Jump to content

Αλλαγή κουτιού

vic

Recommended Posts

Τα τελευταία χρόνια έχω ένα Thermaltake Armour +, με το οποίο δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Είμαι σε φάση που ψάχνομαι για καινούριο κουτί. Θέλω όμως να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα (και χωρίς να είναι αυτή η σειρά προτεραιότητας):

Απαραίτητα

Αρκετά χώρο (το εννοώ το αρκετό) στο πίσω μέρος του κουτιού για άνετο κρύψιμο καλωδίων.

Φίλτρα για τη σκόνη

Να περιορίζει το θόρυβο (είναι πολύ σημαντικό να είναι ήσυχο το όλο κατασκεύασμα - πρακτικά να κοιμάσαι στο ίδιο δωματιο χωρίς να σου σπάει τα νεύρα, γι' αυτό και πιο κάτω αναφέρομαι και στο φως που εκπέμπει)

Full ATX

Καλό θα ήταν υπάρχουν

Να υπάρχει η δυνατότητα για μελλοντική προσθήκη υδρόψυξης

Θέση για SSD

Το "μεταξόνιό του να είναι το πολύ μέχρι 58 εκατοστά

Λιτό εμφανισιακά

Ζω και χωρίς αυτά

Κόψιμο για αφαίρεση ψήκτρας χωρίς να είναι απαραίτητη η αφαίρεση της μητρικής

Τέλος θα ήθελα να μου προτείνεται έναν τρόπο για τη διαχείριση του φωτός που βγαίνει από τους ανεμιστήρες μέσα από το κουτί. Υπάρχει κάποια λύση που να είναι ελεγχόμενη; Παρόμοιες προτάσεις θέλω και για τον ήχο που παράγει το κουτί συνολικά. Πιο ήσυχοι ανεμηστήρες; Ρύθμιση των στροφών των ανεμιστήρων; Δεν ξέρω, περιμένω προτάσεις.

Edit: Άμα μπούνε προτάσεις που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορεί να βάλω και μία ψηφοφορία. :p

Προφανώς όχι 400-500 π.χ. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο budget, δεδομένου ότι θέλω να δω πρώτα τα χαρακτηριστικά κάποιου κουτιού και τις προτάσεις σας και μετά να δω αν αξίζει τα λεφτά του.

Για το τυπικό της υπόθεσης ας πούμε γύρω στα 200. Προφανώς άμα υπάρχει ένα super-wow κουτί στα 240-250 θα το σκεφτώ και για αυτό.

Τα τελευταία χρόνια έχω ένα Thermaltake Armour +, με το οποίο δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Είμαι σε φάση που ψάχνομαι για καινούριο κουτί. Θέλω όμως να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα (και χωρίς να είναι αυτή η σειρά προτεραιότητας):

Απαραίτητα

Αρκετά χώρο (το εννοώ το αρκετό) στο πίσω μέρος του κουτιού για άνετο κρύψιμο καλωδίων.

Φίλτρα για τη σκόνη

Να περιορίζει το θόρυβο (είναι πολύ σημαντικό να είναι ήσυχο το όλο κατασκεύασμα - πρακτικά να κοιμάσαι στο ίδιο δωματιο χωρίς να σου σπάει τα νεύρα, γι' αυτό και πιο κάτω αναφέρομαι και στο φως που εκπέμπει)

Full ATX

Καλό θα ήταν υπάρχουν

Να υπάρχει η δυνατότητα για μελλοντική προσθήκη υδρόψυξης

Θέση για SSD

Το "μεταξόνιό του να είναι το πολύ μέχρι 58 εκατοστά

Λιτό εμφανισιακά

Ζω και χωρίς αυτά

Κόψιμο για αφαίρεση ψήκτρας χωρίς να είναι απαραίτητη η αφαίρεση της μητρικής

Τέλος θα ήθελα να μου προτείνεται έναν τρόπο για τη διαχείριση του φωτός που βγαίνει από τους ανεμιστήρες μέσα από το κουτί. Υπάρχει κάποια λύση που να είναι ελεγχόμενη; Παρόμοιες προτάσεις θέλω και για τον ήχο που παράγει το κουτί συνολικά. Πιο ήσυχοι ανεμηστήρες; Ρύθμιση των στροφών των ανεμιστήρων; Δεν ξέρω, περιμένω προτάσεις.

Edit: Άμα μπούνε προτάσεις που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις μπορεί να βάλω και μία ψηφοφορία. :p

Νομίζω ότι το Fractal Design Define XL πληρεί όλες τις προυποθέσεις που θέτεις και είναι και εντός οικονομικών ορίων .

εγώ θα σου πρότεινα αυτό

CM Storm Trooper

χώροι, πολλοί τρόποι εγκατάστασης του συστήματος, πολύ καλό airflow και εξαιρετική τιμή.

CoolerMaster Storm Trooper | Skroutz.gr

η διαθεσιμότητα είναι ένα θέμα αυτή την εποχή αλλά σίγουρα θα το ξαναφέρουν.

