Jump to content

Εργασια και διαβιωση στο Μαντσεστερ

FANISTELROOY

Recommended Posts

Καλο κι αυτο με την επιδοτηση αν ισχυει φιλε μου παναθηναικε, εκτος και αν ειναι για μισθους της ταξεως των 400λιρων.

Btw κατι ακουσα στο ραδιο για νεες μειωσεις μισθων εδω στην Ελλαδα.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply
Δουλεια θα ψαξω και οτιδηποτε αν δεν βρω πανω στην πληροφορικη. Ακομα και σε φαστφουντ. Ετσι κι αλλιως και εδω που ειμαι δεν βρισκω ουτε τετοιο. Πτυχιο εχω Πληροφορικης ΑΣΟΕΕ.

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για αυτά.

Πάντως δουλειά σε καφετέρια / φαστ-φουντ κλπ. βρίσκεις εύκολα.

Για πληροφορική δεν ξέρω καθόλου. Πάντως θα ήμουν αισιόδοξος.

Η χειροτερη περιπτωση; δλδ ο βασικος μισθος που λεμε στην Ελλαδα; Μου εχουν πει οτι ανεβαινει ο μισθος με τον καιρο σχετικα γρηγορα, αυτο ισχυει γενικα ή σε συγκεκριμενες εταιριες;

Ένας φίλος μου που δουλεύει εδώ σε πίτσα, δουλεύει part time. Γενικά να ξέρεις ότι εδώ δεν είναι Ελλάδα και δεν έχει πολλά κόλπα τύπου ελάχιστος μισθός κλπ. Τα πάντα εξαρτώνται από το πόσο σοβαρή είναι η εταιρία και η θέση. Αν έχεις πρώτα δουλέψει έχει καλώς, αν πρωτοέρθεις, μην περιμένεις να σε γράψουν και στο ταμείο ανεργίας μέχρι να βρεις δουλειά.

Δλδ οταν σου λεει ο εργοδοτης θα παιρνεις πχ 1,500λιρες καθαρα το μηνα, απο τα 18,000λιρες το χρονο θα πληρωσεις 3,600 λιρες φορο; Μαλλον αυτο πρεπει να το ξεκαθαρισουμε με τον εργοδοτη και την προταση που εχει γινει. Οπως επισης και για το "ΙΚΑ".

Μεικτά πρέπει να τον ρωτήσεις. Για να πάρεις 1500 το μήνα στην τσέπη πρέπει να παίρνεις 2200 - 2300 περίπου μεικτά το μήνα.

Τωρα για τα δημοτικα τελη κλπ νομιζω μας ειπαν οτι ειναι μεσα στην τιμη ενοικιου, οποτε και εκει παιζει αναλογα τη συμφωνια που εχεις κανει με τον ιδιοκτητη.

Αυτό ισχύει, εξαρτάται την περίπτωση. Επίσης οι φοιτητές απαλάσσονται + με single occupancy πληρώνεις 25% λιγότερο. Πράγμα που σημαίνει ότι αν μένεις μόνος σου ή αν είστε 2 και ο ένας είναι φοιτητής, έχεις 25% έκπτωση.

Για τηλεοραση ο φορος που λες ειναι για την δημοσια απ οτι καταλαβα. Αν βαλεις πχ δορυφορικη/συνδρομητικη, τοτε πληρωνεις μονο εκεινη;

Ο φόρος είναι για ο,τιδήποτε δέκτη και για live stream σε υπολογιστή, και πάει ανά σπίτι. Σου έρχονται για έλεγχο σπίτι και δεν πρέπει να έχεις δέκτη TV. Το να σου ανοίξουν τον υπολογιστή μπορείς να το αρνηθείς απ'ότι ξέρω. Αν βάλεις δορυφορική ναι είσαι 100% υποχρεωμένος να πληρώσεις. Δεν πληρώνεις μόνο αν έχεις την τηλεόραση μόνο για DVD / ps3 etc., πράγμα που σημαίνει δεν θα πρέπει να την έχεις και συνδεδεμένη στην κεραία.

