23A750D | Skroutz.grσε αυτό δεν θα λειτουργεί σε 3D vision.για να έχεις 3D vision πρέπει να έχεις και 3D Vision Ready monitor a.k.a ASUS - Display- ASUS VG278Hπερισσότερα info here: 3D Vision System RequirementsΚαι όταν μας πεις γιατί εγώ τι κάρτα γραφικών έχεις και τι θες να κάνεις συνεχίζουμε και παρακάτω γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις1. θες Eyefinity?/surround? (για Nvidia πλεον με τις 680) (με απλά μόνιτορ)2. θες 3D surround?3. θες να έχεις το μόνιτορ το οποίο έχεις τώρα και να πάρεις και άλλο ένα μόνο για 3D Πρώτα απ όλα πρέπει να μας εξηγίσεις τι θέλεις.Γιατί όλα αυτά μαζί δεν γίνονται!Επίσης κάνω ένα EDIT:Το παραπάνω μόνιτορ τις Samsung προτείνεται γενικά πιο πολύ για 120Ηz και επειδή είναι φθυνό και μπορείς να κάνει Eyefinity με 120hz (δηλαδή πάει σφαίρα το παιχνίδι)και επίσης μου φαίνεται για την Nvidia είναι σύγουρό ότι θα έχεις 30 FPS (CAP) σε ότι 3D περιβάλλον να είσαι και παραπάνω να μπορεί να δώσει η κάρτα 30fps θα βλέπεις και πιστεύω ότι ισχύει και για την AMD αυτό.
rory Απρίλιος 2, 2012 #9 Απρίλιος 2, 2012 Άμα θες οπωσδήποτε 3D πας σε Nvidia και σε top κάρτα για να παίζεις καλά! Τα χρήματα που διαθέτεις είναι λίγα για 3D πάντως. Το 3d vision kit της Nvidia έχει μόνο 200+€,βάλε και άλλα 300-350€ για κανένα καλό 3D monitor πας αμέσως στα 500-600€. Πρόταση δική μου: Αν είναι να δώσεις 500-600€ για 3D,πάρε το NVIDIA 3DTV Play (είναι μόνο το software που χρειάζεσαι για 3D,40$ έχει) και μια 3Dtv 40"+ με τα υπόλοιπα χρήματα,άλλαξε και την κάρτα σου με μια 680-580 και θα είσαι άρχοντας! Αν τα χρήματα σου είναι περιορισμένα στα 300-400€ ξέχνα το 3D,δεν αξίζει για τόσο μικρο budget! Κανε ένα Eyefinity και θα είσαι οκ!
Tectonic Απρίλιος 2, 2012 Author #10 Απρίλιος 2, 2012 Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Οποτε για να γινω και γω ποιο συγκεκριμενοςΕχω την sapphire 7970 αγορασμενη απο αμαζονα αμερικης :smoke: .υπαρχει περιπτωση να γινει η καρτα rma και να παω σε 680 αλλα ας το αφισουμε εξω απο την εξισωση αυτο .Θελω να εχω ενα μονιτορ να παιζω games 3d και να βλεπω movies.Το υπαρχον μονιτορ που εχω δεν θελω να το αλλαξω γτ βλεπω TV σε αυτο.Η ερωτηση μου ειναι απλη.Μπορω να αγορασω ενα μονιτορ 24" να παιζω 3δ οποτε θελω σε αυτο μονο.Και ολα τα αλλα games που καιγομαι να τα παιζω στο samsung που εχω + το νεο 3d που θα αγορασω με Eyefinity ?Δλδ πολυ απλα θελω 3d.. παιζω στο 3d monitor.θελω οποιοδιποτε αλλο NON-3d ..κανω EF με τα 2 μονιτορς που θα εχω.Γινεται αυτο?
rory Απρίλιος 2, 2012 #11 Απρίλιος 2, 2012 Γίνεται αυτό που λες,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα ταιριάζουν τα μόνιτορ μεταξύ τους,σε εικόνα εννοώ!Καλύτερα να είναι ίδια τα monitor για eyefinity/surround!
LazyGreek Απρίλιος 2, 2012 #12 Απρίλιος 2, 2012 Πάμε τώρα.Καταρχήν κρατάς την 7970 τότε, και όχι δεν μπορείς να την κάνεις RMA μόνο να την πουλήσεις αλλού.Όταν λες βλέπεις TV τι εννοείς?Και δεν κατάλαβα γιατί θες να παίζεις στην καινούρια σου οθόνη μόνο 3D και όλα τα άλλα Games που καίγεσαι να τα παίζεις στην άλλη?Αφού μπορείς να παίζεις στην καινούρια και 3D και χωρίς 3D -ούτε σι άλλος άμα πας στην S23A750D έχει πολύ καλύτερο Panel (καλύτερη εικόνα/χρώματα και τα σχετικά από την οθόνη που έχεις ως TV)Και ναι μπορείς να κάνεις EF και με την καινούρια και με τα άλλα 2 μόνιτορ που θα πάρεις.αλλά το 3D μόνιτορ δεν είναι μόνο για 3D.άμα θες μόνο 3D πάρε μια τηλεόραση καλύτερα 3D TV και τέτοιακαι δεν πας για EF ούτε για τίποτα άλλο.
