Jump to content

No boot μετά απο Bios Update

Doc1355

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παίδες,έχω ένα κουλό θέμα (και αρκετοί άλλοι όπως βλέπω) και δεν βγάζω άκρη..

Εκανα bios update απο 1101 σε 3203 και μετά το κλασσικό restart που έκανε το pc ενώ έκανε boot μένει αναμμένο το λαμπάκι της vga στην mobo!

Δοκιμάζω με την onboard ολα κανονικά,ξαναβάζω την gpu πάνω παραμένει αναμμένο το λαμπάκι η οθόνη μαύρη ενώ το pc bootάρει κανονικά (ακούω τον ήχο που μπαίνει desktop)

Να σημειώσω ότι η κάρτα μου είναι 6950 flashed και με το switch στο 2 (6950 bios) το pc δουλεύει κανονικά ενώ με το switch στο 1 (6970) έχω αυτό το θέμα..

Eκανα clear cmos τα ίδια..

Downgrade στο BIOS με bupdater,afudos,amiflash δεν γίνεται μου λέει image outdated ή BIOS has no flash information available.

Μου έδωσαν απο το support ενα άλλο afudos.exe "ειδικό" και καλά αλλα ούτε με αυτό έγινε κάτι..Το support ακόμα περιμένει απάντηση απο τα κεντρικά μου είπαν :getlost:

Για πείτε ρε παίδες έχουμε καμία λύση με την βλακεία αυτή;

ΕDIT: Επίσης να πω ότι δεν είναι η Gen3 αλλα η απλή z68-v Pro.

Καλησπέρα παίδες,έχω ένα κουλό θέμα (και αρκετοί άλλοι όπως βλέπω) και δεν βγάζω άκρη..

Εκανα bios update απο 1101 σε 3203 και μετά το κλασσικό restart που έκανε το pc ενώ έκανε boot μένει αναμμένο το λαμπάκι της vga στην mobo!

Δοκιμάζω με την onboard ολα κανονικά,ξαναβάζω την gpu πάνω παραμένει αναμμένο το λαμπάκι η οθόνη μαύρη ενώ το pc bootάρει κανονικά (ακούω τον ήχο που μπαίνει desktop)

Να σημειώσω ότι η κάρτα μου είναι 6950 flashed και με το switch στο 2 (6950 bios) το pc δουλεύει κανονικά ενώ με το switch στο 1 (6970) έχω αυτό το θέμα..

Eκανα clear cmos τα ίδια..

Downgrade στο BIOS με bupdater,afudos,amiflash δεν γίνεται μου λέει image outdated ή BIOS has no flash information available.

Μου έδωσαν απο το support ενα άλλο afudos.exe "ειδικό" και καλά αλλα ούτε με αυτό έγινε κάτι..Το support ακόμα περιμένει απάντηση απο τα κεντρικά μου είπαν :getlost:

Για πείτε ρε παίδες έχουμε καμία λύση με την βλακεία αυτή;

ΕDIT: Επίσης να πω ότι δεν είναι η Gen3 αλλα η απλή z68-v Pro.

Φιλε το προβλημα σου το εχουν παθει πολυ και απο διαφορα αλλα ελληνικα forums κανε απευθιας RMA στην αντιπρωσοπια της Asus μηπως και μαζευτητε πολυ και κανουν επιτελους κατι...Ελπιζω να εχεις εγγυηση?(Και Προσεχε μην με τα downgrade και τα enter bios με Del γιατι υοαρχει περιπτωση για ολικη καταστροφη μεχρι τουλαχιστον να βγαλουν fix issue

Αυτη η asus στην υποστηριξη ειναι τουλαχιστον απαραδεκτη.

Γενικά βλέπω σε όλα τα forums ότι γίνεται ένας χαμός με τα 3xxx κυρίως...

Εγώ πήρα σήμερα τηλ στο support και μου είπαν ότι ο υπεύθυνος που είχα μιλήσει λείπει λόγο ασθένειας,θα πάρω αύριο παλι!

Το θέμα είναι πως αν την στείλω έτσι απλά rma θα μου πούν ότι δεν έχει πρόβλημα γιατί με άλλη κάρτα λειτουργεί κανονικά,όπως επίσης και με την δικιά μου όταν την έχω σε 6950 bios..

Eνας φίλος σε γειτονικό φόρουμ μου έδωσε αυτό το λίνκ: [H]ard|Forum - View Single Post - Official ASUS BIOS and Program Updates

Με το οποίο κάποιοι έκαναν downgrade αλλα με προβληματίζει ότι 2-3 άτομα με version 3203 που το δοκίμασαν την brickαραν και ίσως υπάρχει θέμα με το συγκεκριμένο version.

Γενικά βλέπω σε όλα τα forums ότι γίνεται ένας χαμός με τα 3xxx κυρίως...

Εγώ πήρα σήμερα τηλ στο support και μου είπαν ότι ο υπεύθυνος που είχα μιλήσει λείπει λόγο ασθένειας,θα πάρω αύριο παλι!

