Mpilias Ιανουάριος 17, 2013 #81 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2013 Εγω sofix θα σου λεγα να συμμετεχεις στο USS καθως μιας και φευγεις απ'την Ελλαδα (σε ζηλευω οσο δεν μπορεις να φανταστεις), καλο ειναι να αρχισεις να εχεις και μια saving φιλοσοφια, αλλωστε μια και οι συνθηκες οι οικονομικες θα ειναι τρις καλυτερες απο το αν εμενες στην Ελλαδα και εχεις τη δυνατοτητα, καλυτερα να αρχισεις να προνοεις και να φυλας στην ακρη λεφτα για το μελλον απο την αρχη της καριερας σου..PS. Σε ευχαριστω προσωπικα Vanistelroy που ξεκινησες αυτο το θεμα.. Ειμαι και γω επιδοξος φευγατος (αργοτερα) και το θεμα αυτο για μενα θα ειναι μεγαλη βοηθεια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Ιανουάριος 17, 2013 #82 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2013 σε ζηλευω οσο δεν μπορεις να φανταστειςΔεν αναφέρομαι σε σενα προσωπικά:Συχνά ακούω κόσμο (συνήθως έχει ζήσει έξω μόνο για διακοπές) να λέει πόσο καλά ειναι έξω και πόσο χάλια εδώ. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι πολλά άλλα πράγματα που τα εκτιμάς όταν βρεθείς έξω. Παίδες μην ζηλεύετε τους μετανάστες, λύση ανάγκης είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιανουάριος 17, 2013 #83 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2013 [MENTION=1446]Dolly[/MENTION]Για το Universities Superannuation Scheme (USS) συνεισφέρω 6.5% και βάζουν αυτοί άλλο ένα 16% περίπου,καπου 22,5% συνολικα.. Μου ειπαν αν θελω συμμετέχω,δεν ειναι υποχρεωτικό. Αν δεν μπω θα λαμβάνω +100 λίρες το μηνα στο καθαρό μισθό. To πρόγραμμα ειναι για 2 χρονια,μετα αν μεινω θα με πληρώνει η εταιρεια,οπότε το πανεπιστημιακό pension scheme (USS) σταματά για μενα..Οπότε δεν ξερω ποσο αυτο το USS εχει νοημα και τι κερδος θα εχω με αυτα τα 2 χρονια οοοοοταν παρω συνταξη... οσο για tax και insurance ειναι στανταρ: "Tax would amount to 20% of earnings above £675 per month and NI would amount to 12.4% on earnings above £634 per month." Για να σου δώσω να καταλάβεις εγώ είμαι σε ένα mode salary deduction που δίνω 3% το μήνα και η εταιρία 5%. Οπότε το 16% που δίνει το uni είναι φανταστικό ποσοστό, εκμεταλλεύσου το Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιανουάριος 17, 2013 Author #84 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2013 [MENTION=3150]sofix[/MENTION]Aν θες γραψε λιγο τι εννοουν σε αγγελιες οταν γραφουν graduate mpampla, γιατι δεν εχω πολυκαταλαβει. Εννοουν απλα οτι πρεπει να εχεις πτυχιο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Ιανουάριος 17, 2013 #85 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2013 graduate = πτυχιούχος bachelor degree ( μερικές ίσως δέχονται έτσι και τα Associates Degrees )post graduate = μεταπτυχιακός a.k.a. master's degreedoctorate = διδακτορικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Ιανουάριος 17, 2013 #86 Κοινοποίηση Ιανουάριος 17, 2013 Για να σου δώσω να καταλάβεις εγώ είμαι σε ένα mode salary deduction που δίνω 3% το μήνα και η εταιρία 5%. Οπότε το 16% που δίνει το uni είναι φανταστικό ποσοστό, εκμεταλλεύσου το To εψαξα παλι γιατι οντως μοιαζει πολυ.. Απο το site του USS scheme: "Your employer pays a monthly contribution currently equal to 16% of your salary while you currently pay 6.5%. You get tax relief on your contributions at the highest rate of income tax you pay and you also currently pay a lower rate of national insurance, reducing the real cost to you even more." το θεμα ειναι οτι εγω δεν θα ακολουθησω ακαδημαικη καριερα κατα 99%..αντε η εταιρεια να μου πληρωσει μαζι με το Mphil που πληρωνει τωρα + 2 χρονια για PhD..μετα παπαλα το USS. θα εχω προλαβει να συγκεντρωσω αρκετο top up στο "ταμειο" αυτο? γενικα απο την Ελλαδα του "ποτε δεν θα παρεις συνταξη", εμπλεξα με διαφορετικες επιλογες συνταξης και χαθηκα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpilias Ιανουάριος 18, 2013 #87 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2013 Δεν αναφέρομαι σε σενα προσωπικά:Συχνά ακούω κόσμο (συνήθως έχει ζήσει έξω μόνο για διακοπές) να λέει πόσο καλά ειναι έξω και πόσο χάλια εδώ. Δεν είναι μόνο το οικονομικό, είναι πολλά άλλα πράγματα που τα εκτιμάς όταν βρεθείς έξω. Παίδες μην ζηλεύετε τους μετανάστες, λύση ανάγκης είναι.To καταλαβαινω και εννοειται πως ειναι μια ακρως δυσκολη αποφαση αλλα και ολοι ξερουμε πως αυτα που χανεις κυριως συναισθηματικα και κοινωνικα ειναι πολλα.. Συμφωνω μαζι σου πως η μεταναστευση ειναι λυση αναγκης, ομως η πικρη αληθεια ειναι πως η Ελλαδα ειναι μια "Χωρα-Αναγκη"... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 18, 2013 #88 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2013 Κόβεις τον καφέ, κόβεις τον ήλιο, κόβεις τα μπουζούκια, μειώνεις την ανάγκη καθημερινής 10ωρης κοινωνικής ζωής. Ταυτόχρονα αναπτύσσεις διαφορετικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας εντός/εκτός σπιτιού, επιδιώκεις να συναντήσεις καινούριες γνωριμίες/φίλους που έχουν κάτι φρέσκο να σου προσφέρουν από κουλτούρα ή τρόπο σκέψης ενώ χαίρεσαι για την κατανόηση που δείχνουν οι φίλοι σου που φεύγεις (αν μετά από 5-10-20 χρόνια παρέας/φιλίας στραβώνουν για την απόφαση μετακόμισης, τότε κάτι άλλο δεν πάει καλά) και τέλος εμπλουτίζεσαι με περιέργεια που θα εξερευνήσεις μια άλλη χώρα.Ξαφνικά η "λύση ανάγκης" μεταμορφώνεται από "πικρή αλήθεια" σε μία ευχάριστη και συναρπαστική διαδικασία. Εκτός από τα πολλά άλλα πράγματα που ανέφερε ο oxide, αρχίζεις επίσης να εκτιμάς περισσότερο τον προσωπικό σου χρόνο, την ησυχία σου, ξεπερνάς την αρχική δυσκολία δυσφορίας του πρώτου διαστήματος (που όλοι ανεξαιρέτως περνάμε όταν μετακομίζουμε σε άλλη πόλη), την αγοραστική σου δύναμη και την προοπτική αυτοβελτίωσης που προσφέρει ένα καινούριο περιβάλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oxide Ιανουάριος 18, 2013 #89 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2013 Ξαφνικά η "λύση ανάγκης" μεταμορφώνεται από "πικρή αλήθεια" σε μία ευχάριστη και συναρπαστική διαδικασία.Τίποτα δεν μεταμορφώνεται, απλά υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ιανουάριος 18, 2013 #90 Κοινοποίηση Ιανουάριος 18, 2013 Τίποτα δεν μεταμορφώνεται, απλά υπάρχουν καλές και κακές στιγμές. Η προδιάθεση στον εγκέφαλο όσον αφορά την αλλαγή περιβάλλοντος μεταμορφώνεται, ή αλλάζει αν προτιμάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sofix Ιανουάριος 23, 2013 #91 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2013 σχετικά με την χαρτουρα πριν φυγω..πρεπει να ενημερωσω εφορια τωρα?χρειαζεται καποιο χαρτι απο ΙΚΑ ή με το που ξεκιναω εκει δουλεια,εχω ιατρικη ασφαλιση απο την πρωτη μερα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιανουάριος 23, 2013 Author #92 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2013 Eφορια νομιζω μετα το 6μηνο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιανουάριος 29, 2013 Author #93 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2013 Ξερει κανεις τι παιζει με τελωνειο για αγορες εκτος Ευρωπης; Εχω βρει κατι παπουτσια που τα βρισκω μονο Αμερικη eastbay... Link to comment Share on other sites More sharing options...
astrolabos Ιανουάριος 29, 2013 #94 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2013 τι σχέση έχει αυτό με την εργασία και διαβίωση στο Μαντσεστερ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιανουάριος 29, 2013 Author #95 Κοινοποίηση Ιανουάριος 29, 2013 Πληροφοριες για διαβιωση...Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirakos8 Οκτώβριος 7, 2013 #96 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2013 Καλησπερα.Με λενε Σπυρο και σπουδαζω στο BOLTON UNIVERSITY σε προγραμμα μαστερ.Ειμαι εδω περιπου 1 μηνα.Το Course μου ειναι Part time και ψαχνω για δουλεια επιγοντως.Εχω στειλει απειρα βιογραφικα αλλα δεν βλεπω ανταποκριση.Μπορει καποιος να με βοηθησει?Ευχαριστω πολυ!Θα σας ειμαι ευγνομων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Οκτώβριος 7, 2013 Author #97 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2013 Adecco.co.UKNhspNhsΚλπΕπίσης κοιτά για κάποιο benefit αν δικαιούσαι ή working tax creditSent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirakos8 Οκτώβριος 7, 2013 #98 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2013 Αυτα τα εχω κοιταξει .Τα βοηθηματα ενοω.Απλα ψαχνουμε για δουλεια αλλα απο online sites δεν γινεται δουλεια.Ελεγα μηπως ηξερε καποιος συγκεκριμενα.Δλδ να μου πει εκει φιλε εχει εργοστασια και παιρνουν ατομα.Ευχαριστω πολυ για τις παραπανω πληροφοριες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Οκτώβριος 8, 2013 Author #99 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2013 Πήγαινε στο job centre και γράψου. Έχει εκεί άτομα που θα σε βοηθήσουν.Sent from my Migato GT-N7105 using Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.