speedster Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2012 Καλησπέρα!Έχω το Synology DS212 με εναν μονο 1.5 ΤΒ δίσκο και θέλω πλέον να πάρω 2*2ΤΒ δίσκους. Ποιους θα μου προτείνατε? Έχω δει στο site της εταιρειας του προτεινόμενους αλλά θα ήθελα και την προσωπική σας άποψη. Θέλω να μην ειναι πολύ αργοί αλλά να ειναι οικονομικοί και κυρίως αξιοπιστοι.. να μην μπλέκουμε με RMA και επιστροφή δίσκων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Μάρτιος 28, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 απο που το πηρες το synology? Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedster Μάρτιος 31, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2012 Ελλάδα από φίλο...λεπτομέρειες αν θελεις σε Pm Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Απρίλιος 1, 2012 #4 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2012 Με εναν απο αυτους μια χαρα θα εισαι:Western Digital Caviar Green Desktop 2TB 3.5" | Skroutz.grSeagate Barracuda Green SATA 6Gb/s 2TB Hard Drive | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedster Απρίλιος 3, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Σε ευχαριστω! θα το κοιτάξω! Απο τιμές πως παμε;? Αναμενεται να πεσουν και αλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Απρίλιος 3, 2012 #6 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Απο WD, θα σου προτεινα Black Caviar...Τσιμπημενη τιμη, αλλα με τα δεδομενα δεν παιζουμε...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 3, 2012 #7 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Εγώ θα πρότεινα μακρυά οπωσδήποτε απο wd blue & green. Το 2011 μόνο γύρισα πίσω 10+ δίσκους με RMA μέχρι το καλοκαίρι. Μου σκάσανε και 3 RE3. Γενικά έκοψα τους WD μετά απο τα απανωτά RMAs. Γύρισα στους Seagate & Samsung. Ακόμα δεν έχω βρεί πρόβλημα αλλά επιφυλάσωμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Απρίλιος 3, 2012 #8 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 10 στους ποσους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Απρίλιος 3, 2012 #9 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Aν ψάξεις το forum νομίζω έχει συζητηθεί. Γενικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τους WD αλλά έχω πάνω raid edition σκληρούς με 5 χρονάκια εγγύηση που παίζουν σε άλλη κατηγορία.Πάντως οι BLACK δεν είναι άσχημοι και από επιδόσεις και απο τιμούλα. Οι green είναι μάλλον οι καλύτεροι για την δουλειά που θες. Χαμηλότερη κατανάλωση, χαμηλότερες στροφές και χαμηλότερος θόρυβος. Είναι ιδανικοί για NAS ή συσκεύες που χρησιμοποιούν αποθηκευτικό χώρο αλλά σπαστικοί όταν μπουν σε PC.Tους seagate δεν τους πολυεμπιστεύομαι αλλά δεν έχουμε τρίτη λύση. Samsung και Hitachi αγοράστηκαν από τις προηγούμενες 2 εταιρείες οπότε σε aftersale το ίδιο πράγμα έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 3, 2012 #10 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 10 στους ποσους?10 στους 20.Γνωστός απο τους 10 που πήρε για την εταιρεία του σκάσανε οι 4 με διάστημα μιας βδομάδας ο καθένας. Γενικά έχασε την εμπιστοσύνη της η WD απο εμένα. Απο service βέβαια τους βγάζω το καπέλο αλλά πχ στους 4 RE3 που είχα στο NAS μου σκάσανε οι 2 με 3 μέρες διαφορά. Και πάλι καλά δεν είχα φορτώσει το NAS ακόμα τίποτα. Καθόντουσαν idle Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 3, 2012 #11 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Black/ blue (640 aaks μου εχουν βγει αρκετα καλοι) απο WD, τωρα αμα ειναι να σου χαλασει θα σου χαλασει και ας ειναι military grade Link to comment Share on other sites More sharing options...
