Jump to content

Προβλημα στις asus χαλαει καρτες pci-express

thanasis2012

Recommended Posts

Προσφατα εφτιαξα νεο συστημα και αγορασα την μητρικη asus p8z68v-pro/gen3.

Ο επεξεργαστης που εβαλα ειναι ο 2600Κ.

Στην αρχη οταν εκανα εγκατασταση εβαλα μονο τον ssd και την καρτα ηχου απο τον παλιο υπολογιστη που ειναι και αυτη της asus και συγκεκριμενα η xonar d2x.

H καρτα ηχου χρειαζετε να συνδεθει βαση των προδιαγραφων σε pci-e x1 ταχυτητα.

Την συνδεσα στην πρωτη pci-e x1 οπου και λειτουργησε κανονικα.

Μετα την εγκατασταση των windows επρεπε να βαλω στο συστημα και τα υπολοιπο hardware.

Οπως αναγραφετε στο μανουαλ της μητρικης συνδεσα την καρτα γραφικων sapphire hd 6970 στην πρωτη pci-e x16.

Μετα την εκκινηση των windows η καρτα ηχουν δυσλειτουργουσε.

Η ενταση του ηχου ηταν παρα πολυ χαμηλη τολμω να πω στο 1/100 της πραγματικης.

Στην διαχειρηση συσκευων ειδα και δεν εβγαζε καποιο θαυμαστικο η καποιο προβλημα και προχωρησα σε εγκατασταση των οδηγων της καρτας γραφικων.

Εκανα επανεκινηση.

Η καρτα γραφικων λειτουργουσε κανονικα χωρις προβλημα ομως το προβλημα του ηχουν παρεμεινε παρα οτι στην διαχειρηση συσκευων δεν δειχνη να υπαρχει καποια διενεξη.

Το επομενο που εκανα ηταν να αλλαξω την θυρα pci-e στην καρτα ηχου.

Την συνδεσα στην τελευταια pci-e χ1-4

Εκει ο αναλογικος ηχος λειτουργησε κανονικα αλλα ο ψηφιακος ενω εδειχνε να αναπαραγετε δεν ακουγοταν στα ηχεια z5500 με την spdif.

Η δυσλειτουργια που προκληθηκε στην προηγουμενη θυρα ειχε καψει τις ψηφιακες εξοδους της καρτας ηχου και ειναι πλεων νεκρες.

Μετα απο τεστ που εκανα διαπιστωσα τα εξης παρακατω.

Το προβλημα δημιουργητε μονο εαν καποιος ενω εχει την καρτα ηχου στην pci-e x1 και στην πρωτη pci-e x16 συνδεσει μια πολυ δυνατη καρτα γραφικων οπως η sapphire hd 6970 dual fan.

Πιθανολογω με καρτες μεγαλυτερες της 6950.

Με την παλια 8800gt που συνδεσα για τεστ δεν υπηρχε προβλημα.

Φυσικα η ψηφιακη εξοδος ειναι καμενη πλεον και δεν βγαζει τον ηχο.

Αυτο ειναι προβλημα κατανομης των pci-e lanes.

Την καρτα γραφικων ουτως η αλλως πρεπει καποιος βαση οδηγιων του μανουαλ να την συνδεσει στην πρωτη pci-e x16.

Η καρτα ηχου στο μανουαλ αναγραφε οτι δουλευει σε μια pci-e x1.

Και το προβλημα δημιουργητε στην συγκεκριμενη μητρικη.

Δοκιμασα στην παλια μητρικη asus p5n-t deluxe βαζοντας την hd 6970 και την xonar d2x και δεν ειχε κανενος ειδους δυσλειτουργια σε οποιαδηποτε θυρα.

Συμπερασμα.

Το προβλημα ειναι καθαρα απο πλευρας μητρικης της asus.

Το λιγοτερο η asus θα επρεπε να προειδοποιει στο μανουαλ για τετιο ενδεχομενο πραγμα που δεν κανει.

Επικοινωνησα με το call center της asus στην Ελλαδα και η απαραδεκτη απαντηση τους ειναι οτι δεν θελουν να αντικαταστησουν την καρτα ηχου διοτι την εχω 3 1/2 χρονια και εχει περασει η περιοδος εγγυησης.

Εστειλα ε-μαιλ στα κεντρικα της asus περιγραφωντας το προβλημα και ζητωντας αντικατασταση της καρτας ηχου αφου το προβλημα δημιουργηθηκε απο δυσλειτουργια της μητρικης της.

Ακομα περιμενω απαντηση.

Οφειλω να ενημερωσω και Ελληνικα και ξενα φορουμ ωστε αυτο να προστατεψει το hardware καποιων αλλων χρηστων ωστε να μην εχουν παρομοιο προβλημα αλλα και να ενημερωσω και για την αντιδραση της asus πανω στο θεμα ωστε να διαπιστωσουμε κατα ποσο εχει υποστηριξη στον πελατη μετα την αγορα στην πραγματικοτητα και οχι μονο στα λογια και οχι αφου παρει τα λεφτα του να τον γραφει κανονικα.

Ευχαριστω.

Η δυσλειτουργια που προκληθηκε στην προηγουμενη θυρα ειχε καψει τις ψηφιακες εξοδους της καρτας ηχου και ειναι πλεων νεκρες.

