Jump to content

Εργασια και διαβιωση στο Μαντσεστερ

FANISTELROOY

Recommended Posts

Σκεφτομαστε με την κοπελα μου να παμε στο Μαντσεστερ που εχει εκεινη ετοιμη δουλεια και να ψαξω και γω, αφου ουτως η αλλως δεν βρισκω στην Αθηνα.

Ερωτηματα πολλα και κουφα.

1. Θα βρω ευκολοτερα εκει δουλεια;

2. Τι μισθοι παιζουν και τι φοροι;

3. Τι χαρτια χρειαζομαι;

4. Καποιο καλο σαητ να βρω επιπλωμενο διαμερισμα;

5. Πως θα μεταφερω τον υπολογιστη,οθονη,ηχεια μου;

6. Καποια καλη εταιρια για ιντερνετ να δω τιμες;

7. Μπορεις να "αγοραζεις" ταινιες ή ειναι αυστηρα τα πραγματα;

8. Πως θα βλεπω ελληνικο ποδοσφαιρο; παιζει το νοβασπορτς εκτος Ελλαδος;

9. Της ειπαν οτι με 500£ βρισκεις σπιτι κομπλε, ισχυει;

10. Κοστος διαβιωσης ειναι ιδιο με εδω;

θα σκεφτω κι αλλες στην πορεια και θα ψαξω και απαντησεις. Απλα ζηταω αν καποιος ξερει να με διευκολυνει και να μου πει την εμπειρια του, γιατι δεν βρισκεις ευκολα απαντησεις σε καποια απο αυτα.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Βρηκα αυτην εδω τη σελιδα που αναφερει ορισμενα πραγματα, αλλα θελω και τη δικη σας γνωμη σε καποια απο τα ερωτηματα μου.

EUROPA - EURES - Διαβίωση και εργασία

Για το 8. η λυση ειναι η εξης, αγοραζεις την προπληρωμενη καρτα της Ν0να, στηνεις το 60-80αρι πιατο και τον αποκωδηκοποιητη και εισαι ετοιμος, αφου λεει ο δορυφορος εχει καλο σημα στην Αγγλια.

Ειναι παρανομο νομιζω αυτο.

Για το 9, απ'αυτα που ακουω απο φιλους που μενουν εκει, ολα ειναι στην τιμη του ενοικιου. Φως/νερο/τηλ/ιντερνετ/τιβι και κατι αλλα σαν δημοτικα τελη? Για τα σκουπιδια? Δεν θυμαμαι...

Ειναι παρανομο νομιζω αυτο.

Για το 9, απ'αυτα που ακουω απο φιλους που μενουν εκει, ολα ειναι στην τιμη του ενοικιου. Φως/νερο/τηλ/ιντερνετ/τιβι και κατι αλλα σαν δημοτικα τελη? Για τα σκουπιδια? Δεν θυμαμαι...

Nαι ετσι λενε, αλλα γινεται και το κανουν πολλοι λεει! Εξαλλου οι πιο πολλοι συνδρομητες ειναι απο εξωτερικο λενε στα φορουμ που διαβασα, οποτε δεν τους νοιαζει και στην εταιρια αυτη. Ειναι μια εσχατη λυση παντως.

Α ναι, αυτο για τα σκουπιδια μου το ειχε πει και η αδερφη μου που ειχε παει Σκοτια για μια βδομαδα, οτι κατι πληρωνεις.

Για το 5. σκεφτομαι οτι ισως συμφερει να πουλησω τον υπολογιστη και να αφησω ηχεια κ οθονη Ελλαδα. Η εστω να παρω μονο το hardware και να τα στησω σε ενα κουτακι εκει. Αν και πιστευω η καλυτερη λυση ειναι ενα λαπτοπακι των 600€, ωστε αν τυχει κ γυρισω συντομα να μην σκεφτομαι παλι πως θα τα γυρισω.

