Arxontas Μάρτιος 19, 2012 Author #41 Μάρτιος 19, 2012 Ναι οντως η rampage εχει περισσοτερες επιλογες στα ρευματα αλλα εσυ φιλε μεχρι χθες δεν μπορουσες να τα βγαλες περα με το vcore και dram voltage που ειναι τα απλα και θα τα βγαλεις περα με την rampage?Ναι ρε φίλε γιατί υπάρχουν τυφλοσούρτες. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός.Κοίτα δώ:I would like to share experience on overclocking Q9650 4,2GHz on air and on Rampage Extreme motherboard from ASUS. I have set on fully stable : 1/ BIOS settings : BIOS Revision 0601 beta. OC from Memory Level up : AUTO FSB Frequency : 467 CPU Ratio Setting : 9 CPU Clock Skew : AUTO NB Clock Skew : AUTO FSB Strap to North bridge : AUTO PCIE Frequency : 100 DRAM Frequency DDR3-1557MHz DRAM Command rate : 2N DRAM timing control : Manual Cas#Latency [7 DRAM Clocks] Ras# to Cas#Delay [7 DRAM Clocks] Ras#RE Time [7 DRAM Clocks] Ras#ACT Time [24 DRAM Clocks] Voltage du CPU : 1,31875V Load Line Calibration : AUTO CPU PLL Voltage : 1,56406V FSB Termination Voltage : 1,25916V CPU GTL Vref (0) : +50mV CPU GTL Vref (1) : +50mV CPU GTL Vref (2) : +50mV CPU GTL Vref (3) : +50mV NB GTL Vref : +40mV North Bridge Voltage : 1,49772V DRAM Voltage : 1,90856V South Bridge 1.5 Voltage : 1,60381V South Bridge 1.05 Voltage : 1,10014V CPU spread Spectrum : DISABLED PCIE Spread Spectrum : DISABLED C1E Support : DISABLED CPU TM Function : ENABLED Max CPU ID Value Limit : DISABLED Vanderpool technology : ENABLED Executable Disable bit : ENABLED Core Multi-processing : ENABLED Memory Remap Feature : DISABLED Sharing on Q9650 overclocking on Rampage Extreme - CPUs - Overclocking
billpeppas Μάρτιος 19, 2012 #42 Μάρτιος 19, 2012 Eχει και παραέχει, η δική μου ΜΒ είναι max rated FSB 1600. Οπως θα δείς, η ASUS ΜΒ επιασε πάνω απο 2κ rated, η δική μου είναι capped στα 1600. Απο τα στοιχεία του κατασκευαστή: 1600 (O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-P35-DS4 (rev. 2.1) Κλασικός Έλληνας. Δίχως να έχει την παραμικρή επίγνωση του αντικειμένου, ισχυρογνωμεί μέχρι τελικής πτώσεως. Θα μας μάθεις να overclockάρουμε τώρα ? Και η P5K3 Deluxe που είχα κάποτε ήτανε rated στα 1333 FSB... Ξέρεις τι FSB έπιανα ? Με τον Core 2 Extreme X6800 527MHz ( 2108... ) Με τον Core 2 Quad Q6600 506MHz ( 2024 ) Με τον Core 2 Duo E6420 575MHz ( 2300 ) Με τον Core 2 Extreme QX9650 465MHz ( 1860 ) Θα συνεχίσεις και άλλο την σπαζοκεφαλιά σου ? Και επειδή από λόγια δεν καταλαβαίνεις... η συχνότητα του επεξεργαστή υπολογίζεται ως εξής: CPU Frequency = FSB * CPU Multiplier Ο δικός σου επεξεργαστής μπορεί να δουλέψει με ότι Multiplier θες, μπορείς να βάλεις 10.5, μπορείς να βάλεις 11, 11.5, 12, 13, 14 κ.ο.κ. Με μαμά FSB ( 333MHz aka "1333" ) βάζεις 12x CPU Multiplier και είσαι στα 4GHz. Βάζεις μόνο CPU Core Voltage ( Vcore ) 1.35-1.425V και είσαι κομπλέ.
