Jump to content

GTX680 reviews/επιδόσεις/εντυπώσεις

denz

Recommended Posts

Και ο κόκκινος βιάζεται από την χαρά του και νομίζει ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις κάρτες... NOT όμως.

Παρεπιπτόντως η χειρότερη εκ των 2 καρτών μου, τρέχει κανονικά τελικά και στα 1241MHz.

Η άλλη για να κάνει το throttle αυτό πρέπει να την βάλω να παίξει στα 1350+ στο DiRT 3 ώστε μετά από 1-2 laps να φάει το σκάλωμα και να πέσουνε τα fps στα 30κάτι.

Πια χαρα βρε Βασιλη.

Για να ενημερωνουμε και να ενημερωνομαστε ειμαστε εδω.

Για να καταλαβουμε ολοι καλυτερα το throttle εχει να κανει με τις θερμοκρασιες ή και με κατι αλλο.

• Replies 979
  • Created
  • Last Reply

Μην μπερδεύεσαι.

Δεν εννοούμε throttle ότι ρίχνει τα clocks του Turbo Poost.

Το αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στις Radeon είναι ( απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλει restart για να στανιάρει ο driver ).

Αν βάλεις π.χ. την κάρτα σου στα 1.25V και πας να τρέξεις Heaven στα 1300MHz τι θα γίνει ?

Σε κάποιο σημείο του Heaven είτε θα κολλήσει εντελώς, είτε θα κλείσει το Heaven με "D3D11 Device Lost" κλπ και το μπαλονάκι των drivers που να λέει ότι Display driver has stopped responding and restarted μπλα μπλα μπλα.

Η διαφορά εδώ είναι ότι δεν επανέρχονται δίχως restart ( συνεχίζει να κρατάει σε "safe mode" την κάρτα ).

Για το throttle που εννοείς εσύ, όταν η κάρτα ανέβει στους 70C+ ρίχνει κατά 13MHz την συχνότητα που έπαιζε μέχρι πρότινως, αν πάει στους 80C+ ρίχνει άλλα 13MHz την συχνότητα, στους 90C+ ρίχνει άλλα 13MHz, μέχρι τα 98C που κάνει full throttle πριν κάνει shutdown για προστασία της κάρτας ( νομίζει ο driver ότι χάλασε ο fan, και σου λέει για κάτσε... μήπως )

Μην μπερδεύεσαι.

Δεν εννοούμε throttle ότι ρίχνει τα clocks του Turbo Poost.

Το αντίστοιχο με αυτό που γίνεται στις Radeon είναι ( απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θέλει restart για να στανιάρει ο driver ).

Αν βάλεις π.χ. την κάρτα σου στα 1.25V και πας να τρέξεις Heaven στα 1300MHz τι θα γίνει ?

Σε κάποιο σημείο του Heaven είτε θα κολλήσει εντελώς, είτε θα κλείσει το Heaven με "D3D11 Device Lost" κλπ και το μπαλονάκι των drivers που να λέει ότι Display driver has stopped responding and restarted μπλα μπλα μπλα.

Η διαφορά εδώ είναι ότι δεν επανέρχονται δίχως restart ( συνεχίζει να κρατάει σε "safe mode" την κάρτα ).

Για το throttle που εννοείς εσύ, όταν η κάρτα ανέβει στους 70C+ ρίχνει κατά 13MHz την συχνότητα που έπαιζε μέχρι πρότινως, αν πάει στους 80C+ ρίχνει άλλα 13MHz την συχνότητα, στους 90C+ ρίχνει άλλα 13MHz, μέχρι τα 98C που κάνει full throttle πριν κάνει shutdown για προστασία της κάρτας ( νομίζει ο driver ότι χάλασε ο fan, και σου λέει για κάτσε... μήπως )

Και εγω οταν παιζω με τα ρολογια και μου βγαζει το μηνυμα που λες μονο μετα απο restart επανερχεται.

Και εγω οταν παιζω με τα ρολογια και μου βγαζει το μηνυμα που λες μονο μετα απο restart επανερχεται.

Τότες είσαι στο ίδιο club :p

Εμένα με τις 580 και τις 6970 ήτανε 50-50.

Αρκετές φορές δούλευε κομπλέ δίχως restart, άλλες φορές το τράβαγε ο οργανισμός του :p

Η 680 προσφέρει σιγουριά στο θέμα αυτό με τους παρόντες drivers, αν την φας, είσαι 100% για restart :p

Μάλλον ήταν λίγο αδόκιμος ο όρος "throttle" που χρησιμοποίησα στο post μου.

Η καρτούλα κολλάει στο P2 state (706Mhz core clock) όπως αναφέρει και ο Bill. Βέβαια αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της καρτούλας μου με +210Mhz core offset (~1216-1269-1330Mhz peak) και +560 mem offset. Κάτι συμβαίνει με το Booster και τα "χάνει" λίγο.