Διαβασα σε ενα αλλο θεμα οτι νοικιαζεις κοντεινερ, υπαρχει κατι μικροτερο;

Αν τα στειλω με τα κουτια τους δεν εχουν κινδυνο να σπασουν ή να χαθουν;

Έχεις πάει στο Μαντσεστερ; Εγω περισυ που πηγα δεν μου άρεσε καθόλου. Βιομηχανική περιοχή. Στην μία πλευρά του δρόμου βλέπεις ξενοδοχεία 5 αστέρων και απέναντι είναι η παράγκα με τα άπλυτα ρούχα κρεμασμένα σε σχοινιά.

Μην σε αποθαρρύνω όμως, δεν έκατσα εκεί παραπάνω από λίγες ώρες.

btw: Καμία σχέση με Σκωτία, ειδικά Εδιμβούργο. Απλά μαγευτικά τα highlands... Wallace for the win.

Ρίξε και μία ματιά στο site του Mofeu.eu με τους έλληνες μετανάστες, ίσως βρεις τίποτα που να σε ενδιαφέρει.

Την ρωτησα για εντυπωσεις απο την πολη αν ειναι καλη και τετοια και μου ειπε οτι εκεινης της αρεσε και οτι ειναι σιγουρα πολυ καλυτερη απο Αθηνα. Λεω, δεν πιστευω να ειναι σαν τη Δροσοπουλου, μου λεει καμια σχεση. Βεβαια παιζει λογικα και η περιοχη....

Κρίμα που δεν είναι κανείς εκεί για να σε διαφωτίσει. Αν τελικά αποφασίσεις και πας, σου εύχομαι καλή αρχή και ελπίζω να βοηθήσεις και άλλους που ίσως βρεθούν στη θέση σου μελλοντικά :)

Η τυχη χρειαζεται σιγουρα!! Απλα ειμαι και γω στο ψαξιμο προς το παρον και δεν εχουμε αποφασισει ακομα. Πολλα αλλαζουν μερα με τη μερα. Οσο για την ομιλια θα τους ανταποδωσω με το ιδιο νομισμα!! χεχε!!

Σκεφτομαστε με την κοπελα μου να παμε στο Μαντσεστερ που εχει εκεινη ετοιμη δουλεια και να ψαξω και γω, αφου ουτως η αλλως δεν βρισκω στην Αθηνα.

Θα σου απαντήσω μένοντας Birmingham (είναι στο μέσο Λονδίνου - Μάντσεστερ).

Ερωτηματα πολλα και κουφα.

1. Θα βρω ευκολοτερα εκει δουλεια;

Εξαρτάται τη δουλειά.

Εξαρτάται το πτυχίο σου.

Σίγουρα είναι πιο ανταγωνιστική οικονομία από την Ελλάδα, οπότε δουλειές παίζουν.

2. Τι μισθοι παιζουν και τι φοροι;

Μισθοί εξαρτάται από τη θέση. Για πρώτη δουλειά να υπολογίζεις 15 με 25 χιλιάδες λίρες το χρόνο μεικτά. 15 είναι μαυρίλα, 25 είναι ανεκτό, αν δουλεύετε 2. Αν δουλεύει 1, θέλει προσοχή στα έξοδα.

Φόροι παίζουν: 7000 λίρες αφορολόγητο, από 7000 - 35000 20%, από 35-100 40% και από 100 και πάνω 50%. Πάνω από 35000 δύσκολο για πρώτη δουλειά, και αν έχεις, λογικά θα είναι λίγα.

Επίσης πρέπει να πληρώνεις νάσιοναλ ινσούρανς. Αυτό τώρα δεν ξέρω πώς ακριβώς το μετράνε, αλλά σε μένα είναι περίπου 10% του μισθού μου και άλλο ένα 10% από τον εργοδότη.