Τι αλλα εξοδα εχει δλδ εκτος απο εκδοσης διαβατηριου, μεταφρασεις πτυχιων και εισητηρια φυσικα; Νομιζω πρεπει να βγαλεις και τον αντιστοιχο "Αριθμο Μητρωου ΙΚΑ".

Ναι, έχω βγάλει και δαύτο, το NINO (national insurance number). Εμένα βασικά μου τα ζήταγε όλα η εταιρία και τα έκανα 1-1. Μου είχε στείλει λίστα με το τι πρέπει να κάνω. Είναι αρκετή τρεχάλα, τον πρώτο μήνα έτρεχα σαν το Βέγγο. Επίσης οι τράπεζες δεν σου ανοίγουν εύκολα λογαριασμό (είναι σχεδόν αδύνατον να τον ανοίξεις χωρίς μόνιμη διεύθυνση εδώ), σε περίπτωση που έχεις πρόβλημα, η HSBC έχει ένα λογαριασμό που μπορείς να τον βγάλεις μόνο με διαβατήριο, HSBC passport account.

Τα μεγάλα έξοδα για μένα ήταν:

1. Τα αεροπορικά με το υπέρβαρο (για 7 κιλά υπέρβαρο από τα 23 στα 30 πλήρωσα 130 ευρώ).

2. Το deposit (πλήρωσα 1000 λίρες), το οποίο θεωρητικά το παίρνεις πίσω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως θα μου βγαλει σπιτι που να μην εχει κοινοχρηστα δωματια με αλλους ενοικους, γιατι απ οτι καταλαβα παιζει πολυ αυτο. Θελω ενα διαμερισμα γυρω στα 50τμ οπως πχ νοικιαζουμε εδω, χωρις κοινοχρηστους χωρους.

Ποιος ειναι ο ορισμος τους; House? Appartment? Flat?

Flat και Apartment είναι αυτό που ψάχνεις. Από flat σε flat όμως υπάρχει διαφορά. Πολλά είνια διαμορφωμένα διαμερίσματα σε παλιά σπίτια, άλλα είναι σχεδιασμένα εξ' αρχής ως flat, άλλα παλιά, άλλα νέα κλπ. Αν δεν τα δεις από κοντά δεν είναι εύκολο να κρίνεις, ψάχνεις βέβαια για furnished. Τσέκαρε κουζίνα και μπάνιο, αν δεν έχουν μείκτη και τά 'χουν χώρια, πιστεύω έιναι προ 2000 κατασκευές. Όχι κακό ή άσχημο, αλλά όταν πας σε κάτι και θες να μείνεις άμεσα, είναι καλό να είναι καινούριο για να μην έχεις πολλά προβλήματα.

Πάντως μην έχεις στο μυαλό σου ότι τα σπίτια είναι σαν τα ελληνικά, καμία σχέση. Είναι όλα πολύ πιο παλιά, και με τελείως άλλο τρόπο κατασκευής. Οι τοίχοι στα πιο πολλά είναι με πάνελ, παίζει πολύ ξύλο, και σε πιο παλιά σπίτια δεν είναι απαραίτητο να έχεις πλάκα από κάτω. Πολλά έχουν μια ξυλοκατασκευή και από κάτω έιναι το χώμα. Γι' αυτό σου λέω βρες διαμέρισμα, θά 'χεις λίγο πιο πολύ φασαρία κλπ. αλλά δεν θα έχεις να λύσεις άκυρα προβλήματα.

Eπισης ισχυει οτι πρεπει να βρεις καινουριο σπιτι γιατι παιζουν πολλα ποντικια στο UK?

Δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει πολλά σπίτια, πάντως ο τρόπος κατασκευής είναι αν μη τι άλλο ... περίεργος!

Ωραια, θα κοιταξω και γι αυτες τις εταιριες να δω τιμες. Καποιες ειδα οτι δινουν μαζι και TV, αυτο εχει τον φορο που λεγαμε πριν;

Όχι αυτό έιναι extra.

