Jump to content



Project MEWU


MicAn

Recommended Posts

  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply
  • 1 month later...
  • 1 month later...

και σαν να μην περασε μια μερα...

επανερχομαστε στο thread για να βρουμε το MEWU

στο σταδιο του βαψιματος, ή καλυτερα στο σταδιο του ξεβαψιματος για να ειμαι πιο ακριβης

Οπως βλεπουμε στην πρωτη φωτο,

τα σημεια στα οποια ειχαν χρησιμοποιηθει φρεζατες βιδες καθως κι οι αρμοι των διαφορων τμηματων

στοκαρίστηκαν ωστε μετα τη βαφη να εξαφανιστουν οι υποδοχες και τα κεφαλια των βιδων κι οι ορατες ενωσεις

βοηθωντας ετσι στην δημιουργια μιας λιτης και συμπαγους εικονας στο εξωτερικο της κατασκευης

EWUpaintjob1.jpg

δυστυχως ομως oι βιδες, το αλουμινιο της κατασκευης κι ο σιδηροστοκος

προφανως δεν τα βρηκαν στον φουρνο της ηλεκτροστατικης

κι ετσι το χρωμα δεν εστρωσε οπως επρεπε στα σημεια που ειχαν στοκαριστει....

(οι αρμοι βγηκαν μια χαρα, αλλα τα κεφαλια και τα sockets των βιδων δεν μας εκανα το χατιρι)

Τριβειο ανα χειρας λοιπον και δωστου κατεβασμα μεχρι το μεταλλο!

EWUpaintjob2.jpg

επαναστοκαρισμα με εποξικη μαστιχη αυτη τη φορα και βουρ για τη δευτερη προσπαθεια....

one more fail στον παγκο Νο3 ομως!

η διαδικασια γνωστη πλεον, μη τα ξαναλεμε.

απλα επειδη ειχαν πεσει ηδη δυο χερια χρωμα

αυτη τη φορα το τριψιμο ηταν πιο εκτεταμενο

ωστε να γινει ομοιομορφη η επιφανεια και να μην δημιουργηθουν σκαλοπατια και φουσκωματα

(φωτο απο αυτο το σταδιο δεν υπαρχουν, η ψυχολογικη μου κατασταση δεν αφηνε πολλα περιθωρια,

οριστε ακομα μια απο το πρωτο fail, για να μην αφηνουμε κενα...)

EWUpaintjob3.jpg

Mια του στοκου, δυο του στοκου , τρεις και τον πετυχαμε θα μπορουσε να πει κανεις.

Αφου μετα απο ψαξιμο σε συνεργασια με τον βαφεα

κατεληξα σε σιδηροστοκο της ιδιας εταιρειας με τις πουδρες ηλεκτροστατικης βαφης

(αντοχη εως 250κελσιου και 25€/kg!)

κι ετσι καταφερα επιτελους να δω το MEWU βαμμενο και χωρις εξογκωματα και λοιπα artifacts του φουρνου!

EWUpaintjob4.jpg

EWUpaintjob5.jpg

Εδω βλεπουμε και το ενα απο τα εσωτερικα filterplates

ετοιμο προς χρηση με τη σητα του

EWUpaintjob6.jpg

Οι αρμοι παντως εξαφανιστηκαν επιτυχως οπως αρχικα ειχε σχεδιαστει....

(αυτο τους ελλειπε μετα απο τοσο τριψιμο)

EWUpaintjob7.jpg

Και μια αποψη απο το αδειο και σκονισμενο εσωτερικο

EWUpaintjob8.jpg

Και με το πισω καπακι σε αναμονη των εντοσθιων!

EWUpaintjob9.jpg

Link to comment
Share on other sites

το εξαιρετικό είναι μάλλον λίγο !!! :snap:

μια ερώτηση πάνω στα πονταρίσματα και τα γαζιά (είμαι εντελώς άσχετος!) : αν οι ραφές είχαν γίνει εξωτερικά θα υπήρχε πρόβλημα αντοχής ???

ρωτάω με την λογική ότι θα μπορούσες να λειάνεις πιο εύκολα

Link to comment
Share on other sites

Θα σου στείλω το λογαριασμο του οδοντιάτρου μου!

