apostatis Απρίλιος 6, 2012 Author #81 Απρίλιος 6, 2012 με το 1000αρι δικτυο λοιπον θα μπορω ανετα να αναπαραγω ανετα η με κολληματα ταινιες στην tv μιας και εχει ethernet kai media player ενσωματωμενο?
YDinopoulos Απρίλιος 6, 2012 #82 Απρίλιος 6, 2012 Απο 1 pc/nas σε 1 pc θα παιζει ανετα. Aπο 1 pc/nas σε 2 κ πανω pc δεν θα παιζει το HD (για 1080 μιλαω μονο)
minast Απρίλιος 6, 2012 #83 Απρίλιος 6, 2012 Εκτός εάν το NAS σου μοιάζει κάπως έτσι : Πέρα από την ελαφρή πλάκα όμως, εγώ είμαι λίγο πιο αισιόδοξος. Με αξιοπρεπή καλωδίωση και στοιχειώδη ενεργό εξοπλισμό, δεν είναι παράλογες αθροιστικές ταχύτητες της τάξης των 600Mbps, (ας πούμε έως 80 MBytes/s), μια ταχύτητα που δεν είναι απαγορευτική για 1 καλό pc ή NAS (λογικά από filesystem > 2 δίσκων σε striping) Με VC-1 advanced profile level 4, το μέγιστο bandwidth που προβλέπεται, είναι 135Mbps. Με H264/AVC high profile level 5(!) είναι ~300Mbps. Άνετα θα πρέπει να μπορείς να παίξεις τουλάχιστον 2 ταυτόχρονα streams...
YDinopoulos Απρίλιος 6, 2012 #84 Απρίλιος 6, 2012 Στην πραξη δεν δουλευει. Εχω κανει εγκατασταση μινι σερβερ σε θαλαμηγο με 3 μικρα HTPC και 4 Popcorn Live και κατοπιν δοκιμης με mkv, ειχε κοληματα που κ που. Η λυση ηρθε με μια καρτα Quad gigabit Intel και ενα managed gigabit switch ωστε να γινουν combine πορτες και να δουλεψει σωστα στα 4 Gbps! Μετα δουλευαν ανετα ταυτοχρονα ολα !
apostatis Απρίλιος 6, 2012 Author #85 Απρίλιος 6, 2012 το εχασαταινιες που εχω στο pc θελω να παιζω στην tv μεσω του δικτυοpc/nas τι ειναι?και ποιος ειναι ο εξοπλισμος που πρεπει να εχω?
minast Απρίλιος 6, 2012 #86 Απρίλιος 6, 2012 PC=Personal ComputerNAS=Network Attached StorageΓρήγορη απάντηση: Ναι, θα μπορείς να παίζεις στην TV μέσω δικτύου.Εάν η τηλεόρασή σου έχει καλό ενσωματωμένο media player, δε χρειάζεσαι άλλο εξοπλισμό.
apostatis Απρίλιος 8, 2012 Author #87 Απρίλιος 8, 2012 ωραιο και το nas λοιποναλλη μια ιδεα που εχω σκεφτει και θελω την γνωμη σας ειναι να βαλω και 2-3 επιτοιχιες πριζες usb τι εχετε να προτεινετε γι αυτο?
pmitsios Απρίλιος 8, 2012 #88 Απρίλιος 8, 2012 Οι οποιες που θα κατηληγουν?Τι ακριβως θελεις να κανεις με την πριζα usb? Να φορτιζεις συσκευες πχ κινητο?Δεν νομιζω να βρεις κατι τετοιο στην Ελλαδα.
apostatis Απρίλιος 8, 2012 Author #89 Απρίλιος 8, 2012 οχι απλα στο γραφειο να εχω συνδεμενο ενα σκληρο δισκο που θα καταληγει στις τηλεορασειςθα μου πεις αυτο το κανω και με το δικτυο
pmitsios Απρίλιος 8, 2012 #90 Απρίλιος 8, 2012 Σωστα.Αλλωστε τα usb εχουν και περιορισμο στο μηκος τους. Μετα απο καποια μετρα θελουν ενισχυση τους σηματος, τουλαχιστον το usb2.Βαλε καλυτερα οτι μπορεις μεσω δικτυου. Και ο δισκος αν δεν εχει ethernet, αγορασε καλυτερα ενα μικρο μονο για να μεταφερεις δεδομενα στην tv ή στο player.
apostatis Μάϊος 8, 2012 Author #91 Μάϊος 8, 2012 και παλι εδωκλασσικη ερωτησηας υποθεσουμε πως ολα τα καλωδια και δικτυου και τηλεφωνου τερματιζονται πανω στο ιδιο πανελ.οπου λοιπον θελουμε τηλεφωνο απλα κουμπωνουμε το rj11 βυσμα στην rj45 υποδοχη του πανελ σωστα?τωρα απο την κεντρικη μπριζα του οτε με ενα σπλιτερ δινουμε μια γραμμη στο μοντεμ και μια στο τηλεφωνο.θα πρεπει κι εκει να βαλω καποιο σπλιτερ ωστε να μοιρασω την μια γραμμη και στα 6 καλωδια που εχω στο πανελ και ειναι για τηλεφωνο?και τελος επειδη θα χρησιμοποιησω cat6 και για δικτυο και για ιντερνετ υπαρχει ξεχωριστος τροπος συνδεσης του καλωδιου για το τηλεφωνο στο πανελ και στην επιτοιχια μπριζα?
