tyxeros Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2004 Αγορασα χθες 2 ασυρματες καρτες δικτυου και συγκεκριμενα τις Gigabyte GN-WPEAG pci. Οι καρτες υποστηριζουν συνδεση στα 108 Mbps αλλα εγω πανω απο 11 δεν εχω πετυχει. Τις εχω ρυθμισει μεσο ενος utility που δινουν σε AdHoc αλλα δεν ξερω τι να κανω για να πιασω μεγιστη ταχυτητα. οι υπολογιστες προσ το παρον απεχουν μεταξυ τους 2 μετρα και εχουν WINXP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Ιούλιος 17, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Στο manual δεν λέει κάτω από ποιές προυποθέσεις παίζει στα 108; Ίσως ψάχνοντας στο google βρεις οδηγίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Ιούλιος 17, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Το manual το μονο που εξειγει ειναι πως να βαλεις τους drivers, και υπαρχει και ενα help document στο utility Που δινει η Gigabyte και εξηγει τη κανει η καθε επιλογη. Αλλα περιμενα να δουλεουν τουλαχιστον στα 54Mbps. Ξερετε κανα utility για ρυθμισεις παραμετρων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Ιούλιος 17, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Στην εικονα παραπανω ειναι τα advanced options. Ειναι οφθαλμοφανες στις επιλογες οτι σε ADHOC λειτουργει στα 11Mbps. Αλλα γενικα δεν νομιζω να ισχυει αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Ιούλιος 17, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Όταν δουλεύει στα 108 αν θυμάμαι καλά πιάει δύο κανάλια(2χ54). Τώρα για τα 54, αν έχεισ ενεργοποιήσει και στα δύο το πρωτόκολλο 54g όπως βλέπω ότι έχεις κάνει σε αυτήν εδώ μάλλον θα έπρεπε να παίζει. Δοκίμασε να βάλεις και το ένα να παίξει σαν AP και το άλλο σαν client. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 17, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Αφού δεν πήρες απάντηση στο awmn ποιο το νόημα να ρωτάς κι εδώ; Πάντως το preamble δεν έχει νόημα να είναι στο long only για τόσο κοντά.Επιπλέον μπορεί να μην παίζουν 54 και άνω σε ad-hoc. Η Gigabyte δε φημίζεται για τα ασύρματά της, οπότε δύσκολα θα βρεις κάποιον με εμπειρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 17, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Αρχική απάντηση από dfragos Όταν δουλεύει στα 108 αν θυμάμαι καλά πιάει δύο κανάλια(2χ54). Τώρα για τα 54, αν έχεισ ενεργοποιήσει και στα δύο το πρωτόκολλο 54g όπως βλέπω ότι έχεις κάνει σε αυτήν εδώ μάλλον θα έπρεπε να παίζει. Δοκίμασε να βάλεις και το ένα να παίξει σαν AP και το άλλο σαν client. Δεν γίνεται να παίξει σε access point mode μία κάρτα που είναι client. Εξαίρεση οι κάρτες που μπορούν να πάρουν το hostap σε linux. To μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάρει ένα 54G Access Point, κατά προτίμηση LinkSys και να συνδεθούν εκεί οι δύο κάρτες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis13 Ιούλιος 17, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 αμα και οι δυο καρτες ειναι client τοτε ο μονος τροπος για να συνδεθουνε ειναι σε ad-hoc mode. τωρα το short preamble ειναι εαν εισαι σε δικτυο οπου υπαρχει πολυ traffic και long το αντιθετο δεν εχει σχεση με το κοντα και το μακρια οποτε θα βαλεις long στην περιπτωση σου, τωρα αν οι καρτες βρισκονται σε μικρη αποσταση μεταξυ τους δοκιμασε να κατεβασεις την ισχυ στον minimum και ανεβαζε σταδιακα γιατι η πολυ ισχυ παραγει θορυβο με αποτελεσμα να μην εχεις καλες ταχυτητες επισης δοκιμασε να παιξεις με τα καναλια να δεις ποιο ειναι ποιο ελευθερο στην περιοχη σου. ελπιζω να βοηθησα Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 17, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Το long preamble προσθέτει packet overhead, που δε χρειάζεται αφού είναι ad-hoc σύνδεση. Χρησιμεύει για τον καλύτερο συντονισμό των συσκευών σε περίπτωση θορύβου. Μέσα στο σπίτι του δε νομίζω να έχει θόρυβο. Το καλύτερο κανάλι να δοκιμάσεις είναι το 6.