τακης Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 29, 2012 Κύριοι τα σέβη μου. Πριν λίγο καιρό με απασχολούσε η κατανάλωση του htpc-κατεβαστήρι μου,και σας είχα ψιλοπρήξει με το θέμα τροφοδοτικού. Εν συντομία το pc αποτελείτε απο: cpu: celeron g530 m/b: ga-h67m-d2 b3 gpu: msi g210 ram: 1x4gb 2 hdd 1 sata3 640 wd+1tb wd green 1x dvdrw case:nox2 με vfd και card reader no fans Eίχα το γεροΤagan tg480 (2005) και κατανάλωση ~59watt (πουλήθηκε),δοκιμαστικά έβαλα ένα premier 400w (P4)και έπεσα στα 48watt. Πριν απο λίγο πήρα new το carsair cx430 και η κατανάλωση έπεσε στα ~38watt (20c η cpu)!!:dance3::jump1: (idle πάντα) Επειδή διαβάζω γενικά σε forum οτι η κατανάλωση σε htpc-κατεβαστήρια απασχολεί αρκετό κόσμο λέω να γράφουμε εδώ τη σύνθεση που έχουμε για να παίρνει μια ιδέα κάποιος που θέλει να φτιάξει κάτι τέτοιο. Αν υπάρχει παρόμοιο thread ας διαγρφεί το παρών np. Y.Γ. ευχαριστώ τον cmaris για την παρότρυνση στην επιλογή του corsair,ήμουν ανάμεσα σ'αυτό και σε 2 άλλα.
Freedom Μάρτιος 29, 2012 #2 Μάρτιος 29, 2012 Καλησπέρα, δές την υπογραφή μου... Mobo και cpu έχουμε τα ιδια... Κατέβασμα 5 torrents ταυτόχρονα 24-25W. Idle 22-23W. Αν το έχεις μονο για κατεβαστήρι τοτε μπορείς να κάνεις τα εξής: 1)Διώξε την κάρτα γραφικών σου, παίξε με την ενσωματωμένη στον επεξεργαστή 2)Αν δεν το εχες κανει ήδη, κάνε fine tuning/undervoltage (π.χ. ο δικος μου με μαμα συχνοτητα δουλευει με -0.185V offset) που σημαίνει οτι το σουπερ ντουπερ maximum peak Vcore που θα δει ποτε ειναι 1.056V (αντι για τα 1.2V που δουλευε με τις auto ρυθμισεις) 3)Παρε ακόμα μικρότερο/αποδοτικότερο psu (προσωπικά δεν έχω να προτείνω καποιο συγκεκριμενο). 38W που βλέπεις στην πριζα απο τα 400 ονομαστικά ειναι κατω απο 10%, οτι και efficiency και να έχει σε τοσα χαμηλα watts έχει παει περιπατο...αν κρατησεις την καρτα σου μην αλλάξεις psu και ειδικά σαν αυτό που εχει το 1320mi της υπογραφής μου (75W). Με την HD5450 δεν ανοιγει καν (λογικό, αν θυμαμαι καλα μολις 5-6Α μπορεί να δώσει η 12άρα του) 4)Αν κατα τυχη έχεις βάλει το F5 bios δοκιμασε παλαιότερα (αν δεν σου προκαλεσαν καποιο προβλημα φυσικα). Οταν πηγα απο το F2 στο F5 με ακριβώς τις ιδιες ρυθμισεις (και εννοω ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ) το idle wattage ανεβηκε στα 27W. Οταν ξαναγύρισα στο F2 (παντα με ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις) ξανακατέβηκα στα 22-23W. Εδω http://www.thelab.gr/ti-pou-poso/antikatastasi-mini-pc-asrock-ion330-me-ti-106582-2.html εχω ποστάρει αρχικες εντυπωσεις για το δικο μου. ΥΓ: αν με το 20C εννοεις την θερμοκρασια της cpu σου, αν εχεις την μαμα ψυκτρα και αν στο δωματιο σου δεν εχεις 0C και αν χρησιμοποιείς κανένα utility της Gigabyte τοτε μαλλον η τιμή είναι λάθος...αν θέλεις κατέβασε ένα HWinfo (32 ή 64 αναλογα με το λειτουργικό σου), πήγαινε στο CPU #0 Digital Thermal Sensor και τσεκαρε τα Core #0 και #1...αυτή την στιγμή έχω 20C στο δωμάτιο, το load ειναι κατω απο 12%, η θερμοκρασια παιζει στα 36-37C, 1400rpms ο ανεμιστήρας της ψυκτρας, idle στους 33C με λιγοτερες στροφές, Noctua θερμοαγώγιμη, επίσης κανένας ανεμιστήρας στο κουτι (λολ, οκ, λες και θα χωραγε)
