Jump to content

νέο pc γύρω στα 800 ευρώ

darthtony

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ψάχνομαι για ένα pc για gaming(και γενική χρήση ίντερνετ) και έχω γύρω στα 800 ευρω να διαθέσω τι προτείνετε σε αυτά τα λεφτά?

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Κουτί: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Midi Tower no PSU Black

CASE :: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Midi Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Τροφοδοτικό: Corsair CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail 600Watt

PSU :: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

Επεξεργαστής: AMD PHENOM II X4 960T 3.0Ghz

PROCESSOR :: AMD Phenom II X4 960T 3.0 GHz Quad Core Socket AM3 95W Box Black Edition (HD96ZTWFGRBOX) - Visionstudio.gr

Μητρική: ASROCK 970 EXTREME 4 (5Χ SATA III, 1X E-SATA III, 4X USB III, CROSSFIRE/ SLI 2X 8 Lanes +1 X4 LANES, DIGI POWER, EUFI BIOS, CMOS Switch, Turbo UCC για τυχόν ξεκλείδωμα των επιπλέον πυρήνων του PHENOM 960T)

MOTHERBOARD :: Asrock Socket AM3+ 970 Extreme4 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=970%20Extreme4

Μνήμες: PATRIOT 8GB DDR3 1600Mhz

MEMORY :: Patriot G2 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (PGD38G1600ELK) (2 x 4096) - Visionstudio.gr

SSD δίσκος: OCZ AGILITY III 60Gb Sata III

HDD :: OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

HDD: Seagate 1TB Barracuda 7200.12 ST1000DM003 SATA III 7200rpm 64MB

HDD :: Seagate 1TB Barracuda 7200.12 ST1000DM003 SATA III 7200rpm 64MB - Visionstudio.gr

GPU : Gigabyte 7850 2Gb DDR5 PCI-E ( είναι ανώτερη από την GTX 570 και κλοκαρισμένη φτάνει την GTX 580, ενώ καταναλώνει 60Watt λιγότερα! Πάρα πολύ καλή καρτούλα. Η καλύτερη από όλες όσες κυκλοφορούν σε performance/watt )

VGA :: ATI Radeon HD7850 2GB DDR5 PCI-E DVI HDMI Dual Mini-DP (Gigabyte) (GV-R785OC-2GD) - Visionstudio.gr

DVD-RW: Samsung DVD±RW SH-222BB Dual Layer SATA Black Bulk

CD/DVD-RW :: Samsung DVD±RW SH-222BB Dual Layer SATA Black Bulk - Visionstudio.gr

-------------------------------------------------------------------------

Σύνολο : 815€ !

Αν δίνεις λίγα χρήματα παραπάνω δες για επεξεργαστή και τον :

AMD FX 8120 3.1 GHz Eight Core Socket AM3+ 125W Box (FD8120FRGUBOX)

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26558&cat=2⊂=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined

Είναι συμφέρουσα αγορά σε αυτή την τιμή, μιας και δίνει πολύ καλή απόδοση και υψηλό overclok για την τιμή του!

Mε αυτόν για επεξεργαστή η σύνθεση θα σου βγει στα 860€ !

Εναλλακτική σύνθεση με οθόνη μαζί :

Κουτί: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Midi Tower no PSU Black

CASE :: Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N Midi Tower no PSU Black - Visionstudio.gr

Τροφοδοτικό: Corsair CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail 600Watt

PSU :: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin CX V2 CMPSU-600CXV2 Active-PFC Retail - Visionstudio.gr

Επεξεργαστής: AMD PHENOM II X4 960T 3.0Ghz

PROCESSOR :: AMD Phenom II X4 960T 3.0 GHz Quad Core Socket AM3 95W Box Black Edition (HD96ZTWFGRBOX) - Visionstudio.gr

Μητρική: Asrock Socket AM3 870 Extreme3 R2.0 GLan Audio Raid

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25595&cat=6

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=870%20Extreme3%20R2.0

Μνήμες: PATRIOT 8GB DDR3 1600Mhz

MEMORY :: Patriot G2 8GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (PGD38G1600ELK) (2 x 4096) - Visionstudio.gr

