panagiotis Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2012 Καλησπερα.θα ηθελα τα φωτα σας ως προς την μελλοντικη αγορα της εν λογω υδροψυξηςMsystems.gr - Προϊόντα - Intel Active Liquid Thermal SolutionΕιχα μεχρι στιγμης την Noctua CNPS 12 SE 1366 με καταπληκτικες επιδοσεις και ημουν απολυτα ευχαριστημενος.Προσφατα αναβαθμισα σε Ι7 2600k με Asus P8Z68-V pro?gen3 και βλακωδως αγορασα τις μνημες Corsair Vengeance οπου αποδεικνυονται πολυ ψηλες για τον παλαιο μου ανεμιστηρα που σας περιεγραψα..(και καθοτι ανοιχτηκε η συσκευασια...δεν επιστρεφονται)!!!Προσανατολιζομαι λοιπον στην υδοψυξη της Intel. Και λεω Intel γιατι ειδα και ακουσα την H80 της Corsair και ειναι απαραδεκτα θορυβωδης. Ειχα βλεπετε καλομαθει στις 600 στροφες του Noctua, και τωρα μου φαινεται πολυ ασχημα ο παραγομενος θορυβος απο τον εργοστασιακο ανeμιστηρα της Intel. Η Cpu δουλευει στα 3,8 εκμεταλευόμενος τη ρυθμιση Turbo απο το bios, χωρις να εχω κανει καποιο overclocking.Το κουτι μου ειναι ενα Cooler master HAF 922 με αριστη ροη αερα, (βγαλμενο μονιμα το πλαινο καπακι).Συγνωμη αν σας κουρασα, νομιζω οτι ολες αυτες οι λεπτομερειες ειναι χρησιμες για την εξαγωγη συμπερασματων.Ευχαριστω εκ των προτερων.Παναγιωτης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάρτιος 28, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 παρε καλυτερα κατι σε corsair που ειναι δοκιμασμενα! αυτο της intel πρωτη φορα το βλεπω! παντως ειναι να βγαλει και η coolermaster τωρα τετοια κιτακια που απ'οτι μας εδειξαν τα παιδια απο cebit 2012 φαινονται καλα κομματια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 29, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Αν και την Noctua CNPS 12 που λες δεν την ξέρω, παρά μονάχα μία zalman CNPS 12, ας πω κάτι καθώς ζούμε σε δύσκολες εποχές οικονομικά.Γιατί δεν βγάζεις την ψύχτρα απο την μία ram? Link to comment Share on other sites More sharing options...
redbighunter Μάρτιος 29, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 ή αλλαξε τα με κατι τετοιο που ειναι low profile! DIGITOP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos_ole Μάρτιος 29, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Αν και την Noctua CNPS 12 που λες δεν την ξέρω, παρά μονάχα μία zalman CNPS 12, ας πω κάτι καθώς ζούμε σε δύσκολες εποχές οικονομικά.Γιατί δεν βγάζεις την ψύχτρα απο την μία ram? Ελα ντε...πως να την ξερεις αφου γραφω αλλα αντι αλλων.. Αυτη ειναι η σωστη.... Noctua.at - sound-optimised premium components "Designed in Austria"! Αν δεν απατωμαι (αν) δεν βγαινει η ψυκτρα, οχι τουλαχιστον χωρις να κανει καποια ζημια...ξαναλεω (αν)!!! Να εισαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 29, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Βγαίνουν οι ψύχτρες και έτσι και αλλιώς αν είσαι του πειράγματος μέσα στο Pc Με βάλε βγάλε Hardware κάποια στιγμή όλο και κάποια θα πάρεις στο χέρι Επίσης τιπ για τις vengeance. Είτε με ψύχτρα είτε χωρίς τα ίδια είναι. Και το λέω καθώς το έχω κάνει και εγώ ελέω της Noctua nh-d14 Tέλος αν βρίσκει ο ανεμιστήρας δοκίμασε να τον σηκώσεις λίγο πιο πάνω. Ετσι ώστε να μην θυσιάσεις