jsmith6 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20, 2012 Χτες και σήμερα το σύστημα (WinXP Pro SP2 32-bit) μου κολάει όταν παίζω videos στο YouTube Στην HTML5 εκδοχή του player δεν το κάνει. Πριν από κάνα μήνα έκανε reset όταν έτρεχα, και "έπεζα" με το Notepad2 για λίγη ώρα (δεν σταμάτησε, απλά εγώ σταμάτησα να χρησημοποιώ το Notepad2).Έκανα πριν από λίγο ένα memtest και μετά από μερικά δευτερόλεπτα μου έκανε reset. Το δοκίμασα ξανά και πάλυ reset.Δεν μου έχει ξανασυμβεί, σημαίνει πρόβλημα στην μνήμη;Είχα ξανά στο παρελθόν προβληματάκια με την μνήμη - ή ίσως να ήτανε η motherboard, αλλά δεν με ξαναενοχλήσανε αφότου έκανα update το BIOS.Το hardware σε λίγο καιρό θα κλείσει 4ετία, και αυτό σημαίνει πως όλα τα parts/εξαρτήματα είναι εκτώς εγγύησης προ πολλού. Δεν ξέρω αν η μνήμη έχει lifetime. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 20, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2012 συνηθως οταν υπαρχει προβλημα στις μνημες to test βγαζει errors (κοκκινα)Μαλλον για μητρικη το βλεπω, αλλα μπορεις να το τσεκαρεις βαζοντας μια -μια τις μνημες για τεστ (αν εχεις περισοτερες απο 1) και να δεις τι θα γινειπες και τι συστημα εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith6 Μάρτιος 20, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2012 Mobo: Gigabyte EP35-DS4 (rev. 2.1)RAM: Mushkin 4GB Kit DDR2 800MHz 4-4-4-12Θα βρω αυτή την εποχή μητρική που να παίρνει Intel Core 2 Duo E8400, έναν επεξεργαστή που αγόρασα το 2008; Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 20, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2012 βαλε την μια μνημη καθε φορα μονη της και κανε mem test και πες τι γινεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith6 Μάρτιος 20, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2012 Πριν ξεκινήσω το test, μια σχετική ερωτήση:- να αφήσω την κάθε μία στην υπάρχοντα θέσης της κατά το test;Και μια που σίγουρα θα αντιπετοπίσω μετέπειτα:- είτε είναι πρόβλημα στην mobo είτε στην RAM, αν συνεχίσω να δουλεύω στο μηχάνημα, έχω κίνδυνο να πάθουνε corrupt τα data που επεξεργάζομαι; -- αν δεν έχω τέτοιο κίνδυνο, μάλλον θα ανεχτώ τα lock-ups και τα resets διότι αυτή την εποχή δεν υπάρχουνε τα χρήματα για τα βασικά, και το να ξεκινήσω να αγοράσω mobo, CPU, και RAM, είναι μια πολύ δύσκολη επιλογή Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 21, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2012 δοκιμασε μια μια μνημη στην θεση που ειναι τωρα ,και μετα αλλαξε και θεση να δειςαν ειναι χαλασμενες ισως να γινουν corrupt dataΓια το θεμα των χρηματων πρεπει πρωτα να βρεις το προβλημα και μετα θα δεις τι θα κανεις , γιατι μπορει να λυθει με πολυ λιγα χρηματα αν πχ ειναι η 1 μνημηεπισης δες αν εχει σκονη μαζεψει ειδικα η cpu και αν δουλευουν οι ανεμιστηρεςδες θερμοκρασιες απο το bios Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexanderK Μάρτιος 21, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2012 θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο τροφοδοτικό σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 21, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2012 Ας βρει τα ευκολα πρωτα (θερμοκρασιες-ελεγχος μνημης) και μετα βλεπουμεΔεν νομιζω να εχει δευτερο τροφοδοτικο για να δοκιμασει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάρτιος 21, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2012 Τα συνεχόμενα reset μπορεί να βγάλουν off το τροφοδοτικό πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith6 Μάρτιος 21, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2012 Έχω δύο dims των 2GB το κάθε ένα. Όταν δοκιμάζω μόνο ένα, περνάει το test. Όταν βάζω και τα δύο, κάνει επανεκίνηση.Δοκίμασα διάφορες θέσεις -άλλα όχι όλους τους πιθανόυς συνδιασμούς- και δοκίμασα να τα βάλω σε θέση που δεν θα ήτανε dual channel.Μου φαίνεται δύσκολο να είναι η θερμοκρασία της CPU γιατί μπορώ να το έχω κλειστό ώρες, να το ξεκινήσω τώρα, και μέσα σε 20 δευτερόλεπτα του memtest να κάνει reboot. Όμως κάπου εδώ είναι το CD της mobo, μπορώ να βάλω το πρόγραμμα και να την παρακολουθώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 21, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2012 Τροφοδοτικό μου μυρίζει εμένα. Δεν δίνει αρκετή τροφοδοσία και reboot.Η mobo αν είχε πρόβλημα στον δίαυλο των μνημών θα έβγαζε error έστω και στο 1 dimm.