Jump to content

Creative Recon3D Fatality Pro Champion προβλημα!

coolharris93

Recommended Posts

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Τα βρίσκω πολλά λεφτά για εμένα να αγόραζα Creative κάρτα ήχου των 80-100Ευρώ, 1000 φορές μια ASUS (οποιαδήποτε), που έχει και πολλά φτηνά και καλά μοντέλα έχει και άλλα λίγο ποιο ακριβά, συν πολύ καλύτερους drivers. Η μόνη δικαιολογία αγοράς της Creative Recon3D είναι το EAX 5.0 όσα τέλος πάντων παιχνίδια το υποστηρίζουν. Αν κάποιος είχε και τις 2 κάρτες (ASUS+Creative) θα μου έλυνε την απορία αν όντως υπάρχουν διαφορές.

@Wizard! @Nemesis89 αρκετα παιξατε,καιρος να πειτε και εντυπωσεις :).

περα απο την πλακα,ειλικρινα περιμενω τις εντυπωσεις σας απο την recon3d.ειμαι κι εγω σε αναζητηση καρτας ηχου ,αλλα δεν μπορω να καταληξω.μια παω προς auzen forte,μια προς meridian,μια προς titanium η xonar dg.μ'αλλα λογια να αγαπιομαστε δλδ.η αληθεια ειναι οτι δεν εχω διαβασει και τα καλυτερα reviews για την συγκεκριμενη,αλλα παντα οι γνωμες των κατοχων-χρηστων ειναι χρησιμες.wizard ειδικα θα με ενδιεφερε η γνωμη σου στο πως συμπεριφερεται με τα akg που εχεις στο bf3 επειδη παιζω κι εγω.αυτο το ατιμο το scout mode δουλευει η οχι?:)

καλοδουλευτες και περιμενω τις εμπειριες σας :T:

Μια μέρα τα δοκίμασα στα Ζ4 (για 2.1 αρκετά καλά ηχεία) στο σπίτι αλλά μετά έφυγα για πασχαλινή ανάπαυση :p. Είμαι με τα HS-800 Fatal1ty αυτήν την στιγμή. Απο την onboard δεν υπάρχει καμία σχέση (λογικό μου φαίνεται). Τώρα το scout mode (cheat first person shoting mode) δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δεν παίζω bf3 (Θα τα παρατούσα όλα για να λιώσω και έχω αρκετές υποχρεώσεις). Στο lol και στο D3 που το δοκίμασα, ειδικά στο D3 που έτσι και αλλιώς είχε πολύ καλο ήχο απλά τα σπάει. Μετά το πάσχα θα δοκιμαστεί στα Ζ4 και στο άμμεσο (ελπίζω) μέλλον σε κάποια πολύ καλύτερα ηχεία. Σε μουσική παίζουν αρκετά δυνατά σε σημείο που σε ψηλοκουφένει Κάτι το οποίο το γουστάρω πολύ. Σε ταινίες ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει.

[MENTION=15866]asbatey[/MENTION] να σου πω γνώμη, αλλά δε θα είναι ξεκάθαρη. Ο λόγος...; Γιατί μαζί με την αλλαγή της κάρτας, ήρθε και το patch στο BF3 που άλλαξε αρκετά τον ήχο. Δε μπορώ να είμαι σίγουρος λοιπόν, αν οι διαφορές που ακούω είναι από το patch ή την κάρτα.

Αυτά που έχω παρατηρήσει είναι:

Καθαρότερος ήχος. Ξεχωρίζεις αρκετές λεπτομέρειες.

Καλύτερα μπάσα και πρίμα. Αν πυροβολήσει sniper δίπλα μου, νομίζω ότι η σφαίρα πέρασε ξυστά.

Οι drivers έχουν κάποια θέματα, γιατί 1-2 φορές μου έχουν χάσει τις ρυθμίσεις. Δεν ξέρω αν είναι από θέμα σχεδιασμού, γιατί άλλαξα κάτι εγώ, ή θέμα προβλήματος.

Όσον αφορά εντάσεις, παρόλο που θεωρητικά δεν έχει ενισχυτή, όπως η X-Fi, τα έχω ακριβώς στην ίδια στάθμη.