τακης Μάρτιος 29, 2012 Author #3 Μάρτιος 29, 2012 τη καρτούλα τη θέλω (είναι και funless) μιας και βλέπω κρύσταλλο (στα μάτια μου τουλάχιστον) 1080p σε 40άρα με madvr full (100% η καρτούλα και 50c) Eχθές δοκίμασα ένα 185watt sff (σαν καινούργιο) από παλιό hp desktop....41watt σε idle...διάβασα όμως για καλή μου τύχη σήμερα ότι πολλά είχαν σκάσει και το έβγαλα αμέσως (έβαλα του μικρού ένα cartoon 720p και έκαιγε).....μετά λέω αι σιχτίρ....και πήρα το corsair....βαρέθηκα τοσο καιρό να ψάχνω καλό μικρό psu.Ευχαριστημένος να σου πω την αλήθεια με το corsair. το undervoltage το έχω στα υπ'όψιν μου να το κάνω. Το έχω παρακολουθήση το θέμα σου. Υ.Γ. έχεις δίκιο.....μάλλον μπερδέυτηκα με τη χρήση της cpu ...με το core temp βλέπω τη θερμοκρασία....μαμά ψύκτρα....34c τώρα.
Freedom Μάρτιος 29, 2012 #4 Μάρτιος 29, 2012 Το undervoltage καντο σαν να μην υπαρχει αυριο αδερφέ...σε idle δεν θα δεις διαφορα, σε load (οχι απαραιτητα full load) θα δεις χαλαρα. Εννοειται οτι δεν ειναι καν αναγκη να ασχοληθεις με offset (ασε με εμενα, ειμαι ανωμαλος) κανε το κατευθειαν με fixed Vcore να τελειώνει η υποθεση, οπως ειπα σε idle δεν θα δεις καμια διαφορα...το καλο/κακο της υποθεσης ειναι οτι το bios αυτης της mobo παρα είναι μινιμαλιστικό οπότε δεν εχεις να ρυθμίσεις και πολλα πραγματα... BTW, αν καμια φορά τον κλεινεις και δείς στο wattoμετρο σου οτι καταναλώνει το κατιτοις του πήγαινε καρφι στο bios και βάλε την επιλογή "ErP Support" Enabled...έφυγε και μισό Watt και απο εκεί, λολ (σβηστο απο τα 1.7-1.8W πήγαμε στα 1.1-1.2W)... Αυτο με τις εκδόσεις των bios παντως αν θελεις δοκιμασε το, ξερω οτι ακουγεται κουφο (F2-->F5 +4W σε idle, F5-->F2 -4W σε idle) αλλα το έχω διπλοτριπλοτσεκάρει...για τα ενδιάμεσα δεν έχω ιδέα. Μην με ρωτήσεις τι εχουν κανει οι τυποι, δεν εχω ιδέα, οι peak τιμες Vcore παντως (min και max) παρέμειναν οι ιδιες, εφαγα ολες τις ρυθμισεις του bios μπας και υπήρχε κατι που ειχα ξεχάσει αλλα δεν... Keep us posted...
jpcupra Μάρτιος 30, 2012 #5 Μάρτιος 30, 2012 Νικολα εντριβη φουλ ετσι??? χαρα στο κουραγιο σας... :T:
Freedom Μάρτιος 30, 2012 #6 Μάρτιος 30, 2012 Νικολα εντριβη φουλ ετσι???χαρα στο κουραγιο σας... :T: Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα...αστα Τζόρνταν, απο την μύγα ξύγκι λέμε...με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε λίγο θα πάρουμε τσιμπίδα και θα αρχίσουμε να αφαιρουμε components απο τις μητρικές...