Δοκιμασα στην παλια μητρικη asus p5n-t deluxe βαζοντας την hd 6970 και την xonar d2x και δεν ειχε κανενος ειδους δυσλειτουργια σε οποιαδηποτε θυρα.

Στην παλια μητρικη παιζει και η ψηφιακη εξοδος?Αν ναι δεν καικε η καρτα ηχου αλλιως καταλαβα λοθος.

Παιζει μονο η αναλογικη μονο η ψηφιακη εχει καει.

Καταλαβαινει ομως καποιος οτι υπαρχει η οχι προβλημα οταν παρουσιαστει αφου ο ηχος και στην αναλογικη ειναι στο 1/100 της εντασης που πρεπει να εχει.

Αν αυτη την στιγμη την συνδεσω οπως αρχικα που παρουσιαστηκε το προβλημα θα πρεπει να κολησω το αυτι μου στα ηχεια logitech z5500 να ακουσω ηχο.

Αν συνδεσω στην παλια μητρικη η στην pci-e x1-4 τοτε παιζει κανονικα.

Εκτος του spdif που πλεων εχει καει η εξοδος.

Πριν το spdif επεζε κανονικα και στην παλια μιας και το χρησιμοποιουσα και αυτο.

Η συγκεκριμενη καρτα ηχου αμα της συνδεσεις καποιο βυσμα στην spdif τοτε βγαζει το κοκκινο φως και φαινετε οτι λειτουργει.

Τωρα δεν το βγαζει.

Η σωστη αντιμετωπιση απο την asus θα ηταν να τσεκαρει εαν οντως υπαρχει αυτο το θεμα και αφου το διαπιστωσει να ζητησει συγνωμη απο τον πελατη και να στειλη καινουργια καρτα ηχου χωρις πολλα πολλα.

Και επειτα θα κοιτουσε πως θα λυσει με νεο firmware της μητρικης το προβλημα.

Αυτο θα εκανε μια σοβαρη εταιρια.

Θα περιμενω απαντηση και στο ε-μαιλ που εχω στειλη και θα παρω και το call center παλι οχι το τμημα καρτων ηχου αλλα για μητρικης και θα ενημερωσω για τον τροπο αντιμετωπισης τους και εδω και σε αλλα φορουμ.

Αν το παιζουν κοροιδα να γλυτωσουν μιας καρτα ηχου κακο δικο τους.

Η ζημια που θα εχουν θα ειναι πολλαπλασια μιας και χανουν την εμπιστοσυνη απο πολλους που θα διαβασουν αυτο το γεγονος και πως αντιμετωπισαν εμενα σαν πελατη και σιγουρα δεν θα θελει κανεις να βρεθει σε αναλογη θεση καποια μερα.

Επειδη ελαβα ενα μυνημα σου αιας που δεν το βλεπω εδω καταλαβαινω οτι δεν εννοησες καλα τα γραφομενα μου.

Η καρτα οταν παρουσιαζει το προβλημα στην pci-e ακουγετε ο ηχος στο 1/100 και στην αναλογικη συνδεση.

Οποτε τα τεστ που εκανα ειναι με την λειτουργια πλεων της αναλογικης γιατι οπως σου ειπα η ψηφιακη καπουτ.

Πριν βαλω την καρτα γραφικων η καρτα ηχουν δουλευε κανονικα και με την αναλογικη και με την ψηφιακη συνδεση.

Και φυσικα και στον προηγουμενο υπολογιστη επι 3 1/2 χρονια χωρις κανενα προβλημα.

Οποτε αυτο που επιδιωκω ειναι να μου στειλουν καινουργια καρτα ηχου μια και μου προκαλεσαν αυτη την ζημια και αφου βλεπω οτι στην τελευταια pci-e δουλευει χωρις παρενεργειες εκει θα την συνδεσω.

Οσο για το προβλημα χρεος τους ειναι να το διορθωσουν το γρηγοροτερο δυνατο σε επομενο firmware.

Αλλα ειτε το κανουν ειτε οχι σιγουρα θελω να μου αποκαταστησουν την ζημια που μου προκαλεσε η απαραδεκτη αυτη δυσλειτουργια που προκαλειτε στην μητρικη αυτη καρτα.

Εχω δουλεψει και τεχνικος σε υπολογιστες και πρωτη φορα μου ετυχε μητρικη στην οποια η πρωτη pci-e χ16 να προκαλει προβλημα στην πρωτη pci-e x1.

Δεν παμε καλαααααααα .......... :hang3:

Επειδη ελαβα ενα μυνημα σου αιας που δεν το βλεπω εδω καταλαβαινω οτι δεν εννοησες καλα τα γραφομενα μου.

Η καρτα οταν παρουσιαζει το προβλημα στην pci-e ακουγετε ο ηχος στο 1/100 και στην αναλογικη συνδεση.

Οποτε τα τεστ που εκανα ειναι με την λειτουργια πλεων της αναλογικης γιατι οπως σου ειπα η ψηφιακη καπουτ.

Πριν βαλω την καρτα γραφικων η καρτα ηχουν δουλευε κανονικα και με την αναλογικη και με την ψηφιακη συνδεση.

