Jump to content

Τροφοδοτικό ή κάτι άλλο;

The_Blade

Recommended Posts

Κατά τη διάρκεια stress testing (linx) σε 1090t ο υπολογιστής έκανε απλά power-down χωρίς blue screen.

τώρα πατάω το power και τίποτα. Εκτός όταν βγάλω την μπρίζα και το αφήσω λίγο όπου στην επανασύνδεση μόλις πατάω το power κανει να ανάψει το CPU fan και τέλος.

Ουτε μπιπ ουτε αναβει ούτε τίποτα.

Θεωρώ ότι είναι τροφοδοτικό σωστά?

είναι το Cooler MAster Silent Gold 1000 watt

Τώρα πατάω το power και τίποτα. Εκτός όταν βγάλω την μπρίζα και το αφήσω λίγο όπου στην επανασύνδεση μόλις πατάω το power κανει να ανάψει το CPU fan και τέλος.

Κλασσική αντίδραση ελαττωματικού/αποφορτισμένου πυκνωτή!

Η λύση ακούγεται απλή.Αλλάζεις τροφοδοτικό και βλέπεις :p

το θέμα είναι να καταλήξω από τώρα ώστε να στείλω στο γιατρό το σωστό όργανο του ασθενούς και να ξεμπερδεύω. :p

Η εμπειρία μου λεει ότι και μητρική να είχε κάψει power on θα έκανε , απλά δεν θα έδειχνε τίποτα ή θα με τρέλαινε στα μπιπ.

Αρα ξεκουμπώνω τροφοδοτικό και πλαίσιο πρωί-πρωί!

Μου λένε από το πλαίσιο ότι σε εκείνους ανάβει αλλο μηχάμημα με το τροφοδοτικό μου, μπορεί να είναι μητρική ρε παιδια;;;

Επαμε παταγα το power αναβε λίγο ένα led στο cpu fan και μετά τίποτα, ενώ είχε κλείσει το μηχάνημα χωρίς blue screen κατά τη διάρκεια stress testing..

Μου λένε από το πλαίσιο ότι σε εκείνους ανάβει αλλο μηχάμημα με το τροφοδοτικό μου, μπορεί να είναι μητρική ρε παιδια;;;

Επαμε παταγα το power αναβε λίγο ένα led στο cpu fan και μετά τίποτα, ενώ είχε κλείσει το μηχάνημα χωρίς blue screen κατά τη διάρκεια stress testing..

Αν ηταν μητρικη, αν δεν κανω λαθος, ο υπολογιστης θα παρεμενε ανοιχτος, απλα δεν θα boot-αρε και εν συνεχεια δεν θα ειχες και εικονα!

Εχεις δικο σου δευτερο τροφοδοτικο να δοκιμασεις;

1.Αποψε βραδυ κλεισε τον υπολογιστη. Βαλε στο off το δικοπτη του τροφοδοτικου σου. Αυριο πρωι βαλε στον on το διακοπτη του τροφοδοτικου, εκκινησε τον υπολογιστη και μελετησε συμπεριφορα!

2.Επισης κανε αυτο: Αποσυνδεσε καρτα γραφικων, σκληρο δισκο, και επεξεργαστη!

Ασε μονο μητρικη και ανεμιστηρια!

Εκκινησε τον υπολογιστη σου! Τι παρατηρεις; Τα ανεμιστηρια συνεχιζουν να γυρνανε, ή σταματανε σε λιγα δευτερολεπτα;

Αν ηταν μητρικη, αν δεν κανω λαθος, ο υπολογιστης θα παρεμενε ανοιχτος, απλα δεν θα boot-αρε και εν συνεχεια δεν θα ειχες και εικονα!

Εχεις δικο σου δευτερο τροφοδοτικο να δοκιμασεις;

1.Αποψε βραδυ κλεισε τον υπολογιστη. Βαλε στο off το δικοπτη του τροφοδοτικου σου. Αυριο πρωι βαλε στον on το διακοπτη του τροφοδοτικου, εκκινησε τον υπολογιστη και μελετησε συμπεριφορα!

2.Επισης κανε αυτο: Αποσυνδεσε καρτα γραφικων, σκληρο δισκο, και επεξεργαστη!

Ασε μονο μητρικη και ανεμιστηρια!

Εκκινησε τον υπολογιστη σου! Τι παρατηρεις; Τα ανεμιστηρια συνεχιζουν να γυρνανε, ή σταματανε σε λιγα δευτερολεπτα;

Μόλις το πάρω πίσω θα κάνω αυτά πουμου λες.

