Jump to content

Θελω γνωμες για SSD και 5.25 enclosure !

YDinopoulos

Recommended Posts

Καλημερες !

Λεω απο τον αλλο μηνα να προχωρησω σε αγορα 4 χ 120GB SSD (Σκεφτομαι για A-Data S500 series) και να τους βαλω σε RAID 10. Eδω εδω και 3 χρονια ειμαι με 2 250αρηδες WD SATA II σε raid0

Δεν κυνηγαω το απολυτο νουμερο σε μπεντσια, αλλα κατι μετριο οικονομικα.

Απο την αλλη λεω να παρω και αυτο για να τους στεγασω μιας και δεν θελω να μπουκωσω τα 5.25 (Υπαρχουν ηδη αντλιες watercooling κλπ).

Για πειτε γνωμες !

[MENTION=376]YDinopoulos[/MENTION] Αν επιμένεις για RAID10, τότε αβλεπί Μ4:

[ame=http://www.amazon.co.uk/Crucial-CT128M4SSD2-128GB-M4-SSD/dp/B004W2JKZI/]Crucial CT128M4SSD2 128GB M4 SSD: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Αλλά έχω ορισμένες ενστάσεις:

1) Το μηχάνημα θα πετάξει και μόνο που θα πας από τους καρβουνιάρηδες σε έναν SSD, το RAID0 είναι περιττό.

2) SATA600 έχεις 2 ports στο μηχάνημά σου, δεν βλέπω λογική να βάλεις 4 SATA600 SSDs και να παίζει το array σε ταχύτητες SATA300.

Με βάση τα παραπάνω, θα σου πρότεινα να πάρεις δυο 256άρηδες M4 και ανάλογα με το πόσο χρειάζεσαι το RAID1 να τους ζευγαρώσεις.

[ame=http://www.amazon.co.uk/Crucial-CT256M4SSD2-256GB-M4-SSD/dp/B004W2JL2A/]Crucial CT256M4SSD2 256GB M4 SSD: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Έτσι θα έχεις την ίδια χωρητικότητα με το RAID10, παρόμοιες ταχύτητες (RAID0 σε SATA300 ~ ένας σκέτος σε SATA600, με εξαίρεση τα sequential writes) αλλά πιο future-proof με τους 256άρηδες και δεν θα μπλέκεις με RAID10.

Γιαννη εφοσον δεν σε νοιαζουν απολυτα νουμερα και bench αλλα η ταχυτατη, αξιοπιστη και στρωτη λειτουργια

εγω θα κοιτουσα τη λυση 2x256 raid 1 σε κατι τετοιο ή τετοιο

(αν και το raid 1 πλεον ψιλοπεριττο μου φαινεται για τετοιους δισκους

ειδικα εφοσον εχεις και το NAS για backup ετσι κι αλλιως)

Οι 256αρηδες εχουν καλυτερη αξια μεταπωλησης και δεικτη χρησιμοτητας μελλοντικα (σε laptop πχ)

και πιστεψε με σε σχεση με το τωρινο σου HDD setup δεν θα πιστευεις τη διαφορα

εξαλλου το Χ58 νομιζω θα το περιοριζει αρκετα το 4x128gb Raid10 και προβλεπεται να το κρατας αρκετα ακομα...

Για περισσοτερες και πιο αναλυτικες πληροφοριες ομως ας περασουμε στους ειδικους εςεςντιανταποκριτες μας

-Ζαχο, Πετρο καλημερα...

damn you Πετρος:p

Συμφωνώ με chosen απ'πανω.

Έχοντας 4 ssd σε raid0 (και όχι του κουτιού, μτχ τους πήρα) τόσο καιρό έχω να σου πώ ότι το raid1 είναι περιττό. Καλύτερα έναν 256άρη (crucial m4 @ αμαζον στα 260Ευρώ είναι μανούλα) μόνο του και μια φορά στις 15 μέρες ένα image με το acronis (on-line) ή μια φορά την βδομάδα (scheduled) ένα full-system backup με το backup των Win7 σε έναν green μηχανικό δίσκο. Επειδή έχω ακολουθήσει την λύση του windows7 backup μπορώ να σου πώ ότι δεν το καταλαβαίνω καν οτι γίνεται, το σύστημα με ενημερώνει ότι τελείωσε και δεν έχω πάρει χαμπάρι, ενώ η ίδια δουλειά με μηχανικό σε κάνει να τρώς το keyboard από την καθηστέρηση και τα νέυρα σου.

Είναι καλύτερα να φυλάς τα αρχεία σου σε ένα nasακι για ασφάλεια με μηχανικούς.

Ειχα την εντυπωση απο καποια review (ισως προπολεμικα-προssd) οτι το raid 10 σε ssd θα απεδιδε καλυτερα σε raid 10. Και μιας κ θελω 250GB συνολο, ελεγα να παρω 4 120...

Πετρο, sata III ντεν εκει η Χ58. 6 ταπεινα sata II εχει, 2 στον Jmicron 322 και 4 στον ICH10R...Sata III θα παρω γιατι απλα η επομενη -γερη- αναβαθμιση σιγουρα θα εχει μητρικη με sata III

Γιωργη, θα τους κοιταξω. Εχω διαβασει αρκετα καλα για τους Samsung !

@TifoziF1 Eτσι δουλευω 2 χρονια τωρα. To backup των Win7/ Win2008 Server ειναι απο τα καλυτερα ! Εχω ενα thecus N5500 με 5χ2ΤΒ WD Black Caviar, με τους 4 σε raid 10 και τον 1 spare.

Οποτε καλυτερα εναν και καλο...ΟΚ...

Ότι είπαν οι αποπάνω. Εκτός αυτού ακόμα και SATA3 μητρική να αγοράσεις με Native SATA3 υποστήριξη, πάλι 2 θύρες θα είναι οι "καθαρές" SATA3. Οι υπόλοιπες θα είναι με διαφορετικό controller, οπότε πάλι 2 από τους 4 SSD θα έπαιζε σε SATA2, και θα έριχνε τις επιδόσεις του Raid10 και στους άλλους 2 που θα ήταν καρφωμένοι σε SATA3 θύρες.

Πολύ καλύτερη λύση οι 2, 256αρηδες/240αρηδες.

Επειδή λες πως δεν ψάχνεις το απόλυτο, κοίτα όπως είπαν τα παιδιά παραπάνω τους Μ4. Αλλιώς κοιτάς για Intel 520 240GB, Corsair Performance Pro 256GB, Samsung 830 256GB.

Εγώ θα πρότεινα 2χ 240GB. Συνήθως οι mobo έχουν μόνο 2 sata 3 controllers (αυτή την στιγμή που μιλάμε), λιγότερη κατανάλωση, καλύτερη μεταπώληση.

+2 Intel 520 5 ετής εγγύηση αν δεν κάνω λάθος. Πήρα προχτές τον 120 αλλά είναι κάτω η σελίδα του εισαγωγέα να το επιβεβαιώσω.

Πωπω 266 ευρώ ο 256άρης Μ4.
266 αν κάνει το convertion pounds->euro το Amazon.co.uk, βαράει λίγο. Αν το convertion pounds->euro το αφήσεις στην τράπεζά σου (πιστωτική) έρχετε ~258-260 (εκ πείρας) :)

Και κάτι τελευταίο, RMA κάνεις κατευθείαν από crucial (crucial.com) ταχύτατο και αξιόπιστο !!! άρα δεν σε νοιάζει από που αγοράζεις ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.