Και φυσικα και στον προηγουμενο υπολογιστη επι 3 1/2 χρονια χωρις κανενα προβλημα.

Οποτε αυτο που επιδιωκω ειναι να μου στειλουν καινουργια καρτα ηχου μια και μου προκαλεσαν αυτη την ζημια και αφου βλεπω οτι στην τελευταια pci-e δουλευει χωρις παρενεργειες εκει θα την συνδεσω.

Οσο για το προβλημα χρεος τους ειναι να το διορθωσουν το γρηγοροτερο δυνατο σε επομενο firmware.

Αλλα ειτε το κανουν ειτε οχι σιγουρα θελω να μου αποκαταστησουν την ζημια που μου προκαλεσε η απαραδεκτη αυτη δυσλειτουργια που προκαλειτε στην μητρικη αυτη καρτα.

Εχω δουλεψει και τεχνικος σε υπολογιστες και πρωτη φορα μου ετυχε μητρικη στην οποια η πρωτη pci-e χ16 να προκαλει προβλημα στην πρωτη pci-e x1.

Δεν παμε καλαααααααα .......... :hang3:

To απλα να ηρθε η ωρα της καρτα ηχου το σκεφτηκες ? και απλα να ετυχε να το ειδες με την αλλαγη τις μητρικης?

Φιλε evolution δεν τα βαζω με ολοκληρη asus εαν πριν δεν εχω σιγουρευτει οτι ειναι οπως τα περιγραφω.

Αν ηταν αυτο που αναφερεις και ειχε καποιο προβλημα ας πουμε λογω γεραματων η καρτα ηχου θα το παρουσιαζε συνεχεια και παντου.

Δεν θα εκανε επιλογη συγκεκριμενη μητρικη και θυρα.

Εαν διαβασες ολη την περιγραγη αυτη την στιγμη την εχω και παιζει κανονικα με αναλογικο ηχο απο αλλη pci-e στην ιδια μητρικη.

Αν την βαλω παλι στην πρωτη παρουσιαζει το ιδιο προβλημα.

Αν την αφησω στην θυρα που παρουσιαζει το προβλημα και δεν ακουγετε ουτε με αναλογικο σημα και βγαλω την καρτα γραφικων τοτε παιζει παλι η καρτα ηχου απο την αναλογικη.

Το λαθος ειναι και εκει ειναι που φωναζω οτι εαν η θυρα pci-e x16 δεσμευει πορους απο το συστημα αναλογα την δυναμη της καρτας γραφικων να το απλοποιησω να γινει κατανοητο θα μπορουσε πχ να τους παρει απο καποιες usb θυρες η αλλες αν χρειαζοταν αλλα σε καμμια περιπτωση απο την πρωτη pci-e x1 χωρις μαλιστα αυτο να αναφαιρει στο μανουαλ.

Και εαν γινεται κατι τετιο θα επρεπε να απενεργοποιει την θυρα pci-e x1 ωστε να μην συμβαινει να δινει λιγοτερους απο τους απαιτουμενους πορους στην συνδεδεμενη εκει καρτα και να της προκαλει το προβλημα το οποιο με την σειρα του προκαλεσε το καψιμο της ψηφιακης εξοδου της καρτας.

Σημερα συννενοηθηκα τον υπεθυνο του τμηματος της ασους για τις μητρικες και του εστειλα στοιχεια για την περιπτωση να τα στειλη με την σειρα του στην εταιρια να δοκιμασουν και μονοι τους να δουν οτι ειναι οπως τα λεω.

Εμενα ασχετα τι θα κανουν με το προβλημα και εαν μπορουν να το αντιμετωπισουν η οχι με ενδιαφερει να μου αποκαταστησουν την βλαβη που απο δικο τους προβλημα δημιουργηθηκε.

Ελπιζω να μην ειμαι υπερβολικος σε αυτο και να ειναι κατι που καταλαβαινεις και εσυ.

Case: Corsair 650D , Mobo: p8z68-v pro/gen3 , Cpu: I7 2600K , Cooler: Noctua NH-D14 , RAM: Vengeance LP 2x4gb , Gpu: Sapphire HD 6970 Dual Fan , SSD( Win 7 64 bit ): Samsung SSD 830 Series 128GB , HD(data) Samsung HD203WI 2TB, Sound: Asus Xonar D2X + Logitech Z5500 Keyboard: Logitech G19 ,Mouse: Logitech Marathon M705, Psu: Corsair AX850 , Monitor: Dell U2410f, Printer: Canon MG 6150 , Router: Drytek Vigor 2820 + US Robotics 9113

+ μερικους δισκους που δεν εχω μεσα στο συστημα.

Οταν αγοραζω κατι το θελω καλο και καλη μαρκα ακριβως για να μην εχω τετια προβληματα οπως αυτο που προεκυψε.

Και οτι εαν κατι προκυψει να εχω να κανω με σοβαρη εταιρια που θα δωσει την απαιτουμενη λυση.

Θελω να πιστευω οτι οταν η asus τσεκαρει και διαπιστωσει την υπαρξη του προβληματος θα ενεργησει σαν μεγαλη εταιρια και θα προχωρησει σε αποκατασταση της ζημιας που προκληθηκε.