Βασικά, δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να πας σε Creative. Το έχω γράψει πάλι, ο λόγος που την επιλέγω προσωπικά εδώ και χρόνια είναι το support τους και το I/O panel που με βολεύει απίστευτα. Εμένα αυτά είναι τα κριτήριά μου. Φυσικά, δεν έχω προβλήματα, γιατί αν είχα, μπορεί να μην ήταν αρκετά για να τις επιλέξω.

Αν μένεις Αθήνα, έλα μια μέρα σπίτι να παίξεις 1-2 γύρους να την ακούσεις από μόνος σου, αφού εσύ τώρα ακούς τον ήχο μετά το patch κι έτσι οι διαφορές θα οφείλονται σε κάρτα/akg μόνο.

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] Κατατοπιστικότατος :) Μιας και εγω την έδωσα την xfi μου γιατι το panel δε το χρησιμοποιούσα ποτέ, ελεγα να πάω για τη recon 3d.

Το θέμα μου είναι οτι απο ακουστικά εχω καραβολευτεί με τα ασύρματα ακουστικα της blizzard (wow) τα οποια ειναι usb οποτε εχουν δική τους κάρτα ήχου.

Οποτε καμια πρόταση για άλλη κάρτα? Αλλιως με βλέπω για τη recon 3d. Μια ζωή creative....

[MENTION=173]Wizard![/MENTION] Τα equalizer τα έχεις πειράξει? αν ναί μπορώ να έχω ένα screenshot? Μετά έχει κάτι Modes fatal1ty, first person shooter κτλ. Έχεις βάλει κανένα ή μόνο custom τα έχεις?

Δεν έπαιξα πολύ με αυτά. Το είχα βάλει μόνο στο "Dance" γιατί είχε την καμπύλη που μου αρέσει ακουστικά, αλλά με το χάσιμο των ρυθμίσεων, δεν το πείραξα πάλι. Λογικά θα πειραματιστώ την άλλη εβδομάδα που έχω 2 ημέρες άδεια και θα έχω χρόνο.

@Nemesis89

οταν τη δοκιμασεις περισσοτερο και σε ταινιες και κανα fps και προπαντως δε βαριεσαι:),γραφεις εντυπωσεις.

@Wizard!

(thanks για την προσκληση ,αλλα ειμαι ιταλια και οταν κατεβαινω παω στο τρελονησο:))

τωρα μου κανει εντυπωση που λες οτι''Όσον αφορά εντάσεις, παρόλο που θεωρητικά δεν έχει ενισχυτή, όπως η X-Fi, τα έχω ακριβώς στην ίδια στάθμη''

κι αυτο γιατι οπου διαβασει για την καρτα λενε οτι εχει head-amp ~600ohm και μαλιστα ειναι ενα απο τα δυνατα της σημεια.τεσπα,αν με τον καιρο παρατηρησεις κατι (θετικο η αρνητικο)και εχεις ορεξη,το γραφεις για μας που ψαχνομαστε:):T:.

μόλις έπαιξα ένα game leαgue of legends με full τα ακουστικά και το sound. Δεν υπήρχε πραγματικά με πόρωσε ακουγόταν όλα πεντακάθαρα + ότι άκουγα τα pings άμεσα. Τρελά κρυστάλλινος και καθαρός ήχος στα τέρματα. Σηζητούσα και λίγο με τον wizard! για ένα θέμα που δεν ξέρω ακόμα αν οφείλετε στην recon για κάτι lags-not response του firefox για 6-10sec τις τελευταίες 2 φορές που έκανε αυτό το κόλλημα παρατήρησα πως είχα το λογισμικό της recon ανοιχτό και αυτό του firefox άρχισε κόντα στην αγορά της recon3d..checkαρω διάφορες περιπτώσεις και ξανάποστάρω όταν σιγουρευτώ.

το θέμα είναι αν είναι σωστό να γίνεται αυτό. Τώρα κάτι άλλο όταν παίζω και μου μιλάνε στο facebook κάνει έναν ήχο σωστά? Όταν γίνεται αυτός ο ήχος έχω σαν ένα focus(ελατώνετε ο ήχος στο παιχνίδι) στον ήχο του facebook και το game είναι λες και ακούγετε playback και μετά από λίγα sec ανεβαίνει η ένταση. Υπάρχει κάτι στις επιλογές ρυθμίζει αυτό? το facebook είναι ένα παράδειγμα. Γενικά κάνει κάτι σαν focus-re ήχους που γίνονται εκείνη την στιγμή.

