Jump to content

προτείνετε κάτι για να κατέβει η θερμοκρασία του δίσκου

kagelar34

Recommended Posts

τι μπορώ να βάλω στο δ΄σικο για να μην ζεσταίνεται τόσο πολύ μιλάμε αρχίζει από τους 26 βαθμούς μερικές φορές και φτάνει τους 62 αν κάνεις και κανα defrag ή scan γίνεται 65 κάτι αυτοσχέδιο θέλω να κάνω αλλά δε θέλω να δώσω χρήματα(αρκετά ) να του κολλήσω τίποτα ψύκτρες πάνω (πως που?)επίσης δε θέλω και άλλο θόρυβο στο PC πιστεύω ότι μια ψύκτρα θα κάνει καλύτερη δουλεια από ανεμιστήρες αλλά αν δεν γίνεται αλλιώς ...

κάτι σε κανά μέταλλο θέλω να κολλήσω πάνω αλλά δεν ξέρω τι που πόσο πως με τι αλλά ξέρω γιατί;)

Αρχική απάντηση από DMylonas

Εγώ έχω αυτό ΕΔΩ στα 8v και είναι τελείως αθόρυβο. Οι θερμοκρασίες μου είναι 28C σε full load και σε idle 18C....

κανει θορυβο???Απο που το εχεις παρει?

@Dmylonas πόσο κάνει αυτό ?και το βρήκες κάπου εδώ ?φαίνεται για μεταλλικό είναι ?

έχεις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες

@Elpis και γω το ίδιο έχω αλλλά σατα με το speedfan γινεται .... αν πας εδώ http://www.angelfire.com/super/video456480/index.htm o τρελογιατρός έχει κάτι hard disk thermometer νομίζω

@kagelar34, Βασιλης: Εγώ το πήρα από μαγαζί στην περιοχή μου στα 25. Στα 12V με όλα τα άλλα ανεμιστηράκια κλειστά, καταλαβαίνεις μια μικρή αύξηση του ήχου. Αλλά στα 8v δεν ακούγετε τίποτε.

@Elpis: Ενεργοποιής το S.M.A.R.T. από bios και μετά με MBM5 βλέπεις θερμοκρασίες. Και εγώ τον ίδιο δίσκο με εσένα έχω.... Τις θερμοκρασίες τις βλέπεις ακόμα βάζοντας ένα θερμόμετρο (εγώ έχω του Hardcano 9) στο κάτω μέρος του δίσκου.

Αν είστε νερουλάς δείτε το παρακάτω, που μου άρεσε πολύ σαν ιδέα.....

http://www.zfz.com/projects.asp?request=liquidbarracudaiv&page=1

ωραιο συστηματακι αλλα 25 ειναι πολλα.αγορασε 2 ζαλμαν απο πλαισιο και μονταρε τους επανω ευκολο ειναι ....παιδες ο maxtor 120 o 133 αρης με τα 8 cache απο θορυβο πως παει?? απο επιδοσεις? sorry για το εκτος θεματος αλλα αυτη τη βδομαδα παω για 120αρη pata και λεω για wd.αλλα θελω γνωμες....

Αρχική απάντηση από DMylonas

Βρήκα κάτι ακόμα φθηνότερο......

http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.805675

αυτό πράγματι είναι φτηνό και αν βάλεις σε λίγα votl, τον έναν ανεμιστήρα ανάποδα και το εργαλείο ανάμεσα σε 2 δίσκους (Τσιγγούνης) θα έχεις καλό (πιστεύω αποτέλεσμα ) μάλλον θα το χτυπήσω όταν κατέβω αθήνα

Αρχική απάντηση από naz

ωραιο συστηματακι αλλα 25 ειναι πολλα.αγορασε 2 ζαλμαν απο πλαισιο και μονταρε τους επανω ευκολο ειναι ....παιδες ο maxtor 120 o 133 αρης με τα 8 cache απο θορυβο πως παει?? απο επιδοσεις? sorry για το εκτος θεματος αλλα αυτη τη βδομαδα παω για 120αρη pata και λεω για wd.αλλα θελω γνωμες....

Oι μαχτορ έχουν αθόρυβο μοτέρ (fdb) αλλά στο σεεκ κάνουν θόρυβο (κρακ κρακ κρακ). Υπάρχει βέβαια ένα πρόγραμμα που το εξαλείφει αυτό, αλλά αυξάνει το σεεκ τιμε. Επιπλέον δεν ζεσταίνονται και πολύ, πχ σε σχέση με τους segate που είναι εξίσου αθόρυβοι στο μοτέρ, περισσότερο αθόρυβοι στο σεεκ και με ίδια σεεκ times αλλά ζεσταίνονται ΠΑΡΑ πολύ (ο 200άρης που έχω μου είχε κάψει τα δάχτυλα...)

• 2 weeks later...

Δεν θέλω να βάλω ανεμιστήρες...σκέφτομαι να δοκιμάσω και να σας πω εντυπώσεις σε κάτι παθητικό!

Λέω να πάρω πολούς σωλήνες μακριούς και να τους βάλω πάνω στους σκληρους!

Από τι υλικό να είναι οι σωλήνες;;;

Απο χαλκο, ισως........;) .............αλλα αμα τους βαλεις πανω στον σκληρο μετα που θα χωραει αυτο μεσα στο case???χυμα θα τον αφησεις????Πουλανε κ ετοιμα ψυκτρακια αμα θες να τα κολλησεις επανω του...απλα τα κοβεις κ τα εφαρμοζεις σε αυτον οπως θες....οσο για το πως θα τα κολλησεις....σιλικονη με καμια ceramique η arctic,τα κανεις μιγμα κ υστερα κολλας με αυτο οτι θες....

Αρχική απάντηση από DMylonas [19-07-2004 22:57]

Βρήκα κάτι ακόμα φθηνότερο......

http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.805675

5000 στροφες ??

Λογικα αυτο θα σφιριζει λιγο.

Τα VANTEC- VORTEX hdd cooler einai πολυ καλα αλλα ακριβα.

Εχω δει CM STACKER me 6 mesa οπου το ειχε ο τυπος για home theater media server με 1.5 Τb σε εργα.

Δηλαδι 6Χ250 gb και οπος γνωριζουν αρκετοι ..οι 250 ειναι πολυ ζεστοι.

READ THE REVIEW

05.JPG

Εγώ πάντος πήρα το παθητικό με τα μπαράκια αλουμινίου της Ζαλμάν, για να μην έχω την "πατέντα" φανάκι κάτω από το σκληρό...Το αποτέλεσμα ήταν η θερμοκρασία να φτάσει στους 46 βαθμούς και να τον αλλάξω άρον- άρον με την παλαιά λύση.

Έχω δύo WD έναν απλό 40ρι και έναν SATA 80ρι. Και για τους δύο ο κατασκευαστής λέει ότι μεγιστη (operational) θερμοκρασία έιναι 55 βαθμοί κελσίου, οπότε έχω και μια καβάτζα. Ευχαριστώ πάντως για την σκέψη.

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από fantacid

Eνας ανεμιστηρας στο μπροστινο μερος του κουτιου στο υψος του δισκου ειναι καλη λυση,υπαρχουν κ θηκες οπως τα hardcano της Tt

Θα συμφωνήσω, ένας 12αρης μπροστά τους είναι οτι πρέπει...για max cooling πάντως μόνο με ειδικά dedicated fans-hd cases!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.