Αν διαπιστωσουν το προβλημα και παρα ταυτα δεν αλλαξουν την καρτα με καινουργια οπως οφειλουν τοτε η ζημια ειναι στην αξιοπιστια της asus και οχι σε μενα.

Αλλωστε εγω την δουλεια μου μπορω να την κανω και οπως ειμαι απλα διεκδικω οτι εχω πληρωσει.

Αν χαλασω απο κουταμαρα μου η κστι χαλασει στο πληρωμα του χρονου λογω οτι εφαγε τα ψωμια του οπως αναφερες κα εσυ δεν τρεχει τιποτα και το προσπερνω.

Οχι ομως να χαλασει απο αβλεψια αλλου και ειδικα καποιου που τον εχω πληρωσει για να μην υπαρχουν τετιου ειδους αβλεψιες.

Για την οποια εξελιξη εκ μερους της εταιριας θα ενημερωσω.

Φιλε evolution δεν τα βαζω με ολοκληρη asus εαν πριν δεν εχω σιγουρευτει οτι ειναι οπως τα περιγραφω.

Αν ηταν αυτο που αναφερεις και ειχε καποιο προβλημα ας πουμε λογω γεραματων η καρτα ηχου θα το παρουσιαζε συνεχεια και παντου.

Δεν θα εκανε επιλογη συγκεκριμενη μητρικη και θυρα.

Εαν διαβασες ολη την περιγραγη αυτη την στιγμη την εχω και παιζει κανονικα με αναλογικο ηχο απο αλλη pci-e στην ιδια μητρικη.

Αν την βαλω παλι στην πρωτη παρουσιαζει το ιδιο προβλημα.

Αν την αφησω στην θυρα που παρουσιαζει το προβλημα και δεν ακουγετε ουτε με αναλογικο σημα και βγαλω την καρτα γραφικων τοτε παιζει παλι η καρτα ηχου απο την αναλογικη.

Το λαθος ειναι και εκει ειναι που φωναζω οτι εαν η θυρα pci-e x16 δεσμευει πορους απο το συστημα αναλογα την δυναμη της καρτας γραφικων να το απλοποιησω να γινει κατανοητο θα μπορουσε πχ να τους παρει απο καποιες usb θυρες η αλλες αν χρειαζοταν αλλα σε καμμια περιπτωση απο την πρωτη pci-e x1 χωρις μαλιστα αυτο να αναφαιρει στο μανουαλ.

Και εαν γινεται κατι τετιο θα επρεπε να απενεργοποιει την θυρα pci-e x1 ωστε να μην συμβαινει να δινει λιγοτερους απο τους απαιτουμενους πορους στην συνδεδεμενη εκει καρτα και να της προκαλει το προβλημα το οποιο με την σειρα του προκαλεσε το καψιμο της ψηφιακης εξοδου της καρτας.

Σημερα συννενοηθηκα τον υπεθυνο του τμηματος της ασους για τις μητρικες και του εστειλα στοιχεια για την περιπτωση να τα στειλη με την σειρα του στην εταιρια να δοκιμασουν και μονοι τους να δουν οτι ειναι οπως τα λεω.

Εμενα ασχετα τι θα κανουν με το προβλημα και εαν μπορουν να το αντιμετωπισουν η οχι με ενδιαφερει να μου αποκαταστησουν την βλαβη που απο δικο τους προβλημα δημιουργηθηκε.

Ελπιζω να μην ειμαι υπερβολικος σε αυτο και να ειναι κατι που καταλαβαινεις και εσυ.

Case: Corsair 650D , Mobo: p8z68-v pro/gen3 , Cpu: I7 2600K , Cooler: Noctua NH-D14 , RAM: Vengeance LP 2x4gb , Gpu: Sapphire HD 6970 Dual Fan , SSD( Win 7 64 bit ): Samsung SSD 830 Series 128GB , HD(data) Samsung HD203WI 2TB, Sound: Asus Xonar D2X + Logitech Z5500 Keyboard: Logitech G19 ,Mouse: Logitech Marathon M705, Psu: Corsair AX850 , Monitor: Dell U2410f, Printer: Canon MG 6150 , Router: Drytek Vigor 2820 + US Robotics 9113

+ μερικους δισκους που δεν εχω μεσα στο συστημα.

Οταν αγοραζω κατι το θελω καλο και καλη μαρκα ακριβως για να μην εχω τετια προβληματα οπως αυτο που προεκυψε.

Και οτι εαν κατι προκυψει να εχω να κανω με σοβαρη εταιρια που θα δωσει την απαιτουμενη λυση.

Θελω να πιστευω οτι οταν η asus τσεκαρει και διαπιστωσει την υπαρξη του προβληματος θα ενεργησει σαν μεγαλη εταιρια και θα προχωρησει σε αποκατασταση της ζημιας που προκληθηκε.

Αν διαπιστωσουν το προβλημα και παρα ταυτα δεν αλλαξουν την καρτα με καινουργια οπως οφειλουν τοτε η ζημια ειναι στην αξιοπιστια της asus και οχι σε μενα.

Αλλωστε εγω την δουλεια μου μπορω να την κανω και οπως ειμαι απλα διεκδικω οτι εχω πληρωσει.