Τέλος όπως σου είπαν και στο AWMN τα 11Mbps πραγματικά είναι καλή ταχύτητα με το μέγιστο που έχουμε δει να είναι στα 30. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Ιούλιος 17, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Αρχική απάντηση από trendy Δεν γίνεται να παίξει σε access point mode μία κάρτα που είναι client. Εξαίρεση οι κάρτες που μπορούν να πάρουν το hostap σε linux. To μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάρει ένα 54G Access Point, κατά προτίμηση LinkSys και να συνδεθούν εκεί οι δύο κάρτες. Πάσο, δεν ξέρω σε τί mode παίζουν οι κάρτες. Υπάρχουν και κάρτες(netgear) που παίζουν και σαν AP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 17, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Αρχική απάντηση από dfragos Πάσο, δεν ξέρω σε τί mode παίζουν οι κάρτες. Υπάρχουν και κάρτες(netgear) που παίζουν και σαν AP. Όπως προείπα μόνο σε linux και μόνο με τον καταλληλο driver. Επίσης με τον ίδιο driver ρίχνουν και την ισχύ τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 17, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 ΑνακεφαλαίωσηΟι κάρτες με chipset Prism της intersil μπορούν να πάρουν το hostap και να παίζουν ως access points και να ρυθμίζουν την ισχύ τους. Τέτοια κάρτα είναι η netgear MA311-GE PCI . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnakis12 Ιούλιος 17, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Δεν ξέρω πάρα πολλά από ασύρματα αλλά 2 κάρτες SMC που έχω με το που τις έβαλα συνδέθηκαν κατευθείαν στα 54 (απόσταση περίπου 5 m).Αν βοηθάει τις έχω στο κανάλι 2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Ιούλιος 17, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Johnakis12 με ποιο προγραμμα τις ριθμισες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnakis12 Ιούλιος 17, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Τις ρύθμισα με το πρόγραμμα που έιχε στο cd , στην ουσία δεν έκανα τίποτα ιδιαίτερο απλώς διάλεξα περιοχή ( Greece) , adhoc mode γιατί δεν έχω acces point και είχε μια επιλογή scan για να ελέγξει τις ταχύτητες Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarkG Ιούλιος 23, 2004 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 23, 2004 δοκιμασε να τις βαλεις σε διαφορετικο καναλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Ιούλιος 24, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2004 Εστειλα mail στην gigabyte και μου απαντησαν πως σε Adhoc mode οι καρτες λειτουργουν στα 11Mbps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morph Ιούλιος 24, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2004 :OT: Αρχική απάντηση από tyxeros Εστειλα mail στην gigabyte και μου απαντησαν πως σε Adhoc mode οι καρτες λειτουργουν στα 11Mbps. Πάλι καλά που σου απάντησαν από τη gigabyte! Τι τους έταξες? εγώ είχα ρωτήσει 6 φορές και ούτε φωνή ούτε ακρόαση Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyxeros Ιούλιος 25, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2004 αργισαν λιγο καναν καμια βδομαδα να μου απαντησουν αλλα εδοσαν λινκ με την απαντηση http://ggts.gigabyte.com.tw/gtsemail.asp?UserEmail=tyxeross@yahoo.gr&EmailID=82795&EmailPreviousID=82795&OpenEmail=Y&LanguageID=1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kataraman Αύγουστος 12, 2004 #20 Κοινοποίηση Αύγουστος 12, 2004 Οι δικες μου καρτες στα 802.11b δουλευουν στα 11Mbps ενω στα 802.11g δουλευουν στα 54Mbps ισως και εσενα ετσι ψαξε λιγο στις ριθμισεις γιαυτο που σου λεω!!!Εμενα το αναφερει ως Stat Ad Hoc.Καπως παρομιο θα ειναι και εσενα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.