Καλα ρε [MENTION=14427]BloodMage[/MENTION],εχεις εσυ το 600T και προτηνεις στον ανθρωπο το haf-x? :p

Ας προτείνω και εγώ ένα κουτί αν και οι προτάσεις των παιδιών είναι πολύ καλές και να σου απαντήσω σε μερικά που ξέρω

case

Corsair Obsidian 650D | Skroutz.gr

Για το θέμα να είναι αθόρυβο όσο γίνεται καθώς θα το έχεις σε υπνοδωμάτιο.

Αυτό ναι μεν εξαρτάται σε ένα βαθμό απο την κατασκευή του κουτιού, αλλά αν πχ βάλεις κάρταρους στο εσωτερικό, cf και το γεμίσεις με ανεμιστήρια, ε μην περιμένεις να είναι ήσυχο. Επίσης καλό είναι είτε να πάρεις καλά και αθόρυβα ανεμιστήρια (BQ, NB, Noctua ....) ή να πάρεις κάποιον fan controller που θα ελέγχεις αυτά που έχεις αν έχεις...

Για το θέμα του φωτός

Σίγουρα κάποιος τρόπος θα υπάρχει με κάποιον διακόπτη να κλείνεις ανοίγεις Led στα fans απλά δεν ξέρω πόσο όμορφο αποτέλεσμα μπορεί να έχει και πόσο πρακτικό μπορεί να είναι (δεν το έχω δοκιμάσει). Θα προτιμούσα μία λεντοταινία πάνω κάτω μέσα σε προφίλ αλουμινίου, την οποία θα την είχα σε ένα διακοπτάκι και να την έκλεινα/άνοιγα όποτε ήθελα.

Με το θεμα των led στους ανεμιστηρες,εαν εχεις fan controller,περα απο το να χαμηλωνουν οι στροφες,ριχνουν και λιγο τον φωτισμο.δεν τον κλεινουν τελειως αλλα τον ριχνουν (στα μισα τουλαχιστον σε εμενα,ισως και παραπανω).

Δε λες μια και τι εξοπλισμο θα φιλοξενησει??

(εστω στο παρων).

Αν δε σκοπευεις να παρεις 24/7 και το τελευταιο mhz που μπορει να βγαλει πχ ενα ι7 -9xx (series) ..δες το τσιπικο coolermaster silencio 550 μαζι με το fractal r3.

Στα θετικα του πρωτου(για μενα) το ετοιμο drive bay hot swap για δισκους...αν εχεις πολλους και πρεπει να ανοιγεις κουτια για να βαζεις καποιον.

Εννοειται ξεφευγουν απο τη νοοτροπια του "gamer"/highest οc

Περι τα ~100Ε περιπου...

edit

και το nzxt H2 λιγο καλυτερο στα σημεια απο τα δύο παραπάνω ...αλλα και στα ~135Ε

Λοιπόν. Πολλές οι προτάσεις και αυτό είναι καλό. Από τα όσα είδα μέχρι στιγμής έχω περιοριστεί σε μερικές επιλογές. Το πιο πιθανό είναι να πάω είτε σε Corsair είτε σε Coolermaster. Σκεφτόμουν και το Raven 2 που μου αρέσει πιο πολύ από το 3, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να το βάλω από την αριστερή πλευρά.

Είμαι ανάμεσα σε 3 κουτιά. Corsair Obsidian 800D / Corsair Obsidian 650D / Corsair 600T.

Το ξέρω ότι τα δύο τελευταία είναι Mid-Tower. Αλλά από ότι καταλαβαίνω πέραν του ότι δεν υστερούν σε χώρους, τα προτείνετε και πολλοί από εσάς. Έχω όμως κάποιες ερωτήσεις. Υπάρχει αρκετός χώρος για το cable management; Με νοιάζει ιδιαίτερα να μην είναι τσίμα τσίμα.

Για τον χώρο πίσω για cable management, η απάντηση και στα 3 κουτιά είναι ναι

Αν δεν καταφέρεις να κουμπώσεις αυτά, τότε θα έχεις θέμα με οποιοδήποτε κουτί :p

Οπότε πάμε στα αμέσως σημαντικότερα. Για τι επίπεδα σκόνης μιλάμε; Θόρυβος; Μετά από προσωπική χρήση τι έχετε να πείτε;

Επίσης για πείτε κάποια πρόταση για αθόρυβους ανεμιστήρες. (Όχι της Noctua με 20€ τον έναν, κάτι πιο οικονομικό :p)

ΥΓ. Οι ανεμιστήρες στα κουτιά αυτά εκπέμπυν φως;

Για το 800D μπορώ να μιλήσω σε θέμα σκόνης... Μια χαρά τα πάει, έχει τα φίλτρα του και δεν με πολυαπασχολεί το θέμα σκόνης

Για τον θόρυβο σου απάντησα. Δεν έχει να κάνει με το κουτί και μόνο

Για ανεμιστήρες

eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής

Εχω δοκιμάσει και τους 3 με ιδιαίτερη προτίμηση στους 2 τελευταίους.

Αν θες κάτι ακόμα πιο φτηνό το ψάχνουμε...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.