Good news!!! Μου ελεγε ενας φιλος μου οτι στη Γερμανια απαγορευονται τα παντα και ειχα ανησυχισει, γιατι οπως και να το κανουμε ειναι ενας σημαντικος, ισως ο σημαντικοτερος τροπος διασκεδασης.

Κι εδώ απαγορεύονται τα πάντα, αλλά γενικά όλοι κατεβάζουν. Το internet όμως δεν είναι απαραίτητα γρήγορο, εγώ π.χ. έχω 5.5 mbit.

Στις τιμες αυτες τι περιλαμβανεται συνηθως; Επιπλα και οικιακος εξοπλισμος;

Ναι, συνήθως θες σεντόνια, σερβίτσια κλπ. Tesco delivery η λύση.

Για το σουπερ μαρκετ μου ειπε τα αντιθετα η κοπελα μου, οτι ειναι πιο φτηνα δλδ; Μου ειπε οτι πηγαινε σε μια μεγαλη αλυσιδα, δεν ξερω αν ειναι αυτο που λες και αν εχει τοσο μεγαλη σημασια τελικα, αλλα μου ειπε οτι της εκανε εντυπωση γιατι πληρωνε πολυ λιγα.

Όλοι αυτό λένε, αλλά εξαρτάται τι ψωνίζεις και σε τι ποιότητα, και από ποιο supermarket.

Το Tesco γενικά έχει καλούτσικες τιμές.

Εγώ ψωνίζω από το Sainsbury's που με βολεύει λόγω θέσης, και είναι λίγο πιο τσιμπημένο.

Επίσης εξαρτάται και τι ψώνισε αυτός που σου είπε ότι το βρήκε φτηνό, αν πήρες π.χ. σοκολάτα, ναι είναι φτηνό, αν πάρεις χαρτί κουζίνας ή μανταρίνια, είναι 3x τιμές ελλάδας.

Γενικά μπορώ να σου πω πολλά προϊόντα, π.χ. τομάτες παίρνεις flavoured, είναι κατά 99% σανό και τις πληρώνεις 3x.

Για πληροφορίες σχετικά με το τι χρειάζεσαι, υπάρχει το http://www.direct.gov.uk/en/index.htm , έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

μια βολτα απο την Πρεσβεια/Προξενειο της Αγγλιας θα σε βοηθησει σιγουρα σε καποιες απορειες σου επισης ;)

οσον αφορα τα διαδικαστικα τουλαχιστον

Εγώ για ένα δικό μου θέμα περιμένω απάντηση από τον Οκτώβριο πάντως :p

Εγώ για ένα δικό μου θέμα περιμένω απάντηση από τον Οκτώβριο πάντως :p

απο την Πρεσβεια/Προξενειο της Αγγλιας στην Ελλαδα περιμενεις απαντηση Σωτο?

στο Προξενειο της Γερμανις στην Θεσσαλονικη παντως, με εξυπηρετησαν αμεσα οταν χρειαστηκα βοηθεια για τα διαδικαστικα για ενα οικογενιακο θεμα σε σχεση με Γερμανια

Απο εκει ισως να μπορουν να του που που πρεπει να απευθηνθει ή να γνωριζουν και να του απαντησουν αμεσα σε καποιες απο τις ερωτησεις του

Δεν εννοουσα να παει και να υποβαλλει καποιο αιτημα

για επιτοπιο νταλαβερεισον μιλουσα :p

Α, όχι! Από την Ελληνική πρεσβεία Αγγλία :p

(και προξενείο Μπέρμινγχαμ).

The other way around!!!!!

Και όχι επιτόπιο νταραβέρι, δεν προλαβαίνω καθημερινές να κάνω ταξιδάκια λονδίνο!!!!!

Mιλησα με ενα φιλαρακι μου που πηγε Λονδινο για μεταπτυχιακο και εμεινε εκει για δουλεια. Δουλευει αν δεν κανω λαθος ηδη 2 χρονια.

