Jump to content

νέο pc γύρω στα 800 ευρώ

darthtony

Recommended Posts

Στα ίδια ακριβώς χρήματα μπορεί να πάει σε i5 2400 οπότε εγώ θα διαφωνήσω. Θα είχε ένα νόημα να πάει σε amd για να γλυτώσει λεφτά. Τώρα δεν έχει κανένα νόημα κατ εμέ.

O 8120 είναι ανώτερος κατά πολύ και ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟΣ κι όλας !!! Εχανε στην τιμή των 210€ από τον 2500K γιατί είχε μεγαλύτερη κατανάλωση και ήταν ποιο προσανατολισμένος σε multitasking και multithreading αλλά τώρα πια με την μείωση τιμής στα 164€ αξίζει 100% και δεν έχει αντίπαλο.

Επίσης αν συνυπολογίσεις μέσα στο κόστος ότι οι μητρικές AM3+ είναι ανώτερες σε LANES για crossfire, και SATA III ενώ είναι φτηνότερες, βρίσκεις εύκολα τον νικητή !!!

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply
Στα ίδια ακριβώς χρήματα μπορεί να πάει σε i5 2400 οπότε εγώ θα διαφωνήσω. Θα είχε ένα νόημα να πάει σε amd για να γλυτώσει λεφτά. Τώρα δεν έχει κανένα νόημα κατ εμέ.

Σταματα εσυ με τον 2400.χαχαχαχα.αφου μπορει να παει και σε 2500Κ.

O 8120 είναι ανώτερος κατά πολύ και ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟΣ κι όλας !!!

Oχι, δεν είναι.

Πρόταση:

post-23268-1416075984,2653_thumb.jpg

Oχι, δεν είναι.

Πρόταση:

Νομίζεις ! Είναι δυνατότες και ξεκλείδωτος που τον καθιστά ικανό να τρέξει 24/7 στα 4,5Ghz- 5,0Ghz, ενώ η μητρική που του προτείνω είναι η μέρα με την νύχτα σε σχέση με αυτή που του προτείνεις εσύ και κοστίζει και πολύ λιγότερο. !

Επίσης το σύστημα που του δείχνω στην ίδια τιμή έχει και HDD 1GB και ψήκτρα aftermarket ψήκτρα CPU !

Για να μην το κουράζουμε: AnandTech - Bench - CPU και μάλιστα με τον 8150.

Καλό είναι να έχουμε συμπάθειες αλλά ο κόσμος το χει τούμπανο για τους bulldozers.

Δίσκους πέρα από το ότι έχει, μπορεί και να πάρει αργότερα σε καλύτερες τιμές. CF με την 7850 θα χρειαστεί (αν χρειαστεί) όταν θα είναι να πάρει άλλο μηχάνημα, και το sata3 είναι μια χαρά στις z68. Ίδιες είναι όλες οι μητρικές. Όταν μπορείς οικονομικά να πάρεις intel, παιρνεις. Αυτό έχω μάθει εγώ τόσα χρόνια.

ΕΝΤΙΤ: Μιλάμε για κορυφαίους επεξεργαστές. Τα 4.5 και τα 5 και τα 8 GHZ είναι εκτός συζήτησης εκτός αν ο φίλος είναι χομπίστας.

Για να μην το κουράζουμε: AnandTech - Bench - CPU και μάλιστα με τον 8150.

Καλό είναι να έχουμε συμπάθειες αλλά ο κόσμος το χει τούμπανο για τους bulldozers.

Δίσκους πέρα από το ότι έχει, μπορεί και να πάρει αργότερα σε καλύτερες τιμές. CF με την 7850 θα χρειαστεί (αν χρειαστεί) όταν θα είναι να πάρει άλλο μηχάνημα, και το sata3 είναι μια χαρά στις z68. Ίδιες είναι όλες οι μητρικές. Όταν μπορείς οικονομικά να πάρεις intel, παιρνεις. Αυτό έχω μάθει εγώ τόσα χρόνια.

Είσαι λάθος με τις μαλ@κίες που λέει το annand ...... Μιλάμε για τον 2400 και όχι για τον 2500Κ και μιλάμε για συντελεστή απόδοσης τιμής !!!

Στο ξαναλέω πως είσαι λάθος 100%%%%%%%

Το αργότερα για δίσκους σημαίνει και άλλα χρήματα !! Αρα δεν μιλάμε για 800€ !

Βασικά Trex δεν μπορώ να σου αναλύσω ολόκληρο το σκεπτικό στησίματος ενός συστήματος και τι δείχνει το εκάστοτε benchάκι και γιατί βγάζει το κάθε αποτέλεσμα ! Είπα πως ο 8120 είναι ανώτερο σε performance από τον 2400 και 2500Κ σαν chip ! Δεν είπα πως έχει την ίδια προσαρμοστικότητα ανά εφαρμογή !!