Επιτέλους!

Μια ο Νίκος μια εσύ, με έχετε καταστρέψει!

Πάλι το ψάχνω το έρμο το μασελάκι!!

:yu::yu::yu::yu::yu::yu::yu::yu:

Link to comment
Share on other sites

το εξαιρετικό είναι μάλλον λίγο !!! :snap:

μια ερώτηση πάνω στα πονταρίσματα και τα γαζιά (είμαι εντελώς ασχέτως!) : αν οι ραφές είχαν γίνει εξωτερικά θα υπήρχε πρόβλημα αντοχής ???

ρωτάω με την λογική ότι θα μπορούσες να λειάνεις πιο εύκολα

Να πάρω το θάρος να σου απαντήσω εγώ.

Τα γαζιά , (εν προκειμένω δεν μπορούμε να μιλήσουμε για γαζιά, αλλά τμηματικό γάζωμα), γίνονται από μέσα για να εξασφαλίζεται στιβαρότητα στην κόλληση, μιας και εδράζεται στις δύο προσκείμενες κάθετες πλευρές, και το λυωμένο υλικό γεμίζει την περιέχόμενη γωνία των πλευρών, όμορφα και χωρίς να υπάρχει περίπτωση να φαγωθεί το εμφανές τμήμα του υλικού.

Επιπλέον αυτού , από την εξωτρική πλευρά δεν υπάρχει καμιά ορατή ένδειξη του κολλήματος -εκτός ίσως από ένας ελαφρός "χρωματισμός" του υλικού, που λόγω της μεταγεννέστερης επεξεργασίας δεν προκειται να παραμείνει και πολύ.

Άρα το μόνο που χρειάζεται είναι ένα στοκάρισμα των μικροσκοπικων κενών που σχηματίζονται στην συναρμογή των πλακών του κουτιού.

Πράγμα που είναι πολύ εύκολο και προπαντώς δεν ενέχει κάποια δομική επιβάρυνση.

Αντίθετα αν γινόταν οι κολλήσεις στην εξωτερική πλευρά, θα υπήρχε ασυγκρίτως χαμηλότερη δομική αντοχή της συγκόλλησης γιατί απλά δεν θα εξασφαλιζόταν, αρκετά μεγάλης έκτασης διατομη κόλλησης (εκτός και αν το υλικό ήταν φαλτσαρισμένο , έτσι ώστε στις ευθείες συναρμογής των πλαϊνών να σχηματιζόταν ένα "λούκι" 90 μοιρών, πράγμα που για τις συγκεκριμένες διαστάσεις του υλικού θα ήταν ουσιαστικά μόνο μπελάς , χωρίς ουσιαστικό κέρδος στην αντοχή)

Και πάνω από όλα , η εξωτερική κόληση σημαίνει ότι θα ήθελαν λείανση , όλες οι εξωτερικές ακμές του κουτιού!!!

Και όχι μια οποιαδήποτε λείανση, αλλά μία πολύ προσεκτική και μηχανικά ελεγχόμενη λείανση , έτσι ώστε οι ακμές μετά από αυτήν να παραμένουν απολύτως ευθείες.

Πράγμα που είνα σίγουρο ότι απαιτεί μέσα πολύ υψηλής ακρίβειας και κόστους και ειδική επεξεργασία, που νομίζω είναι πολύ πέρα από τις δυνατότητες οποιουδήποτε εργαστηρίου modding.

Έτσι τελικά και πάλι θα χρειαζόταν στοκάρισμα για να αποκατασταθεί η γεωμετρία των ακμών και μάλιστα στην περίπτωση αυτή δεν θα υπήρχε ο οδηγός των απείραχτων ακμών που υπάρχει στην πρώτη περίπτωση της εσωτερικής κόλλησης.

Άρα δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα στην εξωτερική κόλληση.

Έτσι σε αυτήν καταφεύγεις μόνο σε συγκεκριμένα σημεία, όπου θέλεις να ενισχύσεις μια εσωτερική κόλληση , π.χ. στις τρίεδρες γωνιές του κουτιού, και αυτό σε περιορισμένη έκταση, για να μην μπλέξεις με την γεωμετρία!