Δεν προλαβαμε να τα πουμε καλα καλα γιατι ηταν στη δουλεια και μου μιλουσε κλεφτά στο σκαηπ. Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι λεει τους φορους στους κρατανε απο το μισθο, δλδ εκεινος παιρνει μεικτα 1750 και καθαρα 1380. Και οτι δεν εχει κανει ποτε δηλωση, οποτε δεν πληρωνει κατι αλλο (δεν μου ειπε για σπιτι, τηλεοραση κλπ). Δηλωση λεει πρεπει να κανεις αν εχεις πολλα, μετοχες, σπιτια κλπ. Αν εχεις μια δουλεια και νοικιαζεις, δεν κανεις φορολογικη δηλωση, επομενως δεν εχεις εξτρα φορο. Πολυ περιεργο μου φανηκε βεβαια.

Εσυ [MENTION=1085]sotiris[/MENTION] αυτο που ελεγες για το 20% κλπ κλπ ποτε το πληρωνεις;

Αφου κανεις φορολογικη δηλωση;

Τωρα οσον αφορα το Μαντσεστερ μου ειπε οτι ειναι μεγαλη πολη και απ οσο ξερει εχει δουλειες γενικα. Και επισης με 8-10 λιρες εχει αεροπλανο προς Λονδινο να τον επισκεπτομαι:p

μήπως είναι 80-100 ή μήπως μίλαγε για τραίνο? :p
k pairneis ptisi me ryanair me 8-10 lires pigainela k m rxesai londino

Eπισης κατι αλλο. Αυτο εδω πχ ειναι 500λιρες το μηνα; αυτο δεν εννοει το £500pcm? Το συγκεκριμενο βεβαια λεει short term, αρα δεν ειναι για μονιμη ενοικιαση, σωστα;

1 bedroom property to rent in Abito, Salford, M50

Ενω πχ αυτο που λεει long term & deposit ειναι για ενοικιαση μακρας διαρκειας.

1 bedroom apartment to rent in Red Bank, Manchester, M4, M4

Εσυ [MENTION=1085]sotiris[/MENTION] αυτο που ελεγες για το 20% κλπ κλπ ποτε το πληρωνεις;

Αφου κανεις φορολογικη δηλωση;

Όχι μου τα κρατάνε, δεν τα πληρώνω. Αλλά κι αυτά λεφτά μου είναι!!!!!

Επίσης δεν μου έχουν αφαιρέσει τα αφορολόγητα 7500 αν έχω κάνει σωστά τις πράξεις, θεωρητικά θα μου επιστρέψουν το 20% του 7500 θέλω να πιστεύω.

Όχι μου τα κρατάνε, δεν τα πληρώνω. Αλλά κι αυτά λεφτά μου είναι!!!!!

Επίσης δεν μου έχουν αφαιρέσει τα αφορολόγητα 7500 αν έχω κάνει σωστά τις πράξεις, θεωρητικά θα μου επιστρέψουν το 20% του 7500 θέλω να πιστεύω.

Αρα ισχυει οτι δεν κανεις φορολιγικη δηλωση και τα κρατανε απ το μιθο σου. Επομενως οτι παρεις καθαρα το μηνα, δεν πληρωνεις κατι αλλο.

Τώρα το είδα, πάρε και τις δικές μου απόψεις μετά απο 9 χρόνια στο γιου κει.

Ερωτηματα πολλα και κουφα.

1. Θα βρω ευκολοτερα εκει δουλεια;

-Εξαρτάται απο τα qualifications σου... ΓΕΝΙΚΑ, ναι, ειδικά όχι απαραίτητα... το Μανστεστερ ειναι μεγάλη πόλη αλλά δεν ειναι Λονδίνο.

2. Τι μισθοι παιζουν και τι φοροι;

-Πάλι εξαρτάται... Λονδίνο είθιστε να ξεκινάει κανείς απο τα 22-24κ το έτος, που έχουν λίγο φορο, και μετά πάει πιο πάνω. Στο Ματσεστερ δεδεμενου πως ειναι αισθητά πιο φθηνό μπορεί το αρχικό να είναι 18κ αλλά αναλογικά να είναι καλύτερα. Για φόρους πάς εδω.