Αν χαλασω απο κουταμαρα μου η κστι χαλασει στο πληρωμα του χρονου λογω οτι εφαγε τα ψωμια του οπως αναφερες κα εσυ δεν τρεχει τιποτα και το προσπερνω.

Οχι ομως να χαλασει απο αβλεψια αλλου και ειδικα καποιου που τον εχω πληρωσει για να μην υπαρχουν τετιου ειδους αβλεψιες.

Για την οποια εξελιξη εκ μερους της εταιριας θα ενημερωσω.

Δεχομε να εχει προβλημα μια θυρα τις μητρικης τοτε πας για αλλαγη την μητρικη εφοσον δοκιμασεις και καποια αλλη καρτα για να δεις οτι οντως εχει προβλημα η θυρα και δεν ειναι μονο τις μια καρτας που αναφερεις(θεωρω οτι δεν εχεις πειραξει απο bios το pci clock - η πως το λενε - πανω απο 100)

αμα ηταν γενικοτερο προβλημα (οπως το κανεις αν φενετε απο τον τιτλο) θα ειχε γινει χαμος στα forum εκτος αν εχεις καταφερει να βρεις πολλα παρομοια περιστατικα - πραγμα που εγω δεν καταφερα.

Οχι περα απο την ρυθμιση xmp στο bios για να πανε οι μνημες απο τα 1333 στην ονομαστικη τους ταχυτητα 1600.

Εννοεις εαν ειχα κανει oc οταν εγκατεστησα την καρτα.

Οχι.

Το oc αν το κανω το κανω αφου πρωτα διαπιστωσω οτι ολα λειτουργουν κανονικα και εαν ειναι να προσθεσω κατι στον υπολογιστη ειναι στις κανονικες ρυθμισεις to bios το προσεχω αυτο.

Αν και στην περιπτωση μας δεν ηταν oc ουτε ειναι.

Ο επεξεργαστης λειτουργει απο 1600 εως 3800 ( λογω xmp το 3800 ).

Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που καταληξαμε να κανει η ιδια η asus τις δοκιμες.

Οπως καταλαβαινεις το να πετυχω τωρα καποιον που να εχει παρομοια καρτα ηχου και παρομοια καρτα γραφικων στην ιδια μητρικη για να δοκιμασει και αυτος δεν ειναι πολλες.

Και αυτο διοτι και επειδη η μητρικη εχει ενσωματομενο τσιπακι για τον ηχο και επειδη πολλοι εχουν στην συγκεκριμενη μητρικη επεξεργαστη σαν τον δικο μου 2600K που οπως πιστευω γνωριζεις εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων και μπορει στο συστημα να μην βαζουν καν καρτα ξεχωριστη για τα γραφικα.

Απο την αλλη δεν διαθετω αλλες καρτες για δοκιμες αλλα και να ειχα λες να τις εβαζα μετα οτι συνεβει ;

Και πες οτι εχω και την βαζω και καιγετε ποιος θα μου την πληρωσει;

Εδω κανω αμαν να μου αλλαξει η asus την καρτα που μισοκαηκε και ευτυχως ειναι δικια της.

Φαντασου να της πω pc οτι οχι εσυ αλλα ο τεχνικος της για παραδειγμα μου προτεινε να δοκιμασω και αλλες καρτες και καηκαν και αυτες και θα ηθελα να μου πειτε ποιος θα μου τις πληρωσει ο τεχνικος σας η η εταιρια σας ; lol

Οχι περα απο την ρυθμιση xmp στο bios για να πανε οι μνημες απο τα 1333 στην ονομαστικη τους ταχυτητα 1600.

Εννοεις εαν ειχα κανει oc οταν εγκατεστησα την καρτα.

Οχι.

Το oc αν το κανω το κανω αφου πρωτα διαπιστωσω οτι ολα λειτουργουν κανονικα και εαν ειναι να προσθεσω κατι στον υπολογιστη ειναι στις κανονικες ρυθμισεις to bios το προσεχω αυτο.

Αν και στην περιπτωση μας δεν ηταν oc ουτε ειναι.

Ο επεξεργαστης λειτουργει απο 1600 εως 3800 ( λογω xmp το 3800 ).

Η καλυτερη λυση ειναι αυτη που καταληξαμε να κανει η ιδια η asus τις δοκιμες.

Οπως καταλαβαινεις το να πετυχω τωρα καποιον που να εχει παρομοια καρτα ηχου και παρομοια καρτα γραφικων στην ιδια μητρικη για να δοκιμασει και αυτος δεν ειναι πολλες.

Και αυτο διοτι και επειδη η μητρικη εχει ενσωματομενο τσιπακι για τον ηχο και επειδη πολλοι εχουν στην συγκεκριμενη μητρικη επεξεργαστη σαν τον δικο μου 2600K που οπως πιστευω γνωριζεις εχει ενσωματωμενη καρτα γραφικων και μπορει στο συστημα να μην βαζουν καν καρτα ξεχωριστη για τα γραφικα.

Απο την αλλη δεν διαθετω αλλες καρτες για δοκιμες αλλα και να ειχα λες να τις εβαζα μετα οτι συνεβει ;

Και πες οτι εχω και την βαζω και καιγετε ποιος θα μου την πληρωσει;

Εδω κανω αμαν να μου αλλαξει η asus την καρτα που μισοκαηκε και ευτυχως ειναι δικια της.