Freedom Απρίλιος 1, 2012 #7 Απρίλιος 1, 2012 1x dvdrw Τo slim οπτικο που έχω στον ¨"μικρό" τελικά ειναι παιγμένο...μολις το αφαίρεσα τελείως (εχω παραγγείλει ενα el cheapo εξωτερικο usb, ετσι για να υπάρχει για καμιά εγκατάσταση λειτουργικου)... Αφαίρεσε αλλά 1.2-1.5W σε idle κατάσταση χωρις το slim οπτικο (εννοειται χωρις να χρησιμοποιείται και χωρις dvd/cd μεσα του)... ΥΓ: 21.5-22W idle πλεον
CrazyAnt1416003257 Απρίλιος 1, 2012 #8 Απρίλιος 1, 2012 Τo slim οπτικο που έχω στον ¨"μικρό" τελικά ειναι παιγμένο...μολις το αφαίρεσα τελείως (εχω παραγγείλει ενα el cheapo εξωτερικο usb, ετσι για να υπάρχει για καμιά εγκατάσταση λειτουργικου)...Αφαίρεσε αλλά 1.2-1.5W σε idle κατάσταση χωρις το slim οπτικο (εννοειται χωρις να χρησιμοποιείται και χωρις dvd/cd μεσα του)... ΥΓ: 21.5-22W idle πλεον (παραφραζοντας ενα γνωστο ανεκδοτο) Υπαρχουν και Φλασακια γιε μου.... Τι να το κανεις το δριωε αν ειναι μονο για εγκατασταση λειτουργικου? Ακυρωσε το αν προλαβαινεις και αντικατεστησε το με ενα 4αρι ή 8αρι usb stick και περνα μεσα dual OS 7αρια+ΧΡ και θα κανεις εγκατασαση λειτουργικου στον μισο χρονο. Εμενα μου ελυσε τα χερια που εκανα φορματ στα μηχανακια των φιλων/γνωστων καθε τρεις και λιγο γιατι τα κανιβαλιζαν...
Freedom Απρίλιος 1, 2012 #9 Απρίλιος 1, 2012 (παραφραζοντας ενα γνωστο ανεκδοτο)Υπαρχουν και Φλασακια γιε μου.... Τι να το κανεις το δριωε αν ειναι μονο για εγκατασταση λειτουργικου? Ακυρωσε το αν προλαβαινεις και αντικατεστησε το με ενα 4αρι ή 8αρι usb stick και περνα μεσα dual OS 7αρια+ΧΡ και θα κανεις εγκατασαση λειτουργικου στον μισο χρονο. Εμενα μου ελυσε τα χερια που εκανα φορματ στα μηχανακια των φιλων/γνωστων καθε τρεις και λιγο γιατι τα κανιβαλιζαν... Το ξέρω πατέρα ( ), διαθέτω εδώ και χρόνια 4 και 16Gb και όχι δεν θα είναι μόνο για εγκατάσταση λειτουργικου και μακροπρόθεσμα δεν θα είναι καν μόνο για το "μικρό" (ναι υπάρχει υποχθνόνιο πλάνο) οπότε για την περίπτωση μου μην ανησυχείς... Ευχαριστώ πάντως...
CrazyAnt1416003257 Απρίλιος 1, 2012 #10 Απρίλιος 1, 2012 Το ξέρω πατέρα ( ), διαθέτω εδώ και χρόνια 4 και 16Gb και όχι δεν θα είναι μόνο για εγκατάσταση λειτουργικου και μακροπρόθεσμα δεν θα είναι καν μόνο για το "μικρό" (ναι υπάρχει υποχθνόνιο πλάνο) οπότε για την περίπτωση μου μην ανησυχείς... Ευχαριστώ πάντως... Ναι, γιατι απορησα με την αγορα του εξωτερικου οπτικου μονο και μονο για το κατεβαστηρακι-htpc και δεν μου εκατσε καλα Αντε να δουμε
Freedom Απρίλιος 1, 2012 #11 Απρίλιος 1, 2012 Ναι, γιατι απορησα με την αγορα του εξωτερικου οπτικου μονο και μονο για το κατεβαστηρακι-htpc και δεν μου εκατσε καλα Αντε να δουμε H παρεμβασή σου ειναι ολόσωστη όσον αφορά καταβαστήρια (στην δική μου περιπτωση ο "σπόρος" δεν έχει ουτε dedicated download και καθόλου htpc ρολο, καμιά σχεση με home theater, απλά το καθημερινό μου pc), 101% λογική και δεν το συζητάμε καν ειναι αυτονοητο. Και τώρα ασε τα σάπια και κατέβαινε το χαρτζηλίκι...
gaig Απρίλιος 2, 2012 #13 Απρίλιος 2, 2012 Αυτα τα mini τουμπανακια με μικρη καταναλωση ειναι super sexy!!Ειχα δει προ καιρου αυτο το συγκριτικο Roundup: Eight Mini-ITX Mainboards for LGA1155 Processors. Page 12 - X-bit labsκαι με εκανε να παρω την ιντελ με τη μια! Μητρικη, i5-2400S, 2x2GB RAM και Kingston SNVP325-S2/128GB καταναλωνουν 8.5W σε idle! Αν εχουν το θεο τους! Επιπλεον, αμα δειτε την ιντελ ειναι full σε εξοπλισμο.