3. Τι χαρτια χρειαζομαι;

-EU => Tίποτα

4. Καποιο καλο σαητ να βρω επιπλωμενο διαμερισμα;

-Δεν ξέρω στο manchester αλλά αν ψάξεις "estate agents in Manchester" θα βρεις εκατομμύρια. Γενικά να ξέρεις πως στην Αγγλία το ΣΤΑΝΤΑΡ ειναι να είναι επιπλομένο το διαμέρισμα, unless otherwise stated.

5. Πως θα μεταφερω τον υπολογιστη,οθονη,ηχεια μου;

- καλο πακετάρισμα και φορτηγό, θα σου πω οταν μου στειλεις πμ.

6. Καποια καλη εταιρια για ιντερνετ να δω τιμες;

-Αν παίζει οπτικές ινες θα πας σε BT/Virgin, αλλά δες και sky, γενικά και εκεί συμφαίρει πακέτο, Τι-Βι, τηλέφωνο, ιντερνετ, αλλά δες και bulldog, nildram, (εκτος απο BT, Sky, Virgin)

7. Μπορεις να "αγοραζεις" ταινιες ή ειναι αυστηρα τα πραγματα;

-Ακόμα δεν με έχουν δέσει και έγω αγοράσει κοντά στα 4 τέρα...

8. Πως θα βλεπω ελληνικο ποδοσφαιρο; παιζει το νοβασπορτς εκτος Ελλαδος;

-Νοβα οπως ειπες, κανονική ή αγορασμένη (πμ)

9. Της ειπαν οτι με 500£ βρισκεις σπιτι κομπλε, ισχυει;

-Στο Λονδίνο κάτι τέτοιο εκτος αν με το "κομπλε" εννοείς χαρτόκουτο ΔΕΝ παίζει, εκεί για 1 bed ανετο ειναι ΠΟΛΥ πιθανό. Γενικά θα φας ΜΕΓΑΛΟ σοκ με την ποιοτητα των σπιτιών, και μην περιμένεις να δεις τα σταναρ της Ελλάδας. Κάλλιστα μπορεί να ακούς κλανιά και να είναι απο το διπλα τετράγωνο ΟΧΙ σπίτι.

10. Κοστος διαβιωσης ειναι ιδιο με εδω;

- Πιο φθηνό. Με ΔΙΑΦΟΡΑ. (με εξαιρεση το ενοίκιο, αλλά ΟΠΟΥ είσαι ΠΛΙΝ του Λονδίνου ειναι πολύ προσιτό.

2. Τι μισθοι παιζουν και τι φοροι;

-Πάλι εξαρτάται... Λονδίνο είθιστε να ξεκινάει κανείς απο τα 22-24κ το έτος, που έχουν λίγο φορο, και μετά πάει πιο πάνω. Στο Ματσεστερ δεδεμενου πως ειναι αισθητά πιο φθηνό μπορεί το αρχικό να είναι 18κ αλλά αναλογικά να είναι καλύτερα. Για φόρους πάς εδω.

Εστω οτι παιρνω στο χερι το μηνα 1000 λιρες, πληρωνω κατι αλλο εξτρα στο τελος του χρονου ή οποιαδηποτε αλλη στιγμη; ή τα κρατανε κατευθειαν απο το λογιστηριο;

3. Τι χαρτια χρειαζομαι;

-EU => Tίποτα

Βγαζω δλδ διαβατηριο που δεν εχω, αν και νομιζω δεν ειναι απαραιτητο, national insurance number και ειμαι ετοιμος για δουλεια και εργασια;

6. Καποια καλη εταιρια για ιντερνετ να δω τιμες;

-Αν παίζει οπτικές ινες θα πας σε BT/Virgin, αλλά δες και sky, γενικά και εκεί συμφαίρει πακέτο, Τι-Βι, τηλέφωνο, ιντερνετ, αλλά δες και bulldog, nildram, (εκτος απο BT, Sky, Virgin)

Ειδα κατι τιμες για 24αρι ιντερνετ και τηλεφωνο με καμια 10αρια λιρες το μηνα. Ισχυει ή δεν καταλαβα καλα; δεν θυμαμαι σε ποια εταιρια...