Το θέμα είναι πως αν την στείλω έτσι απλά rma θα μου πούν ότι δεν έχει πρόβλημα γιατί με άλλη κάρτα λειτουργεί κανονικά,όπως επίσης και με την δικιά μου όταν την έχω σε 6950 bios..

Eνας φίλος σε γειτονικό φόρουμ μου έδωσε αυτό το λίνκ: [H]ard|Forum - View Single Post - Official ASUS BIOS and Program Updates

Με το οποίο κάποιοι έκαναν downgrade αλλα με προβληματίζει ότι 2-3 άτομα με version 3203 που το δοκίμασαν την brickαραν και ίσως υπάρχει θέμα με το συγκεκριμένο version.

Φιλε χωρις να ειμαι ειδικος δεν εχω ασχολιθει με software και τετοια bios upadtes καθολου τωρα λιγο το εψαξα εχω να σου πω μην κανεις τιποτα και το επιβαρυνεις πιστευω απο εβδομαδα θα δωθει μια απαντηση πιο επησημη απο την Asus ετσι λενε δηλ και καπιοι admin απο το official site και δες τη θα σου πουν και απο την αντιπρωσοπια

• 2 weeks later...
Αυτη η asus στην υποστηριξη ειναι τουλαχιστον απαραδεκτη.

Βασικα η Asus ειναι απαραδεκτη, αλλα οχι λογο απουσιας υποστηριξης κατα την γνωμη μου

Γιατι ειναι απο τις λιγες εταιρειες που βγαζει συχνα τοσο bios updates:T:

Το τραγικο της υποθεσης ειναι πως καθε νεοτερο bios που βγαζει ειναι ειτε χειροτερο απο το προηγουμενο ή εχει καποιο γελοιο προβλημα το οποιο απαιτει αμεσα καινουριο update...:triniti::tomato::sick:

Ας αργησει περισσοτερο τα updates, αλλα ας δουλευουν:slap::slap:!!!!!!!!!!

Αυτος ειναι και ο λογος που την μοναδικη asus μητρικη που πηρα, αναθεματισσα την ωρα και την στιγμη που την πηρα...:getlost:

• 7 months later...

Επαναφέρω το θέμα καθώς βρήκα τρόπο να το λύσω..

Υπενθυμίζω πώς απο το support της ΑSUS μας είχαν όλο στο περίμενε σχετικά με το θέμα και οι απαντήσεις που έπαιρνα όπως επίσης και αυτά που διάβαζα στα forums,το μόνο που με άφηναν να σκεφτώ ήταν ότι μόνο καταλάθος δεν έγινε αυτό το θεματάκι απο μεριά της ΑSUS...(μήπως και λόγο κυκλοφορίας της νέας σειράς 7xxx;; λέω εγώ..)

Ήμουν λοιπόν σχεδόν σίγουρος πως έγινε επίτηδες ώστε να μην μπορεί η μητρική να διαβάσει την κάρτα σαν 6970 με το switch στο 1,παρα μόνο σαν 6950!

Επίσης είχαν πρόβλημα και άτομα με κανονικές 6970 και όχι flashαρισμένες..

Παλαιότερα είχα κάνει ένα flashάρισμα σε μία Gtx460 που είχα ώστε να ξεκλειδώσω ρολόγια και voltage κατα το οποίο για να παίξει σωστά έπρεπε να πειράξω λίγο το BIOS της κάρτας. Ετσι λοιπόν σκέφτηκα ότι ίσως πειράζοντας το ID της κάρτας στο BIOS της 6970 να γίνει δουλειά!

Κατέβασα το RBE - Radeon BIOS editor λοιπόν και παρατήρησα ότι ανοίγοντας το κάτω δεξιά λέει Video Card ID και ανάλογα με το BIOS που ανοίγεις έχει διάφορες επιλογές..ανοίγοντας λοιπόν το ΒIOS της 6970 στο σημείο που έχω κυκλώσει στην παρακάτω φωτογραφία γράφει 6970,εγώ αυτό το άλλαξα σε 6950 και έκανα save!

2wew2h5.png

Mετά συνέχισα κανονικά με την διαδικασία του ξεκλειδώματος με το Ati Winflash και με το απαραίτητο reboot μετά το flashάρισμα το pc άνοιξε κανονικότατα και η κάρτα δούλευε σαν 6970 όπως πρίν!!!

Τα συμπεράσματα δικά σας λοιπόν σχετικά με το θέμα και ελπίζω να βοηθήσει και τα παιδιά που είπαν ότι είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμένα :)

• 3 weeks later...

Παντως γενικα οι αντιπροσωπειες αποφευγουν να βοηθησουν και να χασουν χρονο για περιπτωσεις που φλασαρουμε τις καρτες με δικη μας πρωτοβουλια.Αρα μονοδρομος να ψαχτουμε μονοι μας για λυση.:T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.