argi Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 28, 2012 καλησπερα παιδια,εχω το τροφοδοτικο corsair ΑΧ850 και το προβλημα ειναι οτι σταματησε να δουλευει το fan και η πλακα ειναι οτι μαλλον εχει και καιρο ετσι μεσα στο κουτι.Μου κινησε της υποψιες οταν επαιζα παιχνιδια σε directx 11 πχ battlefield 3 saint row fear 3 σε ολα ειχα crash στην επειφανεια εργασιας μετα πο 5-10 λεπτα παιχνιδιου χωρις μυνηματα για προβληματα,σε directx 9-10 παιχνιδια δουλευε κανονικα μαλλον επειδη δεν ζοριζοταν.Αρχικα νομιζα οτι το προβλημα ειναι σε drivers και το εψαχνα με την καρτα γραφικων,το τροφοδοτικο μου το εχω τοποθετημενο αναποδα μεσα στο κουτι μου και δεν φαινοταν το fan αν δουλευει γιαυτο και δεν το ειχα καταλαβει,το pc δουλευε κανονικα και δεν σου πηγαινε το μυαλο οτι καποιο προβλημα υπαρχει.Το προβλημα τωρα ειναι αν εχω κανει καμια ζημια στην καρτα γραφικων η σε κατι αλλο επειδη δεν ξερω για ποσο και καιρο δουλευει ετσι..Και εγγυηση δεν υπαρχει απο το τροφοδοτικο την εχω χασει δυστυχως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 28, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Τι εννοείς την έχεις χάσει; Την απόδειξη;Αν είχε κοπεί ονομαστικά και όχι απλά σαν πελάτης λιανικής, μπορείς εύκολα να ζητήσεις γνήσιο αντίγραφο εκ του λογιστηρίου από το κατάστημα αγοράς.Επίσης καλό είναι να μιλήσεις απευθείας με corsair.Τέλος για να δεις αν κάτι έπαθε κάποιο hardware part (δύσκολο μου φαίνεται) σύνδεσε ένα άλλο psu να τσεκάρεις αν έχεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
argy1 Μάρτιος 28, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Το μονο που "μπορει" να εχει παθει κατι αν και το αποκλειω, ειναι το τροφοδοτικο.Αφου δουλευει ακομα μπραβο του αλλα φτιαξε τον ανεμηστηρα συντομα γιατι ερχεται και καλοκαιρι.Αν δεν εχεις την αποδειξη και το αγορασες ονομαστικα κανε αυτο που ειπε η karmen αλλιως αλλαξετο μονο σου με ενα αξιοπιστο και αθορυβο φανακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argi Μάρτιος 28, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Nαι την αποδειξη εχω χασει και το τροφοδοτικο ειναι αγορασμενο απο το Πλαισιο.βασικα το ειχα παραγγειλει μεσω ιντερνετ και μου το εστειλαν με το ταχυδρομειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 28, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Ε τότε ακόμα πιο εύκολα πράγματα, καθώς έχεις τον αριθμό παραγγελίας στον λογαριασμό σου.Είτε μπλέκεις με πλαίσιο είτε μιλάς με corsair Link to comment Share on other sites More sharing options...