Επίσης (lol) πρέπει να πληρώνεις council tax. Αυτός πάει ανάλογα με την περιοχή, για το δικό μου σπίτι είναι 1200 λίρες το χρόνο (διαμέρισμα 50 τμ^2 περίπου :p). Δυστυχώς δεν το πάνε με τετραγωνικά ή κάτι άλλο, αλλά είναι χωρισμένα σε bands και πληρώνεις με βάση αυτά. Π.χ. συνάδελφος που έχει δικό της σπίτι μονοκατοικία πληρώνει 1000 το χρόνο = απάτη.

Επίσης (lol^2) επειδή είδα θες tv, πρέπει να πληρώνεις tv license, 150 λίρες το χρόνο.

Αντιστοιχώντας τα στα ελληνικά, national insurance = ΙΚΑ, council tax = Δημοτικά Τέλη ΔΕΗ, TV License = ΕΡΤ ΔΕΗ. Εδώ τα έχουν ανεξάρτητα μεν, αλλά είναι πιο τσιμπημένα δε.

3. Τι χαρτια χρειαζομαι;

Αυτό εξαρτάται από τη δουλειά σου. Σίγουρα διαβατήριο ή ταυτότητα (καλύτερα διαβατήριο) και όλα τα πτυχία σου μεταφρασμένα στα Αγγλικά. Από κει και πέρα, καλό είναι (πιστεύω) να έχεις μια ιδέα για το τι δουλειά παίζει, προτού έρθεις. Γιατί τα έξοδα να έρθεις είναι πολλά αν δεν έχεις εξασφαλισμένη θέση.

4. Καποιο καλο σαητ να βρω επιπλωμενο διαμερισμα;

UK's number one property website for properties for sale and to rent

Απλά για να κλείσεις κάτι, θα πρέπει να είσαι ήδη Μάντσεστερ, διά τηλεφώνου είναι λίγο δύσκολο. Και επίσης κλείσιμο = πλερώνεις το deposit.

5. Πως θα μεταφερω τον υπολογιστη,οθονη,ηχεια μου;

Ότι δεν μπορείς να βάλεις στις αποσκευές μαζί σου είναι ασύμφορο να το μεταφέρεις. Δυστυχώς οι μεταφορές Ελλάδα - Αγγλία δεν συμφέρουν με τίποτα. Δεν έχω ψάξει όμως όλες τις μεταφορικές, αν βρεις τίποτα στείλε και σε μένα.

6. Καποια καλη εταιρια για ιντερνετ να δω τιμες;

Εγώ έχω τον αντίστοιχο ΟΤΕ, British Telecoms, αλλά πληρώνω 46 λίρες το μήνα (από 35 που πίστευα, γιατί η προσφορά ήταν μόνο για 3 μήνες και όχι για 1 χρόνο). 46 λίρες με unlimited broadband και free international calls. Το κακό είναι ότι σε δεσμεύει για 18 μήνες και για να τη διακόψεις σου ζητάει ~30 λίρες + 46 λίρες εξοπλισμό (γιατί έψαχνα να την αλλάξω με κάποια φθηνότερη όπως Virgin ή TalkTalk).

7. Μπορεις να "αγοραζεις" ταινιες ή ειναι αυστηρα τα πραγματα;

Από το σπίτι γενικά ναι. Όλοι δουλεύουν torrents, κυρίως οι φοιτητές.

Από το χώρο εργασίας σου κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά σου, οπότε όχι.

8. Πως θα βλεπω ελληνικο ποδοσφαιρο; παιζει το νοβασπορτς εκτος Ελλαδος;

Δεν γνωρίζω / ασχολούμαι.

9. Της ειπαν οτι με 500£ βρισκεις σπιτι κομπλε, ισχυει;

Εξαρτάται από το σπίτι. Εγώ για ένα διαμέρισμα με 2 κρεββατοκάμαρες (η 2η σαν κελί του Κορυδαλλού) δίνω 700, αλλά είναι σύγχρονο σπίτι (2005 κατασκευή) με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μόνωση, εμφάνιση κλπ.). Με τα ίδια λεφτά μπορείς να νοικιάσεις και μονοκατοικία, αλλά πιο παλιό σπίτι με -λογικά- πιο πολλά έξοδα. Πάντως για το πρώτο εξάμηνο - χρόνο, βρίσκεις και με 500 και με 400 αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις (γκαρσονιέρα). Αυτά για Birmingham, αλλά γενικά εκτός Λονδίνου οι τιμές είναι νορμάλ.

