apostatis Μάρτιος 22, 2012 Author #61 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 εχω αλλη μια ερωτησηαφου τερματισω τα καλωδια του τηλεφωνου στο πανελ πως θα συνδεσω το καλωδιο του τηλεφωνου εκει?απο την πριζα με ενα σπλιτερ θα πηγαινει μια στο ρουτερ και την αλλη για το τηλεφωνο που? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 22, 2012 #62 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 εχω αλλη μια ερωτησηαφου τερματισω τα καλωδια του τηλεφωνου στο πανελ πως θα συνδεσω το καλωδιο του τηλεφωνου εκει?απο την πριζα με ενα σπλιτερ θα πηγαινει μια στο ρουτερ και την αλλη για το τηλεφωνο που?Στο τηλέφωνο για εσωτερικά του σπιτιού. Ανάλογα πόσες μπρίζες έχεις βάλε διακλαδωτές για να μοιράσεις σε περισσότερες απο μία μπρίζες Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostatis Μάρτιος 22, 2012 Author #63 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 που να βαλω διακλαδωτες αφου τα καλωδια του τηλεφωνου θα ειναι στο patch panel Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Μάρτιος 22, 2012 #64 Κοινοποίηση Μάρτιος 22, 2012 Τον διακλαδωτή τον βάζεις εκεί που θα έβαζες τηλέφωνο. Αν θέλεις τηλέφωνο σε 2 δωμάτια, τραβάς με splitter 2 καλώδια πάνω στο patch panel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Μάρτιος 23, 2012 #65 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2012 εγώ έχω στο κέντρο μου αυτό [ame=http://www.amazon.de/Auerswald-90478-ISDN-Multiplug/dp/B00007MFXQ]Auerswald ISDN-Multiplug: Amazon.de: Elektronik[/ame]και μοιράζω απευθείας μέχρι και σε 8 δωμάτια -τηλέφωνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostatis Μάρτιος 23, 2012 Author #66 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2012 ωραια!αληθεια η καλωδιωση δικτυου περα απο το ιντερνετ σε τι αλλο θα μπορουσε να μου φανει χρησιμη?εχετε κατι αλλο να προτεινετε απο καλωδιωση για το σπιτι μιας και ειμαι στη φαση της κατασκευης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 23, 2012 #67 Κοινοποίηση Μάρτιος 23, 2012 Internet, τηλέφωνο, συναγερμός, τηλεόραση, δορυφορική και ήχος. Επίσης αν θέλεις μπορείς να βάλεις κάποιες πρίζες ρεύματος με διαφορετικό χρώμα και να παίρνουν ρεύμα απο ups. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostatis Μάρτιος 25, 2012 Author #68 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2012 παιδια ευχαριστω κι αν χρειαστει θα επανελθω κατα την εγκαταστασηκαι για να μην ανοιγω νεο θεμα (ειμαι off topic)την γνωμη σας θελω για την καλωδιωση της τηλεορασης αν χρειαζεται να βαλω και sat και που μπορει να χρειαστει και καλωδια ηχου στο σαλονι σε πριζες στον τοιχο ωστε αν χρησιμοποιω home cinema να μην εχω καλωδια στη μεση αλλα και για μελλοντικη χρηση αλλο συστυματος ενισχητη-ηχειωνκαι τι υλικα να επιλεξω σαν καλα?ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 25, 2012 #69 Κοινοποίηση Μάρτιος 25, 2012 Για καλωδιωση ηχου, δεν γνωριζω, αλλα ομοαξωνικο( για TV/SAT/FM) εχω βαλει Belden RG6. Περιπου 1€ το μετρο αλλα με πολυ χαμηλη απωλια ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Μάρτιος 27, 2012 #70 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Να ρωτήσω και εγώ κάτι, που είμαι ακριβώς στην ίδια φάση !Η διάταξη του συναγερμού, είναι πρίν το router ?Δλδ γραμμή ΟΤΕ , συναγερμος , οριολωρίδα, router, switch κλπ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Μάρτιος 27, 2012 #71 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Αν εννοεις την -τηλεφωνικη συνδεση-του συναγερμου, ναι πρεπει να ειναι πριν τα Switch / modem / router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 27, 2012 #72 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 .....................................Τηλεφωνικές γραμμές, ΣυναγερμόςΓραμμή ΟΤΕ ---- splitter<.....................................Router Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasatva Μάρτιος 27, 2012 #73 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 Καλά το είχα πιάσει δλδ.....Άντε να μου δώσουν τις προσφορές να αρχίζω και εγώ σιγά σιγά.