ούτε ψύχτρες μνημών αλλά ούτε ευρώ για αλλαγή cooler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos_ole Μάρτιος 29, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Βγαίνουν οι ψύχτρες και έτσι και αλλιώς αν είσαι του πειράγματος μέσα στο Pc Με βάλε βγάλε Hardware κάποια στιγμή όλο και κάποια θα πάρεις στο χέριΕπίσης τιπ για τις vengeance. Είτε με ψύχτρα είτε χωρίς τα ίδια είναι. Και το λέω καθώς το έχω κάνει και εγώ ελέω της Noctua nh-d14 Tέλος αν βρίσκει ο ανεμιστήρας δοκίμασε να τον σηκώσεις λίγο πιο πάνω. Ετσι ώστε να μην θυσιάσεις ούτε ψύχτρες μνημών αλλά ούτε ευρώ για αλλαγή cooler Ειναι τελικα οντως απολυτως αθορυβη η NH-D14? Σε περιπτωση υπερχρονισμου σε full load που βρισκεται ως προς τη θερμοκρασια της? Οχι οτι δεν ειμαι ευχαριστημενος απο τη δικια μου Noctua, αλλα αφ' ενο'ς επειδη θα πουληθει πακετο μαζι με ολα τα παλαια συμπραγκαλα, και αφ΄ετέρου επειδη αυτες οι maximum 2000-2200 στροφες της Intel Liquid μου φαινονται πολλες...(ανασα) ψηνομαι μηπως και χτυπησω τη δικια σου NH-D14. Παντως τωρα ο επεξεργαστης δειχνει 54-58 idle και γυρω σταυς 87-89 σε full load. Eσυ τι με συμβουλευεις να κανω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 29, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 54-58 σε idle?Που μένεις στην Σαχάρα;Κάτι δε πάει καλά... Δοκίμασε να την βγάλεις και να της βάλεις νέα πάστα...Για τις ερωτήσεις σου για την ΝΗ-D14Δεν την άκουσα ποτέ... Είχα μόνιμα τον 1090Τ στα 4.1GHz με θερμοκρασίες πολύ καλές Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos_ole Μάρτιος 29, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 54-58 σε idle?Που μένεις στην Σαχάρα; Κάτι δε πάει καλά... Δοκίμασε να την βγάλεις και να της βάλεις νέα πάστα... Για τις ερωτήσεις σου για την ΝΗ-D14 Δεν την άκουσα ποτέ... Είχα μόνιμα τον 1090Τ στα 4.1GHz με θερμοκρασίες πολύ καλές οι θερμοκρασιες αυτες ειναι απο λιγο εως πολυ "τσιμπημενες" θα ελεγα. Και εχω 2 επιλογες. Η 1η ειναι η παστα NH-T1 (ετσι νομιζω λεγεται και ειναι απο τον ανεμιστηρα της Noctua που σου ελεγα), και η 2η επιλογη ειναι η ARCTIC SILVER 5 Ποια απο τις 2 να χρησιμοπιησω? Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TifoziF1 Μάρτιος 29, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Μια χαρά είναι η Intel RTS2011LC, ειδικά αν σου αρέσουν τα φωσφορίζοντα μπλε λογότυπα, made by asetek, από τις κορυφαίες στο χώρο : Asetek Liquid Cooling Technology Chosen for Intel Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 29, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 οι θερμοκρασιες αυτες ειναι απο λιγο εως πολυ "τσιμπημενες" θα ελεγα.Και εχω 2 επιλογες. Η 1η ειναι η παστα NH-T1 (ετσι νομιζω λεγεται και ειναι απο τον ανεμιστηρα της Noctua που σου ελεγα), και η 2η επιλογη ειναι η ARCTIC SILVER 5 Ποια απο τις 2 να χρησιμοπιησω? Σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου. Οποια και να βάλεις οι διαφορές μην περιμένεις να είναι τεράστιες. Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτές eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos_ole Μάρτιος 29, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Οποια και να βάλεις οι διαφορές μην περιμένεις να είναι τεράστιες.Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτές eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής Λοιπον καλησπερα και παλι... Μετα απο αντικατασταση της θερμοαγωγιμης, και τοποθετησης Arctic siver 5 τα αποτελεσματα ειναι ΤΖΙΦΟΣ... Φυσικα προηγηθηκε αφαιρεση της παλαιας, καθαρισμος των επιφανειων, και οτι επιτασσει η στοιχειωδης λογικη και γνωση για ενα τετοιο εγχειρημα. Οι θερμοκρασιες παραμενουν στους πυρηνες απο 54-57c και μονο αν "κλεισω" την συχνοτητα στην εργοστασιακη 3,4Ghz τοτε οι θερμοκρασιες πεφτουν κατα 10 ολοκληρους βαθμους. Ολα αυτα αυμφωνα με το coretemp (καλου-κακου κατεβασα και το S.A.N.D.R.A 2012 για να εχω και μια δευτερη γνωμη.... Βεβαια η νεα παστα θελει κανα 200αρι ωρες για να "λειτουργησει" αλλα παρ ' ολα αυτα και οι 42 βαθμοι μου φαινονται υποπτοι. Αλλωστε το overclocking η Intel ισχυριζεται οτι μπορει να συμβει οταν το συστημα κρινει οτι χρειαζεται περαιτερω ισχυ....Εγω προσωπικα ειχα μονο ενεργοποιησει το Turbo απο το BIOS δεν πειραξα ρολογια ουτε πολλαλπλασιαστες...(τουλαχιστον οχι ακομα). Η δε καταναλωση ισχυος συμφωνα παντα με το coretemp επεσε απο τα 52 watts στα 26.5watts. Και μη χειροτερα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 29, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Να ρωτήσω κάτι χαζό και κάτι άλλοΤο χαζόΤα fans τα έχεις βάλει σωστά έτσι; Push pull και όχι πχ και τα 2 να σπρώχνουν προς την ψύχτρα ε;Το άλλοΑυτά τα temps τα είχες απο την αρχή ή στο ξαφνικό;Κλείσε μία και το ΗΤ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos_ole Μάρτιος 29, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Να ρωτήσω κάτι χαζό και κάτι άλλοΤο χαζόΤα fans τα έχεις βάλει σωστά έτσι; Push pull και όχι πχ και τα 2 να σπρώχνουν προς την ψύχτρα ε;Το άλλοΑυτά τα temps τα είχες απο την αρχή ή στο ξαφνικό;Κλείσε μία και το ΗΤΛοιπον...κατ αρχην δεν υπαρχει τιποτα χαζο.παμε παρακατω....η νεα παστα τοποθετηθηκε στον Stock Cooler της Intel και οχι στον Noctua αφου αυτος οπως προειπα θα φυγει με τα υπολοιπα πραγματα, αρα push pull σε sigle fan μαλλον δεν υφισταται σωστα?Δευτερο και εξισου σημαντικο οτι αυτες οι θερμοκαρσιες υπαρχουν απο αγορας των εν λογω προιοντων (koita m/baord< Cpu,Ram) και αγοραστηκαν 12 μερες πριν.Θα σου στειλω ενα screen capture για δεις τις νεες συνθηκες που διαμορφωνονται μετα το κλεισιμο της συχνοτητας στην μαμησια εργοστασιακη, και αφου αναγκαζω το συστημα να δουλευει στο 100% κανοντας διαφορες εργασιες.Σου ειμαι υποχρεως....και σε ευχαριστω.!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 29, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Ωραία ξεμπερδεύτηκα ΝΟΜΙΖΩ Οπότε έβγαλες την Noctua και έβαλες την μαμά Πριν με Noctua είχες σε idle 54-58 και τώρα με μαμά cooler 55-57 Καλά τα λέω ή και πριν είχες μαμά; (sorry αλλά μπερδεύτηκα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos_ole Μάρτιος 29, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Ωραία ξεμπερδεύτηκα ΝΟΜΙΖΩΟπότε έβγαλες την Noctua και έβαλες την μαμά Πριν με Noctua είχες σε idle 54-58 και τώρα με μαμά cooler 55-57 Καλά τα λέω ή και πριν είχες μαμά; (sorry αλλά μπερδεύτηκα ) :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o ΜΑΜΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΜΑ Η Noctua ηταν στην προηγουμενη συνθεση μου με overclocking i7 920@3,8Ghz. Με την αγορα των καινοριων πραγματων η Noctua μας τελειωσε....