Η θερμοκρασία του GPU δεν ξεπερνάει τους 81C με τα παραπάνω settings.

Το επίσης θεαματικό που παρατήρησα είναι ότι άμα ρίξω το offset της μνήμης (π.χ στα +400Mhz) η κάρτα "αντέχει" μεγαλύτερο core offset μέχρι να "κολλήσει" στο P2 state

Μάλλον ήταν λίγο αδόκιμος ο όρος "throttle" που χρησιμοποίησα στο post μου.

Η καρτούλα κολλάει στο P2 state (706Mhz core clock) όπως αναφέρει και ο Bill. Βέβαια αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της καρτούλας μου με +210Mhz core offset (~1216-1269-1330Mhz peak) και +560 mem offset. Κάτι συμβαίνει με το Booster και τα "χάνει" λίγο.

Η θερμοκρασία του GPU δεν ξεπερνάει τους 81C με τα παραπάνω settings.

Το επίσης θεαματικό που παρατήρησα είναι ότι άμα ρίξω το offset της μνήμης (π.χ στα +400Mhz) η κάρτα "αντέχει" μεγαλύτερο core offset μέχρι να "κολλήσει" στο P2 state

Όταν ρίχνεις την μνήμη ζορίζεται και λιγότερο η GPU αλλά και βλέπει και μικρότερο TDP ο "εγκέφαλος" ( monitoring ) της κάρτας :)

Καλή φαίνεται η κάρτα που έχεις.

zenon για δώσε ένα συγκριτικό παράδειγμα πόσο πιο αθόρυβο είναι το fan της 680.

Πχ 70% 680 = 50% 7970 ας πούμε. Υποθετικά αν μπορούσα να αντέξω το 70% της δικιάς μου κάρτας , θα μπορούσα να παίζω 1200 κάθε μέρα. Αμ δε...

Εσεις με τις 680 δεν δινετε κανενα νουμερακι σε 1920χ1080 να δουμε τι ψαρια πιανει?

Ολο ακουμε ακουμε αλλα νουμερα δεν βλεπουμε :p

Για να δω με τρωει μια 680oc με τις 2χ570 η τα μωρακια μου καλα κρατανε ακομα:p

Βρε μπας και σας τρωει ο zpaf με τα νουμερα που εχει ποσταρει με την 7970 και γιαυτο δεν ποσταρετε? :p

Εσεις με τις 680 δεν δινετε κανενα νουμερακι σε 1920χ1080 να δουμε τι ψαρια πιανει?

Βρε μπας και σας τρωει ο zpaf με τα νουμερα που εχει ποσταρει με την 7970 και γιαυτο δεν ποσταρετε? :p

εσυ καλα εισαι με τις 570 σου μαν......αραξε!!

μολις βγει το μεγαλο kepler θα το τσιμπισεις και θα εχεις και καλυτερες επιδοσεις και μια καρτα (οχι SLI)

το ιδιο θα κανω και εγω που εχω παρομοιο setup με εσενα! ;)

zenon για δώσε ένα συγκριτικό παράδειγμα πόσο πιο αθόρυβο είναι το fan της 680.

Πχ 70% 680 = 50% 7970 ας πούμε. Υποθετικά αν μπορούσα να αντέξω το 70% της δικιάς μου κάρτας , θα μπορούσα να παίζω 1200 κάθε μέρα. Αμ δε...

Μέρα με την νύχτα, η 680 αρκετά πιο αθόρυβη.

Για 1200Mhz base clock (1253Μhz boost) πρέπει να θέσεις το core offset στα ~+200Mhz (αυτο παίζει βέβαια ανάλογα την καρτούλα που θα σου "κάτσει") θα χρειαστεί να πειράξεις το fan profile λίγο.

Για 1200Mhz boost clock πρέπει να θέσεις το core offset στα ~+140 Mhz (αυτο παίζει βέβαια ανάλογα την καρτούλα που θα σου "κάτσει") δεν θα χρειαστεί να πειράξεις το fan profile καθόλου.

Η 7970 στο 50% fan κάνει αρκετό θόρυβο, η 680 ίσα που ακούγεται

@9000+rpm λίγα Post πιο πάνω έχω βάλει ένα 3dm11 score.

[MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] λίγα Post πιο πάνω έχω βάλει ένα 3dm11 score.

Ναι βρε το ειδα το σκορακι στο 3dmark11 που εβαλες.. :)

Απλα περιμενω να δω και αλλα νουμερα (πχ. crysis 1, crysis 2 κτλ.) ωστε να εχουμε πιο ολοκληρωμενη εικονα :T:

Χθες μιλαγα με [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] και του ελεγα οτι οταν δουν οι πρασινοι φιλοι μας νουμερα απο 680 o/c θα πανε ταμειο σιγουρα. :hehe:

Ξερεις ειναι και ψυχολογικο το θεμα.

