Jump to content

Εργασια και διαβιωση στο Μαντσεστερ

FANISTELROOY

Recommended Posts

Γίνεται κανονικότατα [MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] Εγώ ότι χαρτιά χρειάστηκα για να έρθω εξωτερικό (αναλυτικές βαθμολογίες, πιστοποιητικό πτυχείου κλπ) έκανα τις μεταφράσεις εγώ (εννοώντας κάποιος μεταφραστής γνωστός μου) και τις πήγαινα σε δικηγόρο και μου τις υπέγραφε. Απ' όσο ξέρω όλοι οι δικηγόροι έχουν την δυνατότητα να υπογράψουν τέτοια χαρτιά. Βεβαιώνουν ότι η μετάφραση είναι σωστή, τπτ παραπάνω.

Επίσης να ξέρετε ότι η υπηρεσία του υπουργίου ζητάει τα κέρατά της από χρήμα και χρόνο. Και απ ότι διάβαζα οι μεταφράσεις που κάνει είναι άλλα 'ντι άλλων.

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

[MENTION=5110]qbiefox[/MENTION] θυμασαι τι ακριβως εβαζαν πανω στα χαρτια; Εμενα εχουν ενα επικυρωσιμο των 2€, σφραγιδα δικηγορου (ελληνικη βεβαια:hm: ), υπογραφη και εχει γραψει χειρογραφα exact copy mpla mpla!

Ειχα ρωτησει εναν αλλο δικηγορο και μου ειχε πει οτι θελει και μια στρογγυλη σφραγιδα απο το δικηγορικο συλλογο που αναγνωριζεται στο εξωτερικο.

[MENTION=5299]Tsakonas[/MENTION] θελω το ελληνικο πτυχιο μου στα αγγλικα.

edit:

Μολις πηρα τηλ στο συλλογο και ρωτησα, χρειαζεται λεει να περασω απο κει για το γνησιο της υπογραφης της, αυτη ειναι η στρογγυλη σφραγιδα που μου ειχαν πει.

• 4 weeks later...

UK boys and girls, σημερα ελαβα μια θετικη απαντηση για εργασια ως graduate project engineer σε βιομηχανια manufacturing micro sealing components...μικρη σχετικα εταιρια καπου 200-250 εργαζομενοι,μελος πολυεθνικης μεγαλης εταιρειας..

προφορικα ειπαμε οκ και περιμενω τo offer απο το HR και τις λεπτομεριες για να το αξιολογησω, οπως με πληροφορησε ο Head of R&D που μιλησαμε σημερα ..

το θετικο ειναι οτι βρηκα δουλεια έστω σε entry level θεση

προκειται για προγραμμα Knowledge Transfer Partnerships (KTP),θα πληρωνομαι απο παν/μιο και θα δουλευω κανονικα στην βιομηχανια σε ενα 2ετες project για νεα facilities και equipment που θα τρεξουν..

δινουν 21000 λιρες περιπου(αναλογα τα προσοντα μου ειπαν) και δυστυχως ειναι στο Blackburn,λιγο πιο πανω απο Manchester.Η πολη ειναι λιγο απογοητευση,αλλα η προοπτικη πολυ καλη..και σιγουρα καλυτερη απο την μιζερια κ ανεργια της Ελλαδας.. Ηδη ο Head of R&D μου προτεινε απο τωρα θεση στην εταιρεια για μετά ,μιας και το CV μου του αρεσε παρα πολυ και θεωρει οτι με την εκπαιδευση που θα λαβω και αν ανταποκριθω στην προσδοκια του,θα ειμαι καταλληλος για permanent position..

οσοι εχουν εμπειρια [MENTION=1085]sotiris[/MENTION] κτλ ας μου πουν αν τα λεφτα κρινονται ικανοποιητικα για graduate engineer θεση..

υποτιθεται επιθυμουν και MSc και μικρη βιομηχανική εμπειρια,τα οποια έχω,αρα ισως με παιρνει να ζητησω κατι παραπανω..

αν πουμε οτι λαμβανω τοελαχιστο που δινουν τα 21Κ ,την βγαζω σε πολη σαν το Blackburn που φαινεται νορμαλ προς φτηνη πολη..??

[MENTION=7649]FANISTELROOY[/MENTION] πηγες εσυ uk τελικα?