κουτί ???

Σκληρό ??

DVD-RW ??

Ψήκτρα ?

Κουτί και dvd έχει, δες καλύτερα. Σκληρούς εφόσον έχει δε συμφέρει να πάρει τώρα. Η ψύχτρα κάνει 25 ευρώ οπότε η σύνθεσή κου πάει στα 815. Σε κάλυψα?

κουτί ???

Σκληρό ??

DVD-RW ??

Ψήκτρα ?

Δεν ξερω εαν αναφερεσαι σε εμενα γιατι εχω βαλει κουτι αλλα βλεπω εκανες edit :T:

Ψυχτρα ας βαλει αυτη που λες την xigmatek.

dvd και σκληρο αφου εχει.γιαυτο ειπα να παει σε 120αρι ssd.

κουτί έχω ένα thermaltake matrix και θέλω καινούργιο.

λοιπόν εγώ σκέφτομαι:

CPU : 2500K Msystems.gr - Προϊόντα - Intel Core i5-2500K 205ευρώ

RAM : 8gb corsair vengeance MEMORY :: Corsair Vengeance 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMZ8GX3M2A1600C9) (Kit 2 x 4096) - Visionstudio.gr 51ευρώ

Motherboard: Gigabyte Z68AP-D3 Gigabyte Z68AP-D3 (s 1155 , Z68 , DDR3 , HDMI) - Μητρικές - plaisio.gr 106 ευρώ.

GPU radeon hd7850 VGA :: ATI Radeon HD7850 2GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (Gigabyte) (GV-R785OC-2GD) - Visionstudio.gr 257 ευρώ.

είμαι στα 619 ευρώ και μένει SSD+κουτί

oc Μπορεί να ασχοληθώ στο μέλλον, απλά δεν είναι η πρώτη προταιρεότητα.

Είσαι λάθος με τις μαλ@κίες που λέει το annand ...... Μιλάμε για τον 2400 και όχι για τον 2500Κ και μιλάμε για συντελεστή απόδοσης τιμής !!!

Στο ξαναλέω πως είσαι λάθος 100%%%%%%%

Δεν τα λέει μόνο το anand για τους bulldozers. Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες. Σε παρακαλώ όμως ας μην το συνεχίσουμε γιατί και το θέμα θα χαλάσει και άκρη δεν θα βγει καθώς απ ότι φαίνεται έχεις βγάλει έτσι κι αλλιώς τα συμπεράσματά σου. Οι sandy bridge είναι ίσως οι πιο vfm επεξεργαστές όλων των εποχών κατά κοινή ομολογία. Τέλος εδώ από μένα.

κουτί έχω ένα thermaltake matrix και θέλω καινούργιο.

είμαι στα 619 ευρώ και μένει SSD+κουτί

oc Μπορεί να ασχοληθώ στο μέλλον, απλά δεν είναι η πρώτη προταιρεότητα.

Δες το commander που σου πόσταρα παραπάνω και τον agility 3.

Δεν τα λέει μόνο το anand για τους bulldozers. Μιλάμε για μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες. Σε παρακαλώ όμως ας μην το συνεχίσουμε γιατί και το θέμα θα χαλάσει και άκρη δεν θα βγει καθώς απ ότι φαίνεται έχεις βγάλει έτσι κι αλλιώς τα συμπεράσματά σου. Οι sandy bridge είναι ίσως οι πιο vfm επεξεργαστές όλων των εποχών κατά κοινή ομολογία. Τέλος εδώ από μένα.

Ναι οι BD ήταν αποτυχία γιατί περιμέναμε επιδόσεις φωτιά από 8-πυρήνες και τσιπάκια που θα κόστιζαν 400- 500€ !!! Αυτό δεν ήρθε αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο. Στα 160€ ο 8120 είναι μια χαρά ανταγωνιστικός και πολύ δυνατός !! Είναι ΚΑΤΥΤΕΡΟΣ από το προιόν που δίνει σε αυτή την τιμή ο ανταγωνισμός !

Επίσης μητρικές με 80€ που να έχουν DIGI POWER, 2X 8Lanes για Crossfire, 5Χ SATAIIII, 1X E-SATA III , EUFI bios δεν βρίσκεις στους απέναντι με τίποτα.

Χτύπησε το fanboy alert. Τέλος από μένα. Σου έδειξα bench δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Please.

Θα συμφωνησω με τον adpanos μονο ομως στο θεμα το να κλοκαριστει ο bulldozer στα 4.5 μαζι με τις μνημες.αλλα εκει θελουμε καλυτερη ψυχτρα απο την xigmatek.και φυσικα εννοειται να κλοκαριστει και ο 2500Κ στα ιδια,ετσι?

