deninho Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2012 Είδαμε κι αποείδαμε, αφού δε με άκουγε κανείς όταν φτιάξαμε το σπίτι, τώρα θέλουμε δίκτυο. Είναι 3 τα επίπεδα, και σε κάθε επίπεδο πάει 1 καλώδιο cat5e. Τα 3 καλώδια συγκεντρώνονται σε ένα σημείο. Από τα 4 ζευγάρια που υπάρχουν μέσα σε κάθε καλώδιο, χρησιμοποιείται το ένα, για τηλέφωνο. Γίνεται να χρησιμοποιηθούν τα 2 από τα 3 που περισσεύουν για να κάνουμε ένα δίκτυο 100mbit, ή θα υπάρχει πρόβλημα; Προφανώς θα αλλαχθούν τα πριζάκια που υπάρχουν για το τηλέφωνο, και θα μπουν 2πλά (rj 11 & rj45), και switch κάτω (εκεί που καταλήγουν τα 3 καλώδια) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 31, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2012 Για 100mbit σου φτάνουν 4 καλωδιάκια (2 ζευγάρια από τα 4 που έχει το cat5e) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreask Μάρτιος 31, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2012 Ναι φίλε μου μπορεις! Σο 1000αρι χρειαζεσαι ολα τα ζεύγη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάρτιος 31, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2012 Η απορία ήταν αν θα έχω θέματα με τη συνύπαρξη τηλεφώνου και δικτύου στο ίδιο cat5e, αλλά απ'ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις σας, είμαι οκ. Σας ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Απρίλιος 1, 2012 #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2012 Είσαι ΟΚ ! Δεν θα έχεις θέματα ! Όλο μου το σπίτι παίζει έτσι. Σε κάθε πρίζα τηλ. που είχα ένα UTP Cat5 έβαλα μια SCHNEIDER SEDNA SDN5100121 (TEL. + DATA) = φτηνή αλλά καλή και έχω παντού ενσύρματο δίκτυο χωρίς προβλήματα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Απρίλιος 1, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2012 Για 100άρι θέλεις μόνο τα καλώδια 1,2,3,6 οπότε μπορείς να βάλεις στα 2 καφέ το τηλέφωνό σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.