Freedom Απρίλιος 2, 2012 #14 Απρίλιος 2, 2012 Επειδή εχω διαβάσει ουκ ολίγα reviews απο το συγκεκριμένο site τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου συγκριτικού στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον δεν βγάζουν νοημά...οι τυποι για πολλοστή φορά (κακώς ειδικά σε τέτοια συστήματα) χρησιμοποιούν το Tagan TG880-U33II (880 W) οπότε δεν ξέρω πως ειναι δυνατόν η συνολική καταναλωση ενος συστήματος να ειναι 8.5W σε idle ειδικά οταν το μεγαλύτερο μέρος αυτών ειναι το ίδιο το τροφοδοτικό (εκτος αν μπήκαν σε sleep mode, τι αλλο να πω)...Επίσης τα αποτελεσματα δεν βγάζουν κανένα νοημα αν συγκριθούν και με αυτο το review τους: Intel Celeron G540 and Celeron G440 Processors Review. Page 7 - X-bit labsΤου οποιου τα αποτελέσματα σε idle ειναι απολύτως λογικά ακριβώς επειδή έχουν το κόλλημα με το συγκεριμένο τροφοδοτικό (τελείως άκυρο κατα την ταπεινή μου άποψη για συστήματα με τόσο χαμηλές απαιτήσεις) για αυτό βγαίνουν και "φουσκωμένα"...
gaig Απρίλιος 2, 2012 #15 Απρίλιος 2, 2012 Επειδή εχω διαβάσει ουκ ολίγα reviews απο το συγκεκριμένο site τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου συγκριτικού στα δικά μου τα μάτια τουλάχιστον δεν βγάζουν νοημά...οι τυποι για πολλοστή φορά (κακώς ειδικά σε τέτοια συστήματα) χρησιμοποιούν το Tagan TG880-U33II (880 W) οπότε δεν ξέρω πως ειναι δυνατόν η συνολική καταναλωση ενος συστήματος να ειναι 8.5W σε idle ειδικά οταν το μεγαλύτερο μέρος αυτών ειναι το ίδιο το τροφοδοτικό (εκτος αν μπήκαν σε sleep mode, τι αλλο να πω)...δε συμφωνω.. Ελα Λευτερη μου, αφου εισαι ψειρας, σε εχω ψυχολογησει! Πώς το χασες αυτο?The graphs below show the full power draw of the computer (without the monitor) measured after the power supply. It is the total of the power consumption of all the system components. The PSU's efficiency is not taken into account.Το link που παραθετεις επισης θα φαινοταν μικρο διοτι εχουν και μια HD 6970 πανω! Αλλα για μια ακομη φορα μετρανε μετα το psu. Προσωπκα, τη βρισκω πιο αντικειμενικη αυτη τη μετρηση. Σου λενε, "κυριε, βρειτε ενα τροφοδοτικο της προκοπης. Με ενα 20αρικο απο πλαισιο δουλεια δεν κανετε, να ξερετε!"
Freedom Απρίλιος 2, 2012 #16 Απρίλιος 2, 2012 δε συμφωνω.. Ελα Λευτερη μου, αφου εισαι ψειρας, σε εχω ψυχολογησει! Πώς το χασες αυτο?The graphs below show the full power draw of the computer (without the monitor) measured after the power supply. It is the total of the power consumption of all the system components. The PSU's efficiency is not taken into account.Εχεις δικιο, την ειδα την σημείωση αλλα το πήρα "ανάποδα"...Το link που παραθετεις επισης θα φαινοταν μικρο διοτι εχουν και μια HD 6970 πανω!Σε αυτό το σημείο ειναι που βγάζω το μπαστούνι μου, περπατάω λέγοντας "ααααααόοοοομαααατοοοοος"...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.