Με 21κ στο Λονδίνο θα σου στέλνανε και οι δικοί σου ή θα έτρωγες Tesco economy για μια ζωή. Για το Blackburn θα είσαι πολύ πολύ καλύτερα.

Τα 21κ για graduate μηχανικό είναι πάνω κάτω ότι δίνουν, έχω δει 18-24κ, για οικονομικά είναι άλλα τα μεγέθη οπότε μην συγκρίνεις.

Το συμβόλαιο είναι κλειστό? δηλαδή θα παίρνεις 21κ για 2 χρόνια το ξέρεις?

Εσύ μάστερ έχεις? γιατί δεν κατάλαβα.... Και ναι αν ο τύπος σε γουστάρει ΠΑΝΤΑ να διαπραγματεύεσαι σε λογικά όρια.

μαστερ εχω αυτο που ζητανε ακριβως: Msc in Polymer science and Technology

εμπειρια εχω βιομηχανια σχεδον 2 χρονια σε συναφες αντικειμενο

και τα 2 παραπανω τα εκτιμησε ως πολυ σημαντικα ο Head of R&D και μου ειπε και ο ιδιος οτι ειναι ενθουσιασμενος που βρηκε αυτο που εψαχνε..

απο το job post εχω αυτη την πληροφορια για την ωρα,μεχρι να λαβω το offer

Salary and Conditions of Service

The starting salary is circa £21,000 depending upon qualifications and experience. The appointment is subject to a 6-month probationary period, and the salary will normally be reviewed at 12 months. The Associate will be employed by the University but will be located at the Company in Blackburn. The appointment is subject to the Conditions of Service governing KTP staff but will include specific Company policies and procedures. The post is superannuable, normally under the Universities Superannuation Scheme.

επισης λιγο πιο κατω λεει

Starting salary is circa £21,000 per annum depending on qualifications and experience for a 2-year fixed term contract. You will also have a personal training allowance of £4,000 over the two years and access to all University facilities and training.

Αν έχεις 2 χρόνια κανονική εμπειρία + μάστερ τα 21.000 είναι λίγα τότε ΙΜΟ...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ 1000% τι παίζει στον συγκεκριμένο τομέα, ΑΛΛΑ, είναι λίγα πιστεύω.

Βέβαια δεν έχεις επιλογές με Ελλάδα οπότε "σκάσε και κολύμπα" ΑΛΛΑ, ζήτα 25.000

Και ψάξε και κάτι αντίστοιχο να δείς που παίζουν μισθοί. Πάρε 2-3 τηλέφωνα recruiters και ρώτα τους ΤΙ πληρώνει περίπου το industry.

Εγω ειμαι εδω 3 μερες. Το Μαντσεστερ ειναι πολυ ωραιο, τουλαχιστον το κεντρο, και απο κινηση μηδεν. Δεν εχω δει πουθενα μποτιλιαρισμα :p

Οποτε υποθετω οτι τα μμμ θα αξιζουν.

Εξω απο το κεντρο που περπατησα 2.5χλμ Βορεια να δω ενα σπιτι, δεν μου αρεσε, εβλεπα μονο πακιστανοιρακινους κλπ.

Για δουλεια που πηγα κ ρωτησα σε 3-4 καταστηματα με κινητα κλπ μου ειπαν ολοι να κανω αιτηση μεσω ιντερνετ. Εχω κλεισει κ ραντεβου στο job centre για national insurance number.

Σπιτια που κοιταξα για 1bedroom επιπλωμενο θες για κατι καλο £600-650 ενοικιο συν £90-130 council tax. Συν ρευμα, ιντερνετ κλπ.

Για ιντερνετ να ναι καλα η three που δινει με £15 το μηνα σε καρτοκινητο, 300' ομιλια, 3.000sms και απεριοριστο ιντερνετ. Και οταν λεμε απεριοριστο εννοουμε απεριοριστο, οχι 1.5gb. Για αρχη τουλαχιστον ειναι σωτηριο.