SSD δίσκος: OCZ AGILITY III 60Gb Sata III

HDD :: OCZ 60GB Agility III AGT3-25SAT3-60G Solid State Drive SATA SSD 2.5'' - Visionstudio.gr

HDD: Seagate 500GB Barracuda 7200.12 ST500DM002 SATA III 7200rpm 16MB

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26313&cat=6

GPU : ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-687A-ZDFC)

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25466&cat=6

DVD-RW: Samsung DVD±RW SH-222BB Dual Layer SATA Black Bulk

CD/DVD-RW :: Samsung DVD±RW SH-222BB Dual Layer SATA Black Bulk - Visionstudio.gr

Οθόνη: LG LCD LED 23'' IPS235V-BN Full HD Black (s-ips, full-hd, led)

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26271&cat=6

-------------------------------------------------------------------------

Σύνολο : 845€ !

Και οι δυο συνθέσεις έχουν επάνω τους τα πάντα και είναι σχετικά καλά ισορροπημένες ! Ισως να χρειαζόσουν και μια aftermarket ψήκτρα αλλά την αφήνω για αργότερα, αν θελήσεις να κάνεις overclock !

λοιπόν οθόνη δεν χρειάζομαι. εγώ σκευτόμουν τον 2500K πώς συγκρίνεται σε σχέση με τον 960Τ?Επίσης τροφοδοτικό έχω ένα coolermaster 850άρι.

λοιπόν οθόνη δεν χρειάζομαι. εγώ σκευτόμουν τον 2500K πώς συγκρίνεται σε σχέση με τον 960Τ?Επίσης τροφοδοτικό έχω ένα coolermaster 850άρι.

O 2500K είναι δυνατότερος ! Το θέμα είναι πως για το budget που έχεις, την χρήση που θες και για να έχεις πληρότητα ο 2500Κ είναι εκτός συζήτησης.

Πρώτα την κάρτα γραφικών θα κοιτάξεις όπου η 7850 πραγματικά θα εκτοξεύσει τις επιδόσεις σου στο gaming , μετά την πληρότητα σε μνήμη, ssd, hdd κ.λ.π. και μετά θα κοιτάξεις την ποιο συμφέρουσα πλατφόρμα που μπορείς να πάρεις μέσα στο budget σου δηλαδή (επεξεργαστή και μητρική).

Κοντά σε performance σε σχέση με τον 2500Κ και σε χαμηλότερη τιμή είναι ο FX-8120 , που είναι και ξεκλείδωτος και κλοκάρεται ανάλογα, μπαίνει σε μητρικές φτηνές αλλά υπερεξοπλισμένες του τύπου ASROCK 970 EXTREME 3 /4 , MSI 870A-G54, ASROCK 870 EXTREME 3 REV 2.0 οπότε στριμωχτά χωράει ίσα ίσα στο budget σου χωρίς να καταστρέφει την ομοιομορφία του συνόλου και χωρίς να θυσιάσεις απόδοση από άλλον τομέα.

Εμ τα λενε αυτα αγοριμ οτι εχεις ηδη τροφοδοτικο και οθονη.μηπως εχεις και κανενα dvd recorder και κανενα σκληρο ηδη?

Καμία σχέση δεν έχουν. Ο ένας ένας ένας low-mid level και ο άλλος ένας hi end επεξεργαστής. Εφόσον έχεις ήδη τροφοδοτικό πάς σε i5 2500k (ή αν δεν κάνεις o/c τον 2400 για να γλυτώσεις και 30 ευρώ) και z68 mobo όπως αυτή:

Gigabyte Z68AP-D3 (s 1155 , Z68 , DDR3 , HDMI) - Μητρικές - plaisio.gr

Για όλα τα άλλα +1 στον adpanos.

Πες επίσης αν θέλεις ποιά είναι η οθόνη σου γιατί αν έχει μικρή ανάλυση μπορεί να πέσει πολύ το μπάτζετ.