Ελπίζω να μην τα είπα πολύ μπερδεμένα και να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION] έχω την εντύπωση ότι δίνεις διάσταση που δεν αρμόζει στο θέμα, μιλάμε για κόλληση υλικών τα οποία είναι δεν είναι 1 κιλό σε κάθε επιφάνεια, για άλλα υλικά και άλλα βάρη μπορεί να λέγαμε ότι και εσύ αλλά στην προκειμένη είναι "to much" η άποψή σου.

Link to comment
Share on other sites

@Seafalco έχω την εντύπωση ότι δίνεις διάσταση που δεν αρμόζει στο θέμα, μιλάμε για κόλληση υλικών τα οποία είναι δεν είναι 1 κιλό σε κάθε επιφάνεια, για άλλα υλικά και άλλα βάρη μπορεί να λέγαμε ότι και εσύ αλλά στην προκειμένη είναι "to much" η άποψή σου.

Προσωπικά μου αρέσει η διάσταση που δίνει στο θέμα. Τώρα αυτά που λες με τα κιλά και τις επιφάνειες δεν καταλαβαίνω πως σχετίζονται. Ίσως να θεωρείς μεγάλο φορτίο το 1 κιλό, εγώ δεν το θεωρώ και είμαι σίγουρος ότι η κατασκευή έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή. Κάτι που σίγουρα το χρειάζεται, γιατί προσωπικά ξέρω πολλά άτομα που θα στηρίζανε το βάρος τους σε ένα κουτί τέτοιου μεγέθους, και για αυτό δεν θα το σχεδίαζα ποτέ ώστε να μπορεί να φέρει φορτίο 10 Newton. Αν μη τι άλλο, όταν κάνεις μια κατασκευή, είναι πολύ σημαντικό να την κάνεις σωστά και να καταλαβαίνεις και γιατί την κάνεις. Για αυτό είναι και το φόρουμ και για αυτό όλοι εδώ μέσα μοιραζόμαστε κατασκευές αλλά και γνώσεις. Αλλιώς θα μπαίναμε σε chatrooms.

Τέλος, η σωστή φράση είναι "too much" και όχι "to much".

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=15018]Seafalco[/MENTION] έχω την εντύπωση ότι δίνεις διάσταση που δεν αρμόζει στο θέμα, μιλάμε για κόλληση υλικών τα οποία είναι δεν είναι 1 κιλό σε κάθε επιφάνεια, για άλλα υλικά και άλλα βάρη μπορεί να λέγαμε ότι και εσύ αλλά στην προκειμένη είναι "to much" η άποψή σου.

Γειά σου φίλε madg!

Πιστεύω ότι είδες τα γραφόμενά μου λίγο "εττεροβαρώς".

Το θέμα ξεκινά από τον φίλο el_lobo, ο οποίος θέτει ένα ερώτημα, που ορμώμενο από τις σχετικές δυσκολίες που υπήρξαν στην κατεργασία του κουτιού -και αφού δηλώση την άγνοιά του σχετικά με τις κολλήσεις- προτείνει μια ιδέα για το πώς ίσως θα μπορούσε να γίνει πιο έυκολα η δουλειά.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν να απαντηθεί το ερώτημα που ετέθη είναι να καλυφθεί κατ' αρχήν -έστω και επιγραμματικά το κενό γνώσης- του φίλου, έτσι ώστε όταν δοθεί η απάντηση του γιατί δεν συμφέρει η εξωτερική κόλληση, αυτή να μην είναι αιωρούμενη σε μια "αξιωματική αοριστία" αλλά να εδράζεται σε κάποιες φυσικές παραμέτρους που να κάνουν πιο κατανοητή την αναγκαιότητα της λύσης που επελέγη (εσωτερικές κολλήσεις).

Και επειδή εδώ, στην μεγάλη παρέα του thelab, συναντιώμαστε, επειδή ο καθένας κάτι έχει να πεί, να μάθει , να δώσει στους άλλους, καλό είναι όταν δίνεται μια απάντηση σε κάποιον που φανερά δεν γνωρίζει, αυτή να είναι -στο βαθμό που είναι εφικτό- μια πλήρης απάντηση που να μην δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από αυτά που λύνει.

