Jump to content

GTX680 reviews/επιδόσεις/εντυπώσεις

denz

Recommended Posts

• Replies 979
  • Created
  • Last Reply

Καλοδουλευτη κ καλα kills στο BF :D

Ψαξε σε παρακαλω το max stable core freq οταν μπορεσεις, ο καθενας λεει τα δικα του στα reviews...

Καποιο ισχυριζονται οτι τα 1300 ειναι ευκολα ακομα κ με stock ψηξη...

Ψαξε σε παρακαλω το max stable core freq οταν μπορεσεις, ο καθενας λεει τα δικα του στα reviews...

Εξαρτάται από την τύχη σου, και από ότι φαίνεται οι διακυμάνσεις είναι σχετικά μεγάλες.

Από τις δικιές μου η πρώτη Gigabutt παίζει και στα 1340+ τα bench και λογικά είναι κομπλέ στα 1300-1310 για full gaming.

Η δεύτερη μάλλον full stable είναι κάπου στα 1202 - 1228MHz.

Το E.S. έπαιζε περί τα 1158-1184MHz.

Θα δοκιμάσω μάλλον αύριο και 3η κάρτα ( του ξαδερφού μου ) να δούμε τι κάνει και αυτή.

Πάντως δεν νομίζω πως με Volt Mod και 1.25V - 1.27V δεν θα παίξει και 1300 και η δεύτερη κάρτα μου, ******* αυτό με την τάση που δεν έχουμε έλεγχο πρός το παρών δίχως hardware mod.

Εδω καποιοι ισχυριζονται οτι τα 1215 ειναι μεγαλες φολες. :D

Η 2η κάρτα μάλλον έτυχε φόλα μεγάλη ( καμμία από τις 2 δεν είναι διαλεγμένη από τον κατασκευαστή ).

Max stable @ stock cooler 1215MHz μέχρι στιγμής.

Ζήτημα να βγάλει το 3D Mark11 στα 1250.

Η 1η τραβάει καλά πάντως ( 1352MHz ).

To E.S. πήγαινε λίγο πολύ σαν την 2η μου.

Γιαννη βλεπω οτι ολο για την 680 ψαχνεις...

Τι εγινε την πηραμε την αποφαση?:p

Οταν θα δω το επομενο kepler με 512 ευρος μνημης και > 2GB VRAM μπορει να ενδωσω.

Ασε που αμα παρω 680 σε φοβαμαι οτι θα μου σκασεις απο την απεναντι με καμμια 7970 να με πικαρεις με screenshots. :hehe:

[MENTION=4091]angel_f[/MENTION] με γειες η πρασινη,μια χαρα παει!

απο βαβουρα πως παει σε bf3 και ελαφρως κλοκαρισμενη?

Ευχαριστώ παιδιά :D

Ειμαι ικανοποιημένος απο την κάρτα, θα μπορούσε βέβαια να ειχε χαμηλότερη τιμη...

απο βαβούρα τίποτα! δεν ακούγετε καθολου... σήμερα όμως θα φιαξω ενα προφίλ στο afterburner για να μην ανεβάζει temps..

GPU Core: 1202MHz απολύτως σταθερά ( δεν κουνήθηκε πάνω ούτε κάτω καθόλου )

MEM: Stock ( 3005MHz )

Heaven 3.0 1080p 4xAA 16xAF Extreme Tess. Max Details

( Drivers nVIDIA "default" με μόνη διαφορά το Text. Filter. Quality σε "High Quality" από "Quality" )

Score: 1574

min fps: 39.1

avg fps: 62.4

max fps: 156.6

GF301.10 WHQL

2600K @ 4.2GHz

DDR3-1600 10-10-10-24

Ένα "ελαφρό" OC

680aft.jpg

6803dm.jpg

Δύο πράγματα με χαλάνε στην καρτούλα:

1.Άμα ξεφύγεις λίγο με τα offset (Core/Mem) στο όριο πριν από το TDR, μετά από λίγο ζόρισμα (Bench, Games) η κάρτα κάνει throttle με θεαματικό τρόπο. Ιδιαίτερα εμφανές μετά από πολλά loops Heaven 3.0 (Full Settings) - Ξαφνικά το Framerate περιορίζεται περίπου στα 30fps και "ξεκολά" μόνο με restart του PC.