κατα τα αλλα εαν κανει κατι και πραγματικα χρειαζεται 8 πυρηνες,εκει δεν υπαρχει συγκριση.αλλα για παιχνιδια ο 2500Κ ισως ειναι καλυτερη επιλογη.καιει και αρκετα λιγοτερο.βεβαια οποιο απο τους 2 να παρει ειμαι τις αποψης να κλοκαριστει και θα εισαι jet για πολλα χρονια απο θεμα επεξεργαστη.Μην ξεχναμε και την αναλυση της dell οπου εκει ειναι θεμα καρτας και η 7850 ειναι καλη.

Θα συμφωνησω με τον adpanos μονο ομως στο θεμα το να κλοκαριστει ο bulldozer στα 4.5 μαζι με τις μνημες.αλλα εκει θελουμε καλυτερη ψυχτρα απο την xigmatek.και φυσικα εννοειται να κλοκαριστει και ο 2500Κ στα ιδια,ετσι?

Πάντα στοκ με στοκ συγκρίνουμε Θάνο. Αν είναι να πάρεις καινούριο κουτάτο επεξεργαστή και να τον κλοκάρεις για να αποδώσει ζήτω που καήκαμε.

κατα τα αλλα εαν κανει κατι και πραγματικα χρειαζεται 8 πυρηνες,εκει δεν υπαρχει συγκριση.αλλα για παιχνιδια ο 2500Κ ισως ειναι καλυτερη επιλογη.καιει και αρκετα λιγοτερο.βεβαια οποιο απο τους 2 να παρει ειμαι τις αποψης να κλοκαριστει και θα εισαι jet για πολλα χρονια απο θεμα επεξεργαστη.Μην ξεχναμε και την αναλυση της dell οπου εκει ειναι θεμα καρτας και η 7850 ειναι καλη.

Τουλάχιστον εσύ με κατάλαβες !!! :T::T:

Με SCYTHE MUGEN 1000 είναι στα 4,4Ghz με νορμάλ θερμοκρασίες ένας 8120 φίλου !

images?q=tbn:ANd9GcRH0Uvvp9MV5StJmvqy1SWmMKxV2rfc8tu5HmAhWFIVT1dgeoeRDxoYbxIN

H ΜUGEN 1000 είναι χειρότερη από την XIGMATEk που του έδειξα παραπάνω !

Εγώ του έδειξα ένα τρόπο όπου με

164€ + (72€ έως 90€) = 236€ έως 254€

θα έχει πληρέστατη μητρική και δυνατό overclockable επεξεργαστή ικανό να κάνει τα πάντα στο ίδιο περίπου performance με έναν 2500K αλλά λίγο ποιο προς το multithread και λιγότερο προς το singlethread !

Με αυτό τον τρόπο μένουν χρήματα για όλα τα υπόλοιπα ώστε να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις του σε όλους τους άλλους τομείς και χωρίς να στερηθει κάτι !

Αυτή πιστεύω πως είναι μια εμπεριστατωμένη άποψη. Από εκεί και πέρα ανάλογα με τα οικονομικά του και τα παλαιά του εξαρτήματα μπορεί να κινηθεί ανάλογα !

Εαν συγκρινουμε στοκ τοτε να κλεισουν και τα turbo και να συγκρινουμε βαση τιμης και μονο.

γιατι εαν παμε στον 8120 τοτε στην ιδια τιμη παιζει ο 2400.με την διαφορα ομως οτι ο 8120 με μια ψυχτρα των 40 euros οπως αυτη Thermalright HR-02 Macho 42.00

για το μελλον ο 8120 τον κανει σκονη τον 2400.

Πάντα στοκ με στοκ συγκρίνουμε Θάνο. Αν είναι να πάρεις καινούριο κουτάτο επεξεργαστή και να τον κλοκάρεις για να αποδώσει ζήτω που καήκαμε.

Οταν αγόραζε όλος ο κόσμος CONROE επεξεργαστές όπως ο E6600 /E6700 αντί για τους ATHLON X2 6000+ /6400+ το έκανε γιατί οι CONROE κλόκαραν στον θεό !

Εκεί πάτησε ο κόσμος γιατί θα μπορούσε να πάρει 20-30- 40% παραπάνω απόδοση και πέτυχε η intel να χτυπήσει την έως τότε ανίκητη σειρά της AMD ATHLON 64 !!!

Εκεί πάτησα και εγώ και αγόρασα τον E6600 μου τότε στα 333€ με την P5W DH DELUXE 265€ για να έχω το +30% απόδοσης !!!

Αρότερα όταν τον κλόκαρα στα 3,6Ghz μια χαρά με βόλεψε και απέφυγα την αναβάθμιση για αρκετό διάστημα !

Αρα μην ακούω σαχλαμάρες ......... Το να σνομπάρουμε όλα τα θετικά μιας πλατφόρμας για να σπρώξουμε αυτό που θέλουμε είναι άτοπο !

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.