Jump to content

δικτυο στο σπιτι

apostatis

Recommended Posts

Eγώ θα σου δείξω πως το έκανα στο σπίτι μου...

Δεν ξεχωρίζουμε τις πρίζες ....είτε τηλ.είτε δίκτυο το ίδιο και το αυτό ....ο διαχωρισμός γίνεται στο κέντρο όπου καταλήγει και η κεντρική τηλεφωνική γραμμή (εγώ την άλλαξα και αυτή μεχρι το κουτί του ΟΤΕ-τερματίζει Cat6 μέσα στην ρεγκλέτα του ΟΤΕ)

Επέλεξα panduit Cat 6 καλώδιο και τερματικά πριζάκια σε ένα patch panel (panduit και τα δύο).... Πρίζες αγόρασα Legrand....Για τον έλεγχο πρέπει να γίνει με ειδικό εργαλείο (Fluke Intelli tone pro 200 για continuity testing) που θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις και τον χαμό καλωδίων (ποιό καλώδιο στο κέντρο αντιστοιχεί σε ποιά πριζα δωματίου)

Μερικές φωτό

post-5271-1416075953,4755_thumb.jpg

post-5271-1416075953,5008_thumb.jpg

post-5271-1416075953,5101_thumb.jpg

post-5271-1416075953,5462_thumb.jpg

post-5271-1416075953,5554_thumb.jpg

• Replies 179
  • Created
  • Last Reply

Εχω κανει εγκαταστασεις με cat6e, αλλα ειναι τελειως εμπορικες. Δηλαδη...Σε κτιριο οπου ΔΕΝ υπαρχει καλωδιωση, σε καθε οροφος εγκατασταθηκε cat6. Απο οροφο σε οροφο μπηκε cat6e τα οποια κουμπωθηκαν ανα οροφο σε 48port switch με 4 θυρες 10GBit.

Οπως καταλαβαινεις, cat6e ειναι ασυμφορο για σπιτι. Cat6 και θα εισαι μια χαρα !

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ;

Τις πρίζες, αξίζει να τις πάρει κάποιος από έξω; Έριξα μια ματιά εδώ για Legrand Cat6 και πάνε στα 25€ η μία... Θα έχουν διαφορά έξω τόση ώστε να συμφέρει; Προσωπικά θα χρειαστώ 5, αλλά αν κανείς σκέφτεται για ομαδική και μας συμφέρει, το συζητάμε.

Πόσο τις έχουν έξω;

Δεν το έχω ψάξει, για αυτό ρώτησα. Άλλες φορές δεν έχουν διαφορές κι άλλες είναι τεράστιες. Απλά μου κάνει εντύπωση που τις Cat5 τις βρίσκεις με 6-7€, ενώ οι Cat6 είναι στα 25€ και νομίζω ότι απλά τις βαράνε επειδή έχουν ζήτηση.

Μπορείς να βρείς siemens και άλλες μάρκες, δε θα δεις καμία διαφορά.

Ναι, αλλά θα βρω τα πάντα σε άλλες μάρκες; Γιατί όπως καταλαβαίνεις θα πρέπει να είναι όλες ίδιες (πρίζες, διακόπτες, ροοστάτες, κλπ)

Δε νομίζω ότι πρέπει να είναι στην ίδια σειρά εκτός αν βάλεις διακόπτες και ροοστάτες σε χρώμα μπορδοροδοκόκκινο, οπότε ναι εκεί θα έχεις λίγο θέμα να βρεις κάποια άλλη μάρκα. Αλλά αν παίξεις στο κλασσικό λευκό δε θα έχει σημασία η μάρκα.

ωραια χαιρομαι τα καταλαβαμε ολα αυτα και ευχαριστω για τις γνωσεις

μερικες ερωτησεις ακομα για να τελειωνουμε

1, (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)πρεπει το καναλι με τα καλωδια δικτυο να περναει μακρια απο το ρευμα και ποσο για να μην εχουμε το φαινομενο της επαγωγης???

2, RACK χρειαζεται να βαλω?ειναι μονο για τακτοποιηση η και για ψυξη?

3, τα καλωδια του τηλεφωνου ειναι καλο να τα τερματισω κι αυτα στο πανελ?

4, και λιγο ασχετο αν ηθελα να εγκαταστασω το λεγομενο εξυπνο σπιτι αργοτερα τι υποδομη θα επρεπε να ειχα κανει απο καλωδιωση και γενικα

5. για switch,panel,rack και πριζες ποια μαρκα να προτιμησω σαν καλυτερη?

1, (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)πρεπει το καναλι με τα καλωδια δικτυο να περναει μακρια απο το ρευμα και ποσο για να μην εχουμε το φαινομενο της επαγωγης???

4, και λιγο ασχετο αν ηθελα να εγκαταστασω το λεγομενο εξυπνο σπιτι αργοτερα τι υποδομη θα επρεπε να ειχα κανει απο καλωδιωση και γενικα

1. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω όχι

2. Τακτοποίηση και ψύξη αν βάλεις switch κλπ και δε πνίγονται μέσα στα καλώδια

3. Ναι για ευκολία. Βάλε αριθμό σε κάθε μπρίζα στο σπίτι και ομοίως και στο panel. Για να ξέρεις που είναι τι ρε παιδάκι μου.

4. Νομίζω καλώδιο δικτύου σε κάθε δωμάτιο οπωσδήποτε με τα τωρινά δεδομένα (χωρίς να είμαι 100%, δεν το έχω ψάξει πολύ)

5. για switch,panel,rack και πριζες ποια μαρκα να προτιμησω σαν καλυτερη?

1. Καλο θα ηταν να εχουν μια αποσταση 20cm και πανω. Εκτος και αν περαστουν shielded cat6, που εκει δεν θα εχεις προβλημα.

2. Rack θα προτεινα, αν θα εχεις πανω απο 6-7 'αποληξεις' για δικτυο. Αλλιως καντα ετσι ωστε να βγαινουν ολα απο μια τρυπα κ καθαρισες.

3. Ιδια απαντηση με απο πανω. Αναλογα το ποσες συσκευες θα εχεις σπιτι. Εγω, θα το κανω γιατι ετσι εχω μαθει και με βολευει η κεντρικη διαχειριση !

4. Δεν ξερω/δεν απαντω :p

5. Yπαρχουν πολλες μαρκες για πολλα πορτοφολια:

- Switches: Netgear / TP-Link απο φτηνουλια

Allied Telesys για πιο καλα

ΗΡ - Cisco πολυ καλα / ακριβα !

- Rack/panel : Ολες οι τιμες πανω κατω ειναι οι ιδιες. Δες για DIGITUS , Central , Conteg

- Μπριζες: Μονο τις Legrand ξερω. Δεν εχω ασχοληθει...

http://www.thelab.gr/apo-to-ergastiri/smart-home-kai-diy-96636.html :T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.