auditt Μάρτιος 19, 2012 #43 Μάρτιος 19, 2012 Ναι ρε φίλε γιατί υπάρχουν τυφλοσούρτες. Δεν χρειάζεται να είσαι πυρηνικός φυσικός.Κοίτα δώ:I would like to share experience on overclocking Q9650 4,2GHz on air and on Rampage Extreme motherboard from ASUS. I have set on fully stable : 1/ BIOS settings : BIOS Revision 0601 beta. OC from Memory Level up : AUTO FSB Frequency : 467 CPU Ratio Setting : 9 CPU Clock Skew : AUTO NB Clock Skew : AUTO FSB Strap to North bridge : AUTO PCIE Frequency : 100 DRAM Frequency DDR3-1557MHz DRAM Command rate : 2N DRAM timing control : Manual Cas#Latency [7 DRAM Clocks] Ras# to Cas#Delay [7 DRAM Clocks] Ras#RE Time [7 DRAM Clocks] Ras#ACT Time [24 DRAM Clocks] Voltage du CPU : 1,31875V Load Line Calibration : AUTO CPU PLL Voltage : 1,56406V FSB Termination Voltage : 1,25916V CPU GTL Vref (0) : +50mV CPU GTL Vref (1) : +50mV CPU GTL Vref (2) : +50mV CPU GTL Vref (3) : +50mV NB GTL Vref : +40mV North Bridge Voltage : 1,49772V DRAM Voltage : 1,90856V South Bridge 1.5 Voltage : 1,60381V South Bridge 1.05 Voltage : 1,10014V CPU spread Spectrum : DISABLED PCIE Spread Spectrum : DISABLED C1E Support : DISABLED CPU TM Function : ENABLED Max CPU ID Value Limit : DISABLED Vanderpool technology : ENABLED Executable Disable bit : ENABLED Core Multi-processing : ENABLED Memory Remap Feature : DISABLED Sharing on Q9650 overclocking on Rampage Extreme - CPUs - OverclockingΜε τον τροπο αυτο δεν θα μαθεις ποτε να κανεις σωστο o/c με το να βαζεις παντα τις τιμες των αλλωνΚαθως καθε επεξεργαστη εχει διαφορετικο stepping οποτε κλοκαρει και διαφορερικα εχει πολλες φορες διαφορετικες θερμοκρασιες και χρειαζεται διαφορετικες τασειςτο οτι απλα δεν βρησκεις ετοιμες επιλογες στη ιντερνετ ενω με την rampage βρηκες ειναι λογικο καθως ειναι γνωστη μητρικη ναυρχιδα αυτης πλατφορμας αλλα την διαφορα μιας τετοια μητρικης την βλεπεις στο extrekem o/c που σε ενδιαφερει να παρεις το max του επεξεργαστη Εσυ για το o/c που θες και με αερα η μητρικη που εχεις ειναι μια χαραΔεν χρειαζεται να ξες πολλα πραγματα για να επιτυχεις ενα καλο αποτελεσμα εγω θα επαιζα λιγο με το fsbκαι απο τα ρευμα με το vcore, dram voltage και το pplΓια τα 4+ ghz ειναι υπεραρκετα να το φτασεις και 4,5 ghzΕαν δεν πειραματιστεις απο μονος σου δεν θα μαθεις ποτεΟσο αφορα για το Fsb ειναι πολυ λαθος αυτο που λες κατσε ψαξε καλυτερα στο ιντερνετ καλα για το τι ακριβως ειναι και να μην επιμενεις για κατι που δεν ξεςφιλικα παντα