Είναι ακόμα στο μαγαζί μπορώ να τους πω να κάνουν κάτι για να το τεστάρουν; τους είπα να στρέξουν κανένα stress test...

Τι ευτυχια να δουλευεις τεχνικος σε μαγαζια τυπου πΛΑΙΣΙΟΥ. Ολα δουλευουν τελεια στα χερια σου και μολις παψει το αγγιγμα σου ολα επιστρεφουν στη μουντη γκριζα ατελη καθημερινοτητα...

Παθως και μαθως... τελευταια φορα που την επαθα τους πηγα σχεδον ολα τα κομματια και επιπλεον μνημες για να σταματησουν το δουλεμα κι ετσι εληξε το θεμα.

Υ.Γ. σορρυ που δε βοηθαω παντως

Για να ξεμπερδευεις μια ωρα αρχιτερα, και να ταλαιπωρηθεις το δυνατον λιγοτερο προτεινω το εξης

Πανε στο Π που το αφησες και ζητησε να το δοκιμασουν μπροστα σου επι τοπου

Αν οντως ο ισχυρισμος τους ευσταθει, τοτε παρε πισω το τροφοδοτικο σου σημερα,τωρα, αμεσα! και δοκιμασε το κατευθειαν πανω στο μηχανημα σου

Αν ομως δεν ευσταθει, απαιτεις επι τοπου αντικατασταση...

Αν το παρεις πισω και εξακολουθει να κανει τα ιδια παλι προσπαθεις πρωτα να βρεις ενα δευτερο-δανικο τροφοδοτικο (εστω και ενα παλιο να εχεις με λιγα βατ), και αν αναβει τοτε βεβαιωνεσαι οτι ειναι θεμα τροφοδοτικου

Πριν κανεις οτιδηποτε πρεπει να βεβαιωθεις πως δεν φταει το τροφοδοτικο σου

Αν εξακολουθει να μην αναβει, τοτε θα δουμε πως θα κινηθεις απο εκει και περα

Τα ιδια εχει τυχει να μου κανει και σε εμενα το τροφοδτικο μου με το παρακατω συστημα.Κλεινει Under stress testing χωρις bsod καποιες φορες και μετα για να παρει μπροστα μονο με το να βγαλω καλωδιο απο πισω και ξεφορτισει.

Δεν νομιζω να ειναι τροφοδοτικο παντως γιατι αυτο μου το εκανε οταν τεσταρα με ζεστη.αντιθετα οταν εκανε τα καλα κρυα του χειμωνα,under stress δεν μου το εκανε και σε χειροτερο overclock.

(για εμενα μιλαω με το να εχω δωσει 1.596 ρευμα και να τρεχω IBT).δεν το εχω παρατηρησει καπου αλλου αυτο το θεμα ουτε καν οταν τρεχω ας πουμε καποιο bench και για cpu_gpu σε oc καταστασεις και εκει τραβανε και τα 2 ρευμα.οχι μονο ο επεξεργαστης.

Νομιζω οτι εχει να κανει με τα vrms που ζεστενονται της μητρικης.

Για να σας προλαβω,εχω βαλει heatsinks στα δικα μου με λιγο μπακαλιστικο τροπο (ceramique και κολλα).

γιαυτο φτανω στο συμπερασμα οτι δεν ειναι τροφοδοτικο αλλα κλεινει λογω temps της μητρικης.

Θα ηθελα παρολλα αυτα να ακουσω και την αποψη σας και ποιο θα ειναι το αποτελεσμα εαν αλλαχθει το τροφοδοτικο.

Εχω ενα toughpower 750 modular να δοκιμασω αλλα δεν θελω να χαλασω το cable management σε εμενα οποτε θα περιμενω :p

Edit:ωπα ακυρο τωρα ειδα αυτο που λεει ο φιλος απο πανω.οτι δεν του ξανααναβει μετα.αντιθετα σε εμενα αναβει παιδια ανετα και ειναι σαν να μην συμβαινει τιποτα.οποτε δεν ειναι το ιδιο με του φιλου.παρολλα αυτα θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας.

Τα ιδια εχει τυχει να μου κανει και σε εμενα το τροφοδτικο μου με το παρακατω συστημα.Κλεινει Under stress testing χωρις bsod καποιες φορες και μετα για να παρει μπροστα μονο με το να βγαλω καλωδιο απο πισω και ξεφορτισει.