Φαντασου να της πω pc οτι οχι εσυ αλλα ο τεχνικος της για παραδειγμα μου προτεινε να δοκιμασω και αλλες καρτες και καηκαν και αυτες και θα ηθελα να μου πειτε ποιος θα μου τις πληρωσει ο τεχνικος σας η η εταιρια σας ; lol

Δεν ειπα για overclock αλλα μηπως αλλαξες το pci frequency απο το bios σε κατι παραπανω απο 100 και την ακουσε απο εκει η καρτα σου ειπα δεχομαι να εχει θεμα μια θυρα τις μητρικης αλλα να σου καψει "μιση" καρτα δεν το βρισκω normal για αυτο πιστευω οτι απλα ερχετε η ωρα τις καρτας

Δύσκολα τα πράγματα. Δεν θα σταθώ στο τεχνικό κομμάτι γιατί το έχεις ήδη "ψάξει" αρκετά. Η κάρτα ήχου είναι εκτός εγγύησης. Σε περίπτωση λοιπόν που είναι πρόβλημα της μητρικής, είτε είναι ελαττωματική η συγκεκριμένη ή είναι κατασκευαστικό λάθος, πας για αντικατάσταση της μητρικής και μόνο το πιθανότερο από ASUS. Δεν μπόρεσα να βρω κάτι στην εγγύηση εκτός και αν είσαι Καναδά που να καλύπτει και λοιπό εξοπλισμό που θα προξενηθεί βλάβη από την μητρική.

Τώρα αν θες να πιέσεις την ASUS αγόρασε άλλη μια κάρτα ήχου και κάψε πάλι την SPDIF ώστε νε δείξεις ότι μπορεί να επαναληφθεί το πρόβλημα με τα ίδια βήματα που αναφέρεις εδώ :tomato:

Ίσως τους πείσεις να διορθώσουν το πρόβλημα με τους υπόλοιπους :hang3:

Πέραν της πλάκας όμως η ASUS εδώ και πολύ καιρό έχει σταματήσει να ακούει. Τα προϊόντα της είναι από τιμή στο Θεό για αυτά που δίνουν και οι πωλήσεις πάνε μια χαρά.

Υ.Γ. H κάρτα ήχου φαίνεται να έχει καλή φυσική επαφή με την pci-x1 υποδοχή στην οποία τοποθετήθηκε σε μητρική, έτσι; Απλά διευκρίνησε το γιατί έχω πετύχει κάτι creative οι οποίες θέλουν brutal force για να πατήσουν οι επαφές από το PCB πάνω στο pci slot της μητρικής.

Η καρτα ηχου δεν εχει προβλημα στο θεμα επαφης με την pci-e x1

Οπως εχω γραψει σε αυτη την θυρα λειτουργει κανονικα η καρτα ηχου εαν βγαλω απο την pci-e x16 την καρτα γραφικων και λειτουργησω το συστημα με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων του επεξεργαστη.

Εαν ηταν θεμα επαφης με την θυρα δεν θα λειτουργουσε σε καμια περιπτωση.

Τωρα εχω βολευτει στην τελευταια pci-e x1-x4 οπου και η καρτα γραφικων ειναι οκ και η καρτα ηχου λειτουργει κανονικα με το αναλογικο σημα ομως γιατι το ψηφιακο εξαιτιας της δυσλειτουργιας στην πρωτη θυρα μας αφησε χρονους.

Βεβαιως αυτο δεν παει να πει οτι εαν βαλω αλλη μια ιδια καρτα ηχου στην ιδια θυρα που παρουσιαστηκε το προβλημα οτι θα καει η ψηφιακη.

Μπορει να μην καει μπορει και να καει και ολη η καρτα.

Αλλα σιγουρα δεν θα λειτουργησει.

Ειναι αυτο που λεμε επεσε κεραυνος επεσε το ρευμα και εμενα καηκε ο υπολογιστης ενω ο δικος σου παραδιπλα οχι. :)

Οχι φιλε evolution δεν ειχα πειραξει κατι στο bioς σχετικα με pci θυρες αλλωστε δεν ειχα λογο για κατι τετιο.

Οσο για την καρτα με βαση αυτο που λες πιο φυσιολογικο θα ηταν να κανει η αναλογικη μιας και αυτη χρησιμοποιω κατα 90%.

Γενικα την ψηφιακη την ειχα χρησιμοποιησει πολυ λιγο γιατι στην ψηφιακη των z-5500 εχω τον δορυφορικο αποκωδικοποιητη.

Απλα τον τελευταιο καιρο και τωρα την βαζω για καποα παιχνιδια στον υπολογιστη η για κανα εργακι που ειναι dolby κτλ.

Γενικα η καρτα ηχου δεν ηταν καταπονεμενη η ενταση συνηθως ειναι μεχρι τις πρωτες 5 μπαρες το πολυ απο καμια 30αρια που εχει στο control panel των z-5500.

Δεν εχει τραβηξει ζορια πχ σαν μερικα βιντεο που βλεπεις στο youtube και βαζουν τα ηχεια δυνατα να τριζουν τζαμια και να χοροπηδουν τα πραγματα στο δωματιο :)

Και αλλος που εχει προβλημα ... να σημειωσω οτι δεν φταιει η καρτα ηχου.