Tectonic Απρίλιος 2, 2012 Author #13 Απρίλιος 2, 2012 Πάμε τώρα.Καταρχήν κρατάς την 7970 τότε, και όχι δεν μπορείς να την κάνεις RMA μόνο να την πουλήσεις αλλού. Όταν λες βλέπεις TV τι εννοείς? Και δεν κατάλαβα γιατί θες να παίζεις στην καινούρια σου οθόνη μόνο 3D και όλα τα άλλα Games που καίγεσαι να τα παίζεις στην άλλη? Αφού μπορείς να παίζεις στην καινούρια και 3D και χωρίς 3D -ούτε σι άλλος άμα πας στην S23A750D έχει πολύ καλύτερο Panel (καλύτερη εικόνα/χρώματα και τα σχετικά από την οθόνη που έχεις ως TV) Και ναι μπορείς να κάνεις EF και με την καινούρια και με τα άλλα 2 μόνιτορ που θα πάρεις. αλλά το 3D μόνιτορ δεν είναι μόνο για 3D. άμα θες μόνο 3D πάρε μια τηλεόραση καλύτερα 3D TV και τέτοια και δεν πας για EF ούτε για τίποτα άλλο. Την 7970 μπορω να την κανω Rma και εχω μιλησει με αμαζον . απλα σκευτομαι αν συμφερει να την στειλω και να παρω μια 680 λογω μεταφορικων και της περιοδου που θα μεινω χωρις pc αλλα οπως ειπα ας το αφησουμε εξω αυτο. Οταν εννοω βλεπω TV ειναι TV monitor h samsung που εχω. ολα τα αλλα games θελω να τα παιζω και στα 2 μονιτορ και οχι σε ενα απο τα 2. Για 3ο μονιτορ δεν το σκευτομαι ακομα.ενα ακομα θελω να αγορασω λογω χρηματων και χωρου που εχω στο δωματιο μου. Μπρορεις να μου δοσεις μερικα λινκς που πιστευεις οτι ειναι αξιολογα για την χρηση που το θελω ? το ιδανικο θα ηταν να ειναι 24 " αλλα αποτι κοιταξα και γω 23" και 27 " υπαρχουν
rory Απρίλιος 2, 2012 #14 Απρίλιος 2, 2012 Φίλε μου όπως σου είπα και πιο πάνω,καλύτερα να είναι ίδια τα monitor για eyefinity/surround!Δεν παίζει ρόλο μόνο να είναι στις ίδιες διαστάσεις,αλλά να ταιριάζουν και οι υπόλοιπες δυνατότητες στις οθόνες σου!Φωτεινότητα,χρόνος απόκρισης κτλ!Για'μενα δώσε το monitor που έχεις και πάρε 3DTV 40"+ και τα έχεις όλα σε ένα!Εκτός αν καίγεσαι για eyefinity/surround!
Tectonic Απρίλιος 2, 2012 Author #15 Απρίλιος 2, 2012 Φίλε μου όπως σου είπα και πιο πάνω,καλύτερα να είναι ίδια τα monitor για eyefinity/surround!Δεν παίζει ρόλο μόνο να είναι στις ίδιες διαστάσεις,αλλά να ταιριάζουν και οι υπόλοιπες δυνατότητες στις οθόνες σου!Φωτεινότητα,χρόνος απόκρισης κτλ! Για'μενα δώσε το monitor που έχεις και πάρε 3DTV 40"+ και τα έχεις όλα σε ένα! Εκτός αν καίγεσαι για eyefinity/surround! ναι αυτο το ξερω εχεις δικιο σε αυτο που λες.Θα κοιταξω μπας και βρω καποιον να ενδιαφερετε και να παω σε 2 23" γτ με το 40" το ποιο πιθανο ειναι να παθω εγκεφαλικο στο 1 μετρο αποσταση που καθομαι απο το πσ
rory Απρίλιος 2, 2012 #16 Απρίλιος 2, 2012 Ναι,το σωστό είναι να πας σε δυο τα ιδια! Τα παραλές πάντως!!! Εγώ έπρεπε να έχω πάθει εδώ και καιρό με 46" στο 1.5m! Αν ήσουν στην πόλη μου ευχαρίστως να σου έδειχνα κανένα παιχνίδι 3D στην TV για να έχεις μια άποψη!