2.Το core voltage offset είναι σχεδόν "διακοσμητικό"

Μόλις κατέβασα το nvflash 5.117.0.1 για να flashάρω το Bios που φοράει η Evga GTX680

Σημείωση : Δεν άλλαξα καρτούλα(βλέπε sig) απλά αυτή η GTX680 βρέθηκε "τυχαία" στα χέρια μου:hehe:

Θα συμφωνήσω με τον προλαλησαντα οσον αφορά το throttle.

Μου το κανει εαν δώσω πανω απο +120Mhz

έφτιαξα το προφιλ στο afterburner για να κραταει περίπου 70c load και εξακολουθεί το fan να ειναι σε ανεκτά επίπεδα θορύβου γύρω στο 70% .

Η 6950 για να κρατήσει παρόμοια temp απογειωνόταν :hang3:

Το throttle είναι θέμα ορίων της κάρτας.

Στα +130 δηλαδή με την τάση που δίνει από μόνη της ( 1.175V ) δεν είναι stable, και ενώ μπορεί να μην βγεί εντελώς εκτός ορίων ώστε να κάνει reset ο driver, μπορεί ίσα ίσα να κάνει report το monitoring της κάρτας στον driver ότι κάτι δεν πάει καλά, και για αυτό σκαλώνει ο driver ( επί της ουσίας ρίχνει το performance mode και δεν επιτρέπει να ανέβει πάλι ) και στρώνει μόνο με restart.

Σιγά σιγά θα μαζευτούνε όλα αυτά τα θεματάκια πάντως, worry not.

Δύο πράγματα με χαλάνε στην καρτούλα:

1.Άμα ξεφύγεις λίγο με τα offset (Core/Mem) στο όριο πριν από το TDR, μετά από λίγο ζόρισμα (Bench, Games) η κάρτα κάνει throttle με θεαματικό τρόπο. Ιδιαίτερα εμφανές μετά από πολλά loops Heaven 3.0 (Full Settings) - Ξαφνικά το Framerate περιορίζεται περίπου στα 30fps και "ξεκολά" μόνο με restart του PC.

2.Το core voltage offset είναι σχεδόν "διακοσμητικό"

Θα συμφωνήσω με τον προλαλησαντα οσον αφορά το throttle.

Μου το κανει εαν δώσω πανω απο +120Mhz

Τελικα για να μαθουμε δυο τρια πραγματα παραπανω για την πρασινη θα πρεπει να την αγορασουν κοκκινοι. :D

Το throttle είναι θέμα ορίων της κάρτας.

Στα +130 δηλαδή με την τάση που δίνει από μόνη της ( 1.175V ) δεν είναι stable, και ενώ μπορεί να μην βγεί εντελώς εκτός ορίων ώστε να κάνει reset ο driver, μπορεί ίσα ίσα να κάνει report το monitoring της κάρτας στον driver ότι κάτι δεν πάει καλά, και για αυτό σκαλώνει ο driver ( επί της ουσίας ρίχνει το performance mode και δεν επιτρέπει να ανέβει πάλι ) και στρώνει μόνο με restart.

Σιγά σιγά θα μαζευτούνε όλα αυτά τα θεματάκια πάντως, worry not.

Και μετα βεβαια να μας το αναλυσουν και οι καθ' αυτου πρασινοι. :p

Τελικα για να μαθουμε δυο τρια πραγματα παραπανω για την πρασινη θα πρεπει να την αγορασουν κοκκινοι. :D

Και μετα βεβαια να μας το αναλυσουν και οι καθ' αυτου πρασινοι. :p

Και ο κόκκινος βιάζεται από την χαρά του και νομίζει ότι αυτό συμβαίνει σε όλες τις κάρτες... NOT όμως.

Παρεπιπτόντως η χειρότερη εκ των 2 καρτών μου, τρέχει κανονικά τελικά και στα 1241MHz.

Η άλλη για να κάνει το throttle αυτό πρέπει να την βάλω να παίξει στα 1350+ στο DiRT 3 ώστε μετά από 1-2 laps να φάει το σκάλωμα και να πέσουνε τα fps στα 30κάτι.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.