άμα είναι πολύ δυνατότερος, μπορώ να τα στριμώξω λίγο(να πάρω κανα drive και κανα σκληρό απο τον παλιό).

για κάρτα γραφικών να κοιτάω την 7850?

Λοιπον πες μας λιγο ποια ακριβως ειναι η οθονη σου,για να δουμε αναλυση,και ποιον σκληρο μπορεις να χρησιμοποιησεις ηδη απο το παλιο σαν αποθηκη μιας και ssd θα μπει σιγουρα.για το τροφοδοτικο εννοειται οτι κρατας αυτο που εχεις.απο κουτι πως παμε?

Ηδη εχουν κοπει αρκετα λεφτα για να μπει καλυτερη καρτα γραφικων η επεξεργαστης.

άμα είναι πολύ δυνατότερος, μπορώ να τα στριμώξω λίγο(να πάρω κανα drive και κανα σκληρό απο τον παλιό).

Eφόσον έχεις τροφοδοτικό χωράει και χωρις να στριμώξεις τίποτα.

Again: Ποιά είναι η οθόνη σου?

Δεν νομίζω πως αξίζει τόσο πολύ να θυσιάσεις σκληρούς δίσκους κ.λ.π. για έναν επεξεργαστή! Αυτό που θες να κάνεις το κάνουν επεξεργαστές των 100€ χωρίς κανένα θέμα !

Η διαφορά του ενός επεξεργαστή σε σχέση με κάποιον άλλον είναι της τάξης των 4-5 FPS στα 1920x 1080 στα περισσότερα games με μονή κάρτα γραφικών του στιλ 7850 ! Για τέτοιες διαφορές μιλάμε !

Δεν αξίζει λοιπόν να θυσιάσεις πολλά πράγματα !

Δες τα οικονομικά σου, κάνε σούμα τα προϊόντα που θα αγοράσεις και βγάλε συμπέρασμα.

Να ξέρεις μόνο κάτι ! Οταν μιλάς για gaming και σκέφτεσαι είτε να στραφείς σε δυνατότερο cpu (μια κατηγορία επάνω) ή σε δυνατότερη κάρτα γραφικών (μια κατηγορία επάνω) , από τον επεξεργαστή θα πάρεις 3% παραπάνω απόδοση ενώ από την κάρτα 30% παραπάνω απόδοση στις περισσότερες περιπτώσεις !

Δεν νομίζω πως αξίζει τότο πολύ να θυσιάσεις σκληρούς δίσκους κ.λ.π. για έναν επεξεργαστή! Αυτό που θες να κάνεις το κάνουν επεξεργαστές των 100€ χωρίς κανένα θέμα !

Μα εφόσον έχει ήδη τροφοδοτικό δεν θυσιάζει τίποτα. Ποσο μάλλον αν έχει δίσκο για αποθήκη.

ΕΝΤΙΤ: Επίσης οι απαιτήσεις στην πορεία μπορεί να αλλάξουν, γιατί να μην πάρει το καλύτερο που μπορεί?

Μα εφόσον έχει ήδη τροφοδοτικό δεν θυσιάζει τίποτα. Ποσο μάλλον αν έχει δίσκο για αποθήκη.

ΕΝΤΙΤ: Επίσης οι απαιτήσεις στην πορεία μπορεί να αλλάξουν, γιατί να μην πάρει το καλύτερο που μπορεί?

Μα δεν είπα το αντίθετο !

Είπα να κάνει μια σούμα και να παίξει με επεξεργαστή και κάρτες γραφικών ώστε να πάρει το μέγιστο που μπορεί !

Βασικα δεν μας λες ποιο συστημα εχεις ηδη?γιατι εαν βλεπω τροφοδοτικο καλο που εχεις ηδη τοτε ισως εχεις καλο συστημα μιας και πρεπει να τα ειχες σκασει τοτε.ισως την βγαλεις με καμια καρτα γραφικων μονο.εκτος και εαν καιγεσαι να τα δωσεις αυτα τα λεφτα,να παρει το ΦΠΑ το κρατος μπας και σωθει.

