Wizard! Απρίλιος 10, 2012 #501 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2012 ...Μπορούνε άνετα να βάλουνε ένα κάρο πράγματα στον driver και να τα χώσουνε σε ένα ξεχωριστό GUI/panel που να λέγεται Expert Settings π.χ.Και μετά θα επηρεάζουν τις μετρήσεις, αφού ο καθένας θα τις κάνει με ότι ρυθμίσεις γουστάρει και επίσης θα αποτελέσει πονοκέφαλο για τους χρήστες να βρουν τις ιδανικές ρυθμίσεις... :...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Απρίλιος 10, 2012 #502 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2012 εγώ έχω κάτσει δίπλα δίπλα σε amd - nvidia gaming σε όμοια μόνιτορ...και τα γραφικά ήταν σαφώς πιο crisp, detailed and smooth στην nvidia...προσωπικα δε με νοιάζει τι λένε μερικοί, καθώς, δεν έχουν παιξει με τις ώρες...διπλα διπλα...αλλα κοιτανε στατικες εικόνες ή ακούνε λόγια του αέρα απο άλλους...λοιπον...αυτό είχα να πώ...έχει δίκιο που οργιάζει και μιλάει ο sebastian για την ποιότητα...η ειρωνια είναι...όσοι βάλανε windows 8 χωρις οδηγό AMD provided...που ήταν κλειστά όλα τα optimization...τότε έφτασε την ποιότητα της nvidia...τόσο σπάνιο είναι να πίασει η AMD το quality της Nvidia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
steve_m Απρίλιος 10, 2012 #503 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2012 ε δε μπορεσα να κρατηθω Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Απρίλιος 10, 2012 #504 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2012 Οταν ειχα ΑΤΙ, παντα στο OFF το amd optimized και ολα τα sets force on που ηθελα (ΑF-> X16, AA-> X8, tessellation ->X64, κλπ)Και να ρωτήσω κάτι πάνω σε αυτό που είπες.Πως μεταφράζονταν σε ποιότητα εικόνας τα τέρμα sliders? Έβλεπες ουσιαστικές διαφορές για το φόρτο που έκανες στη κάρτα ή απλά γούσταρες την ψυχολογία του "φίλε εμένα το εργαλείο παίζει τέζα τα πάντα και πάρε τα @@ μου";Όχι τπτ άλλο αλλά θα σου δώσω ορισμένα παραδείγματα. Στο Crysis 2 π.χ εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά, ενώ με το tesselation στο 0 τα καρέ σχεδόν 2πλασιάζονται.Άλλο παράδειγμα. Στα 2560x1600 πάνω απο 2ΑΑ δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά στην εικόνα. Ακόμα και χωρίς AA μια χαρά είναι η εικόνα. Επίσης το metro2033 παίζω πλέον στα 2560x1600 με ultra αλλά σε DX10. Εκεί αισθάνεσαι μια διαφορά στην ποιότητα εικόνας με το DX11 αλλά δεν έχω ακόμα καταλάβει σε ποια σημεία την εντοπίζω. Διαφορά στα καρέ; Τουλάχιστον 2πλάσια fps σε DX10.Το μόνο που βλέπεις ουσιαστική διαφορά είναι το AF. Εκεί ακόμα και από x8 σε x16 έχει αισθητή διαφορά στην ποιότητα.εγώ έχω κάτσει δίπλα δίπλα σε amd - nvidia gaming σε όμοια μόνιτορ...και τα γραφικά ήταν σαφώς πιο crisp, detailed and smooth στην nvidia...Πως ακριβώς γίνεται να είναι και πιο crisp και πιο smooth? Αυτό που λες πάντως σχετικά με το sharpness στην nVidia ισχύει αλλά το παρομοιάζω με το crystalizer effect της creative. Το mp3, flac δεν γίνεται... Οπότε άλλα πράγματα δείχνουν ποιότητα και όχι το πόσο crisp σου φαίνεται η εικόνα. Από την άλλη αυτό που ξεχωρίζει με τη μία την εικόνα της nVidia είναι και τα πιο άτονα χρώματα. Δεν μπορώ να το εστιάσω σε κάτι συγκεκριμένο αλλά η εικόνα φαίνεται πιο ουδέτερη, πιο άτονη από της ATi. Δεν το θεωρώ μειονέκτημα ή πλεονέκτημα για να εξηγούμαι. Απλά το αναφέρω σαν διαφορά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mellodos Απρίλιος 10, 2012 #505 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2012 Αν ψάχνεις να σου πω κάτι που έχει η AMD και δεν έχει η nVIDIA δεν υπάρχει πρακτικά..