10. Κοστος διαβιωσης ειναι ιδιο με εδω;

Σούπερ μάρκετ είναι περίπου 20% ακριβότερο από τα ήδη ακριβά ελληνικά. Έχουν περίπου ίδιες τιμές αλλά εδώ πληρώνεις λίρες. Σε κάποια ήδη όμως σε γδέρνουν κανονικά, π.χ. οπωροκηπευτικά, που ενώ στην Ελλάδα πας στο μανάβη, αν τα πάρεις από σουπερμάρκετ (γιατί ποιος τρέχει στο μανάβη) πάνε στις 3 με 5 λίρες το κιλό (ελλάδα όλα είναι γύρω στο 1 ευρώ το κιλό). Υπάρχουν βέβαια και τα Aldi, αλλά θέλει πολύ χρόνο και ψάξιμο να βρίσκεις τι συμφέρει και που.

Πολύ φτηνές είναι οι έξοδοι σε pub, δηλαδή η μπύρα κάνει 2-3 λίρες το μισόλιτρο και το φαΐ άλλες 5, και συχνά παίζουν προσφορές και με 6-7 λίρες το άτομο είναι όλα μέσα. Αντίστοιχη τιμή Αθήνα είναι στα 15-20 ευρώ. Βέβαια δεν έχεις και την άπειρη ποικιλία στις pub, αλλά δεν είναι και άσχημα.

Έχεις πάει στο Μαντσεστερ; Εγω περισυ που πηγα δεν μου άρεσε καθόλου. Βιομηχανική περιοχή. Στην μία πλευρά του δρόμου βλέπεις ξενοδοχεία 5 αστέρων και απέναντι είναι η παράγκα με τα άπλυτα ρούχα κρεμασμένα σε σχοινιά.

Μην σε αποθαρρύνω όμως, δεν έκατσα εκεί παραπάνω από λίγες ώρες.

btw: Καμία σχέση με Σκωτία, ειδικά Εδιμβούργο. Απλά μαγευτικά τα highlands... Wallace for the win.

Ρίξε και μία ματιά στο site του Mofeu.eu με τους έλληνες μετανάστες, ίσως βρεις τίποτα που να σε ενδιαφέρει.

Αυτά δεν ισχύουν γενικά. Δηλαδή να πας με το τρένο και να κάτσεις 2 ώρες στο κέντρο, δεν λέει και τίποτα. Φαντάσου να κάνεις αυτό στην Αθήνα και να κατέβεις σταθμό Λαρίσης (ο κεντρικός σταθμός της πόλης) τι άποψη θα σχηματίσεις. Αν δεν ζήσεις στην πόλη τουλάχιστον βδομάδα, δεν έχεις άποψη. Άλλο το αν αξίζει για τουρισμό, άλλο το αν είναι μια πόλη που μπορείς να ζήσεις άνετα. Σαν τουριστικό προορισμό σίγουρα δεν θα επέλεγα Μάντσεστερ, αλλά για να δουλέψω θα το σκεφτόμουνα.

Την ρωτησα για εντυπωσεις απο την πολη αν ειναι καλη και τετοια και μου ειπε οτι εκεινης της αρεσε και οτι ειναι σιγουρα πολυ καλυτερη απο Αθηνα. Λεω, δεν πιστευω να ειναι σαν τη Δροσοπουλου, μου λεει καμια σχεση. Βεβαια παιζει λογικα και η περιοχη....

Καλό είναι να συγκρίνεις με Κηφισιά, όχι με Δροσοπούλου :p

Εξαρτάται τη δουλειά.