Δανείσου ένα τροφοδοτικό είτε αποσύνδεσε όλες τις άλλες συσκευές. Ανεμιστήρες δίσκους κλπ κ ξαναδοκίμασε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith6 Μάρτιος 22, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 Πάνω στον πανικό μου δεν πρόσεξα πως είχα παλιό memtest. Κατέβασα το 4.0a και έκανε ένα πέρασμα δίχως πρόβλημα. Σε αυτή την φάση νομίζω οτι είναι καλύτερο να κάνω ένα format πριν ψάξω να δω περεταίρω αν είναι hardware θέμα.Ευχαριστώ michalos, AlexanderK, alexgk, και swatoner, για την υποστηριξή σας! Ελπίζω να είναι software θέμα. Αν όχι θα το ξαναφέρω μετά το format.Έχω μία ερώτηση όμως. Αρχικά είχα τις μνήμες στα κόκκινα slot γιατί εκεί νόμιζα οτι ενεργοποιούταν το dual channel. Με τόσες αλαγές, είναι η μια στο κόκκινο και η άλλη στο κίτρινο. Μπορώ να αφήσω έτσι, ή έχω κάποια απώλεια ταχύτητας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Constandinos Μάρτιος 22, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 όχι, δεν θα έχεις dual channel όταν τα έχεις σε slots διαφορετικού χρώματος+1 στα παιδιά παραπάνω που λένε για τροφοδοτικό, αν μπορείς δοκίμασε με ένα άλλο.editδεν βλέπω τις μνήμες σου στο support list της gigabyte για την μητρική σου....... αν και λογικά δεν παίζει ρόλο, καθώς έπαιζαν μια χαρά για τόσο καιρό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith6 Μάρτιος 22, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 Έκανα reinstall τα WinXP. Δεν εγκατέστησα τίποτα. Το καλώδιο του LAN ήτανε ξεσύνδετο.Ετρεξα το Notepad2. Το έκλεισα και το ξαναέτρεξα. Το μηχάνημα πάγωσε για λίγα δευτερόλεπτα, και μετά restart.Software issue ή hardware; Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalos Μάρτιος 22, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 επιμενω οτι τετοιες μλκιες συνηθως κανουν οι χαλασμενες μητρικες ,δηλ δουλευει single channel k oxi duall channelΑυτο απο την εμπειρια που εχω λογω της δουλειας μου ,χωρις βεβαια να αποκλειω και αλλααν εχεις την μια μνημη μονο και μπεις windows δουλευουν κανονικα ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 22, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 Σταμάτησε να του βγάζει errors λέει. Χμ αλλά το μηχάνημα ακόμα κολλάει. Απο temps πως πάει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith6 Μάρτιος 22, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 Σταμάτησε να του βγάζει errors λέει. Χμ αλλά το μηχάνημα ακόμα κολλάει. Απο temps πως πάει?Η θερμοκρασία είναι γύρω τους 25c. Λογικό αφού μέσα στο σπίτι έχω 15c, και δεν έχω clock-άρει τίποτα. Το κάνει αμέσως μόλις τρέχω ένα πρόγραμμα με συγκεκριμένο τρόπο. Ακόμα και μετά από cold boot. Δεν μου φαίνεται να είναι θέμα θερμοκρασίας.επιμενω οτι τετοιες μλκιες συνηθως κανουν οι χαλασμενες μητρικεςΈχουμε αποκλείσει το τροφοδοτικό; Αξίζει τον κόπο να το πάω σε ηλεκτρολόγο να το κοιτάξει;δουλευει single channel k oxi duall channelΣτην δική μου περίπτωση δεν δουλεύει ουτε duall ουτε single.Αυτο απο την εμπειρια που εχω λογω της δουλειας μου ,χωρις βεβαια να αποκλειω και αλλααν εχεις την μια μνημη μονο και μπεις windows δουλευουν κανονικα ?Τα Windows ούτος ή άλλως boot-άρουν. Όταν τρέχω εκείνο το πρόγραμμα είναι που κάνει reset. Αλλά δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω. Έβγαλα τα optical drives και την κάρτα ήχου και άφησα πάνω μόνο την CPU, VGA, HDD και μία RAM. Έκανε reset.Άλαξα την VGA με μια πιο παλιά που είχα. Έκανε reset.Νωρίτερα σήμερα δοκίμασα τα fail-safe defaults του BIOS. Έκανε reset.Υπάρχει κάτι άλλο να δοκιμάσω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 23, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2012 Στην δική μου περίπτωση δεν δουλεύει ουτε duall ουτε single.Τα Windows ούτος ή άλλως boot-άρουν. Όταν τρέχω εκείνο το πρόγραμμα είναι που κάνει reset. Αλλά δεν χάνω τίποτα να δοκιμάσω. Έβγαλα τα optical drives και την κάρτα ήχου και άφησα πάνω μόνο την CPU, VGA, HDD και μία RAM. Έκανε reset.Aν μπορείς γράψε λεπτομερώς όλα τα timings των μνημών καθώς και τα ρεύματα που δίνει...ούτε dual ούτε single δεν γίνεται, το καταλαβαίνεις προφανώς γιατί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jsmith6 Μάρτιος 24, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2012 Αυτά τα timings λέει το CPU-ZCL: 5.0rTCD: 5rRP: 5tRAS: 18tRFC: 52CR: 2TΚαι ένα screenshot: http://i.imgur.com/ws383.pngΤα timings που γράφει πάνω η RAM είναι: 4-4-4-12.Πως θα δω το voltage; Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Μάρτιος 24, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 24, 2012 Από bios Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.