Jump to content

Αγορά νέου budget Υ/Η για παιχνίδια

PanagiotaroS

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και καλός σας βρήκα.

Μετά από προτροπή φίλου σας γράφω αυτό το θέμα γιατί θέλω τη βοήθεια σας στην αγορά κάποιων εξαρτημάτων για Η/Υ.

Έχω βρει κάποια πραγματάκια που πιστεύω ότι με καλύπτουν και είναι τα παρακάτω:

Κουτί: Hantol HC2881 Midi Case 500 Watt Black/Silver 32€

Μνήμη: KINGSTON ΜΝΗΜΗ PC HYPERX BLU 2 X 4 GΒ DDR3-1600 PC3-12800 CL9 49€

ΜοΒο: MSI Socket AM3+ 870A-G54 (FX) GLan Audio Raid 71€

CPU: AMD FX 6100 3.3 GHz Six Core Socket AM3+ 95W Box 134€

Κάρτα Γραφικών: ΑSUS EAH6770 DC/G/2DI/1GD5 - 1 GB 99€

Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας για τα παραπάνω και αν έχετε κάτι να προτείνετε καλύτερο κοντά στα ίδια λεφτά.

Κάθε πρόταση σεβαστή και επιθυμητή! Ευχαριστώ για το χρόνο σας.:rubik:

ΥΓ:τα παιχνίδια που παίζω είναι League of Legends, Skyrim και στο μέλλον Diablo 3

Η σύνθεση σου μοιάζει πραγματικά ιδανική για gaming! Λίγο κατώτερα ραμ και cpu και ανώτερη καρτα γραφικών. Κατά τη γνώμη σου δεν χρειάζεται καλύτερος επεξεργαστής; Αρκεί ένα πιο καινούριο chipset της κάρτας γραφικών; (Έχω καιρό να ασχοληθώ με συνθέσεις και έχω μείνει πίσω)

Όσο αναφορά την ram σου φτάνει για την χρήση που την θέλεις,από εκεί και πέρα είναι θέμα της τσέπης σου το πόσο θα βάλεις μιας και έχουν πέσει αρκετά οι τιμές στις μνήμες.

Ο επεξεργαστής θα σε καλύψει μια χαρά.Η κάρτα γραφικών είναι αυτή που χωλαίνει πρώτα στα παιχνίδια και μετά ο επεξεργαστής.

Η κάρτα γραφικών είναι δυνατή και δεν θα αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.

Όπως προείπα και πριν έχω στήσει το ίδιο σύστημα για τα 2 συγκεκριμένα παιχνίδια που σου είπα.:)

Τέλεια! Πιο άμεση και πλήρης απάντηση πραγματικά δεν περίμενα. Με κάλυψες σε όλα και βασικά πιο πολύ γιατί ενδιαφερόμαστε στα ίδια παιχνίδια! Ίσως μόνο βάλω 2gb παραπάνω ram θα το σκεφτώ καλύτερα, άλλωστε ram βάζω και μετά από 3-4 μήνες αν είναι κάνα 2χ2gb ακόμα... :) Ευχαριστώ και πάλι!

[MENTION=23078]k_ardu[/MENTION] (& όποιος άλλος είναι online :p)

Μετά από λίγο ψάξιμο και την πρόταση σου έχω κατασταλάξει στα εξής πράγματα:

Asrock Socket AM3 870 Extreme3 R2.0 GLan Audio Raid

Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (KHX1600C9AD3B1K2/4G) (Kit 2 x 2048)

ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI Dual Mini-DP (XFX) (HD-687A-ZDFC)

AMD Phenom II X6 1045T 2.7 GHz Six Core Socket AM3 95W Box (HDT45TWFGRBOX)

Hantol Power Supply 550W ATX 24 pin Passive PFC Retail (HPSU550)

(κουτί βρήκα από ένα φίλο και δε θα χρειαστεί να πάρω για τώρα)

Περιμένω σχόλια! :mobile1:

Θα έχεις ένα μικρό πρόβλημα να ταιριάξεις τα pin του επεξεργαστή με αυτά της μητρικής.

μμμ... έτσι φαίνεται... αχαχα :tomato: δεν το είχα προσέξει καθόλου.... (έβαλα άλλο mobo)

όση ώρα πάντως έχει περάσει από το ποστ έχω σκεφτεί άλλες 3 συνθέσεις... έχω μπερδευτεί... εσύ ταμτάκο έχεις να προτείνεις τπτ;

Δηλαδή σκέφτομαι 4core ή 6core ή κάτι άλλο; Μήπως πιο φτηνή κάρτα; Είναι too much η 6870; :S

[MENTION=23194]PanagiotaroS[/MENTION]

Ποσα χρηματα εχεις να διαθεσεις?

στην αρχικη σου συνθεση δεν εχεις βαλλει Τροφοδοτικο και Δισκο

τα εχεις αυτα ηδη?