Οταν καποιοι βλεπουν τα νουμερακια της κοκκινης λενε ΟΚ αλλα κοκκινη.

Οταν τα δουν ομως απο πρασινη τοτε τους ζωνουν τα φιδια. :D

Εσυ ιδιως με το 570sli καλυτερα να μην τα δεις καθολου. :p

Χθες μιλαγα με [MENTION=2526]Nephiλiμ[/MENTION] και του ελεγα οτι οταν δουν οι πρασινοι φιλοι μας νουμερα απο 680 o/c θα πανε ταμειο σιγουρα. :hehe:

Ξερεις ειναι και ψυχολογικο το θεμα.

Οταν καποιοι βλεπουν τα νουμερακια της κοκκινης λενε ΟΚ αλλα κοκκινη.

Οταν τα δουν ομως απο πρασινη τοτε τους ζωνουν τα φιδια. :D

Εσυ ιδιως με το 570sli καλυτερα να μην τα δεις καθολου. :p

Ε, περιμενω και γω να δω κανενα νουμερακι, να δω τι ψαρια πιανει, αλλα μαλλον με την αναμονη θα μεινω :p

9000rpm για τρέξε ένα unigine στα ίδια settings που έτρεξε ο billpeppas κάποια post πιο πριν ( με high quality στους drivers) :

Heaven 3.0 1080p 4xAA 16xAF Extreme Tess. Max Details

( Drivers nVIDIA "default" με μόνη διαφορά το Text. Filter. Quality σε "High Quality" από "Quality" )

Βγάζει αρκετά καλό νουμεράκι , βέβεαια τρέχει και καλό o/c.

Η ουσία είναι πως ανεξάρτητα του αποτελέσματος δεν βγάζεις άκρη με dual gpu. Όταν πρωτοδοκίμασα την 7970 stock στο unigine , έτρεχε πολύ πιο smooth τα δύσκολα σημεία ,με ομαλότερο rendering παντού, και όμως ήταν πίσω 6 fps απο το πρώην 6950cf setup... Είναι πως το βλέπει ο καθένας.

Αυτό το μαμιο-tool σας τρέχει κανονικά ?

Εμένα με v1.9 + HQ Textures Pack + DX11 όποτε πάω να το δοκιμάσω κάνει πάντα το ίδιο.

Στο πρώτο run black screen @ Crysis 2 Loading, crysis2.exe has stopped responding and needs to be closed...

Μετά αν πας να το ξανατρέξεις, ή πας να ανοίξεις το Crysis 2 κάνει ένα timedemo σε κάποια πίστα ( δεν ξέρω αν είναι αυτή που έχεις επιλέξει στο tool, δεν έχω παίξει το SP παρά μόνο τα πρώτα 5 λεπτά που εκεί κάνω το Single Player testing για τα reviews ) και μετά κάνει quit.

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] αμα γινεται τρεξε και ενα στο extreme quality για να συγκρινουμε με την 680 του zenonn...

Θα εχει διαφορα στο av. fps, το extreme απο το ultra και αν τι διαφορα περιπου σε fps?

Στο times square η 680 "πιάνεται" σχετικά εύκολα. Σε downtown και central park ρίχνει στα αυτιά... Τσεκαρισμένο.

[MENTION=2962]zpaf[/MENTION] αμα γινεται τρεξε και ενα στο extreme quality για να συγκρινουμε με την 680 του zenonn...

ultra>extreme

9000rpm για τρέξε ένα unigine στα ίδια settings που έτρεξε ο billpeppas κάποια post πιο πριν ( με high quality στους drivers) :

Βγάζει αρκετά καλό νουμεράκι , βέβεαια τρέχει και καλό o/c.

Η ουσία είναι πως ανεξάρτητα του αποτελέσματος δεν βγάζεις άκρη με dual gpu. Όταν πρωτοδοκίμασα την 7970 stock στο unigine , έτρεχε πολύ πιο smooth τα δύσκολα σημεία ,με ομαλότερο rendering παντού, και όμως ήταν πίσω 6 fps απο το πρώην 6950cf setup... Είναι πως το βλέπει ο καθένας.

Δυστηχως αυτη την στιγμη δεν εχω διαθεσιμο το pc μου λογο του οτι υπηρετω την μαμα πατριδα:wall:

Απο βδομαδα που θα κατεβω με αδεια και θα εχω διαθεσιμο το pc, ειμαι διαθεσιμος να σου δωσω οτι νουμερακια θελεις :T:

Thanks zennon για το benchaki!!

Zpaf ωραιος!

Αντε να βλεπω συναγωνισμο!

Ζpaf ,δεν πιστευω να να εχεις τιποτα πειραγμενο το tessalation απο τον catalyst :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.