Εξαρτάται το πτυχίο σου.

Σίγουρα είναι πιο ανταγωνιστική οικονομία από την Ελλάδα, οπότε δουλειές παίζουν.

Δουλεια θα ψαξω και οτιδηποτε αν δεν βρω πανω στην πληροφορικη. Ακομα και σε φαστφουντ. Ετσι κι αλλιως και εδω που ειμαι δεν βρισκω ουτε τετοιο. Πτυχιο εχω Πληροφορικης ΑΣΟΕΕ.

Μισθοί εξαρτάται από τη θέση. Για πρώτη δουλειά να υπολογίζεις 15 με 25 χιλιάδες λίρες το χρόνο μεικτά. 15 είναι μαυρίλα, 25 είναι ανεκτό, αν δουλεύετε 2. Αν δουλεύει 1, θέλει προσοχή στα έξοδα.

Η χειροτερη περιπτωση; δλδ ο βασικος μισθος που λεμε στην Ελλαδα; Μου εχουν πει οτι ανεβαινει ο μισθος με τον καιρο σχετικα γρηγορα, αυτο ισχυει γενικα ή σε συγκεκριμενες εταιριες;

Φόροι παίζουν: 7000 λίρες αφορολόγητο, από 7000 - 35000 20%, από 35-100 40% και από 100 και πάνω 50%. Πάνω από 35000 δύσκολο για πρώτη δουλειά, και αν έχεις, λογικά θα είναι λίγα.

Επίσης πρέπει να πληρώνεις νάσιοναλ ινσούρανς. Αυτό τώρα δεν ξέρω πώς ακριβώς το μετράνε, αλλά σε μένα είναι περίπου 10% του μισθού μου και άλλο ένα 10% από τον εργοδότη.

Επίσης (lol) πρέπει να πληρώνεις council tax. Αυτός πάει ανάλογα με την περιοχή, για το δικό μου σπίτι είναι 1200 λίρες το χρόνο (διαμέρισμα 50 τμ^2 περίπου :p). Δυστυχώς δεν το πάνε με τετραγωνικά ή κάτι άλλο, αλλά είναι χωρισμένα σε bands και πληρώνεις με βάση αυτά. Π.χ. συνάδελφος που έχει δικό της σπίτι μονοκατοικία πληρώνει 1000 το χρόνο = απάτη.

Επίσης (lol^2) επειδή είδα θες tv, πρέπει να πληρώνεις tv license, 150 λίρες το χρόνο.

Αντιστοιχώντας τα στα ελληνικά, national insurance = ΙΚΑ, council tax = Δημοτικά Τέλη ΔΕΗ, TV License = ΕΡΤ ΔΕΗ. Εδώ τα έχουν ανεξάρτητα μεν, αλλά είναι πιο τσιμπημένα δε.

Δλδ οταν σου λεει ο εργοδοτης θα παιρνεις πχ 1,500λιρες καθαρα το μηνα, απο τα 18,000λιρες το χρονο θα πληρωσεις 3,600 λιρες φορο; Μαλλον αυτο πρεπει να το ξεκαθαρισουμε με τον εργοδοτη και την προταση που εχει γινει. Οπως επισης και για το "ΙΚΑ".

Τωρα για τα δημοτικα τελη κλπ νομιζω μας ειπαν οτι ειναι μεσα στην τιμη ενοικιου, οποτε και εκει παιζει αναλογα τη συμφωνια που εχεις κανει με τον ιδιοκτητη.

Για τηλεοραση ο φορος που λες ειναι για την δημοσια απ οτι καταλαβα. Αν βαλεις πχ δορυφορικη/συνδρομητικη, τοτε πληρωνεις μονο εκεινη;

Αυτό εξαρτάται από τη δουλειά σου. Σίγουρα διαβατήριο ή ταυτότητα (καλύτερα διαβατήριο) και όλα τα πτυχία σου μεταφρασμένα στα Αγγλικά. Από κει και πέρα, καλό είναι (πιστεύω) να έχεις μια ιδέα για το τι δουλειά παίζει, προτού έρθεις. Γιατί τα έξοδα να έρθεις είναι πολλά αν δεν έχεις εξασφαλισμένη θέση.