Κοινως, πες μας τι χρηματα εχεις να διαθεσεις και τι χρειαζεσαι να παρεις

εαν εχεις ηδη δισκο και τροφοδοτικο, πες μας μοντελα

6πυρηνο δεν χρειαζεσαι για να παιζεις παιχνιδια

τα περισσοτερα παιχνιδια δεν εκμεταλευονται τους πολλους πυρηνες (με εξαιρεση τα MMO RPG κυριως) και ειναι σημαντικοτερο να εχεις δυνατη καρτα γραφικων εναντι ενος πολυπυρηνου επεξεργαστη

Τελος, πες μας και τι οθονη εχεις

Στην αρχική σύνθεση έχω βάλει psu είναι μαζί με το κουτί. Μετά από ψάξιμο βρήκα κουτί από ένα φίλο και απλά θα πάρω ενα psu.

Ακόμα έχω 2 σκληρούς δίσκους 320gb ο καθενας (Hitachi IDE 7200 rpm) και για τώρα δε θα δώσω λεφτά για HD.

Τα χρήματα που διαθέτω μόνο για τη μονάδα (mobo, vga, cpu, psu, ram) είναι κοντα στα 400 €.

Οθόνη θα πάρω την Dell UltraSharp U2312HM 23''.

ΥΓ: [MENTION=20693]nickmanak[/MENTION] θα τους κοιτάξω φίλε! Ευχαριστώ! Αλλά μήπως μπορείς να προτείνεις κάποιον συγκεκριμένα;

ΥΓ2: Διάβασα στο site της ASRock ότι κάνει η mobo από μόνη της overclock (με την επιλογη turbo UCC) τους Phenom X4 => X6. Έτσι πλέον έχω κάνει μια αλλαγή στην σύνθεσή μου, έχω διαλέξει cpu Χ4 965 BE και κάρτα γραφικών HD6850 (saphire)

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας.

κατα τη γνωμη μου ειναι καλυτερα να κινηθεις στην αγορα των μεταχειρησμενων

με 400 ευρω θα κανεις καλο μηχανακι:T:

υπολογισε δε, πως οι IDE δισκοι που εχεις ειναι απιστευτα αργοι, οποτε θα ειναι καλο να βαλλεις και εναν SSD μεσα στα πλανα σου σχετικα αμεσα

Αγοραζοντας used σιγουρα θα μπορεσεις να βαλεις εναν 60αρη SSD μεσα στη συνθεση σου

Αν ειναι για καινουρια, κοιτα κατι σε i3 dual core + Ατι 6850/6870 + επωνυμο 500αρι ή 600αρι (καλυτερα 600αρι για μελλοντικη αναβαθμιση) τροφοδοτικο (coolermaster/corsair/enermax)

( χωρις ssd φυσικα γιατι δεν σου φτανουν τα χρηματα)

μην παρεις 500αρι τροφοδοτικο των 20 ευρω...

Δεν μπορώ να πάω σε μεταχειρισμένα δυστυχώς γιατί το pc θα μπει σε τιμολόγιο για έξοδα της δουλειάς μου οπότε μόνο αν υπάρχει κάποιο κατάστημα με μεταχειρισμένα (δεν γνωρίζω).

Για τον SSD ναι το έχω σκεφτεί και θα είναι το επόμενο πράγμα που θα πάρω στην πρώτη αναβάθμιση. Γνωρίζω και ότι οι σκληροί μου είναι χελώνες.. :p

Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στον επεξεργαστη; :p:)

400€ δεν φτανουν για gaming pc που να αντεξει κανα 3 χρονια. Εγω θα εβαζα i5 2400 + μητρική asus H67 + corsair ram 8 gb + corsair 500W = 175 + 105 + 55 + 60=395

Δεν εφτασαν για καρτα αλλά αυτο το pc βγαζει 5ετία χαλαρά. Για καρτα θελεις 150€ μινιμουμ για να σου βγαλει 3ετια (και αν). Αναλογα με τα χρηματα σου θα πας σε σειρα 7700 ή 7800 AMD ή απο τις νεες Nvidia που αναμενονται.

Γενικα ως το καλοκαιρι βγαινουν πολλα φρεσκα προιοντα (πχ νεοι ιντελ, νεες καρτες nvidia kai AMD) οπότε οσο περιμενεις κερδισμενος θα εισαι.

ΠΑντως οι νεοι i5 δεν διαφερουν παρα πολυ απο τους επερχομενους το Μαιο, παρα μόνο στην ενσωματωμενη GPU που δεν σε ενδιαφερει ετσι και αλλιως. Δηλ. και να παρεις απο τους περσινους i5 δεν χανεις κατι.

...

ΥΓ2: Διάβασα στο site της ASRock ότι κάνει η mobo από μόνη της overclock ξεκλείδωμα πυρήνων (με την επιλογη turbo UCC) τους Phenom X4 => X6. Έτσι πλέον έχω κάνει μια αλλαγή στην σύνθεσή μου, έχω διαλέξει cpu Χ4 965 BE και κάρτα γραφικών HD6850 (saphire)...