Οσον αφορα το σουπερ μαρκετ ειναι σχετικα φθηνοτερο απο ελλαδα, τουλαχιστον το aldi που πηγα, πχ 2.25λιτρα γαλα £1. Νωπο κοτοπουλο 4 μπουτια ολοκληρα £2.80. Σκεψου πρωτη μερα πηραμε παπλωμα king size, 2 σεντονια διπλα, 2 ζευγαρια μαξιλαροθηκες, 2 μαξιλαρια, πετσετες κουζινας, χαλακι μπανιου και τα απαραιτητα απο σουπερ μαρκετ φαγητα κ απορυπαντικα, και δωσαμε £100 για ολα.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2

Προτείνετε του παιδιού κανένα site με tax calculator να πάρει μία ιδέα σχετικά με το πόσα χρήματα θα παίρνει καθαρά, ώστε να ξεκινήσει μετά να κοιτάζει για σπίτια(το μεγαλύτερο έξοδο) και λοιπά.

Για να πάρεις ένα παράδειγμα δες εδώ

Ακόμα το council tax που λέει ο Φάνης είναι το ΕΤΟΣ? Γιατί τον μήνα τόσο δεν έχει ουτε στο Λονδίνο.

μόλις συνειδητοποίησα πως κάποιος που βγάζει λιγότερα από 20k τον χρόνο στην αγγλία πληρώνει κατά κράτος μικρότερο φόρο από ότι εδώ

Για να πάρεις ένα παράδειγμα δες εδώ

Ακόμα το council tax που λέει ο Φάνης είναι το ΕΤΟΣ? Γιατί τον μήνα τόσο δεν έχει ουτε στο Λονδίνο.

Το μηνα 80-120 λιρες, εκτος αν καταλαβα λαθος.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2

Ας το βαλω και δω να υπαρχει:

Μολις παρελαβα τα πραγματα μου με αυτη τη μεταφορικη. Το στακερ μου και μια οθονη 26αρα, κοστισαν 50λιρες μεταφορικα και 10€ εξοδα αποθηκης στην Ελλαδα.

Τα ηχεια τα πουλησα και πηρα καινουρια εδω:big_boss:

Aν εξαιρεσουμε την λιγη υγρασια που ειχαν τα πραγματα, τοτε ολα μια χαρα. Την περασμενη Παρασκευη τα πηγα στον Ασπροπυργο και σημερα Παρασκευη παρελαβα, αν και ειχαν φτασει Αγγλια απο Τεταρτη.

τα χρηματα τελικα βγαινουν καπου 1300 λιρες καθαρα το μηνα..

παιζει να εχω φοιτητική ιδιοτητα επειδη η εταιρεία θα με γραψει σε Μphil και αναλαβανει εξοδα εκπαιδευσης κτλ..

απο οτι μου ειπαν φιλοι που ειναι ηδη UK σε κοντινες πολεις(bradford,Leeds) γλιτωνω αρκετα απο δημοτικα τελη και εχω και διαφορα αλλα προνομια..

για ενοικιο μου ειπαν περιπου 400-500 λιρες για 1 bedroom σπιτι.

περιμενω επομενη εβδομαδα ακριβως τις εισφορες σε insurance,pension scheme απο το τμημα HR και ειπαν θα ετοιμασουν και συμβολαιο..

μου εδωσαν και starting date 1η Μαρτιου για να προλαβω να εγκατασταθω κτλ

Σού χα γράψει και χθες αλλά ξέχασα να το ποστάρω :p

Λοιπόν:

1. Ένας PhD student παίρνει περίπου 1200 λίρες μηνιάτικο. Δεν ασχολείται με φόρους κλπ. διότι τα παίρνει καθαρά χωρίς να ξέρει μισθό. Με βάση αυτό καταλαβαίνεις και το πού κυμαίνεται ο μισθός σου, αν θεωρήσεις ότι τα 1200 είναι κάτι σαν ... βασικός μισθός.

2. Στα 21000 θα πρέπει να υπολογίσεις τους εξής φόρους:

a. Φόρο εισοδήματος (είσαι στην κλίμακα 20% από τα £8,105 και πάνω, σύμφωνα με το HMRC HM Revenue & Customs: Income tax rates and Allowances 2012-13 and 2013-14). (αντίστοιχο της ελληνικής εφορίας = HMRC).

b. Εισφορά στο NHS (αντίστοιχο με το ελληνικό ΙΚΑ). Σε μένα κυμαίνεται μεταξύ 280 και 300 λιρών το μήνα και δεν ξέρω πώς υπολογίζεται.