Τι αλλα εξοδα εχει δλδ εκτος απο εκδοσης διαβατηριου, μεταφρασεις πτυχιων και εισητηρια φυσικα; Νομιζω πρεπει να βγαλεις και τον αντιστοιχο "Αριθμο Μητρωου ΙΚΑ".

UK's number one property website for properties for sale and to rent

Απλά για να κλείσεις κάτι, θα πρέπει να είσαι ήδη Μάντσεστερ, διά τηλεφώνου είναι λίγο δύσκολο. Και επίσης κλείσιμο = πλερώνεις το deposit.

Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι πως θα μου βγαλει σπιτι που να μην εχει κοινοχρηστα δωματια με αλλους ενοικους, γιατι απ οτι καταλαβα παιζει πολυ αυτο. Θελω ενα διαμερισμα γυρω στα 50τμ οπως πχ νοικιαζουμε εδω, χωρις κοινοχρηστους χωρους.

Ποιος ειναι ο ορισμος τους; House? Appartment? Flat?

Eπισης ισχυει οτι πρεπει να βρεις καινουριο σπιτι γιατι παιζουν πολλα ποντικια στο UK?

Ότι δεν μπορείς να βάλεις στις αποσκευές μαζί σου είναι ασύμφορο να το μεταφέρεις. Δυστυχώς οι μεταφορές Ελλάδα - Αγγλία δεν συμφέρουν με τίποτα. Δεν έχω ψάξει όμως όλες τις μεταφορικές, αν βρεις τίποτα στείλε και σε μένα.

Nαι ενταξει, το θεμα με τον υπολογιστη θα το βρω, το πολυ πολυ να τον πουλησω και να παρω κανενα λαπτοπ ή να φτιαξω αλλον εκει με τα χρηματα που θα βγαλω απο τον παλιο.

Εγώ έχω τον αντίστοιχο ΟΤΕ, British Telecoms, αλλά πληρώνω 46 λίρες το μήνα (από 35 που πίστευα, γιατί η προσφορά ήταν μόνο για 3 μήνες και όχι για 1 χρόνο). 46 λίρες με unlimited broadband και free international calls. Το κακό είναι ότι σε δεσμεύει για 18 μήνες και για να τη διακόψεις σου ζητάει ~30 λίρες + 46 λίρες εξοπλισμό (γιατί έψαχνα να την αλλάξω με κάποια φθηνότερη όπως Virgin ή TalkTalk).

Ωραια, θα κοιταξω και γι αυτες τις εταιριες να δω τιμες. Καποιες ειδα οτι δινουν μαζι και TV, αυτο εχει τον φορο που λεγαμε πριν;

Από το σπίτι γενικά ναι. Όλοι δουλεύουν torrents, κυρίως οι φοιτητές.

Από το χώρο εργασίας σου κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά σου, οπότε όχι.

Good news!!! Μου ελεγε ενας φιλος μου οτι στη Γερμανια απαγορευονται τα παντα και ειχα ανησυχισει, γιατι οπως και να το κανουμε ειναι ενας σημαντικος, ισως ο σημαντικοτερος τροπος διασκεδασης.

Εξαρτάται από το σπίτι. Εγώ για ένα διαμέρισμα με 2 κρεββατοκάμαρες (η 2η σαν κελί του Κορυδαλλού) δίνω 700, αλλά είναι σύγχρονο σπίτι (2005 κατασκευή) με ό,τι αυτό συνεπάγεται (μόνωση, εμφάνιση κλπ.). Με τα ίδια λεφτά μπορείς να νοικιάσεις και μονοκατοικία, αλλά πιο παλιό σπίτι με -λογικά- πιο πολλά έξοδα. Πάντως για το πρώτο εξάμηνο - χρόνο, βρίσκεις και με 500 και με 400 αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις (γκαρσονιέρα). Αυτά για Birmingham, αλλά γενικά εκτός Λονδίνου οι τιμές είναι νορμάλ.

