taramas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 16, 2004 Ερωτημα σε οποιον εχει δουλεψει την hydor L30 και την ξερει καλα 1. ρυθμιζονται οι στροφες του ροτορα η ειναι σταθερες? και αν ρυθμιζονται απο που γινεται αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 16, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 δεν ρυθμιζονται... αλλα γιατι να το κανεις αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούλιος 16, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Από κατασκευής δεν ρυθμίζονται. Υπάρχουν όμως συστήματα όπως πχ της Τελεμεκανικ που ρυθμίζουν τις στροφές μια μια αλλάζοντας τις περιόδους, χωρίς να χάνει σε ιπποδύναμη. Είναι αρκετά ακριβό όμως . Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 16, 2004 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με dimmer; Ή θα καταστραφεί ο ρότορας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούλιος 16, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 23:07] Μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με dimmer; Ή θα καταστραφεί ο ρότορας; Στο εναλλασσόμενο δεν δουλεύει, Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 16, 2004 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Εχμ στο εναλλασσόμενο ρεύμα είναι που δουλεύει το dimmer (αυτό που ρυθμίζει το ρεύμα, σα να βάζεις ροοστάτη). Με ένα ανεμιστήρα που είχα στα 220 δούλευε, αυτό μου πρότεινε ο Μιζεράκης στο "ΑΤΟΜΟ" για να χαμηλώσω τις στροφές του. Δεν είμαι σίγουρος αν κάνει όμως για την αντλία ή της δημιουργεί πρόβλημα.Κάτι τέτοιο εννοώ αλλά σε μορφή σούκο μπρίζας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούλιος 16, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Αν πέσει η ιπποδύναμη δεν θα μπορεί να εκκινήσει. Ίδη έχουν πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούλιος 16, 2004 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 οκ, ευχαριστω, θυμαμαι καπου ειχα προσεξει ρυθμιση στροφων του ροτορα αλλα αφορουσε αλλη αντλια οχι την L30 και ειχα την περιεργεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούλιος 16, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ Αν πέσει η ιπποδύναμη δεν θα μπορεί να εκκινήσει. Ίδη έχουν πρόβλημα. Αν ξεκινήσει full speed μετά θα μπορείς να της μειώσεις τις στροφές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Ιούλιος 16, 2004 #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 16, 2004 Νομίζω δεν τις μειώνει. Αυτός είναι και ο λόγος που στο παρελθόν για να μειώσουν τις στροφές χρησιμοποιούσαν ροτορα με συλλέκτη και περιέλιξη, για να αυξομειώνουν τις στροφές από την γωνία σφηνώσεως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 17, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Δεν νομίζω να κερδίσεις κάτι με αυτό τον τρόπο ούτε κάν σε θόρυβο ! ’σε που θα έχεις χειρότερες θερμοκρασίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris2004 Ιούλιος 17, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Eπειδή εγώ το εχω κάνει γίνεται, εάν το ξεκινήσεις Full Speed μπορείς να το χαμηλώσεις αρκετά. Εάν έχεις το Dimmer (κλειστό) δεν θα ξεκινήσει αν δεν έχει αρκετή ιπποδύναμη.Στη τελική όμως, γιατί να θές να τη χαμηλώσεις όμως, την L30 έχω και είναι αθόρυβη. Δεν ξεχωρίζω θόρυβο απο την L 20. ’σε που οι θερμοκρασίες σου θα είναι χάλια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakis13 Ιούλιος 17, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 δεν μειονονται αλλα δεν νομιζω να υπαρχει λογος να το κανεις και να γινοταν δεν θα κερδισεις σε τιποτα αντιθετος θα χασεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούλιος 17, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Θορυβος δεν υπαρχει, πραγματικα ειναι σχεδον αθορυβη, πρεπει να κλεισω τους ανεμιστηρες εντελως για να την ακουσω (με ανοιχτο κουτι) γιατι με κλειστο το κουτι δεν ακουω τιποτα.Το προβλημα ειναι αλλο, αφου δοκιμασα την υδοψυξη σε Athlon 64 και εμεινα ικανοποιημενος εγκατεστησα το προηγουμενο συστημα Athlon XP 2600+ και τοποθετησα ξανα την υδροψυξη με μια διαφορα, το μπλοκ (antarctica) καθησε με πατεντα γιατι το mobo δεν εχει 4 τρυπες.Το αποτελεσμα ηταν τραγικο, ο σενσορας αναμεσα στον χαλκο και στο πανω μερος της cpu εδειχνε 24c και ο σενσορας στο κατω μερος της cpu εδειχνε 54c, μετα το σχετικο σηκωμα απο τα 1913 στα 2000 ΜΗΖ κρασαρε και η mobo εδειχνε 64c.Ο πρωτος λογος σιγουρα ειναι οτι το μπλοκ δεν καθοτανε σωστα, αυτο ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο αφου οχι μονο ο σωληνας εισοδου χτυπαγε διπλα απο τον πυρηνα και οχι πανω του αλλα και ο χαλκος απο την μια πλευρα δεν εφαρμοζε σωστα.Ομως με την ευκαιρια θελω να ελεγξω ολο το κυκλωμα ετσι ωστε να αποδωσει το 100% των δυνατοτητων του, δηλ. να ειμαι σιγουρος τι καθε κομματι αποδιδει τα μεγιστα, εξ'ου και το ερωτημα για την L30.Τελικα μολις σημερα τελειωσα μια πατεντα για την τοποθετηση του μπλοκ στην σωστη του θεση και αναμενω ψυκτρακια για τις μνημες της vga για να περασω το νερακι και απο αυτην και να ταβαλω ολα να τελειωνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeadams Ιούλιος 17, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 17, 2004 Η σχεδίαση του Antarctica είναι αντιγραφή του WhiteWater, συνεπώς χρειάζεται κι αυτό μεγάλη ροή για να αποδώσει καλά. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να ρίξεις την απόδοση της L30... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Ιούλιος 18, 2004 #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2004 αμα θες παντως να ρυθμισεις στροφες μπορω να σου φτιαξω ροοστατη γι αυτη τη δουλεια (κανει για εναλλασσομενο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
taramas Ιούλιος 18, 2004 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 18, 2004 Αρχική απάντηση από Skinny13 [Χθες, στις 15:58] αμα θες παντως να ρυθμισεις στροφες μπορω να σου φτιαξω ροοστατη γι αυτη τη δουλεια (κανει για εναλλασσομενο) ευχαριστω για την προθεση σου, το αντιθετο ηθελα να ειμαι σιγουρος οτι δεν ρυθμιζονται μηπως τυχον ηταν χαμηλοτερες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.