το θέμα είναι αν είναι σωστό να γίνεται αυτό.

Υποθέτω, ότι το scout mode είναι κάποια ρύθμιση στο equalizer και τίποτα άλλο, οπότε ενεργοποιώντας αυτό την περνάει και απενεργοποιεί το άλλο για να μη γίνεται μπέρδεμα.

το θέμα είναι αν είναι σωστό να γίνεται αυτό. Τώρα κάτι άλλο όταν παίζω και μου μιλάνε στο facebook κάνει έναν ήχο σωστά? Όταν γίνεται αυτός ο ήχος έχω σαν ένα focus(ελατώνετε ο ήχος στο παιχνίδι) στον ήχο του facebook και το game είναι λες και ακούγετε playback και μετά από λίγα sec ανεβαίνει η ένταση. Υπάρχει κάτι στις επιλογές ρυθμίζει αυτό? το facebook είναι ένα παράδειγμα. Γενικά κάνει κάτι σαν focus-re ήχους που γίνονται εκείνη την στιγμή.

control panel > hardware and sound > sound > communications > do nothing

Sound_Setting_for_PC_Calls_in_Win_7.png

[MENTION=2162]GruntGR[/MENTION]

Σύγκριση dolby headphone-cmss3d(asus vs creative)

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=L9ApNLMmeAs]CMSS 3D vs Dolby Headphone - Crysis 2 - YouTube[/ame]

Το dolby headphone έχει εμφανώς περισσότερο βάθος/έκταση ηχητικής σκηνής και λόγω reverb(το ρυμθίζεις εσύ), όχι όμως μόνο εξαιτίας αυτού. Σε καλά ακουστικά. Σε μέτρια ακουστικά είναι λες και βγαίνει από μπιντέ ο ήχος. Και πάλι μιλάμε για μέτριο βιντεάκι του youtube.

Είναι ίσως ο καλύτερος αλγόριθμος που υπάρχει αυτή τη στιγμή για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον. Έχω δοκιμάσει και κάποια παραμετροποιήσιμα Plugin(π.χ. headplug για winamp) και κανένα δεν μπορεί να τον φτάσει στην προβολή ήχων μπροστά από το κεφάλι σου.

Γράφει όμως ένας(στο πρώτο σχόλιο):

Dolby Headphone simulates a 5.1/7.1 speaker setup - this includes a lot of room reverb, which is evident in the demo(εξαρτάται ποιο preset χρησιμοποιείς). There's also no height information, either, since a surround sound system is only 2D.

Πώς γίνεται να λειτουργεί το elevation filter σε παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν EAX;

Πώς παίρνει δηλαδή η eax/alchemy κάρτα πληροφορίες για το ύψος που δεν θα μπορούσε να πάρει μία οποιαδήποτε άλλη κάρτα; Αν υπάρχει τέτοια πληροφορία τότε αυτή δεν θα είναι περασμένη μέσα στο openal περιβάλλον; Είδες καμία διαφορά στο βίντεο πιο πάνω;

Τέλος τί αξία έχει πλέον το EAX εφόσον οι καινούργιοι τίτλοι δεν το υποστηρίζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία;

Δες εδώ υποστήριξη για το πρόσφατο eax hd: Creative Sound Blaster Sound Card Technology - X-Fi, EAX and OpenAL

Α ok. Τα καλύτερα games για αυτό είναι μακράν το CS,Cod2/4. Μου φαίνεται θα παίξω cs : global offensive

BF3. Seine Crossing. Έχω βάλει MAV στη γέφυρα στο C, πάνω στη σκοπιά. Με το Scout mode ενεργοποιημένο, άκουγα το beep, στην A δίπλα στο ποτάμι και μέσα στο στενό :T:

Αυτά φυσικά σε άδεια πίστα που έκανα δοκιμές. Στο χαμό, μπορεί να ακούγεται αλλά δε θα το ξεχωρίζεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.