Jump to content

κάποια καλή rom για motorola XT5

Pokemon640

Recommended Posts

λοιπόν, η ιστορία μου έχει ως εξής, πριν 1 χρόνο (αν δεν κάνω λάθος) αγόρασα το Motorola XT5 από επιδότηση.

Η νούμερο 1 βλακεία που έχω κάνει με αυτό το κινητό, είναι ότι από τη πρώτη μέρα, πέρασα custom rom (CM7 - android 2.3.κάτι), την cm_z71_full-90 (επειδή είναι με Z71 compatible το κινητό αυτό), δίχως να δω πως συμπεριφέρεται το ίδιο το κινητό με την εργοστασιακή rom (android 2.1).

Σαν πρώτη εντύπωση όλα πηγαίναν καλά, εκτός από το wireless (wi-fi). Τις 2-3 φορές που το δούλεψα με την εργοστασιακή έτρεχε άψογα, με την cm7, καθυστερούσε να εντοπίσει τα δίκτυα. Πολλές φορές δεν εντόπιζε τίποτα και έκανα disable και ξανά enable το wireless για να δουλέψει. Η μπαταρία στην αρχή κράταγε 2,5 μέρες αλλά με λίγο πείραγμα άντεχε εύκολα και 4-5 μέρες.

Άλλες δυσλειτουργίες δεν είχε, τη custom rom την είχα βάλει για να σκαλίσω το κινητό με rootαρίσματα και διάφορα άλλα τέστ. Μετά από καιρό είπα να το κάνω update με την cm_z71_full-259 (169 versions μετά την 90), nightly build πάλι. Το θέμα με το wireless λύθηκε, αλλά η μπαταρία είναι ζήτημα αν θα κρατηθεί ένα 24ωρο! Στο battery usage το κινητό ισχυρίζεται ότι το 72% της χρήσης είναι voice calls :slap: δηλαδή παλιότερα που μιλούσα πολύ παραπάνω και κράταγε περισσότερο τι είχε η μπαταρία;

Υπάρχουν 2 εκδοχές, η να περάσω μια άλλη rom διαφορετική η να περάσω την εργοστασιακή (να το πάω στη motorola). Υπόψιν ότι ΔΕΝ έκανα full wipe το κινητό ποτέ. Το να χάσω τα apps και τα settings μικρό το κακό.

Ευτυχώς στο atrix δεν του άλλαξα τίποτα, είναι με την εργοστασιακή και αντέχει άνετα 5 μέρες. Τη φόρτιση τη κάνω όποτε φτάνει 50% (που έτσι πρέπει για Li-ion μπαταρίες)

Τα φώτα σας

Το προβλημα με την μπαταρια υφισταται και στην επισημη τελευταια εκδοση (της Motorola)? Αν ναι να το πας πισω. Αν οχι προφανως και ευθυνεται η moded εκδοση για το battery drain.

ΥΓ: Με να το τσακιζεις στους κυκλους φορτισης απο το 50% ειναι χειροτερο παντως.

βάσει άρθρου εδώ το κάνω έτσι, μπαταρίες Li-ion έχουν τα laptop, το ίδιο και το κινητό. Καμία διαφορά.

Κύκλοι μερικούς αποφόρτισης είναι επομένως προτιμότεροι για μπαταρίες Li-Ion από μια πλήρη αποφόρτιση.
Η εργοστασιακή είναι μια έκδοση,η 2.1, δεν έχει βγει κανένα update από τότε που το αγόρασα (ήταν ήδη παλιό μοντέλο). Πλέον ότι κάνω έχω το Atrix, οπότε το XT5 δεν με ενδιαφέρει να έχει τη τελευταία έκδοση. Υπάρχει τρόπος να περάσω την official ; (να έχει Ελληνικά όμως στα SMS μην είναι με αγγλικά μόνο και ψάχνομαι)

Στάνταρ φταίει η custom rom που τραβάει τόσο πολύ μπαταρία, ίσως να φταίω που δεν του έκανα ποτέ wipe πριν το update.

Δεν θα σταθω στο αρθρο γιατι εχω διαβασει αλλα... αλλα αυτος λεει:

Επαναφορτίζετε την μπαταρία σας όταν κατέβει το πολύ στο 10-20% της ενέργειας.

Εσυ πως πηγες στο 50%?

Anywayz την official δεν την κρατησες back up? Σιγουρα καπου θα υπαρχει (ακομα και στο site της Motorola, σε καποιον FTP της).

Δεν τα δημοσιεύει τα firmware η motorola, πρέπει να έχεις το motoflex (η το net connect δεν θυμάμαι πως το λέγαν) και ένα user id / password τεχνικού για να έχεις πρόσβαση. Μόνο στο service τους μπορείς να το κάνεις update, βέβαια το καλύπτει η εγγύηση το software update δεν τίθεται θέμα. Εκτός (όπως είπες) να κατέβαζα από κάπου αλλού άλλο backup και να το έκανα αλλά δεν βρήκα κάτι.

Θυμήθηκα χθες ποιο ήταν το λάθος μου, ξέχασα να βάλω το battery & memory patch/update μέσω recovery mode (μετά το CM7, unofficial update βέβαια). Πράμα που δεν έκανα ακόμη, διάβασα ότι εκείνο το update που είχα βάλει (τότε) προκαλούσε και τα νούμερα του wi-fi. Οπότε το άφησα έτσι, βρήκα λύση βάζοντας το application, Juice defender που είναι πραγματικά απίστευτο! Κάνει τρομερή δουλειά και η μπαταρία διατηρείται όπως ήταν και παλιότερα. Οπότε βολεύτηκα μια χαρά :D

• 1 month later...

τελικά το έψαξα λίγο, και έβαλα αυτή τη rom:

http://boston-mania.blogspot.com/2011/03/rom-22-firetrap-lollipop-222.html

ένα έχω να πω, δουλεύει ΤΕΛΕΙΑ. Σαν να το αγόρασα σήμερα, κρατάει πάρα πολύ καλά η μπαταρία 2 μέρες και 12 ώρες για να φτάσει 30%, με αρκετή χρήση σε κλήσεις και μηνύματα, είμαι πολύ ευχαριστημένος και την προτείνω :T:

Δοκίμασα πριν την firetrap και την SuperAOSP 8.6 αλλά δεν δούλευε το σήμα καθόλου, όταν το έβαζα σε λειτουργία πτήσης κόλλησε εκεί, δεν έβγαινε με τίποτα, ούτε με restart :confused:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.