speedster Απρίλιος 3, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Το πρόβλημα ειναι ότι έχω όλα μου τα δεδομένα αυτή τη στιγμη σε εναν Seagate 7200.11 1.5TB και μολονότι εχει 100% health εχω αρχισει να ανησυχω λόγω των προβλήμάτων της σειράς 7200.11.Γενικά to 212 με black series θα ηταν ιδανικό αλλά ξεφεύγουμε σε τιμή. Οι green (earx) της wd ειναι τόσο εκνευριστικά αργοί όσο λένε στα reviews? Πως στεκονται απέναντι στους seagate με 5900 στροφές;Επειδή έψαχνα τις τιμές κα ιστο skroutz δεν βρίσκω πλέον το ιστορικό τιμών, γνωριζουμε κάτι αν θα πέσουν κι άλλο οι τιμές; Αν θυμαμαι καλά, έλεγαν οτι το Πάσχα θα έχουν πέσει οι τιμές...αλλά ακόμη ειναι 60-75% παραπάνω σε σχεση με τις τιμές του Οκτωβρίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Απρίλιος 3, 2012 #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Για nas δε θες παραπάνω απο 5400rpm in real life. Θα σε κόψει το δίκτυο έτσι και αλλιώς.Το οτι λέει 100% σημαίνει οτι δεν έσκασε κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα. Δε σημαίνει οτι πριν σκάσει θα σου πει hello πάρε backup γιατί ψοφάω...Οι τιμές λένε οτι απο Πάσχα και μετά θα έχουν πτοτική πορεία (λένε βέβαια). Πιστεύω καλοκαίρι θα είναι καλύτερα η αγορά για δίσκους, βέβαια τιμές όπως Οκτώβρη δεν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Απρίλιος 3, 2012 #14 Κοινοποίηση Απρίλιος 3, 2012 Ε αφου θελεις τα δεδομένα σου ακέραια παρε εναν (οχι green λογο ελαττωμάτων) και παρε backup γιατι ποτε δε ξερεις(μπορει να κανει μια διακοπη και μετα κλαφτα) ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkabamarux Απρίλιος 4, 2012 #15 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Εγώ θα πρότεινα μακρυά οπωσδήποτε απο wd blue & green. Το 2011 μόνο γύρισα πίσω 10+ δίσκους με RMA μέχρι το καλοκαίρι. Μου σκάσανε και 3 RE3. Γενικά έκοψα τους WD μετά απο τα απανωτά RMAs. Γύρισα στους Seagate & Samsung. Ακόμα δεν έχω βρεί πρόβλημα αλλά επιφυλάσωμε.Πολυ σωστος ο φιλος μας.Απο προσωπικη εμπειρια ομιλω και εγω και προσθετω το εξης: Οτι μαρκα να ειναι αρκει να μην ειναι wd. Ετσι ηταν απο παντα...και ετσι θα ειναι για παντα οπως φαινεται αυτη η μαρκα.Κορυφαιες εποχες απο αποψη δισκων και οχι μονο οι εποχες με maxtor.Τωρα...ολα ειναι φτιαγμενα για να χαλανε...πως θα δουλεψουν τα εργοστασια.Υπαρχουν και ποιοτικα προιοντα αλλα πρεπει να βαλεις το χερι στη τσεπη βαθια και παλι δεν εισαι σιγουρος.Μια χρονοβορα αλλα σιγουρη τακτικη ειναι να εχεις φτηνους και διπλους-τριπλους δισκους και να εχεις τα δεδομενα σου επι 2-3 οποτε οτι και να γινει....ας γινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggelopas Απρίλιος 4, 2012 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 maxtor και deathstar της IBM τερατα αξιοπιστιας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
icy20 Απρίλιος 4, 2012 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 4, 2012 Εγω παλι ολες οι μαρκες εχω δει οτι σκανε.Ειδικα οι φτηνοι seagate.Μετα δευτερη σε ζημιες οι φτηνοι wd...Αλλα και τι θα κανουμε?Θα παιρνουμε ssd μονο?Δεν γινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.