Επισης για το bluetooth αναφερει υπαρχει γενικοτερο προβλημα σε πολλους χρηστες και αλλα δεν υπαρχει ακομα σιγουρια για το που οφειλετε αυτο το προβλημα.

Funny enough, I have had the exact same problem. I added a Xonar D2X to my system from another machine, but I could only get low sound output unless I always unplugged and replugged the floppy power connector while the system was on. I have now lost bluetooth, and my pci-e wireless card is no longer functioning either.

System:

Core i5-2500k

P8Z68-V PRO/GEN3

4x4GB Kingston DDR3-1600

XFX HD6950

Asus Xonar D2x (Now removed)

Intel 6300 WIFI (On mini PCI-E to PCI-E x1 adapter) (Now removed)

Ο σκυλος στην γατα και η γατα στην ουρα της.

Απο τα κεντρικα της asus η απαντηση ηταν να στειλω την καρτα ηχου στο καταστημα που την αγορασα και εαν διαπιστωσουν οτι οντως επαθε προβλημα θα μου κανουν RMA.

Επικοινωνησα με το καταστημα που την αγορασα του περιεγραψα πως εχουν τα πραγματα και μου ειπε θα επικοινωνησω με την asus εδω στην Ελλαδα να δω.

Επικοινωνησε και του αρνηθηκαν εαν την παρει να την τσεκαρει και εχει προβλημα να την κανουν αντικατασταση με την προφαση οτι εχει ληξη η περιοδος εγγυησης της.

Αλλα μου απανταν απο τα κεντρικα της asus στο εξωτερικο αλλα μου λενε απο εδω.

Ξαναεστειλα ε-μαιλ στο εξωτερικο λεγωντας οτι προσπαθησα να ακολουθησω τις οδηγιες τους και εδω στα κεντρικα τους στην Ελλαδα αρνουνται να την αλλαξουν.

Θα δω παλι τι απαντηση θα λαβω.

Η τελικη τους απαντηση τελικα ειναι οτι δεν αντικαθιστουν την καρτα ηχουν επειδη δεν εχει εγγυηση.

Εγω οπως τους ειπα μπορουσαν να τσεκαρουν εαν υπαρχει το προβλημα στην μητρικη και εαν ναι να αλλαξουν την καρτα ηχου.

Εαν δεν υπαρχει το προβλημα στην μητρικη τους τοτε δεν ειχα καμμια αξιωση.

Προτιμησαν να μην αναφερθουν στο εαν υπαρχει τετιο προβλημα στην μητρικη τους η οχι και να δωσουν απλα σαν τελειωτικη απαντηση τους οτι δεν αλλαζουν την καρτα ηχου επειδη δεν εχει εγγυηση.

Τα συμπερασματα δικα σας.

Μπορει η καρτα ηχου να μην ειχε πλεον εγγυηση αλλα εφοσον το προβλημα το επαθε απο σχεδιαστικο προβλημα που εχει η μητρικη του η απο προβλημα του firmware ειχαν τουλαχιστον την ηθικη υποχρεωση να αντικαταστησουν την καρτα ηχου.

Αυτο θα εκανε μια μεγαλη και σοβαρη εταιρια.

Και με λιγα λογια ο τεχνικος τους μου ειπε οτι εγω φταιω γιατι δεν αγορασα καποιο ετοιμο συστημα αλλα το εφτιαξα μονος μου.

Σημαντικο αυτο.

Να ξερετε λοιπον οτι οσοι φτιαχνετε μονοι σας συστημα και δεν αγοραζετε καποιο ετοιμο να αποφευγετε μητρικες asus γιατι ακομη και να προκληθει καποιο προβλημα στο υπολοιπο hardware απο ελλατωμα της μητρικης τους εσεις φταιτε συμφωνα με τον τεχνικο της asus.

Αν φταιμε κυριε τεχνικε της κακιας ωρας σε κατι αυτο ειναι οτι προτιμησαμε να αγορασουμε asus μητρικη.

Ισως εγω οπως το ειπε ο φιλος πιο πανω να ειμαι ατυχος.

Απλα επειδη δεν ειναι θεμα μονο ατυχιας αλλα και ανευθυνοτητας απο πλευρας asus οφειλω να προειδοποιησω οποιον ειναι σε αναζητηση hardware να φτιαξει ενα συστηματακι και να αποφυγει να αγορασει asus γιατι δεν αποκλειετε αυριο μεθαυριο να βρεθει στην θεση που βρεθηκα και εγω.

Εξυπακουετε οτι αυτη ηταν η τελευαια μητρικη asus που μπαινει σε συστημα μου.

Απο δω και περα τον πουλοπουλο η asus.

Καλο ειναι να προειδοποιουμε και τους αλλους για τετιου ειδους προβληματα που μας τυχαινουν με εταιριες και προιοντα ωστε να προφυλαξουμε τους αλλους να μην κανουν τετιες ατυχες η κακες επιλογες στις αγορες τους και να εχουν προβληματα μετα.

ok με την καρτα ηχου.

Με την mobo που εξακολουθει να σου εμφανιζει προβλημα η καρτα ηχου οταν την βαζεις στο πρωτο pcie1 δεν θα κανεις τιποτα;

Αυτο παραμενει προβλημα της mobo και εντος εγγυησης εδω.