trendy Μάϊος 8, 2012 #92 Μάϊος 8, 2012 και παλι εδωκλασσικη ερωτησηας υποθεσουμε πως ολα τα καλωδια και δικτυου και τηλεφωνου τερματιζονται πανω στο ιδιο πανελ.οπου λοιπον θελουμε τηλεφωνο απλα κουμπωνουμε το rj11 βυσμα στην rj45 υποδοχη του πανελ σωστα?Ναιτωρα απο την κεντρικη μπριζα του οτε με ενα σπλιτερ δινουμε μια γραμμη στο μοντεμ και μια στο τηλεφωνο.θα πρεπει κι εκει να βαλω καποιο σπλιτερ ωστε να μοιρασω την μια γραμμη και στα 6 καλωδια που εχω στο πανελ και ειναι για τηλεφωνο?Όταν λες σπλίτερ εννοείς για το dsl που δίνουν με τα modem για isdn ή συσκευή που σου κάνει ντούπλεξ τη γραμμή; Το δεύτερο δεν παίζει σε pstn γραμμή, για το δεύτερο θα χρειαστείς φίλτρο όπου θα μπει τηλέφωνο, οπότε ίσως καλύτερα να βάλεις ένα φίλτρο και μετά να διακλαδώσεις τη γραμμή σε 6 πριζάκια.και τελος επειδη θα χρησιμοποιησω cat6 και για δικτυο και για ιντερνετ υπαρχει ξεχωριστος τροπος συνδεσης του καλωδιου για το τηλεφωνο στο πανελ και στην επιτοιχια μπριζα?Όχι ακολουθείς το EIA-568 παντού και είσαι κομπλέ.
apostatis Μάϊος 8, 2012 Author #93 Μάϊος 8, 2012 αυτο που δινουν μαζι με το μοντεμ εννοω.πως θα δωσω απο ενα καλωδιο και στα 5 του τηλεφωνου?δεν χρειαζομαι καποιο διακλαδωτη?
YDinopoulos Μάϊος 8, 2012 #94 Μάϊος 8, 2012 Ναι. Αν πας στο skroutz.gr και ψαξεις 'rj11 splitter' θα σου βγαλει στα αποτελεσματα καποια 1-->4. Βαλε 3 τετοια στην σειρα κ θα εισαι οκ.
apostatis Μάϊος 8, 2012 Author #95 Μάϊος 8, 2012 ατι τετοιο κανει που ελεγε νωριτερα και ο φιλος για psdn γραμμη[ame=http://www.amazon.co.uk/Auerswald-90478-Multiplug/dp/B00007MFXQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1336510128&sr=8-1]Auerswald Multiplug: Amazon.co.uk: Electronics[/ame]ή και κατι τετοιο τοσο φθηνο?Adaptor 1RJ11 Αρσενικό σε 5 RJ11 θηλυκά 6x4τι ειναι καλυτερο
minast Μάϊος 9, 2012 #97 Μάϊος 9, 2012 Αναρωτήθηκες εάν δεν χρειάζεσαι όλες αυτές τις πρίζες ταυτόχρονα, μήπως γλιτώσεις κανένα διακλαδωτή?Έχε υπόψη σου ότι εάν θελήσεις να μεταφέρεις κάποια πρίζα σε άλλη θέση, το μόνο που χρειάζεται είναι να κουνήσεις ένα καλώδιο στο patch panel.
YDinopoulos Μάϊος 9, 2012 #98 Μάϊος 9, 2012 Οποτε καθε φορα που θα πρεπει να αλλαζει θεση στο τηλεφωνο, να παει και να αλλαζει και στο Patch panel. Ενω αν δωσει 6-7-8€, θα αλλαζει μονο το τηλεφωνο...
trendy Μάϊος 9, 2012 #99 Μάϊος 9, 2012 Εγώ στη θέση σου, αφού έχεις patch panel, θα παρέμβαλα ένα φίλτρο πάνω στην κεντρική γραμμή και μετά θα ένωνα με τα δισύρματα τα πριζάκια που θα καταλήγουν οι τηλεφωνικές συσκευές. Έτσι δε μπαίνεις σε περιττά έξοδα όπως τους διακλαδωτές.
YDinopoulos Μάϊος 9, 2012 #100 Μάϊος 9, 2012 Δεν υπαρχει περιπτωση εξτρα θορυβου απο τις 'ενωσεις' αυτες ?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.