Βεβαίως η απάντηση αυτή ίσως φανεί πολύ διεξοδική σε κάποιον που είναι γνώστης, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, μπορέι απλώς να την προσπεράσει, ή ακόμα καλύτερα να την συμπληρώσει / διορθώσει σε κάποιο σημείο της, προκειμένου να είναι πιο λειτουργική στον βασικό της σκοπό (να μάθει ο άσχετος κάτι και όχι να μείνει με την απορία με μια απο καθέδρας "απάντηση".

Με βάση αυτές τις σκέψεις, και υποβοηθούσης της φιλοπερίεργης φύσης μου (ποτέ δεν εξέλαβα μια απάντηση "γιατί έτσι!", σαν απάντηση, είχα πάντα την ροπή να την θεωρώ σαν ανεπαρκώς συγκαλυμένη προσβολή στην νοημοσύνη μου),οταν αποπειρώμαι να δώσω μια απάντηση σε κάποιον, κατ' αρχήν προσπαθώ να "μπώ στη θέση του", να μην θεωρήσω κάτι ευνόητο και απλοϊκό, γιατί κάλλιστα μπορεί να μην είναι.

Αν θέλω λοιπόν να σεβαστώ αυτόν που ζητά μια απάντηση, θα πρέπει να μπώ στον κόπο να του δώσω μια απάντηση , όχι στο πόδι , αλλά κάτι πιο μεστό και πλήρες.

Είναι απλό, στην διαδυκτιακή κοινότητα, είμαστε αυτά που γράφουμε και ο τρόπος που τα γράφουμε, άρα αν θέλεις να σεβαστεις τον άλλον και να τον βοηθήσεις, θα πρέπει να κάνεις απαραίτητα κάποια πράγματα, αλλοιώς είναι πολύ καλύτερα να μην συμμετέχεις στην συζήτηση!

Και εδώ, όσο δεν έχει καμία θέση η υπερφίαλη επίδειξη γνώσεων, άλλο τόσο, δεν έχει θεση και το συνοπτικό "ξεπέταγμα" των αποριών των άλλων, με υπό "συνθήκες" "σκιές" απαντήσεων!

Άρα τα πράγματα είναι κάτι σαν "μονόδρομος", πρώτα κάνεις τον "κόπο" να ορίσεις το "φυσικό περιβάλλον" που προαπαιτεί μια ουσιαστική απάντηση και μετά δίνεις την απάντηση σε κάποιον που δεν ξέρει, είναι απλά ο μόνος τρόπος για να μάθει, και αυτή η τελευταία φράση είναι το κλειδί:

Απαντάς σε μια απορία/ερώτηση, όχι για να δείξεις ότι το ξέρεις εσύ, αλλά για να μάθει αυτός που δεν ξέρει!

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είναι δύσκολο μερικές φορές -για να μη πω όλες τι φορές- αλλά παράλληλα είναι και τόσο ενδιαφέρον, προσωπικά -στην προσπάθειά μου να δώσω απάντηση σε κάποιο ερώτημα- έχω μείνει εκπληκτος πάρα πολλές φορές, ανακαλύπτοντας νέες οπτικές γωνίες σε θέματα που "γνώριζα", αλλά δεν είχε έρθει η ανάγκη/συγκυρία να τα προσεγγίσω από αυτή την "πλευρά"!

Αυτή ακριβώς είναι και η μαγεία του να προσπαθείς να μάθεις κάτι σε κάποιον, η διαδικασία είναι αμφίδρομη, και τελικά μαθαίνει και ο αδαής και ο γνώστης μέσα από αυτήν και ίσως πιο πολλά ο δεύτερος!

Σε μια τέτοια "ιδανική" διαδικασία λοιπόν, πιστεύω ότι δύσκολα μια απάντηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν "ανάρμοστη" ή "too much", ελπίζω μετά από όσα "ακροθιγώς" προανέφερα, ότι είναι φανερός πλέον ο λόγος της "εκτενούς" απάντησής μου στον φίλο el_lobo!

Και υπό το προαναφερθέν πνεύμα , ελπίζω να είναι εξίσου κατανοητή και αρμόζουσα, η έκταση αυτής της -σε άλλο βεβαίως θέμα- απάντησής μου!