O Phenom II 965 είναι κανονικός τετραπύρηνος και δεν ξεκλειδώνει σε εξαπύρηνο. Ο 960Τ ΙΣΩΣ ξεκλειδώσει (εξαρτάται το κομμάτι) ΑΛΛΑ και αν ξεκλειδώσει δεν είναι σίγουρο οτι θα είναι πλήρως σταθερός ως εξαπύρηνος.

... επωνυμο 500αρι ή 600αρι (καλυτερα 600αρι για μελλοντικη αναβαθμιση) τροφοδοτικο (coolermaster/corsair/enermax)

...

μην παρεις 500αρι τροφοδοτικο των 20 ευρω...

+1 για το τροφοδοτικό.

400€ δεν φτανουν για gaming pc * που να αντεξει κανα 3 χρονια. Εγω θα εβαζα i5 2400 + μητρική asus H67 + corsair ram 8 gb + corsair 500W = ** 175 + 105 + 55 + 60=395

...ι.

* Έχεις δίκιο σε αυτό.

** = PC. Gaming PC όμως όχι. Αν θέλει να βάλει κάρτα γραφικών αργότερα, πάω πάσο.

[MENTION=23194]PanagiotaroS[/MENTION] Αν μπορείς να μεγαλώσεις το budget κάτι μπορεί να γίνει. Αν όχι, θα πρέπει να κάνεις αρκετούς συμβιβασμούς.

Δεν μπορώ να πάω σε μεταχειρισμένα δυστυχώς γιατί το pc θα μπει σε τιμολόγιο για έξοδα της δουλειάς μου οπότε μόνο αν υπάρχει κάποιο κατάστημα με μεταχειρισμένα (δεν γνωρίζω).

Για τον SSD ναι το έχω σκεφτεί και θα είναι το επόμενο πράγμα που θα πάρω στην πρώτη αναβάθμιση. Γνωρίζω και ότι οι σκληροί μου είναι χελώνες.. :p

Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος στον επεξεργαστη; :p:)

παλι μας τα μπερδευεις αδερφε...

οκ μεταχειρο δεν παιζει, αντερσντουντ

400 ευρια ειναι το ποσο ΜΑΖΙ με την ΦαΠΑ ή το υπολογιζεις 400+ΦαΠΑ?

πιο συγκεκριμενος δεν χρειαζεται να γινω (εαν και εφοσον το budget ειναι τα 400)

διαλεγεις τον μεγαλυτερο δυνατο cpu που χωραει στα χρηματα που εχεις διαθεσημα ετσι ωστε να φτασουν για να παρεις και τα υπολοιπα.Εγω στη θεση σου θα επαιρνα εναν μικρουλη και μολις θα ειχα και πεντε φραγκακια παραπανω, θα τον πουλουσα και αγοραζα εναν καινουριο ;) (σχετικα αμεσα ομως για να μην χασει ολη του την αξια ο επεξεργαστης). Εγω ομως ειμαι εγω, οποτε δες τι σε βολευει καλυτερα παντα με γνομωνα τις αναγκες και τα χρηματα που εχεις για ξοδεμα :p

μνημες παιρνεις οτι βρεις πιο φθηνο σε 1600αρες κατα προτιμηση, ειδαλως 1333

τροφοδοτικο σου ειπα

μητρικη στην ιδια λογικη με το cpu, κινησου κοντα στο 100ρικο κατα προτιμηση σε Gigabyte/Asrock (asus ξεφευγουν και δεν τις πολυγουσταρω ετσι και αλλιως :p )

**Προσοχη, γιατι πολλες καινουριας γενιας μητρικες και ειδικα αυτες που ειναι στην κατηγορια που συζηταμε, δεν εχουν PATA (IDE) controller!!!Οποτε κατι πρεπει να κανεις με τους δισκους σου... :tomato:

και φανταζομαι πως προτιμας οι αγορες να γινουν ολες απο ενα καταστημα, εφοσον θα κοψεις τιμολογιο, σωστα?

οποτε κανε την ερευνα σου, για το πιο καταστημα μπορει να σε καλυψει απο πικοιλια+τιμη και παρτα ολα μαζι απο εκει

Ολα αυτα φυσικα ισχυουν αν προκειται να παρεις τωρα μηχανακι

Αν ειναι να το παρεις σε κανα μηνα, τα δεδομενα οπως καταλαβαινεις αλλαζουν

Δηλαδη πιστευεις οτι με AMD δεν μπορει καποιος να παιξει αξιολογα παιχνιδια ?

Αν και υπάρχει προβάδισμα των Intel έναντι των AMD, οι διαφορές τους είναι μικρές.

Sent from my U8800 Pro using Tapatalk

Αν και υπάρχει προβάδισμα των Intel έναντι των AMD, οι διαφορές τους είναι μικρές.

Sent from my U8800 Pro using Tapatalk

ακριβώς ! και επίσης με am3+ άνετα βγάζει 5 χρόνια (θα βγει και 2nd gen bulldozer).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.