msdx Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2012 Σήμερα μου έσπασε το ένα πτερύγιο του ανεμιστήρα στον έναν από τους 2 .Επειδή έκανε έναν θόρυβο ασχολήθηκα λίγο μπας και κολλήσει αλλά δεν το βλέπω .Τον έβαλα πάνω και τώρα είναι κομπλέ αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι μπορώ να κάνω ?Υπάρχει ίδιος να βάλω; να αλλάξω ψήκτρα ; δεν ξέρω κιόλας αν είναι μαμά το pcb η της msi .MSI Global - Computer, Laptop, Notebook, Desktop, Mainboard, Graphics and more Link to comment Share on other sites More sharing options...
stm00192 Μάρτιος 27, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Γιατι δεν ρείχνεις κανενα mail στην msi να δεις αν μπορούν να στειλουν ανταλακτικό και αν ναι ποσο κοστίζει...Αν απο την αλλη δεν έχουν η δεν συμφέρει, αν πιανουν τα χερια σου μπορει να γινει πατεντα με καποιον κοινο ανεμηστήρα του εμπορίου ιδιας διαμετρου.Θα σου έλεγα να την στειλεις για RMA αλλα απο την στιγμή που έκανες προδσπάθεια να τον κολήσεις δεν νομίζω να στην δεχτούν!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάρτιος 27, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Γιατι δεν ρείχνεις κανενα mail στην msi να δεις αν μπορούν να στειλουν ανταλακτικό και αν ναι ποσο κοστίζει...Αν απο την αλλη δεν έχουν η δεν συμφέρει, αν πιανουν τα χερια σου μπορει να γινει πατεντα με καποιον κοινο ανεμηστήρα του εμπορίου ιδιας διαμετρου.Θα σου έλεγα να την στειλεις για RMA αλλα απο την στιγμή που έκανες προδσπάθεια να τον κολήσεις δεν νομίζω να στην δεχτούν!! Νομίζω πως αν μου στείλει η msi άλλους ανεμιστήρες τα μεταφορικά θα είναι πολλά .Κοίταξα άλλα δεν βρήκα κάτι που να κάνει το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι να βγάλω το μεταλλικό πλαίσιο με το λογότυπο msi να μείνει σκέτη η ψήκτρα και να δέσω 2 8αρια ανεμιστηριακια άλλα είναι πολύ μπακαλίστικο αυτό .Ξέρει κάνεις αν το pcb της είναι reference; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stm00192 Μάρτιος 27, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Το αλλο που σκέφτηκα εγώ είναι να πάρεις μονο την φτερωτή απο έναν 80 η 92αρη (δεν ξέρω τι έχει ήδη η κάρτ απανω) ανεμηστηρα που να μοιαζει με αυτή που έχει ήδη η κάρτα και να την προσαρμόσεις στο μοτερ αυτής που έχει σπάσει αφου την βγάλεις πρώτα εννοείται!... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Μάρτιος 27, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Άμα είναι η κάρτα που μας έχεις δώσει στο Link και στο Pci έχει το λογότυπο Nvidia ναι είναι Referenceάμα δεν λέει τίποτα ή γράφει msi όχι δεν είναι (δεν ξέρω κιόλας μην σε πάρω στο λαιμό μου.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάρτιος 27, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Οχ μι μ λες τέτοια από ότι είδα δεν έγραφε nvidia άλλα δεν είδα να λέει κάπου msi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάρτιος 27, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Πρέπει να είναι λέει msi άσχετα αν δεν παρατήρησα εγώ ολόκληρο msi που γραφεί στο pcb . Link to comment Share on other sites More sharing options...