SirDiman Απρίλιος 2, 2012 #17 Απρίλιος 2, 2012 Εχω ακούσει οτί το 3d ζαλίζει μετά το μισάωρο. Δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά όμως ας μας πουν οι κάτοχοι. Πάντώς εμένα αν με έτρωγε θα πήγαινα σε ef ή ακόμα καλύτερα σε καμιά οθόνη-κτήνος 40'++.:magic:Ισχυει, εγω δεν εχω κανένα θεμα με ολες τις τεχνολογίες 3d αλλα της amd δεν λεει μια (κάπως καλύτερη η nvidia).Για εμενα μονόδρομος EF γιατι το 3d θα το βαλεις μια δυο φορες και μετα τελος (στο λεω γιατί το εχω δει οτι δεν εχει ωραίο εφφε αλλα και το φιλαράκι μου που ειναι hardcore gamer δεν το χρησιμοποίησε άλλοτε)
Tectonic Απρίλιος 2, 2012 Author #18 Απρίλιος 2, 2012 Ισχυει, εγω δεν εχω κανένα θεμα με ολες τις τεχνολογίες 3d αλλα της amd δεν λεει μια (κάπως καλύτερη η nvidia).Για εμενα μονόδρομος EF γιατι το 3d θα το βαλεις μια δυο φορες και μετα τελος (στο λεω γιατί το εχω δει οτι δεν εχει ωραίο εφφε αλλα και το φιλαράκι μου που ειναι hardcore gamer δεν το χρησιμοποίησε άλλοτε)κοιτα και γω hardcore gamer ειμαι αν σκεφτεις οτι στον main μου στο wow ειχα 400days played time.βλεπω πολλα παιχνιδια να το supportaroun ολο και περισσοτερο.Τωρα που παιζω LoL βλεπω οτι θα βαλουν 3d και εκει.Επισης ειναι και οι ταινιες στην μεση που αξιζουν.το να δωσω 300 ευρω για ενα ενα καλο 3d monitor αντι για 240 για το ips της dell πιστευω δεν ειναι και τοσο μεγαλη η διαφορα ουτε θα βγω χαμενος.Ακομα και να εχεις δικιο και να μην χρησιμοποιησω και γω ποτε το 3d.Σαν τεχνολογια ειναι νεα αλλα βλεπω οτι υπαρχει διαθεση απο τις εταιριες και βγαζουν ολο και περισσοτερα 3d games.
drizztgr Απρίλιος 2, 2012 #19 Απρίλιος 2, 2012 Απαντάς μόνος σου ρε αδερφε!Υπάρχει διάθεση και είναι υπο ανάπτυξη! Ωραία σκέφτηκες με την πρωοπτική μελλοντικής χρήσης (καλά εκανες απ'τη μία) ! Όταν αυριο μεθάυριο τελιοποιηθεί αυτο το 3D gaming, μήπως τότε η οθονίτσα που στάμπαρες δεν θα καλύπτει τις απαιτήσεις γι'αυτό το σκοπό? Οπότε τα extra που θα σκάσεις τώρα πάνε στο βρόντο? Τα παιδιά αυτό που είπαν ειναι μιάς και είσαι gamer άσε το 3D και πάνε απλά στη σήγουρη και δοκιμασμένη λύση του απλού και πανέμορφου ef(που θα σου κοστήσει και λιγότερο)!Όταν με το καλό έρθει και το σωστό 3D gaming το ξαναβλέπεις!
Tectonic Απρίλιος 2, 2012 Author #20 Απρίλιος 2, 2012 Απαντάς μόνος σου ρε αδερφε!Υπάρχει διάθεση και είναι υπο ανάπτυξη! Ωραία σκέφτηκες με την πρωοπτική μελλοντικής χρήσης (καλά εκανες απ'τη μία) ! Όταν αυριο μεθάυριο τελιοποιηθεί αυτο το 3D gaming, μήπως τότε η οθονίτσα που στάμπαρες δεν θα καλύπτει τις απαιτήσεις γι'αυτό το σκοπό? Οπότε τα extra που θα σκάσεις τώρα πάνε στο βρόντο? Τα παιδιά αυτό που είπαν ειναι μιάς και είσαι gamer άσε το 3D και πάνε απλά στη σήγουρη και δοκιμασμένη λύση του απλού και πανέμορφου ef(που θα σου κοστήσει και λιγότερο)!Όταν με το καλό έρθει και το σωστό 3D gaming το ξαναβλέπεις!ναι ρε συ drizztgr ωραιο ειναι και το Eyefinity αλλα το ποστακι μου ειναι να παρω καμια ιδεα για το 3d που ειμαι ασχετος και θελω να το δοκιμασω.βεβαια πολλοι λετε οτι δεν αξιζει οποτε θα το ξανασκευτω.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.