argi Μάρτιος 28, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Δυστυχως καρμεν η παραγγελια ειχε γινει τηλεφωνικα,μπηκα στον λογαριασμο μου στο πλαισιο και δεν υπαρχει ο αριθμος παραγγελιας μου εκει,αρα την πατησα κανονικα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerinaki92 Μάρτιος 28, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Ναι όμως είχες δώσει τα στοιχεία σου, οπότε θα είχε κοπεί απόδειξη ονομαστικά! Πάρε τηλ. και ζήτα την απόδειξη και μετά corsair Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freedom Μάρτιος 28, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Ψυχραιμία αδερφέ... Πες με παρανοικό αλλα το dx11 vs dx10/dx9 δεν μου καθεται καλα, ειδικά αν καποιο απο τα δευτερα που δοκιμασες ήταν Crysis και ιστορίες...βατομετρο εχω κατω απο την οθόνη και τοσο μεγάλες διαφορες στις απαιτήσεις wattage που υποψιάζεσαι δεν έχω δει ποτε εκτος αν μιλάμε για αρκετά παλιά παιχνίδια του τυπου UT3 vs Crysis2... Εισαι απολύτως βεβαιος οτι δεν στροφάρει ο ανεμιστήρας σου? Επειδή εχουμε το ιδιο τροφοδοτικο, ο ανεμιστήρας δεν παιρνει μπρος πριν το φορτίο ξεπεράσει το 20% του capability του τροφοδοτικου. Μεχρι τοτε απλα δεν ξεκινάει καν. Απο εκει και περα αυξάνει σταδιακα στροφές, προσωπικά ακομα και στο μαξιμουμ wattage που μπορεσα να "ζητησω" απο το τροφοδοτικο με το υπαρχον συστημα ο ανεμιστήρας γυριζε μεν, ήταν σιωπηλός δε. Επειδή κατα τύχη και εγω την προηγουμενη εβδομαδα θυμήθηκα οτι δεν τον ειχα δει/ακουσει να γυρίζει ποτε εκανα ενα τεστακι* στο τακα τακα. Αν και με open bench case χρειάστηκα φακό (ειναι και μαυρο, εχει και μαυρο ανεμιστηρα) για να βεβαιωθώ οτι γυριζει. Οπως και να έχει καλή σου τύχη. *(στην περιπτωση μου ένα furmark στην GTX580 ήταν αρκετο, μερικα δευτερολεπτα αργότερα ο ανεμιστήρας αρχισε να στροφάρει, οπότε πάπαλα. EDIT: δεν θυμάμαι αν την ειχα OCed ή οχι...φακ ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
argi Μάρτιος 28, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Φιλε freedom ετρεξα ενα furmark και heaven 2.5 η θερμοκρασια της καρτας εφτασε 72 βαθμους και ο ανεμιστηρας ειναι εντελως νεκρος.Δεν υπαρχει αλλη εξηγηση εχουμε θεμα με την τροφοδοσια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Μάρτιος 28, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού σε κάθε περίπτωση λειτουργεί ανάλογα με την θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Και επειδή τυχαίνει να έχεις ένα από τα αποδοτικότερα τροφοδοτικά της αγοράς αυτή είναι σε χαμηλά επίπεδα . Δες εδώ τί λέει ο Γιάννης - Corsair AX850 ReviewΤο θέμα με τη κάρτα γραφικών σου κρύβεται κάπου αλλού , μάλλον drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Μάρτιος 28, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Μισό δεν δουλεύει η ψύκτρα του τροφοδοτικού, και τρέχοντας bench είδες ότι ανέβασε θερμοκρασία η κάρτα. Ο ανεμιστήρας της κάρτας δουλεύει??1. το fumark τους αλλάζει τα φώτα 72 βαθμοί είναι μια χαρά μου φαίνεται. Εμένα έχει πιάσει σε gts250 902. Τα καινούργια drivers της nvidia μ@λ@κίζονται. Έπαιζα παινχίδι και ο ανεμιστήρας της κάρτας δούλευε στο ρελαντί. Έβαλα τους 295,73 (αμέσως προηγούμενους) και όλα ταμάμ3. Πήγαινε το Psu στο πλαίσιο να δεις. Παίζει και μόνο με το Serial να δουν αν το έχεις πάρει από εκεί. στο Eshop έτσι είχα κάνει μια φορά Link to comment Share on other sites More sharing options...