Στις τιμες αυτες τι περιλαμβανεται συνηθως; Επιπλα και οικιακος εξοπλισμος;

Σούπερ μάρκετ είναι περίπου 20% ακριβότερο από τα ήδη ακριβά ελληνικά. Έχουν περίπου ίδιες τιμές αλλά εδώ πληρώνεις λίρες. Σε κάποια ήδη όμως σε γδέρνουν κανονικά, π.χ. οπωροκηπευτικά, που ενώ στην Ελλάδα πας στο μανάβη, αν τα πάρεις από σουπερμάρκετ (γιατί ποιος τρέχει στο μανάβη) πάνε στις 3 με 5 λίρες το κιλό (ελλάδα όλα είναι γύρω στο 1 ευρώ το κιλό). Υπάρχουν βέβαια και τα Aldi, αλλά θέλει πολύ χρόνο και ψάξιμο να βρίσκεις τι συμφέρει και που.

Πολύ φτηνές είναι οι έξοδοι σε pub, δηλαδή η μπύρα κάνει 2-3 λίρες το μισόλιτρο και το φαΐ άλλες 5, και συχνά παίζουν προσφορές και με 6-7 λίρες το άτομο είναι όλα μέσα. Αντίστοιχη τιμή Αθήνα είναι στα 15-20 ευρώ. Βέβαια δεν έχεις και την άπειρη ποικιλία στις pub, αλλά δεν είναι και άσχημα.

Για το σουπερ μαρκετ μου ειπε τα αντιθετα η κοπελα μου, οτι ειναι πιο φτηνα δλδ; Μου ειπε οτι πηγαινε σε μια μεγαλη αλυσιδα, δεν ξερω αν ειναι αυτο που λες και αν εχει τοσο μεγαλη σημασια τελικα, αλλα μου ειπε οτι της εκανε εντυπωση γιατι πληρωνε πολυ λιγα.

Για τα ψευτοφαγητα μου ειπε οντως οτι με 10λιρες το ατομο παιρνεις σταρτερ και κυριως και σκας στο φαι. Οι μπυρες δεν με ενδιαφερουν ευτυχως!!

Ενα ευχαριστω ξανα για τις πληροφοριες και το χρονο σου.

χωρις να ξερω απλα το αναφερω επειδη περασε απο το μυαλο μου.Εσυ εισαι Ελληνας πολιτης ,ειναι σιγουρο οτι πρεπει να πληρωσεις ολα τα παραπανω ?Προτινω να μιλησεις και σε καποια υπηρεσια που πολυ πιθανον θα υπαρχει εκει για την μεταναστευση.Σε αντιθεση με το Ελλαδισταν σε οργανωμενες χωρες υπαρχουν υπηρεσιες που οχι μονο προσπαθουν να σου βρουν δουλεια ,αλλα και σπιτι μαζι και γενικα ενδιαφερονται .

Για ψαχτω λιγο να δεις.

Υπάρχουνε διάφορα πράγματα που θέλουνε ψάξιμο ( π.χ. ξέρω ότι από έναν μισθό και κάτω δικαιούσαι περί το 30% επιδότηση ενοικίου από το κράτος ).

Το πως θα βρείς όλες τις πληροφορίες, λεπτομέρειες, τις παροχές, απαιτήσεις κλπ δεν ξέρω δυστυχώς.

Βασικά αυτό που θα κοίταγα αρχικά είναι αν έχει η Αγγλία κάποιο οργανισμό υπεύθυνο για την μετανάστευση ( immigration services ) από εκεί αντλείς κάργα πληροφορίες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.