Jump to content

GTX680 reviews/επιδόσεις/εντυπώσεις

denz

Recommended Posts

Καλα μπροστα ειναι αλλα οπως θα ελεγαν πολλοι τι να το κανεις κοκκινη ειναι. :p

imageview.php?image=38226

imageviewphp.png

Τα charts του guru3d λένε την μισή αλήθεια δυστηχώς αφού δείχνουν ένα ξερό average framerate.

Σε real world gaming τώρα στην πίστα Lab Rat σε 2560x1600 αν έβλεπες την διαφορά μεταξύ της 680 που είχα (από βδομάδα θα επιστρέψει στα χέρια μου μαζί με ένα "αδερφάκι" Evga SC) και της 7970 μου (@1200/1700) θα αναθεωρούσες την παραπάνω άποψη.

• Replies 979
  • Created
  • Last Reply
Nα κανω μια ερωτηση παιδες..

Ξερει κανεις ποτε θα εχει το πλαισιο ξανα αμεση διαθεσιμοτητα στις 680???

Γιατι σημερα ειδα στο σαιτ τους οτι πλεον την palit δεν την εχει αμεσα διαθεσιμη.

Δεν γνωριζει κανεις ε?:(

Τα charts του guru3d λένε την μισή αλήθεια δυστηχώς αφού δείχνουν ένα ξερό average framerate.

Σε real world gaming τώρα στην πίστα Lab Rat σε 2560x1600 αν έβλεπες την διαφορά μεταξύ της 680 που είχα (από βδομάδα θα επιστρέψει στα χέρια μου μαζί με ένα "αδερφάκι" Evga SC) και της 7970 μου (@1200/1700) θα αναθεωρούσες την παραπάνω άποψη.

...μην του λες τετοια, του χαλας το ονειρο! Τοσα bench εχει κανει ο καημένος... οσα bench βαζει τοσο αυξανονται οι 7970 στις αγγελίες :hehe:

...μην του λες τετοια, του χαλας το ονειρο! Τοσα bench εχει κανει ο καημένος... οσα bench βαζει τοσο αυξανονται οι 7970 στις αγγελίες :hehe:

Θες να σου δωσω μηνύματα που λαμβανω στο box μου απο ατομα που πηραν 7970 ? :hehe:

Θες να σου δωσω μηνύματα που λαμβανω στο box μου απο ατομα που ψαχνουν το ambient occlusion στην 680 ; :hehe:

Θες να σου δωσω μηνύματα που λαμβανω στο box μου απο ατομα που ψαχνουν το ambient occlusion στην 680 ; :hehe:

ψέματα σου λενε, ΑΤΙ εχουν και σου κανουν καζουρα!!!! Πρέφα σε πήραν... :hehe:

ATI με amd optimized ΟΝ και ΜLAA, τι να λεμε!!! Ποιότητα!!! ...μπας και κρατήσει Normal fps στο real gaming!

ψέματα σου λενε, ΑΤΙ εχουν και σου κανουν καζουρα!!!! Πρέφα σε πήραν... :hehe:

Την πατησες πλακα σου εκανα.

Συνηθως με παρακαλανε να στην λεω για να διαβαζουμε μετα ολοι μαζι τι απαντας και να γελαμε. :T:

Την πατησες πλακα σου εκανα.

Συνηθως με παρακαλανε να στην λεω για να διαβαζουμε μετα ολοι μαζι τι απαντας και να γελαμε. :T:

Τέρας νοημοσύνης με ξεγέλασες. Πως την πάτησα έτσι :p

Με μενα γελανε, αλλα με σένα κλαίνε!!! :hehe:

Δεν ξερω ποσοι γελανε με τον Seb αλλα βλεποντας τι εβαλε η nvidia στους νεους drivers της(adaptive vsync,fxaa,κτλ) για ολους τους κατοχους καρτων της, προτεινω το poll να γινει το ποσοι γελανε με την amd και το ποσο θα επρεπε να κλαινε οι κατοχοι προιοντων της.

Δεν ξερω ποσοι γελανε με τον Seb αλλα βλεποντας τι εβαλε η nvidia στους νεους drivers της(adaptive vsync,fxaa,κτλ) για ολους τους κατοχους καρτων της, προτεινω το poll να γινει το ποσοι γελανε με την amd και το ποσοι κλαινε οι κατοχοι προιοντων της.