Φίλε madg, συμπάθαμε αν σε ζάλισα με την μακρυγορία μου, αλλά -ίσως να είναι αδυναμία- δεν μπορώ να αντισταθώ, μ' αρέσουν τα "σεντόνια"!

Να είσαι καλά να τα λέμε!

Link to comment
Share on other sites

Γιώργαρε πολύ καλή δουλειά για μια ακόμη φορά. Αναμένουμε το επόμενο :)

Και μιας και πέτυχα τον κύριο απο πάνω, ας του κάνω μια αφιέρωση καθώς δεν κρατήθηκα :p

23___.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλά πλάκα κάνεις τώρα!!!

Μη μου πείς ότι κάθησες και έκανες edit την εικόνα του Αγίου!!!!

Σε πρόδωσε η διαφορά στο χρώμα και το τελικό "ς"

Που πάει αυτός ο τόπος!!!!:wassat:

Βέβηλη νεολαία!!!!:innocent:

Καλά με πέθανες, ακόμα γελάω!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αφού (επιτέλους :p) ολοκληρώθηκε η κατασκευή, πάμε στη συναρμολόγηση.

Εδώ το MEWU ποζάρει με την προίκα του.

p9270073-7664.jpg

p7300045-7663.jpg

Πρώτα βιδώθηκαν τα πόδια.

p9270081-7665.jpg

p9270083-7666.jpg

p9270084-7667.jpg

Έπειτα τοποθετήθηκε το flowmeter.

p9270087-7668.jpg

p9270089-7669.jpg

p9270090-7670.jpg

Ακολούθως, προετοιμάστηκε και τοποθετήθηκε ο διακόπτης ρεύματος.

p9270092-7671.jpg

p9270093-7672.jpg

p9270098-7673.jpg

Μετά τοποθετήθηκε ο ανεμιστήρας εξαγωγής στην οροφή.

p9270104-7675.jpg

p9270108-7676.jpg

p9270109-7677.jpg

Προετοιμάστηκε και τοποθετήθηκε το tank με την αντλία.

p9270110-7678.jpg

p9280111-7679.jpg

p9280114-7680.jpg

p9280121-7681.jpg

Εεε και βέβαια τοποθετήθηκε και ο απαραίτητος fill port στην οροφή.

p9280122-7682.jpg

Επόμενο βήμα, η τοποθέτηση ανεμιστήρα εισαγωγής δεξιά.

p9280126-7683.jpg

p9280128-7684.jpg

p9280130-7685.jpg

Έπειτα συνδέθηκε η εξαγωγή της αντλίας με την εισαγωγή στο flowmeter.

p9280133-7686.jpg

Και συνδέθηκε η εισαγωγή του MEWU με την εισαγωγή στην αντλία μέσω flowmeter και βαλβίδας αντεπιστροφής.

p9280139-7688.jpg

Συνεχίζεται ...

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ότι κι αν έχεις φανταστεί βλέποντας την προεργασία μιας κατασκευής, αυτό είναι ένας αχνός απόηχος αυτού που αντικρίζεις όταν το πράγμα παίρνει μορφή!

Παιδιά ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Και μιας και ουδέν καλόν αμιγές "κακού" -δε φταίω εγώ, εσεις σκάβετε το λάκο σας :yes4:-

δεν φαντάζομαι σε μια τόσο προσεγμένη κατασκευή να αφήσετε -έστω και ένα- καλωδιάκι χωρίς "μανίκια" :o

Μια ιδέα ρίχνω!!:innocent:

Link to comment
Share on other sites

και βαλβίδας αντεπιστροφής.???? Ποιό καλο παιδι θα μου εξηγήσει τι κάνει αυτό και γιατι ειναι απαραίτητο?

Η βαλβίδα αντεπιστροφής επιτρέπει στο υγρό να κινείται μόνο προς μια κατεύθυνση εντός του κυκλώματος.

Το γιατί είναι απαραίτητη θα το εξηγήσει κάποιος πιο γνώστης στα περί υδροψύξεων, γιατί δεν γνωρίζω και εχω την ίδια απορία. :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.