9. Της ειπαν οτι με 500£ βρισκεις σπιτι κομπλε, ισχυει;

-Στο Λονδίνο κάτι τέτοιο εκτος αν με το "κομπλε" εννοείς χαρτόκουτο ΔΕΝ παίζει, εκεί για 1 bed ανετο ειναι ΠΟΛΥ πιθανό. Γενικά θα φας ΜΕΓΑΛΟ σοκ με την ποιοτητα των σπιτιών, και μην περιμένεις να δεις τα σταναρ της Ελλάδας. Κάλλιστα μπορεί να ακούς κλανιά και να είναι απο το διπλα τετράγωνο ΟΧΙ σπίτι.

Κομπλε=Eπιπλα & βασικες ηλεκτρικες συσκευες & λογαριασμους (ΔΕΗ-κοινοχρηστα-νερο κλπ)

Απ οτι καταλαβα ψαχνω για:

flat/apartment

1 bedroom

long term

furnished

10. Κοστος διαβιωσης ειναι ιδιο με εδω;

- Πιο φθηνό. Με ΔΙΑΦΟΡΑ. (με εξαιρεση το ενοίκιο, αλλά ΟΠΟΥ είσαι ΠΛΙΝ του Λονδίνου ειναι πολύ προσιτό.

Καλο και αυτο!! Αλλα ο sotiris λεει οτι το σουπερμαρκετ ειναι πανακριβο σε ορισμενα προιοντα.

Εστω οτι παιρνω στο χερι το μηνα 1000 λιρες, πληρωνω κατι αλλο εξτρα στο τελος του χρονου ή οποιαδηποτε αλλη στιγμη; ή τα κρατανε κατευθειαν απο το λογιστηριο;

Βγαζω δλδ διαβατηριο που δεν εχω, αν και νομιζω δεν ειναι απαραιτητο, national insurance number και ειμαι ετοιμος για δουλεια και εργασια;

Ειδα κατι τιμες για 24αρι ιντερνετ και τηλεφωνο με καμια 10αρια λιρες το μηνα. Ισχυει ή δεν καταλαβα καλα; δεν θυμαμαι σε ποια εταιρια...

Κομπλε=Eπιπλα & βασικες ηλεκτρικες συσκευες & λογαριασμους (ΔΕΗ-κοινοχρηστα-νερο κλπ)

Απ οτι καταλαβα ψαχνω για:

flat/apartment

1 bedroom

long term

furnished

Καλο και αυτο!! Αλλα ο sotiris λεει οτι το σουπερμαρκετ ειναι πανακριβο σε ορισμενα προιοντα.

Λοιπών.

Ο φόρος κανονίζεται αυτόματα, οποτε εσυ δεν κανεις ΤΙΠΟΤΑ και παιρνεις Month end οτι σου αναλογει με τον φορο κρατημενο. Τελος ετους δεν εχεις τιποτα +/- γενικα! Δήλωση πρεπει να κανεις μονο αν βγάζεις πάνω απο 100κ το ετος ή αν έχεις σπιτι. και αμαξι να εχεις ΔΕΝ κανεις. Ολα γινονται αυτοματα. Ειπαμε, κράτος....

Δεν χρειαζεται καν διαβατηριο αν εχεις ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ταυτοτητα, national insurance θα στο βγαλει με το καλο ο εργοδοτης, εσυ παλι θα αράζεις.

Παιζει να καταλαβες πολυ καλα, σκεψου εγω στο Λονδινο πληρωνω τον μηνα οσο πληρωνει ο πατερας μου ΜΟΝΟ την νοβα, και εχω τηλ με απεριοριστα ελλαδα, 24αρι νετ, και το φουλ πακετο του Σκαι με 2909138103821321 full hd καναλια και 3D...και ολα τα σπορ, ντοκυμαντέρ κλπ...