Για αυτό οι περισσότεροι που έχουν nVidia και παίζουν BF3 κάνουν revert σε παλιούς drivers... :rofl:

Για αυτό οι περισσότεροι που έχουν nVidia και παίζουν BF3 κάνουν revert σε παλιούς drivers... :rofl:

Προσωπικα δεν εχω συναντησει θεμα με καινουργιους drivers στο BF3 αλλα πραγματικα και οι κατοχοι 79ΧΧ πρεπει να αναγνωρισουν καποιες αδυναμιες των drivers και οχι μονο να αποθεωνουν την επιλογη τους.Δεν λεω οτι η nvidia ειναι τελεια σε ολα αλλα με τα τελευταια feature που εβαλε θεωρω οτι ξεφυγε αρκετα στο θεμα software.

... πρεπει να αναγνωρισουν καποιες αδυναμιες των drivers ...

Ειλικρινά έχω βαρεθεί αυτή την καραμέλα... Ειλικρινά...

Έχω ΑΤΙ & nVidia από εποχής 9700/5800. Και οι δύο έχουν θεματάκια με τους drivers και οι δύο έχουν σημεία που συμπεριφέρονται άριστα. Πολύ λογικό όταν παίζουν συνεργασίες από πίσω και οι developers κάνουν optimizations για τη μία εταιρία ή την άλλη. Η nVidia είχε ανέκαθεν περισσότερες εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται, άρα συνήθως λιγότερα προβλήματα, από την άλλη η ΑΤΙ είχε πάντα καλύτερη ποιότητα απεικόνισης και πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε θέματα πολλαπλών οθονών, πολύ πριν το Eyefinity. Πολλά παραδείγματα φίλων στο χώρο των media που αλλάζουν κάρτες σε ΑΤΙ και βλέπουν το φως τους με τις πολλές οθόνες, και επίσης αρκετά σε gamers που παίρνουν nVidia και σταματάνε τα προβλήματά τους.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η nVidia δεν παίζει σε 3 οθόνες ή ότι η ΑΤΙ δεν παίζει παιχνίδια. Η κάθε μία έχει κατά μέσο όρο καλύτερη απόδοση σε κάποιο τομέα. Κατά μέσο όρο. Στο BF3, για το οποίο έκανα λόγο, η ΑΤΙ έχει προβάδισμα, πως να το κάνουμε...; Είναι ένα από τα λίγα παιχνίδια, λογικό φυσικά από δεν είναι "the way it meant to be played".

Ειλικρινά έχω βαρεθεί αυτή την καραμέλα... Ειλικρινά...

Έχω ΑΤΙ & nVidia από εποχής 9700/5800. Και οι δύο έχουν θεματάκια με τους drivers και οι δύο έχουν σημεία που συμπεριφέρονται άριστα. Πολύ λογικό όταν παίζουν συνεργασίες από πίσω και οι developers κάνουν optimizations για τη μία εταιρία ή την άλλη. Η nVidia είχε ανέκαθεν περισσότερες εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται, άρα συνήθως λιγότερα προβλήματα, από την άλλη η ΑΤΙ είχε πάντα καλύτερη ποιότητα απεικόνισης και πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε θέματα πολλαπλών οθονών, πολύ πριν το Eyefinity. Πολλά παραδείγματα φίλων στο χώρο των media που αλλάζουν κάρτες σε ΑΤΙ και βλέπουν το φως τους με τις πολλές οθόνες, και επίσης αρκετά σε gamers που παίρνουν nVidia και σταματάνε τα προβλήματά τους.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι η nVidia δεν παίζει σε 3 οθόνες ή ότι η ΑΤΙ δεν παίζει παιχνίδια. Η κάθε μία έχει κατά μέσο όρο καλύτερη απόδοση σε κάποιο τομέα. Κατά μέσο όρο. Στο BF3, για το οποίο έκανα λόγο, η ΑΤΙ έχει προβάδισμα, πως να το κάνουμε...; Είναι ένα από τα λίγα παιχνίδια, λογικό φυσικά από δεν είναι "the way it meant to be played".