Τώρα μένουν μόνο και οι γραπτές προσφορές τους. [MENTION=16877]apostatis[/MENTION] Για τον ήχο θα αγοράσεις τις κλασικές "πρίζες" με το μαύρο και το κόκκινο καλωδιάκι. Δέν χρειάζεσαι κάτι πιο ειδικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostatis Μάρτιος 27, 2012 Author #74 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2012 δεν παιζει δηλαδη ρολο η ποιοτητα του κλωδιου η ο τυπος του για τον ηχο?και απο καλωδιο τηλεορασης?αξιζει να βαλω tv/sat πριζα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Μάρτιος 28, 2012 #75 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2012 Το καλώδιο ήχου είναι ψιλοστάνταρ, και σε λογικές αποστάσεις μέσα στο σπίτι δεν έχει πρόβλημα. Τώρα αν θέλεις να πας από το σαλόνι στο μπάνιο ή στη βεράντα ή 3 δωμάτια παραπέρα και είναι κάπως μακριά συζήτησέ το με τον ηλεκτρολόγο σου, αλλά δε νομίζω να έχει πρόβλημα.Για tv/sat πρίζα να ξέρεις ότι είναι κάπως ακριβούτσικες, θυμάμαι είχαν ένα 25άρι. Αλλά αν κάνεις μία προεγκατάσταση δορυφορική αξίζει τον κόπο. Να σιγουρευτείς ότι αν βάλεις πολλαπλά δορυφορικά θα βάλεις και το ανάλογο splitter για να παίζουν πολλοί δέκτες ταυτόχρονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostatis Μάρτιος 29, 2012 Author #76 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 τι διαφορα εχουν τα προτυπα συνδεσεις EIA568A και EIA568B? Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Μάρτιος 29, 2012 #77 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2012 τι διαφορα εχουν τα προτυπα συνδεσεις EIA568A και EIA568B? Υποψιάζομαι ότι έκανες το συνηθισμένο μπέρδεμα του σετ προτύπων ΤΙΑ/ΕΙΑ-568[A,B,C] με το πρότυπο τερματισμού καλωδίωσης που περιγράφεται μέσα σε αυτά: T568A, T568B. Μπορείς να δεις κι αυτό για περισσότερες πληροφορίες: TIA/EIA-568 - Wikipedia, the free encyclopedia Η βασική ιδέα είναι: Εάν χρησιμοποιήσεις UTP και RJ-45 παντού, δεν έχει μεγάλη διαφορά ποιο πρότυπο θα επιλέξεις, και εάν θέλεις 1 τηλεφωνική γραμμή ανά πρίζα θα δουλεύουν και τηλέφωνα με RJ-11 και με τα 2 πρότυπα. (θα βάζεις μικρό βύσμα σε μεγάλη πρίζα). Η ίδια πρίζα θα δουλεύει και για Gbit, για PoE, ή ότι άλλο θέλεις. Το κρίσιμο είναι να επιλέξεις ένα από τα δύο και να τερματίσεις τα πάντα με βάση αυτό. Ενώ υπάρχουν προτιμήσεις υπέρ του ενός ή του άλλου, οι διαφορές δεν είναι πρακτικά σημαντικές. Σκέψου ότι ένα crossover ethernet καλώδιο, έχει από τη μια μεριά το ένα κι από την άλλη το άλλο πρότυπο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostatis Απρίλιος 5, 2012 Author #78 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 ερωτησημπορω ειπαμε να χρησιμοποιησω το cat6 για το τηλεφωνο?απλα θα συνδεσω το ενα ζευγαρι και πιο ειναι αυτο?και κατι αλλο που δεν εχω καταλαβει καλατα καλωδια που ειναι για το τηλεφωνο μπορω να το τερματισω πανω στο ιδιο πανελ που θα ειναι και το δικτυο και αν ναι πως θα συνδεσω το ακλωδιο του οτε πανω στο πανελ αφου εχει εισοδους ethernetεκτος κι αν δεν γινεται και θελει κατι σαν αυτο που λεει ο φιλος πιο πανω[ame]http://www.amazon.de/Auerswald-90478-ISDN-Multiplug/dp/B00007MFXQ/[/ame] Link to comment Share on other sites More sharing options...
minast Απρίλιος 5, 2012 #79 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2012 Τερμάτισε σε όλες τις πρίζες του σπιτιού κανονικά και τα 8 καλώδια.Εκεί που θέλεις τηλέφωνο, μπορείς πάνω στην 8pin πρίζα RJ45 να συνδέσεις 4pin RJ11 βύσμα. Το ίδιο και από την πλευρά του patch panel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sstav Απρίλιος 6, 2012 #80 Κοινοποίηση Απρίλιος 6, 2012 ΤΟ ISDN Multiplug το χρησιμοποιώ για να μοιράσω την ίδια τηλεφωνική γραμμή (από ΟΤΕ) σε πολλές ....Την κεντρική πόρτα του multiplug θα την συνδέσω εκεί που τερματίζει η κεντρική τηλ.γραμμή του ΟΤΕ στο patchpanel. με patchcord (RJ45). Σε μια θύρα του multiplug θα συνδέσω το Router (μέσω Splitter) για το Internet. Στις άλλες πρίζες του σπιτιού που θεωρώ ότι θα έχω τηλεφωνία τις τερματίζω στο patch panel αρχικά και απο εκει με patchcords (είτε RJ45 είτε RJ11) πάνω στο ISDN multiplug ωστε να χτυπάνε ταυτόχρονα οι τηλ.συσκευές στα δωμάτια που θέλω σε περίπτωση κλήσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.