koukounis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 31, 2012 ενδιαφέρομαι για το στήσιμο ενός υπολογιστή για δουλειές γραφείου (office 2003 - internet - mail - skype - pdf - youtube videos). αγορά από το πλαίσιο γιατί υπάρχει πιστωτικό σε επεξεργαστή έχω καταλήξει σε g620. υπάρχει ένας ssd vertex 3. το ερώτημα ειναι να πάω σε μια μητρική h61 και να παίξει σαν sata 2 Gigabyte H61M-D2 B3 (s1155, H61, DDR3) - Μητρικές - plaisio.grή να πάω σε z68 με sata 3 και να κουμπώσει ο δίσκος σαν sata 3 που είναι.Gigabyte Z68P-DS3 (s 1155 , Z68 , DDR3, HDMI) - Μητρικές - plaisio.grέχει κάπου στα 40 ευρώ διαφορά η μητρική. θα την δεί την διαφορά ή θα πετάει και στις 2 περιπτώσεις???να πώ τέλος αν και το z68 φαίνεται πολύ πιο future proof εντούτοις μιλάμε για υπολογιστή που θα κρατήσει καιρό (εδώ δεν μπαινει νέο office γιατί αυτό έχουμε μάθει αυτό κρατάμε και μας κάνει τη δουλειά μας). μνήμες 4gb ddr3 - κάρτες γραφικών και τα λοιπά υπάρχουν αν και η ενσωματωμένη νομίζω θα καλύψει. ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάρτιος 31, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2012 Εαν ειναι μονο το Sata 3 το θεμα σου τοτε δεν πιστευω οτι αξιζει η διαφορα των 40 euros για να δουλευει σαν sata3 ο ssd.διαφορες για την χρηση που το θελεις μεταξυ των 2,δεν θα δεις.τωρα εαν ειναι και αλλα στην μεση,πχ εγγυηση και μεταπωλητικη αξια,σιγουρα καλυτερα η z68. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Μάρτιος 31, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2012 ενδιαφέρομαι για το στήσιμο ενός υπολογιστή για δουλειές γραφείου (office 2003 - internet - mail - skype - pdf - youtube videos). αγορά από το πλαίσιο γιατί υπάρχει πιστωτικό σε επεξεργαστή έχω καταλήξει σε g620. υπάρχει ένας ssd vertex 3. το ερώτημα ειναι να πάω σε μια μητρική h61 και να παίξει σαν sata 2 Gigabyte H61M-D2 B3 (s1155, H61, DDR3) - Μητρικές - plaisio.grή να πάω σε z68 με sata 3 και να κουμπώσει ο δίσκος σαν sata 3 που είναι.Gigabyte Z68P-DS3 (s 1155 , Z68 , DDR3, HDMI) - Μητρικές - plaisio.grέχει κάπου στα 40 ευρώ διαφορά η μητρική. θα την δεί την διαφορά ή θα πετάει και στις 2 περιπτώσεις???να πώ τέλος αν και το z68 φαίνεται πολύ πιο future proof εντούτοις μιλάμε για υπολογιστή που θα κρατήσει καιρό (εδώ δεν μπαινει νέο office γιατί αυτό έχουμε μάθει αυτό κρατάμε και μας κάνει τη δουλειά μας). μνήμες 4gb ddr3 - κάρτες γραφικών και τα λοιπά υπάρχουν αν και η ενσωματωμένη νομίζω θα καλύψει. ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σας.Και γιατί δεν πας σε ECS A75F-M2 (s FM1, DDR3, AMD A75 )ECS A75F-M2 (s FM1, DDR3, AMD A75 ) - Μητρικές - plaisio.grπου έχει 4X Native USB3 και 6X SATA III με επεξεργαστή τον :AMD A6 X4 3650 (s FM1, 2,6 GHz, 4 MB)AMD A6 X4 3650 (s FM1, 2,6 GHz, 4 MB) - Επεξεργαστές - plaisio.gr10€ διαφορά θα έχεις από το σύστημα που θες (με Z68) με τετραπύρηνο όμως επεξεργαστή, πολύ δυνατή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών και USB III και SATA IIII για τον ssd και τις μεταφορές αρχείων σου σε στικάκια !Το σύστημα καταναλώνει ελάχιστα (υπάρχει review του A6-3650 εδώ μέσα) , και αποδίδει όσο το τετραπύτηνο σύστημα της υπογραφής σου, ίσως και παραπάνω !:magic:Αν το πιστωτικό σου τερματίζει στο πλαίσιο με τον επεξεργαστή κοίτα για μητρικές παρακάτω με A75 chip για Native USBIII και SATA III υποστήριξη σε πολύ καλές τιμές :http://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?from=catspan&keyphrase=a75 Link to comment Share on other sites More sharing options...
koukounis Μάρτιος 31, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2012 να σου πώ την αμαρτία μου την σκέφτηκα την λύση των liano λόγω φτηνότερης μητρικής με sata III και usb3 (gigabyte a75). ο διπύρηνος έρχεται στα ίδια λεφτά σχεδόν με g620+z68 και ο τετραπύρηνος ξεφεύγει για την δουλειά που τον θέλω (185). δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με εκθεσιακά ή μεταχειρισμένα αλλά στο συγκεκριμένο μηχάνημα θα προτιμούσα να ξετυλίξω.σαν επεξεργαστή θεωρώ ότι ο g620 είναι overkill (ίσως και ένας σελερονάκος είναι οκ). απλώς σκεφτόμουν μήπως πήγαινα σε z68 αντι για h61 λόγω sata 3 και μόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.