την αναφερω μονο ως σημειο συγκρισης. Συγνωμη οχι αν...αλλα ΠΟΥ σε μπερδεψα !!! (αθελα μου ομως) (ΤΡΕΧΩ να κρυφτω....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 29, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 :suicide: Μπερδέψαμε τα μπούτια μας με τα coolers... Ψηλά είσαι και πάλι όπως και να έχει... Τώρα δε ξέρω τι να σκεφτώ τα είχες απο την αρχή αυτά 1. Καυτό κομμάτι; Παρόλο που είναι κρύα cpu αυτά; 2. Σενσορα; 3. .................. Επίσης σε Idle Λες ~55 και σε load ~89 Δεν μου φαίνεται λογικό. Πως στρέσαρες το cpu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Μάρτιος 29, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Λοιπόν εγώ επειδή μπερδεύτικα με όλο το θέμα.ούτε σι άλλος όποια υδρόψυξη και να πάρεις σε σχέση με την Noctua που είχες είναι καλύτερη.Τώρα η Η80 ναι είναι θορυβώδεις αλλά άμα βάλεις άλλους ανεμιστήρες είσαι κομπλέ και με μεγαλύτερη απόδοση!άρα άμα πας σε Η80 πάρε +2 ανεμιστήρες εγώ προτείνω aerocooleworld.com.gr Ο κόσμος της ΠληροφορικήςΒασικά ότι είναι μέχρι τα 1500 rpm και μέχρι 21dbΤώρα όσο για την υδρόψυξη της Intel είναι βασισμένη στην Antec 920Antec.com - Product: KUHLER H2O 920 -PRE-ORDERΜου φαίνεται παίρνει και αυτή push-pull ανεμιστήρες αν και εγώ προσωπικά θα το άφηνα έτσι όπως το δίνει με αυτόν τον ανεμιστήρα κ.τ.λ.π Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos_ole Μάρτιος 29, 2012 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 :suicide:Μπερδέψαμε τα μπούτια μας με τα coolers... Ψηλά είσαι και πάλι όπως και να έχει... Τώρα δε ξέρω τι να σκεφτώ τα είχες απο την αρχή αυτά 1. Καυτό κομμάτι; Παρόλο που είναι κρύα cpu αυτά; 2. Σενσορα; 3. .................. Επίσης σε Idle Λες ~55 και σε load ~89 Δεν μου φαίνεται λογικό. Πως στρέσαρες το cpu? Λοιπον κανω μια μικρη ανακεφαλαιωση γιατι και εσυ μπερδευτηκες, και εγω απογοητευτηκα. Εχουμε και λεμε....μαμα παστα στον μαμα Cooler με turbo στο Bios idle 55-59 full load 85-87 Arctic silver 5 ston μαμα cooler χωρις Turbo στο bios idle 41-45 full load 75-77 Μετατροπη SD σε HD στο προγραμμα επεξεργασιας Video Edius 6.06 αρχειο 34,7GB Ταυτοχρονα με το EDius μετατροπη 9 video files απο wmv σε HD/264 αρχεια με το Xilisoft Ulimate Video Converter , χρησιμοποιωντας μονο το ενσωματωμενο συστημα γραφικων του επεξεργαστη το HD 3000 , με ολους τους πυρηνες καρφωμενους στο 100% ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάρτιος 29, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 Δες εαν απο το πλαι το κουτι σου εχει κοψιμο στην λαμαρινα εκει που ειναι ο επεξεργαστης.εαν ναι,κοιτα λιγο τα ποδαρακια της ψυχτρας,εχουν ανοιξει τα πιαστρακια τους?για να δουμε εαν ειναι σωστα κουμπωμενη.μην εχει σπασει κανενα και τρεχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.