Jump to content

αναβάθμιση ραμ σε λάπτοπ

katerinaki92

Recommended Posts

Γεια σας!!

Θέλω να αναβαθμίσω την ραμ στο λαπτοπ μου. το οποίο είναι αυτό HEWLETT PACKARD PAVILION DV6680EV KE328EA - - E-SHOP.GR. Ρώτησα σε ένα μαγαζί και είπαν για 2χ2gb θέλει μαζί με τα περαστικά κανα 100 ευρώ. Είπα ΔΝΤ (δεν νομίζω τάκη) και λέω να το δοκιμάσω να το αλλάξω μόνη μου. Είδα κάτι μανουαλ για το λάπτοπ δεν πρεπει να ειναι τραγικά δύσκολο, 2 βίδες και κάμποσα ευρώ στην τσέπη.

Όμως, πως μπορώ να τσεκάρω ότι το λάπτοπ παίρνει παραπάνω μνήμη??? Στο εσοπ λέει μέχρι 2gb. Στην σελίδα της hp Λέει μέχρι 4...h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c01270344&tmp_task=prodinfoCategory&cc=gr&dlc=el〈=el&lc=en&product=3642176 Λογικά πιστεύω hp και όχι eshop. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το τσεκάρω με κανα πρόγραμμα???

Δεύτερον, τι ραμ βάζω? παίρνω ότι να ναι, υπάρχει κάπου που να λέει για συμβατότητες και τέτοια? Είμαι άσχετη αλλά τα διάβασα σε άλλα θέματα και ρωταώ... Τεσπα επειδή μ εχει φάει η περιέργεια η μία ραμ γράφει

Samsung 1gb 2Rx16 PC2 5300S-555-12-A3

M470T2864DZ3-CE6 0751

και από την πίσω μεριά γράφει CΤ: R85027FS2VIVPW

Replace with HP spare 446495-001 (αμα πάω από Hp λογικά θα με γδάρει)

Οπότε, ρωτώ αν μπορώ να βάλω παραπάνω ραμ και τι ραμ να βάλω..

ευχαριστώ!!

Kiss kiss bang bang

Πιο πιθανο μου φενεται να κανει λαθος το ε-τσοπ παρα η ΗΡ !

α) Η ΗΡ θα στις υπερχρεωσει.

β) Αγορασε 2 χ 2GB DDR2-SODIMM απο κανα Πλαισιο και βαλτες μονος σου.

μόνος μου δύσκολα..μόνη μου ίσως τα καταφέρω :shout:

στο βιντεάκι αυτό το γαλάζιο που φοράει τι είναι? σε ροζ βγαίνει? Lol

τεσπα να ενημερώσω ότι βρήκα αρκετά site κατασκευαστών που λένε πια μοντέλα είναι συμβατά με το κάθε λάπτοπ... πήρα αυτές [ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000JQV8FG..%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC]http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000JQV8FG[/ame] τελικά δεν βρίσκεις μόνο φτηνά παπούτσια στο άμαζον..

σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας :clap:. όταν έρθουν και αν ζοριστώ θα βάλω φωνή

Αν δεις 2-3 βιντεο στο youtube θα νιωσεις πιο οικεια με την διαδικασια και μολις το ανοιξεις δεν θα αντιμετωπισεις προβλημα.Αν παλυ σε δυσκολεψει κατι ρωτα εδω.

Good luck!

είναι για το στατικό ηλεκτρισμό του σώματος προς τις συσκευές που ''κατσαβιδιάζεις''.

εντάξει για μια αλλαγή μνήμης αν δε φοράς μάλλινα ρούχα, λαστιχένια παπούτσια και δεν τρίβεις τη μνήμη πάνω σου δε θα υπάρξει πρόβλημα :hehe:

είναι για το στατικό ηλεκτρισμό του σώματος προς τις συσκευές που ''κατσαβιδιάζεις''.

εντάξει για μια αλλαγή μνήμης αν δε φοράς μάλλινα ρούχα, λαστιχένια παπούτσια και δεν τρίβεις τη μνήμη πάνω σου δε θα υπάρξει πρόβλημα :hehe:

Μπορείς για σιγουριά να χουφτώσεις και μια γυμνή...μεταλλική επιφάνεια, όπως το κατσαβίδι πριν χειριστείς τις μνήμες.

• 2 weeks later...

Σχετικά με την αναβάθμιση RAM, παίζει ρόλο και η BIOS ver.

Όταν παραλάβεις τα modules και κάνεις την προσπάθεια για την εγκατάσταση, αν δε διαβαστούν όταν τα τοποθετήσεις, μην τρομάξεις απαραίτητα.

Έλεγξε την έκδοση του BIOS στο μοντέλο σου. Εδώ παίζουν ρόλο αρκετά:

-Χρονολογία μοντέλου laptop

-συμβατότητες RAM modules συναρτήσει χρονολογιών μοντέλων, κάτι που θα αναλύεται στο manual, και φυσικά

-τη version του BIOS, που για να εγκατασταθεί μεγαλύτερη RAM δεν αποκλείεται να χρειαστεί να κατεβάσεις νέο BIOS.

Σχετικά με την αναβάθμιση RAM, παίζει ρόλο και η BIOS ver.

Όταν παραλάβεις τα modules και κάνεις την προσπάθεια για την εγκατάσταση, αν δε διαβαστούν όταν τα τοποθετήσεις, μην τρομάξεις απαραίτητα.

Έλεγξε την έκδοση του BIOS στο μοντέλο σου. Εδώ παίζουν ρόλο αρκετά:

-Χρονολογία μοντέλου laptop

-συμβατότητες RAM modules συναρτήσει χρονολογιών μοντέλων, κάτι που θα αναλύεται στο manual, και φυσικά

-τη version του BIOS, που για να εγκατασταθεί μεγαλύτερη RAM δεν αποκλείεται να χρειαστεί να κατεβάσεις νέο BIOS.

αυτά κυρίως επί εποχής so-dimm sdram/ddr1 /ddr2 με αρχικές χωρητικότητες έως 2gb.

στα σύγχρονα μηχανάκια όπως αυτό της κοπέλας το μόνο έξτρα που μπορεί να δώσει μια έκδοση bios είναι υποστήριξη μνημών υψηλότερων συχνοτήτων. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.