Jump to content

Raid to AHCI

bleo8onhs

Recommended Posts

Το λέει και το θέμα παιδιά,

θέλω να μετατρέψω εγκατάσταση windows 7 64 από raid 0 σε ένα δίσκο και ahci mode. intel ich9r κοντρολερ.

Κλωνοποίησα το raid και το αντέγραψα στον δίσκο,όλα καλά, μα τα windows μπουτάρουν μόνο σε raid mode. Αν το γυρίσω σε ahci παίρνω για boot μπλε οθονούλα με το γνωστό STOP 0x0000007B.

Διάβασα τους οδηγούς που λένε όλοι το ίδιο πράγμα για το sata σε ahci, με τα μηδενικά στο μητρώο, δεν δουλεύει.

Είναι το raid mode, ahci? Υποθέτω πως ναι. Το samsung magician διαφωνεί. Και αν ναι, δεν θα έπρεπε να μπουτάρει?

Ελάτε και αν το λύσουμε θα είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση στο νετ που λύθηκε!

Ναι είναι.Σε επιδόσεις είναι το ίδιο πράγμα .Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να "γκρεμίσεις" το raid (με κάποιον raid manager) και μετά νομίζω πως δε θα 'χεις πρόβλημα...

Δοκίμασες από το BIOS του raid (με F2).

Ναι είναι.Σε επιδόσεις είναι το ίδιο πράγμα .Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να "γκρεμίσεις" το raid (με κάποιον raid manager) και μετά νομίζω πως δε θα 'χεις πρόβλημα...

Δοκίμασες από το BIOS του raid (με F2).

:)

Έχω την εντύπωση πως δεν κατάλαβες τι θέλω να κάνω.

Φίλε μου καλησπέρα,

Λογικά το πρόβλημά σου είναι οτι πάει να φορτώσει τους drivers του Raid controller σου στο boot των windows. Μπες με raid mode αφαιρεσέ τους και κανε επανεκίνηση, αλλαξε μετά το mode σε ahci και λογικα θα είσαι οκ.

• 5 weeks later...

Δυστυχώς δεν δούλεψε. Τον raid τον έσβησα από την αρχή, αλλά δεν έγινε τίποτα. Οι αλλαγές στη registry με οδήγησαν σε infinite loop.

Ίσως να έσβησα και κάτι άλλο, επανέφερα το σύστημα με επαναφορά συστήματος και μέχρι νεωτέρας το αφήνω έτσι γιατί χρειάζομαι το πισι για να δουλέψω!

Ευχαριστώ πάντως!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.