Μα δεν είπα το αντίθετο !

Είπα να κάνει μια σούμα και να παίξει με επεξεργαστή και κάρτες γραφικών ώστε να πάρει το μέγιστο που μπορεί !

Συμφωνούμε φίλε μου. Αν δεν μας πει όμως πρώτα πρώτα ποιά οθόνη έχει όλα είναι ασκήσεις επί χάρτου (και το σύστημα που έχει που λέει και ο Θάνος).

Αν έχει καμιά οθόνη με 1440 Χ 900 και δεν σκοπέυει να την αλλάξει πάει σε 6850 και πεταει για παράδειγμα. Κι αν θέλει overkill σε 6870.

λοιπόν έχω μια dell u2412(1920x1200). Το παλιό pc (c2d e6600 2gb ddr2, gtx260, 2x250Gb σκληροί coolermaster 850w). έτσι και αλλιώς δεν θα είναι λειτουργικό άμεσα, αφού θα του πάρω το τροφοδοτικό. τώρα σκληρό σίγουρα θα πάρω έναν μεγαλύτερο για αποθήκη, απλά μπορώ να βολευτώ προσωρινά και να πάρω σε μερικούς μήνες(ελπίζοντας να πέσουν και άλλο οι τιμές)

το τροφοδοτικό το είχα πάρει μεγάλο έτσι ώστε να μου μείνει.

Στο τωρινό pc μπορείς να βάλεις μια 6870 σε συνδυασμό με υπεργχρονισμό του επεξεργαστή. Θα παίζεις σχεδόν τέρμα τα τωρινά παιχνίδια αλλά για το μέλλον δεν μπορώ να εγγυηθώ.

Άποψή μου: Πήγαινε στον i5 2500K με την μητρική που σου πρότεινα παραπάνω.

Να μια πρόταση ακριβώς στο budget !

Αν ο φίλος ασχολείται με Κλοκάρισμα να βαλει και την παρακάτω ψύκτρα !

Xigmatek Gaia SD1283 Heatpipe Cooler 120mm (Intel 775, 1156, 1366 & AMD AM2/AM3)

Xigmatek Gaia SD1283 Heatpipe Cooler 120mm (Intel 775, 1156, 1366 & AMD AM2/AM3) - Case Fans - plaisio.gr

Σύνολο με την ψήκτρα 825€ !

post-7477-1416075984,2328_thumb.jpg

Μαλιστα.το παλιο θα φαει πουλημα σιγουρα.θα πιασει καποια λεφτα.

Η γνωμη μου,κρατας τροφοδοτικο σιγουρα,κουτι εαν αξιζει γιατι δεν μας λες ποιο ειναι,dvd recorder σιγουρα και τους δισκους ετσι ωστε αντι να παρεις 60αρι ssd και μηχανικο να παρεις 120αρι ssd και να χρησιμοποιησεις τους δικους σου.

Δηλαδη στην ουσια θελεις

Επεξεργαστη

Μητρικη

Μνημη

Κουτι μαλλον

Καρτα γραφικων

Ssd

Απο που εισαι για την επιλογη του καταλληλου εξαρτηματος?

Adpanos αν και νεο μελος σε παω γιατι υποστηριζεις amd εν τουτης δεν βρισκω τον λογο να μην χρησιμοποιησει το dvd recorder του και τους δισκους του.κατα τα αλλα ωραιος επεξεργαστης αλλα δυστηχως σε αυτα τα λεφτα παμε σε 2500Κ οσο και εαν υποστηριζω την amd.επισης η ψυχτρα που εβαλες εαν πει να κλοκαρει τον bulldozer θα τα βρει σκουρα.

Στα ίδια ακριβώς χρήματα μπορεί να πάει σε i5 2400 οπότε εγώ θα διαφωνήσω. Θα είχε ένα νόημα να πάει σε amd για να γλυτώσει λεφτά. Τώρα δεν έχει κανένα νόημα κατ εμέ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.