djkostas Μάρτιος 27, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Βασικά δεν βλέπω γιατί ένα σπασμένο πτερύγιο να επηρεάσει την απόδοση της ψύχτρας.Ο θόρυβος που λές μάλλον οφείλεται στο διαφορετικό ζύγισμα που προκύπτει, οπότε αυτό μπορείς να το διορθώσεις είτε κολλώντας το σπασμένο πτερύγιο είτε αφαιρώντας και το αντιδιαμετρικό του! Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάρτιος 27, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Με την επανατοποθέτηση του σταμάτησε για την ώρα να κάνει θόρυβο .Έτσι όπως το λες το ζύγιζα ήταν. Απλά οπτικά δεν μου αρέσει θα επικοινωνήσω κιόλας με την msi να δω τι θα μου πουν. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι ξέρω την απάντηση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Μάρτιος 27, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Άμα σπάσει το φτερό τελείωσε οποισδήποτε ανεμηστήρας.Τον πετάς με την μια.Ούτε τον κολάΟύτε τίποτα.Και μου φαίνεται άμα μπείς στο Msi afterburner και το βάλεις Full στροφές(είμαι 75% σίγουρος)θα κουνιέται η κάρτα πάνω Pci που την έχεις βάλει.Τώρα για το θέμα μαςΜου φαίνεται ότιμπορείς να βάλεις μια Accelero Xtreme Plus πιστεύω θα είναι οκ με το PCB (άμα ήταν Lightining για παράδειγμα δεν είμαι 100% σίγουρος όμως δεν θα μπορούσες.)και έτσι που το είδα λίγο με μια ref pcb 580 είναι οκ Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάρτιος 27, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Ο Ανεμιστήρας σαφώς δεν στροφαρει σωστά αλλά δεν κάνει θόρυβο τώρα βέβαια σε φουλ στροφές δεν έκανα τεστ μόλις πάω σπίτι θα το δοκιμάσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drizztgr Μάρτιος 27, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Το κακο είναι οτι η MSI δεν δείνει τέτοιου είδους αντακλακτικά 6950 Twin FROZR III Fan blade BROKE!!!!Help!! Καποιος μάγκας σε ενα site είχε προτύνει ως λύση αυτούς... Turbo Module · VGA · Cooling · ARCTIC τωρα άν έκανε δουλειά δεν γνωρίζω! Για 10€ αδέρφε εγώ πάντος θα το έψαχνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάρτιος 27, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Τα είχα δει αυτά μάλλον για να μπουν πρέπει να ξεκουμπωθεί η φτερωτή αν γίνεται κιόλας Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάρτιος 27, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Τελικά όσο ανεβαίνουν οι στροφές κάνει έντονο θόρυβο να δω τι θα κάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Μάρτιος 27, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Το πήγες 100%? Απλώς ρωτάω γιατί είμαι περιέργος να δω αν κουνιέται.. εγώ έσπασα έναν 200 και κούναγε όλο το κουτί ψάξτο για τους artic ανεμηστίρες που έβαλε από πάνω πιστεύω αξίζουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάρτιος 27, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Αρχίζει να ακούγετε περίπου από το 50% και πάνω. Ξέρει κανείς αν αυτό το μαγαζί φέρνει Ελλάδα. http://www.alternate.de/html/product/MSI/Twin_Frozr_II/896386/? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thanos1972 Μάρτιος 27, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Εγω ειμαι περιεργος αν μαθω πως εσπασε το πτερυγιο.για το κολλημα τωρα,χλωμο.οπως ειπαν τα παιδια,θα κολλησει οπτικα αλλα ποτε δεν θα ειναι το ιδιο.ασε που μπορει με το unbalanced που θα ειναι,να σου κανει και αλλου ζημια.(εγω ομως θα το κολλουσα :hang3:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk Μάρτιος 28, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 To κόλλημα για πρόχειρη λύση μέχρι να δει τι θα κάνει δεν είναι κακό. Μέχρι να αποκαταστήσει πλήρως το πρόβλημα στο δευτερο fan γνώμη μου να μην την ζορίζει πολύ την κάρτα. Η λύση από artic όντως φαίνεται ενδιαφέρουσα ως λύση. Τώρα κατα πόσο αν δεν είχε κολληθεί το πτερύγιο θα γινόταν rma δεν το γνωρίζω. Δεν έχει fan guard και φυσικά μπορούσαν να ισχυριστούν ότι μπήκε οτιδήποτε μέσα και έσπασε το πτερύγιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
msdx Μάρτιος 28, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Ακούμπησα τον ανεμιστήρα κατά λάθος όταν είχε φοουλ στροφές .Χμ δεν ξέρω αν ξεκουμπώνει η φτερωτή γα να δοκιμάσω άλλη από την artic. Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκω ετοιμοπαράδοτες ψήκτρες της προκοπής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drizztgr Μάρτιος 28, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Καλημέρα κατ'αρχας! Μετά απο λίγο ψάξιμο βρήκα το μοντέλο απ'το ανεμηστιράκι! Ειναι της POWER LOGIC και το μοντέλο ειναι PLD08010S12HH! Το κακό είναι οτι δέν μπόρεσα να βρώ κατάστημα Ελλάδα ή ευρώπη να τον πουλάν! Βρήκα βέβαια απο Αμερική (αν δεν απατόμαι) αλλα η τιμή βαράει λιγάκι ( αν και τα μεταφορικά ειναι δωρεάν)! Wholesale Power Logic 8010 PLD08010S12HH 12V 0.35A Graphic card Fan,VGA Fans Το ανεμηστιράκι αλάζει οπως μπορείς να δείς και απ'το παρακάτω! MSI GTX 470 Twin Frozr II Fan Replacement Ο τύπος βέβαια έβαλε ότι νά ναι αλλα εσύ μπορείς να βάλεις αυτό που θέλεις! Τελευταίο που βρήκα και μάλλον ειναι και το πιό καλό είναι αυτο Evercool Long Life 80mm x 10mm VGA Replacement Fan (EC8010M12C) - FrozenCPU.com και ταιριαζει , σύμφωνα με τα λεγόμενα απ'το φόρουμ που το διάβασα, γάντι! Ελπίζω να βοήθησα! edit: και αυτο http://www.pchub.com/uph/laptop/676-84552-17820/Others-Brand-Power-Logic-Server-Round-Fan.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.