Μια ακομα ερωτηση που δεν εκανα πιο πανω δοκιμασες καποια αλλη καρτα (οτιδηποτε οχι μονο καρτα ηχου) στη θυρα που ειχες προβλημα?να δεις αν και εκει εχεις καποιο προβλημα η το παρουσιαζει μονο στην καρτα ηχου ?

Η μονη pci-e x1 που εχω ειναι αυτη η xonar d2x.

Και πες οτι ειχα και αλλη καρτα και την εβαζα και παθαινε ζημια.

Λες να μου την πληρωναν ;

Εδω αυτη την δικια τους που επαθε ζημια; και δεν μου αντικαθιστανε.

Ας κανουν αυτοι τα τεστ που χρειαζετε ειναι υποχρεωση τους απο την στιγμη που ανεφερα τετιο σοβαρο προβλημα.

Παντως το αλλο ατομο το οποιο δοκιμασε και αυτο την xonar d2x και του παρουσιασε το ιδιο προβλημα απο οτι ειδα ανεφερε οτι ειχε προβλημα και με μια wifi καρτα που συνδεσε.

Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι στην pci-e x1 λειτουργη χωρις προβλημα η καρτα ηχου εαν δεν συνδεθει στην αμεσως κατω θυρα pci-e x16 καρτα γραφικων AMD(ATI) που χρειαζετε πολυ ενεργεια πχ 69χχ

Οταν εβγαλα για παραδειγμα την 6970 και εβαλα την παλια 8800gt της nvidia η καρτα ηχου λειτουργησε κανονικα στην pci-e x1.

Οποτε δεν εχουμε θεμα οτι η θυρα pci-e x1 ειναι ελατωματικη στην συγκεκριμενη μητρικη.

Δεν βρισκονται και ευκολα αυτη την στιγμη ατομα να εχουν παρομοια καρτα γραφικων και να εχουν συνδεσει και στην pci-e x1 καποια καρτα.

Μονο το παραπανω ατομο που αναφερα και εχει και αυτο το ιδιο προβλημα.

Δεν νομιζω παντως οτι το προβλημα ειναι στην μητρικη μου αποκλειστικα αλλα οτι το εχουν ολες αν αυτη ειναι η ερωτηση.

Και επειδη νομιζω οτι ο τεχνικος που μιλησα το εχει καταλαβει μου απαντησε το εξης κουφο.

Οτι αυτα συμβαινουν οταν οι χρηστες επιλεγουν το hardware οι ιδιοι και φτιαχνουν το συστημα τους και δεν αγοραζουν καποιο ετοιμo απο καποια εταιρια ειτε την asus ειτε καποια αλλη.

Οταν καταλαβε οτι δεν χαμπαριαζω και δεν δεχομε τετιο πραγμα σαν απαντηση και οτι η μητρικη πρεπει πληρει καποια στανταρ βαση των οποιων εμεις επιλεγουμε το hardware που βαζουμε και ειναι επευθυνη οταν δεν τηρουνται τοτε το ξαναγυρισε στο οτι η καρτα που ηχου που επαθε βλαβη δεν εχει εγγυηση και δεν την αλλαζουν.

Παντως δεν ξερω εαν εχει σχεση αλλα εχω παρατηρησει αρκετα ατομα και εχουν προβλημα με καρτες AMD(ATI) και αυτες τις μητρικες και την απλη και την gen3

Να σημειωσω στον φιλο που ρωτησε οτι εχω την καρτα ηχου στο pci-e x1-4 και λειτουργει με το αναλογικο σημα τωρα για αυτο δεν στελνω την μητρικη για αλλαγη μιας και δεν εχω ουτε θα συνδεσω αλλη καρτα pci-e και δεν νομιζω οτι ειναι το συγκεκριμενο κομματι ελλατωματικο αλλα το προβλημα υπαρχει σε ολες.

Επειδη ομως ο τεχνικος στο τελος μου ειχε πει οτι θα αναφερει το προβλημα και θα μου πει τι θα του πουν απο taiwan αν θα αντικαταστησει την καρτα ηχου θα τον παρω να δω τι υποτιθετε του ειπαν.

Βεβαιως σε e-mail με ενημερωσαν απο την asus οτι δεν αλλαζουν την καρτα ηχου επειδη δεν εχει εγγυηση αλλα για το προβλημα με τις pci-e που το προκαλεσαν εκει ουτε κουβεντα.

...

Βεβαιως σε e-mail με ενημερωσαν απο την asus οτι δεν αλλαζουν την καρτα ηχου επειδη δεν εχει εγγυηση αλλα για το προβλημα με τις pci-e που το προκαλεσαν εκει ουτε κουβεντα.

Μα εκεί είναι το ζουμί. Αν παραδεχτούν οτι η μητρική που (εμμέσως) σου πούλησαν έχει ελλατωματική pci-e θα πρέπει (εκτός του να σου αλλάξουν την μητρική) να σε αποζημιώσουν για την ζημιά που έπαθες λόγω του ελλατώματος. Δηλαδή να σου αλλάξουν την κάρτα ήχου, ασχέτως αν έχει λήξει η εγγύησή της!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.