Και εγώ επιμένω : Υπάρχει αντίστοιχη επιλογή filtering στο default panel της nvidia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Απρίλιος 10, 2012 #506 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2012 Και εγώ επιμένω : Υπάρχει αντίστοιχη επιλογή filtering στο default panel της nvidia?Υπάρχει ακόμα η επιλογή για Full Scene SGSSAA ?Γιατί από τις κάρτες των σειρών 5 & 6 που θυμάμαι ( αν θυμάμαι καλά ) είχε Super-Sampling μόνο για τα Transparency AA και όχι για Full Screen.Η nVIDIA αυτή την στιγμή δεν έχει επιλογή στο CP ( Control Panel ) για SGSSAA ( το υποστηρίζει φυσικά, αλλά πρέπει να το ενεργοποιήσεις από το nVIDIA Inspector ή από το nHancer ).Αυτή η επιλογή θα πρέπει να πηγαίνει πακέτο με την δυνατότητα επιλογής MipMap Level of Detail setting ώστε να μπορείς να εφαρμόζεις ( force ) αρνητικό level ώστε να καθαρίζεις την θολούρα που δημιουργεί στα textures το SSAA/SGSSAA.Και φυσικά, να μας δώσουνε κάρτες που να μπορούνε να παίξουνε τα σύγχρονα games σε μεγάλες αναλύσεις ( έστω 1080p ) με SGSSAA δίχως να παλεύουμε για τα 40fps avg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mellodos Απρίλιος 10, 2012 #507 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2012 Μα αυτό ακριβώς προσπαθούσα να σου πω και κάποιες σελίδες πιο πριν. Το ssaa της amd είναι fullscene by default , και πίστεψε με έχει μεγάλη διαφορά απο το adaptive. Ειδικά σε mass effect 3 και crysis 1 κάνει "σωστή δουλειά" , βέβαια το impact στο framerate σε σχέση με το adaptive είναι μεγαλύτερο. Και όμως υπάρχουν άσχετοι σε ξένα fora που συγκρίνουν επιδόσεις σε max quality απο drivers, μεταξύ nvidia και amd με trssa στην πρώτη και (full)ssaa στην δεύτερη και στο τέλος εκθειάζουν την πράσινη για το ανώτερο framerate...:hang3:Για να σου δώσω μια τάξη μεγέθους , στο stalker cop όταν εσύ με την 680 και 4x trsaa παίζεις γύρω στα 72 frames , εγώ με 4χ ssaa είμαι γύρω στα 50. (μαμά clocks) Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Απρίλιος 10, 2012 #508 Κοινοποίηση Απρίλιος 10, 2012 Θα έχω σύντομα 7970 εδώ και θα κάνω σωστές συγκρίσεις σε ένα κάρο settings, resolutions, και άλλου είδους συγκρίσεις που δεν έχω δεί σε άλλα review Link to comment Share on other sites More sharing options...
zpaf Απρίλιος 11, 2012 #509 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2012 Performance Comparison: 6970 OC + 560 ti vs. GTX 680 - [H]ard|Forum [MENTION=14072]Alexopus6[/MENTION] θελω τα ιδια και καλυτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Απρίλιος 11, 2012 #510 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2012 Do AMD's Radeon HD 7000s Trade Image Quality For Performance? : Radeon HD 7000 Texture Problems: Uh Oh! hahahahahahahahahahaha epic...γειά σου βρε AMD ποιότητα...6χχχ>7χχχ in quality...:dance3::shout::hang3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Απρίλιος 11, 2012 #511 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2012 Άκυρο αφορά και την 7970 οπότε βιάστηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
tisp1983 Απρίλιος 11, 2012 #512 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2012 Do AMD's Radeon HD 7000s Trade Image Quality For Performance? : Radeon HD 7000 Texture Problems: Uh Oh!hahahahahahahahahahaha epic...γειά σου βρε AMD ποιότητα...6χχχ>7χχχ in quality...:dance3::shout::hang3: Αν υπονοούσες ότι έκανε ματσαράγκα η AMD για να βελτιώσει την απόδοση της ξαναδιάβασε το άρθρο σε παρακαλώ γιατί σου γυρνά μπούμερανγκ αφού με τον fixed driver που έδωσε η AMD στον Tom βελτιώνεται η εικόνα χωρίς μείωση στα fps. Υ.Γ. δεν έχω 7ΧΧΧ Link to comment Share on other sites More sharing options...
