LazyGreek Απρίλιος 28, 2012 #21 Απρίλιος 28, 2012 [MENTION=21436]sfirculitu[/MENTION] aka ρουμάνο! το δοκίμασα να το ρίξω στο 1.3 που λες, αλλά άκου πιο είναι το πρόβλημα...Για κάποιο λόγο από το control center της MSI φαίνεται ότι παίζει η cpu στο 1.27-1.29...οπότε και τρώω bsod... αν το αυξήσω λίγο παραπάνω τότε και μόνο τότε η τάση παίζει στο 1.3...ή πρέπει να το αλλάξω από το control center... μου φαίνεται ότι είτε το τροφοδοτικό δεν είναι καλό και δεν δίνει σταθερή τάση, ή απλά η Msi και το Bios της έχουν θέμα... εσύ για να πετύχεις υψηλότερα clockings τι ρυθμίσεις έχεις κάνει; (sb mhz, vcore, sb volt Κλπ) για τις μνήμες που λες είσαι σίγουρος ότι θα παίξουν στα 1866; φοβάμαι βασικά να το κάνω μήπως και της κάψω... Για παράδειγμα στα 4.8 που είμαι βάζω Bios 1.49.5. Στο CPU-Z το δείχνει 1.55. Μέσα στο Bios (αφού λέω ότι δούλεψε γιατί δεν το είχα να πιάσω τα 4.8, ούτε καν κοίταξα το Voltage μέσα από το Bios/ δεν το έχω τσεκάρει ακόμα) και αφού οι θερμοκρασίες είναι τόσο κομπλέ ούτε καν με ένοιαξε το Voltage (Monitoring) Γιατί πίστευα θα πιάσω 90 άρια 95 αρια Prime και είμαι ντε τε 75 και δεν έχω περάσει τα 61 στο Battlefield. (και τώρα έχει 28 βαθμούς έξω) Τώρα από τα 4.2 που είσαι στα 4.8 άμα τον πας διαφορά δεν θα δείς πουθένα διαφορά εκτός από CPU Bench και 3D mark 11/vantage στα Score (physics) Είναι καθαρά ψυχολογικό, και εγώ αφού έπιασα τα 4.8 ήθελα και τα 5 αλλά με αυτήν την ψύξη και τις "θερμοκρασίες" δεν πάω πουθενά, να φανταστείς για 200Mhz παραπάνω δεν πήγε ούτε με 1.56 μέσα από το Bios και Cpu z 1.6 έδειχνε άμα θυμάμαι καλά. Αλλά όταν έτρεχα Prime Crash με την μια και Cinebench δεν το τελείωνε ποτέ. Τώρα πάμε για τις μνήμες. Συνήθως όλες οι μνήμες δουλεύουν σε αυτά τα Timings. Οι δικές σου οι Kingston δεν ξέρω τι ρόλο βαράνε αλλά εμένα οι Corsair είναι ήδη 1866 με 9-9-9-24 Το ρευμά εννοείτε δεν το πηράζεις καθόλου γιατί ο BD είναι ήδη οκ και τα Mobo για 1866 άμα θες παραπάνω για 2133 εκεί θέλει ψάξιμο θέλει σύγουρα 1.6 από το 1.5 και άλλα ρολόγια. Τώρα για τον O/C στον CPU το τροφοδοτικό είναι οκ (δεν ξέρω πιο έχεις αλλά δεν παίζει τόσο ρολο) αλλά αφού σου παίζει στα 4.2 έτσι είσαι κομπλέ δεν έχεις πρόβλημα. Διαφορά στα Temps λόγου Voltage βλέπεις από το 1.3 στα 1.35 από το 1.35 στα 1.4 από τα 1.4 στα 1.45 και ούτε κάθε εξής. Άμα έιχες ποτέ το turbo core Ανοιχτό για να παίξει και στα 3.4 έβαζε 1.35 με 1.4 χαλαρά από μόνο του. (άσχτεο μεν info anyway) Τώρα για SB NB και στο OC του CPU δεν τα έχω πειράξει καθόλου Auto δεν ασχολείθικα καθόλου γιατί μια φορά αν θυμάμαι καλά είχα βάλει 4.5 Cpu με 1.35 και είχα πειράξει τον NB στα 2600 και μου φαίνεται κανονικά δουλεύει στα 2200? και το είχα για μια βδομάδα και δεν είχα δει Temps και αφού άνοιξα μια μέρα το Hwmonitor και είδα Idle 75 και μετά από κάτι ώρες Battlefield στα 95 λέω αφού δεν μου άρπαξε τυχερός ήμουνα για αυτό AUTO εκεί και τα υπολογίζει μόνο του και από temps είμαστε οκ 55 max. Ενα λόγος που πήρα και την TUF Z77 είναι αυτός για να δω τι Temps θα έχει αυτό το Mobo σε NB SB. Τώρα άμα θες για παραπάνω να έχεις πάντα τις μνήμες στα 1866 με τα timming αυτά αφού σου δουλέουν οκ και χωρίς ρευμα. και δοκίμασε CPU 4.8 βάλε για αρχή 1.5 άμα σου ανοίξει είσαι οκ δοκίμασε 1.49 1.48 άμα δεν πάει χάμηλοσε τον βάλτον 4.7 4.6 και δες αλλά σου λέω διαφορά δεν θα δέις. και εμένα επειδή μου έρχετε ο IVY και ο BD θα κατεβεί ελλάδα για το καλοκαιράκι τον έχω αφήσει στοκ με όλα τα Cool n quiet c6 core state και τα σχετικά ανοιχτά. και δεν έχω περάσει τους 33 βαθμούς idle και 45 σε Prime δεν το πειράζω άλλο τώρα έχουμε νέο παιχνιδάκι
tavliban Απρίλιος 30, 2012 Author #22 Απρίλιος 30, 2012 thanks!!! με γεία τον ivy bridge...πρόσεχε μόνο γιατί έχω διαβάσει ότι υπερθερμαίνονται τρελά σε σύγκριση με τους προκατοχους τους..
Thanos1972 Απρίλιος 30, 2012 #23 Απρίλιος 30, 2012 Οι μνημες σου ειναι οκ.τις ιδιες μνημες εχουμε.δεν ειναι bug του cpuz.απλα ειναι 1333mhz που τις εχουν τεσταρει οτι δουλευουν οκ στα 1600 γιαυτο και βλεπεις οτι τις δειχνει σαν 667Mhz. τωρα,για ποιον λογο το εχουν κανει αυτο?μονο 2 μπορω να σκεφτω. η για να μην εχουν εσωτερικο ανταγωνισμο με τις hyper X η τις genesis η επειδη εαν τις πουλουσαν σαν 1600αρες καθαρες και δεν τραβουσαν παραπανω overclock θα λεγαμε ολοι,τι μνημες ειναι αυτες. ενδεικτικα τις εχω παει τοσο με 1.65 αλλα δεν ξερω μετα εαν με κοβει κατι αλλο που υποψιαζομαι περα απο τις μνημες.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.