Βασικά για να ακριβολογούμε την ποιότητα εικόνας την είχανε κάνει μπαλάκι μια εποχή, μια ήταν μπροστά η ATi ( μέχρι τον G80 aka 8800GTX ), μετά μπροστά η nVIDIA ( 8800GTX, 9800GTX ), και μετά ήρθε στα ίσα πάλι με την ATi να έχουνε ισάξια εικόνα.

Η nVIDIA επί της ουσίας μετά την GTX2xx σειρά δεν έκανε βελτιώσεις ουσιαστικές στην ποιότητα εικόνας ( AA & AF ) ενώ η AMD είχε ένα θέμα ( shimmering @ 6xxx ) το οποίο διόρθωσε εντελώς(?) με την 7xxx.

Φαινομενικά ( και κανονικότατα μάλλον ) έχουνε ολόιδια ποιότητα εικόνας τώρα ( δεν ξέρω αν έχει βελτιώσει κάτι στην GTX6xx σειρά η nV, δεν έχω προχωρήσει τόσο στις δοκιμές ακόμα.

Για τους drivers στο BF3 ποιό πρόβλημα είδες βρε Γιώργο ?

Γιατί εγω όσο έπαιζα κανονικά ( όχι για reviews, κανονικά εννοώ for fun ) δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανέναν driver.

( και στο BF3 είναι κάμποσο μπροστά και σε επιδόσεις η nVIDIA at this very moment ).

Σαν χρήστης και των 2 στρατοπέδων πάντα ( από το 2004 και έπειτα που άρχισα σοβαρά το reviewing είχα πάντα και τις 2 flagships των εταιριών ταυτόχρονα ) με τους drivers σε θέματα game bugs ήταν μια από τα ίδια.

Ίσως ελαφρώς η nVIDIA να αντιδρούσε πιο γρήγορα σε bugs που τύχαινε να υπάρχουνε σε δημοφιλή games ( π.χ. το θέμα με το κίτρινο χορτάρι στο FarCry ), αλλά όσο προβληματίζανε οι drivers της πράσινης στα 100 games, το ίδιο προβληματίζανε και οι της κόκκινης στα 100 games.

Αυτό που λείπει όμως πραγματικά από τους drivers της AMD είναι κυρίως το Ambient Occlusion ( σημαντικό αρκετά ), και τα FXAA force & Adaptive VSync ( εξίσου σημαντικό αυτό ), με δευτερεύοντης σημασίας τα υπόλοιπα ψιλοπράγματα.

Γιατί να μην έχει και ο Radeonάτος Ambient Occlusion στα games του π.χ. ?

FXAA στο Alan Wake π.χ. στα EyeFinity resolutions που με μια κάρτα βοηθάει αφάνταστα ?

Edit:

Πάρτε μια εικόνα από παλιότερα, που η nVIDIA είχε εμφανώς χειρότερη ποιότητα ανισοτροπικού φιλτραρίσματος ( Anisotropic Filtering aka AF )

1128280140ABTiXJphEC_8_12_l.jpg

Για τους drivers στο BF3 ποιό πρόβλημα είδες βρε Γιώργο ?

Γιατί εγω όσο έπαιζα κανονικά ( όχι για reviews, κανονικά εννοώ for fun ) δεν είχα κανένα πρόβλημα με κανέναν driver.

Εγώ; Κανένα... Έχω ΑΤΙ :p Ρώτα τους [MENTION=3942]Grisos[/MENTION] & [MENTION=14206]AKISSS[/MENTION] που έβαλαν και οι δύο παλαιότερες εκδόσεις γιατί με τους τελευταίους δε μπορούσαν να παίξουν...

Σαν χρήστης και των 2 στρατοπέδων πάντα ( από το 2004 και έπειτα που άρχισα σοβαρά το reviewing είχα πάντα και τις 2 flagships των εταιριών ταυτόχρονα ) με τους drivers σε θέματα game bugs ήταν μια από τα ίδια.

Ίσως ελαφρώς η nVIDIA να αντιδρούσε πιο γρήγορα σε bugs που τύχαινε να υπάρχουνε σε δημοφιλή games ( π.χ. το θέμα με το κίτρινο χορτάρι στο FarCry ), αλλά όσο προβληματίζανε οι drivers της πράσινης στα 100 games, το ίδιο προβληματίζανε και οι της κόκκινης στα 100 games.