Ναι αυτο ψαχνεις, το νερο εδω ειναι τζαμπέ, το ηλεκτρικο οκ, και το γκαζι φθηνο. γενικά γκαζι >>> ηλεκτρικο για θερμανση και μαγειρεμα και πολυ πιο φθηνο!

αυτα που λες ψαχνεις.

Εχε υποψη, πως το 2αρι στην ελλαδα εδω ειναι το 1 bed flat. Στην Ελλαδα μετραμε δωμάτιο + σαλονι, εδω ΜΟΝΟ δωματια. Αλλά προσοχή στο 1 bed flat vs studio που ειναι ΟΛΑ σε ενα (και πιο μικρο και πιο φθηνο).

Αν θες και εδω delicatesen, εχω να σε παω καπου που για 1 ταμπον για την μπιατς θα πρεπει να γραψεις οικοπεδο, αλλά ΓΕΝΙΚΑ, το weekly basket του super market απο μεγαλες αλυσιδες ειναι πιο δελεαστικο και πιο φθηνο απο ελλαδα. (στα ματια μου εστω)

Πολυ καλα λοιπον!!! Μου εχουν λυθει ολες οι αποριες πλεον! Ολο και κατι θα βγει στην πορεια ομως!!

Σας ευχαριστω πολυ ολους οσους βοηθατε. Μετα το Πασχα θα βγει και η αποφαση, αλλα ολα οσα μου λετε ειναι θετικα, ετσι τα βλεπω εγω δλδς...

Κατι ακομα για οποιον ξερει.

Το συστημα υγειας πως ειναι; χρειαζεται ιδιωτικη ασφαλεια ή αυτη του κρατους ειναι καλη;

Μεταφορες χρηματων απο εδω πως συμφερει να κανουμε; μεσω τραπεζης ή τα παιρνουμε και τα αλλαζουμε εκει; Αν μετα χρειαστει να στειλουμε ή να μας στειλουν απο και προς Ελλαδα;

O οικονομικότερος τρόπος για μετατροπές ευρώ -> λίρα είναι να έχεις μία ελληνική visa, την οποία να χρησιμοποιείς στην αγγλία και να έχεις κάποιον στην ελλάδα να σου πληρώνει τον λογαριασμό.

Επίσης κοίταξε πόσα σου επιτρέπει να τραβάς η κάρτα ελληνική κάρτα αναλήψεων ανά ημέρα, γιατί από όσο θυμάμαι οι προμήθεια είναι μικρή.

Λοιπών.

Ο φόρος κανονίζεται αυτόματα, οποτε εσυ δεν κανεις ΤΙΠΟΤΑ και παιρνεις Month end οτι σου αναλογει με τον φορο κρατημενο. Τελος ετους δεν εχεις τιποτα +/- γενικα! Δήλωση πρεπει να κανεις μονο αν βγάζεις πάνω απο 100κ το ετος ή αν έχεις σπιτι. και αμαξι να εχεις ΔΕΝ κανεις. Ολα γινονται αυτοματα. Ειπαμε, κράτος....

Μία συνάδελφος μου είπε ότι συμπλήρωσε ένα P45 ή κάτι αντίστοιχο για να μην της κρατήσουν φόρο για όλο το ποσό. Εγώ δεν έχω κάνει κάτι. Όταν πρωτοέρχεσαι UK για εργασία νομίζω σου κρατάνε πλήρες φόρο (λόγω προσωρινού tax code) και μετά στο επιστρέφουν.

Εμένα μου κρατάνε 21% φόρο (εκτός national insurance), ενώ θα έπρεπε να είναι (υπολογίζοντας το αφορολόγητο) γύρω στο 15%.

Τώρα εσύ επειδή δούλευες και πιο παλιά εδώ, μπορεί να έχεις κατευθείαν κανονικό tax code (αφού ήδη είχες nino λογικά).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.