argi Μάρτιος 28, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού σε κάθε περίπτωση λειτουργεί ανάλογα με την θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Και επειδή τυχαίνει να έχεις ένα από τα αποδοτικότερα τροφοδοτικά της αγοράς αυτή είναι σε χαμηλά επίπεδα . Δες εδώ τί λέει ο Γιάννης - Corsair AX850 ReviewΤο θέμα με τη κάρτα γραφικών σου κρύβεται κάπου αλλού , μάλλον drivers.Oταν η θερμοκρασια της καρτας φτανει τους 72-75 βαθμους ανεβαινει και η θερμοκρασια του κουτιου,οσο και αποδοτικο να ειναι το τροφοδοτικο επρεπε εστω και χαλαρα να στροφαρει,εδω ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου δεν κανει κιχ φιλε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argi Μάρτιος 28, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Μισό δεν δουλεύει η ψύκτρα του τροφοδοτικού, και τρέχοντας bench είδες ότι ανέβασε θερμοκρασία η κάρτα. Ο ανεμιστήρας της κάρτας δουλεύει??1. το fumark τους αλλάζει τα φώτα 72 βαθμοί είναι μια χαρά μου φαίνεται. Εμένα έχει πιάσει σε gts250 902. Τα καινούργια drivers της nvidia μ@λ@κίζονται. Έπαιζα παινχίδι και ο ανεμιστήρας της κάρτας δούλευε στο ρελαντί. Έβαλα τους 295,73 (αμέσως προηγούμενους) και όλα ταμάμ3. Πήγαινε το Psu στο πλαίσιο να δεις. Παίζει και μόνο με το Serial να δουν αν το έχεις πάρει από εκεί. στο Eshop έτσι είχα κάνει μια φοράΗ καρτα δουλευει μια χαρα, αλλο gts250 αλλο gtx 580 καθε καρτα ειναι διαφορετικη απο θεμα θερμοκρασιας.Εγω εχω κανει fan profile με το msiafterburner 40o με 40% και 85ο με 85% το fan.Και εγω τους 295,73 εχω τους εχω δοκιμασει σχεδον ολους.θα παρω τηλ στο πλαισιο να δω τη θα γινει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάρτιος 28, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Να υποθέσω άλλαξες πλευρά στο τροφοδοτικό και το έλεγξες και οπτικά και όχι μόνο με την ακοή οτι δεν λειτουργει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
patirgerasimos Μάρτιος 28, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Η καρτα δουλευει μια χαρα, αλλο gts250 αλλο gtx 580 καθε καρτα ειναι διαφορετικη απο θεμα θερμοκρασιας.Εγω εχω κανει fan profile με το msiafterburner 40o με 40% και 85ο με 85% το fan.Και εγω τους 295,73 εχω τους εχω δοκιμασει σχεδον ολους.θα παρω τηλ στο πλαισιο να δω τη θα γινει...φαντάζομαι έκανες clean Installation κάθε φορά. Θέλω να πω ότι με Stress τεστ εγώ έχω δει υψηλότερες θερμοκρασίες από ότι βλέπω στα παιχνίδια... και αν θες την γνώμη μου βάλε το fan για πιο μικρές θερμοκρασίες..Μην περιμένεις να ψηστεί η κάρτα για να πάρει μπρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
argi Μάρτιος 28, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Να υποθέσω άλλαξες πλευρά στο τροφοδοτικό και το έλεγξες και οπτικά και όχι μόνο με την ακοή οτι δεν λειτουργει ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού?Eτσι ακριβως το γυρισα αναποδα και ειδα οτι δεν δουλευε καθολου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
argi Μάρτιος 28, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 λοιπον παιδια βρηκα ενα αλλο τροφοδοτικο ενα thermaltake 750w,το δοκιμασα δουλευει κανονικα το fan αλλα το προβλημα τελικα παραμενει στα παιχνιδια που δοκιμασα παλι crash στην επιφανεια εργασιας εχω χωρις κανενα σφαλμα...Τωρα τα εχω τελειως χαμενα,η θερμοκρασιες μου ειναι μια χαρα στο pc,πλεον θα δοκιμασω την καρτα σε αλλο pc..Δεν μπορω να καταλαβω τη τρεχει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάρτιος 28, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 To crash Που εννοείς σου φέρνει BSOD?Εχεις απενεργοποιήσει το αυτόματο restart στην περίπτωση BSOD?Ο φάκελος C:\windows\minidumps έχει μέσα αρχεία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάρτιος 28, 2012 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 O event viewer των windows δεν λέει τίποτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Μάρτιος 28, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Διαπίστωσες δηλαδή ότι και με άλλο τροφοδοτικό το πρόβλημα με την κάρτα παραμένει. Άρα δεν φταίει το τροφοδοτικό σου.Προφανώς είναι κάτι άλλο. Κάποια προσφατη αλλαγή στο σύστημά σου ή στους drivers. Όσον αφορά το τροφοδοτικό τώρα , μετά από τo furmark που έτρεξες παρατήρησες να υπερθερμαίνεται το τροφοδοτικό , δια της αφής τόσο στο σασί του όσο και στην γρύλια του ανεμιστήρα; Στο review που σου έστειλα αναφέρεται πάντως , ότι ο ανεμιστήρας ξεκινά με περισσότερο από 420-430W , αρκετή ισχύς που ίσως δεν πιάνεις με στρεσάρισμα μόνο της gpu . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.