Τόταλι αγκρί! Όσο για την ταχύτερη αντίδραση, η ΑΤΙ βγάζει 12 drivers το χρόνο, ένα ανά μήνα. Τηρώντας αυτό το πρόγραμμα είναι λογικό να έχει μια καθυστέρηση μηνός στις αλλαγές.

Για την ποιοτητα εικονας ευθύνεται ιδια η ΑΤΙ, οπου κανονικα δεν θα επρεπε να ειχε καθολου αυτο το AMD optimized οπου με αυτο τρεχουν ολα τα bench και να εδινε την δυνατοτητα να ανοιξεις καθαρα ολες τις δυνατοτητες απο το driver και να τελειωνει η υποθεση....βεβαια ειχε σκοπο που το εβαλε στο driver της, για να μπορει να κθοριζει-ρυθμιζει τα αποτελεσματα στα games, και να μην υπολείπεται του ανταγωνισμου (γιατι ακομα και ενα 5%-10% να σωσει αρκει απο μια ρυθμισουλα)

Οταν ειχα ΑΤΙ, παντα στο OFF το amd optimized και ολα τα sets force on που ηθελα (ΑF-> X16, AA-> X8, tessellation ->X64, κλπ)

Αυτό που λείπει όμως πραγματικά από τους drivers της AMD είναι κυρίως το Ambient Occlusion ( σημαντικό αρκετά ), και τα FXAA force & Adaptive VSync ( εξίσου σημαντικό αυτό ), με δευτερεύοντης σημασίας τα υπόλοιπα ψιλοπράγματα.

Γιατί να μην έχει και ο Radeonάτος Ambient Occlusion στα games του π.χ. ?

FXAA στο Alan Wake π.χ. στα EyeFinity resolutions που με μια κάρτα βοηθάει αφάνταστα ?

Για να εισπραξω θετικα τα σχολια σου για τον driver της AMD θα ηθελα να μου πεις τι λειπει (αν λειπει κατι) απο τους drivers της Nvidia που θα επρεπε να το ειχε βαλει εδω και καιρο.

Για να εισπραξω θετικα τα σχολια σου για τον driver της AMD θα ηθελα να μου πεις τι λειπει (αν λειπει κατι) απο τους drivers της Nvidia που θα επρεπε να το ειχε βαλει εδω και καιρο.

Αν ψάχνεις να σου πω κάτι που έχει η AMD και δεν έχει η nVIDIA δεν υπάρχει πρακτικά.

Θα μου πείς για την ρύθμιση του Tessellation factor... well, δεν είναι απαραίτητο, ούτε ιδιαιτέρως χρήσιμο ( στα περισσότερα games μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα μέσα από τα options του game ή μέσω εντολών κονσόλας, λίγα games δεν σε αφήνουνε να πειράξεις τον πωπό του tessellation ), let it be όμως, το έχει η AMD ας το βάλει και η nVIDIA.

Γενικότερα τώρα, και οι δύο εταιρίες ( περισσότερο μάλλον η nVIDIA, τουλάχιστον από αυτά που μπορώ να δω διαθέσιμα στην registry ) έχουνε έτοιμα ένα κάρο settings τα οποία δεν έχουνε διαθέσιμα στο panel τους πουθενά, και έχεις έλεγχο είτε μέσω tool ( nVIDIA Inspector ) είτε καθόλου ( μόνο μέσω registry, αν βρείς την ονομασία και τις επιλογές του ).

Μπορούνε άνετα να βάλουνε ένα κάρο πράγματα στον driver και να τα χώσουνε σε ένα ξεχωριστό GUI/panel που να λέγεται Expert Settings π.χ.

Από τα λίγα που μπορώ να σκεφτώ εν τάχυ... SLI/CF Mode ( AFR/SFR/etc/etc ), FSAA Mode ( MSAA/SSAA/SGSSAA/MLAA/FXAA ), Sub-pixel Gamma Correct Anti-Aliasing Method & Level, Level of Detail Setting, Triple Buffering @ DirectX, Post Processing Soft Shadows, etc etc.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.