Δεν νομιζω να ειναι τροφοδοτικο παντως γιατι αυτο μου το εκανε οταν τεσταρα με ζεστη.αντιθετα οταν εκανε τα καλα κρυα του χειμωνα,under stress δεν μου το εκανε και σε χειροτερο overclock.

(για εμενα μιλαω με το να εχω δωσει 1.596 ρευμα και να τρεχω IBT).δεν το εχω παρατηρησει καπου αλλου αυτο το θεμα ουτε καν οταν τρεχω ας πουμε καποιο bench και για cpu_gpu σε oc καταστασεις και εκει τραβανε και τα 2 ρευμα.οχι μονο ο επεξεργαστης.

Νομιζω οτι εχει να κανει με τα vrms που ζεστενονται της μητρικης.

Για να σας προλαβω,εχω βαλει heatsinks στα δικα μου με λιγο μπακαλιστικο τροπο (ceramique και κολλα).

γιαυτο φτανω στο συμπερασμα οτι δεν ειναι τροφοδοτικο αλλα κλεινει λογω temps της μητρικης.

Θα ηθελα παρολλα αυτα να ακουσω και την αποψη σας και ποιο θα ειναι το αποτελεσμα εαν αλλαχθει το τροφοδοτικο.

Εχω ενα toughpower 750 modular να δοκιμασω αλλα δεν θελω να χαλασω το cable management σε εμενα οποτε θα περιμενω :p

Edit:ωπα ακυρο τωρα ειδα αυτο που λεει ο φιλος απο πανω.οτι δεν του ξανααναβει μετα.αντιθετα σε εμενα αναβει παιδια ανετα και ειναι σαν να μην συμβαινει τιποτα.οποτε δεν ειναι το ιδιο με του φιλου.παρολλα αυτα θα ηθελα να ακουσω τις γνωμες σας.

για να δεις αν είναι τροφοδοτικο τρέξε από το occt psu stress test. αν έχει πρόβλημα θα κάνει reboot/shut down.

Συνέχεια στα δικά μου!

εγώ Βλέπω ότι το λαμπάκι της μητρικήσ μου δεν ανάβει καν!!!!

Στο πλαίσιο είπαν ότι το psu δουλεύει, γίνεται να τα έπεξε τόσο χοντρα η μητρική που να μην ανάβει το λαμπάκι καν?

Δοκίμασες να βραχυκυκλώσεις το τροφοδοτικό μαύρο με πράσινο από την 24αρα πλεξούδα για να δεις αν δουλεύει? Θα πάρει στροφές ο ανεμιστήρας του.

Άσε την μητρική χωρίς ρεύμα και βγάλε την μπαταρία του bios.

[MENTION=10639]The_Blade[/MENTION]

Γιατι δεν πας απο εκει να τους πεις να το βαλλουν μπροστα σου αν δουλεψει και καθεσαι και ταλαιπωριεσαι με υποθετικα σεναρια?

Αν το βαλλουν μπροστα σου και δουλεψει, τοτε να ψαξουμε να βρουμε τι φταιει απο εκει και περα

Μου έχει τύχη ίδια περίπτωση και έφταιγε πυκνωτής μητρικής. Καθε πρωί το μηχανημα νεκρό. Εκτος ρεύματος για 2 λεπτά και μετά μια χαρά. Το επομενο πρωι τα ίδια.

Ξεκίνα με άλλο τροφοδοτικό για καλό κ για κακό.

Sent from my LG-P990 using Tapatalk

Μέτρα τάσεις με πολύμετρο όταν το τροφοδοτικό δουλεύει με όλα αποσυνδεμένα από πάνω του. Όπως γράψαν και πιο πάνω βραχυκυκλώνεις το πράσινο με ένα μαύρο από το 24pin καλώδιο. Αυτά αν δουλέψει , αν όχι τότε έχει πρόβλημα. Εκτιμώ όμως οτι δεν έχει πρόβλημα , μάλλον η μητρική σου. Αν έχει κάποιο βραχυκύκλωμα (καμμένος πυκνωτής) το τροφοδοτικό κλείνει σε msec λόγω των κυκλωμάτων προστασίας. Αυτό που ξεκινά για λίγο το fan του επεξεργαστή είναι από πυκνωτή στο κύκλωμα του ανεμιστήρα που στιγμιαία φορτίζεται και αποφορτίζεται καθώς κλείσει το τροφοδοτικό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.