mellodos Απρίλιος 11, 2012 #513 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2012 Αν υπονοούσες ότι έκανε ματσαράγκα η AMD για να βελτιώσει την απόδοση της ξαναδιάβασε το άρθρο σε παρακαλώ γιατί σου γυρνά μπούμερανγκ αφού με τον fixed driver που έδωσε η AMD στον Tom βελτιώνεται η εικόνα χωρίς μείωση στα fps.Καλά θα ήταν να υπονοούσαν και τίποτα στην τελική. Αντιθέτως μας πετάνε όλο τον fanboyσμο τους στην μούρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Απρίλιος 11, 2012 #514 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2012 σφυράτε όσο θέλετε...οι προ χρήστες ξέρουν καλά τι υπονοούσα...κατόπιν εορτής βγαίνουν τα άπλυτα στη φορα...αλλα τι περιμενεις αφου το AF της AMD δεν ειναι καν κοντά στο ALU εν αντιθέσει με την Nvidia...σε λίγο θα το ξεπεράσει κιόλας...απλα έθιξα το θέμα, να ξέρουν αντι-φανμποιστες, τι παίζει στα παρασκήνια...δυστυχως καποια παιδια, δε λεει να χωνεψουν πως αλλο ati αλλο amd...για μενα λογω ηλικιας και εμπειριας, ξερω οτι πλεον μονο 1 εταιρια εμεινε...NV...καλό gtx 6ΧΧ gaming...!!! μην ζητατε τιποτα λιγότερο για τα μάτια σας...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mellodos Απρίλιος 11, 2012 #515 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2012 Εφόσον δεν υπάρχει πτώση στο performance με τον fixed driver , όσα λες σκόρπια πάνε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Απρίλιος 11, 2012 #516 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2012 Εφόσον δεν υπάρχει πτώση στο performance με τον fixed driver , όσα λες σκόρπια πάνε...λεγε τα να παρηγοριεσαι...κοιτα αριθμους και performance οσο θες...o beyond high-end χρηστης κοιτα την ποιοτητα...βαρεθηκα να συγκρινουν ενα optimized tuned-up car (AMD) με ενα καθαρα exotic race car (NV)...δεν τελειωνει ποτε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Απρίλιος 11, 2012 #517 Κοινοποίηση Απρίλιος 11, 2012 Based on our original findings, it wasn’t a stretch to question if AMD had decided to try an old trick with the 7000 series, giving up hard-to-notice texture detail for a couple of frames per second in some games. We’re glad that AMD responded, clarified the situation, and provided proof in a fixed pre-release driver, plus a commitment to include that resolution in the upcoming Catalyst 12.4 WHQL driver...Indeed, if Catalyst 12.4 goes live and the fix isn’t included, we’ll be the first to let you know.O ΘΕΙΟΣ TOM MAΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrovasilis Απρίλιος 12, 2012 #518 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2012 Παντως εκεινο το optomization δεν εκανε και πολλα πραγματα... καπου 0-5% να δινει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel_f Απρίλιος 12, 2012 #519 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2012 Να ρίξω λιγο λάδι στην φωτια...:devil:3 χρονια που παιζω μονο με ΑΤΙ ηξερα οτι εαν έβαζα AA γονάτιζε το game ( 2560x1600 )Δεν εχω παιξει με 7970 βέβαια... Στη GTX 680 εχω φορτώσει ΑΑ τα πάντα όλα και το BF3 παιζει κ@λ@τρυπιδ@νια! ultra, 2560x1600 , ΗΒΑΟ κλπ νερακι με πανω κατω 50fps :fun: Link to comment Share on other sites More sharing options...
throwdown Απρίλιος 12, 2012 #520 Κοινοποίηση Απρίλιος 12, 2012 για 2560 δεν ξερω να σου πω αλλα σε 1920χ1200 στο bf 3 ειδικα ειδα τεραστια βελτιωση απο την 570-6970 στην 7970 με ολα ultra AA κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.