Jump to content

Ψηνεται το North bridge

argy1

Recommended Posts

Το συστημα της υπογραφης μου.Εχω την arctic silver ceramique και την χρησιμοποιω παντου, εχω βαλει σε επεξεργαστη,καρτα γραφικων και chipset.Το pc λειτουργει μια χαρα και χωρις υψηλες θερμοκρασιες, ο επεξεργαστης ισως ειναι λιγο ζεστος αλλα δεν φταιει η παστα γιατι πριν που ειχα τον E7200 κλοκαρισμενο στα 3,2 ηταν κρυος.Η μητρικη θερμοκρασια δειχνει 16 βαθμους,το θεμα ομως ειναι οτι ενω ολα ειναι δροσερα μεσα στο κουτι η ψυκτρα του north bridge καιγεται.Φανταστειται οτι με το χερι μπορω να την αγγιξω για λιγα μονο δευτερολεπτα και μετα καιγομαι.Ειναι ανησυχητικο αυτο,ή εφοσον ειναι οκ απο θερμοκρασιες δεν παιζει ρολο.Επισης παιζει να μην ειναι καλη η παστα που εχω ή να μην κανει για nb?

Αμα η ψυκτρα ζεματαει σημαινει οτι κανει την δουλεια της. Αερας περαναει απο εκει; Ειχα το ιδιο προβλημα στο pc της γυναικας το καλοκαιρι και εριξα εναν ανεμιστήρα πανω, μεχρι να βρω χρόνο να το λυσω και να το περασω καινουρια θερμοαγώγιμη. Ο λογος σε μενα ηταν οτι ειχα την Η50 και δεν κυκλοφορουσε αερας

Η αληθεια ειναι οτι την κανει την δουλεια της. Απλα θα ηθελα να την δροσισω λιγο γιατι δεν περναει αερας απο εκει. Την εχει σκεπασει η hyper 212plus. Οσα ανεμηστηρακια εχω ομως 40αρια κανουν τρελο θορυβο!

Οι 16C που βλέπεις πιθανότατα είναι μούφα , εκτός αν στο δωμάτιο έχεις 5C. Το ότι ζεσταίνεται η ψύκτρα σημαίνει ότι όντως κάνει τη δουλειά της αλλά αν ζεσταίνεται πολύ ίσως είναι ανεπαρκής. Και μη ξεχνάμε ότι την ίδια θερμοκρασία με τη ψύκτρα έχει και το ψυχόμενο chip . Τα Nvidia chipsets είχαν ένα θέμα με θερμοκρασίες και δουλεύαν ψηλά , ειδικά αν υπεχρονίζονταν. Τώρα αν βλέπεις ότι είναι πολύ βάλε ένα πλαινό ανεμιστήρα στο κουτί ή ένα μικρό ανεμιστηράκι στην ψύκτρα με fan controller για να μη σου παίρνει και τα αυτιά.

Η αληθεια ειναι οτι την κανει την δουλεια της. Απλα θα ηθελα να την δροσισω λιγο γιατι δεν περναει αερας απο εκει. Την εχει σκεπασει η hyper 212plus. Οσα ανεμηστηρακια εχω ομως 40αρια κανουν τρελο θορυβο!

Βαλε ενα και ριχτο στα 5v ή 7v. Θελει απλα ροη αερα, οι θερμοκρασιες θα πεσουν τρελλα ακομα και με ελαχιστη ροη

Την θερμοκρασια της μητρικης την βλεπω απο το pcwizard, θερμοκρεσιες επεξεργαστη με το coretemp και καρτας γραφικων απο ενα widget αλλα ειναι ιδιες με αυτες που δειχψνει και το pcwizard.Πλαινος ανεμηστηρας στο κουτι δεν μπορει να μπει για τον λογο οτι τα heatpipe της ψυκτρας ακουμπανε στις τρυπες του κουτιου.Γενικα το κουτι ομως εχει 6 120αριδες, και εχει αρκετα καλο αερισμο αλλα ισως να θελει και κατι αμεσο δηλαδη πανω στην ψυκτρα του nb.Επισης με εχει προβλιματησει και το γεγονος οτι ειναι nvidia το chipset οπως ειπε και ο @dangar, αλλα δεν εχω κανει καθολου overclock εδω και καιρο.Βαζω και δυο φωτογραφιες του χωρου μηπως δειτε κατι που εγω δεν βλεπω. Η μια ειναι το εσωτερικο και η αλλη το εξωτερικο. (χωρις προσοψη,αυτη ειχα μονο)

20120329104016.jpgImageShack� - Online Photo and Video Hosting

ImageShack� - Online Photo and Video Hosting

[MENTION=14120]narta[/MENTION] θα δοκιμασω να βαλω ενα και να το ριξω απο το fancontroller, με τι να το στηριξω ομως? Δεν εχει υποδοχη για βιδες,πιο παλια ειχα βαλει ενα με ταινια διπλης αλλα επεφτε συνεχεια και ετσι το εβγαλα.

zalman3.jpg

Στην ιδια ψυχτρα μπορεις ειτε να κανεις κατι τετοιο

dsc00992g.jpg

η εαν δεν σου αρεσει ο θορυβος πας και σε κατι τετοιο

koutikalodia2.jpg

Το πρωτο το ανεμιστηρακι ειναι απο ψυχτρα pentium III και ειναι PWN οποτε μπορεις να του αλλαξεις τις στροφες γιατι εκει κοντα κατω απο της μνημες λογικα η μητρικη σου εχει θεση για ανεμιστηρα.

Εαν πας στην δευτερη λυση,ειναι ανεμιστηρακι 70mm απο amd AM2 ψυχτρα.και σε αυτο μπορεις να αλλαξεις τις στροφες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.