3. Εγώ με το που ήρθα Αγγλία έκανα ένα λάθος 'φοροτεχνικό' και δεν συμπλήρωσα το P45 στην εφορία. Αν δεν το συμπληρώσεις, παίρνεις προσωρινό tax code για όλο το διάστημα της πρώτης σου εργασίας (με προσωρινό είμαι ακόμη) οπότε εκεί έχεις το πρόβλημα ότι δεν σου υπολογίζουν αυτόματα το personal allowance (δηλαδή την έκπτωση φόρου στις πρώτες 8105 λίρες) οπότε πληρώνεις fix 20% από την πρώτη λίρα και τα παίρνεις πίσω στο τέλος του φορολογικού έτους (Απρίλιο προς Μάιο).

4. Το Pension Scheme είναι συνήθως αυτό που στην Ελλάδα λέμε 'Ταμεία' και 'Επικουρική σύνταξη'. Στην Αγγλία είναι πλήρως ιδιωτικοποιημένο και πρακτικά πληρώνεις ένα ποσοστό του μισθού σου σε κάποια τράπεζα για να το έχεις αργότερα. Συμφέρει ιδιαίτερα σε κάποιες περιπτώσεις διότι τα χρήματα που βάζεις μπαίνουν αφορολόγητα και βάζει πολλές φορές και η εταιρία κάποιο ποσοστό, αλλά είναι κάτι που χάνεις τώρα για να έχεις στα 60 σου.

5. Όντας φοιτητής έχεις τα ακόλουθα:

a. Γλιτώνεις το council tax (σε μένα είναι 1100-1200 λίρες το χρόνο), το οποίο εξαρτάται από το δήμο, π.χ. στο Birmingham έχει 4 ζώνες οι οποίες δεν έχουν σχέση με τετραγωνικά αλλά με την περιοχή, δηλαδή εγώ που νοικιάζω ένα διαμέρισμα 40 τετραγωνικά πληρώνω πιο πολλά (ή έστω, θα πλήρωνα πιο πολλά) από την Αγγλίδα συνάδελφο που έχει αγοράσει σπίτι 100+ τετραγωνικά και είναι σε χαμηλότερη ζώνη.

b. Μπορείς να βγαλεις Railcard και Coachcard, και μετά εξαρτάται από την εταιρία του Blackburn τι εκπτώσεις δικαιούσαι. Π.χ. στα λεοφορεία δεν έχεις κάποια έκπτωση εδώ εκτός αν βγάλεις το ειδικό term εισητήριο (εξαμήνου νομίζω) που συμφέρει μόνο αν κινείσαι καθημερινά με λεοφορεία.

c. Διάφορες εκπτώσεις σε μερικά μαγαζιά, γύρω στο 10-15%.

μου έστειλαν γραπτώς το offer ..αναφέρει job title,annual salary και start date.

επισης θελουν να συμπληρωσω ενα Health Assessment.

pension scheme: εχω δικαιωμα για Universities Superannuation Scheme (USS), το οποιο απο οτι ειδα εχει συμμετοχη 6,5%

άλλο παραγμα το National insurance και άλλο αυτή η μαλκια το USS pension scheme?τα πληρωνω both?

[MENTION=1446]Dolly[/MENTION]

Οπα.

δίνεις 6.5% και αυτοί πόσο βάζουν on top of that?

Επίσης τα λεφτά ΠΟΥ πάνε? έχεις saying στο ΠΟΥ επενδύονται?

Για το Universities Superannuation Scheme (USS) συνεισφέρω 6.5% και βάζουν αυτοί άλλο ένα 16% περίπου,καπου 22,5% συνολικα..

Μου ειπαν αν θελω συμμετέχω,δεν ειναι υποχρεωτικό. Αν δεν μπω θα λαμβάνω +100 λίρες το μηνα στο καθαρό μισθό.

To πρόγραμμα ειναι για 2 χρονια,μετα αν μεινω θα με πληρώνει η εταιρεια,οπότε το πανεπιστημιακό pension scheme (USS) σταματά για μενα..Οπότε δεν ξερω ποσο αυτο το USS εχει νοημα και τι κερδος θα εχω με αυτα τα 2 χρονια οοοοοταν παρω συνταξη...

οσο για tax και insurance ειναι στανταρ:

"Tax would amount to 20% of earnings above £675 per month and NI would amount to 12.4% on earnings above £634 per month."

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.