Arxontas Μάρτιος 19, 2012 Author #44 Μάρτιος 19, 2012 Κλασικός Έλληνας. Δίχως να έχει την παραμικρή επίγνωση του αντικειμένου, ισχυρογνωμεί μέχρι τελικής πτώσεως.Θα μας μάθεις να overclockάρουμε τώρα ?Και η P5K3 Deluxe που είχα κάποτε ήτανε rated στα 1333 FSB...Ξέρεις τι FSB έπιανα ?Με τον Core 2 Extreme X6800 527MHz ( 2108... )Με τον Core 2 Quad Q6600 506MHz ( 2024 )Με τον Core 2 Duo E6420 575MHz ( 2300 )Με τον Core 2 Extreme QX9650 465MHz ( 1860 )Θα συνεχίσεις και άλλο την σπαζοκεφαλιά σου ?Και επειδή από λόγια δεν καταλαβαίνεις...η συχνότητα του επεξεργαστή υπολογίζεται ως εξής:CPU Frequency = FSB * CPU MultiplierΟ δικός σου επεξεργαστής μπορεί να δουλέψει με ότι Multiplier θες, μπορείς να βάλεις 10.5, μπορείς να βάλεις 11, 11.5, 12, 13, 14 κ.ο.κ.Με μαμά FSB ( 333MHz aka "1333" ) βάζεις 12x CPU Multiplier και είσαι στα 4GHz.Βάζεις μόνο CPU Core Voltage ( Vcore ) 1.35-1.425V και είσαι κομπλέ.Δεν είναι έτσι ακριβώς. Πρώτον, το ΒΙΟΣ μου δεν δέχεται κόμματα. Ετσι, δεν μπορείς να βάλεις 10.5 π.χ. Δεύτερον, η δική μου ΜΒ αναφέρει στα στοιχεία της ρητά ότι μέγιστο O.C. Rated FSB είναι 1600. Η δική σου δεν έλεγε τίποτε για μάξιμουμ O.C. Rated FSB, έτσι; Μη προτρέχεις γιατί κάνεις λάθη.Κατά τα άλλα: Μάξιμουμ βολτάζ σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 1.3625, και μέγιστο stepping 9x, αν και είναι όντως ξεκλείδωτο. Θα το δώ αυτό που είπες και θα σου πώ, αν και δεν θέλω να δουλέψω τον υπολογιστή με βολτάζ πάνω απο 1.3625.
billpeppas Μάρτιος 19, 2012 #45 Μάρτιος 19, 2012 Δεν είναι έτσι ακριβώς. Πρώτον, το ΒΙΟΣ μου δεν δέχεται κόμματα. Ετσι, δεν μπορείς να βάλεις 10.5 π.χ. Δεύτερον, η δική μου ΜΒ αναφέρει στα στοιχεία της ρητά ότι μέγιστο O.C. Rated FSB είναι 1600. Η δική σου δεν έλεγε τίποτε για μάξιμουμ O.C. Rated FSB, έτσι; Μη προτρέχεις γιατί κάνεις λάθη.Κάνε ότι νομίζεις.Η όρεξη μου να ασχοληθώ με κουφιοκέφαλους ξερόλες περιορίζεται στα 5 post.
auditt Μάρτιος 19, 2012 #46 Μάρτιος 19, 2012 Arxontas αντι να κατσεις και να ακουσεις τις σωστες συμβουλες που σε δινουμεεχεις ολο ενα πνευμα αντιλογιαςτοτε τι ανοιγεις το θεμα??κανει οτι νομιζειςκαι πιστευε ετσι λαθος οπως θες εσυ δεν θα σε πιεσει κανεις να μαθεις το σωστο στο ειπαμε αρκετες φορες ποια ειναι τα σωστα πραγματα και εννοιες απο κει και περα δεν μπορουμε να κανουμε κατι αλλοΚαλη τυχη...
Arxontas Μάρτιος 19, 2012 Author #47 Μάρτιος 19, 2012 @Ολους:Μόλις δοκίμασα το set-up Χ12 @333=3996 ΜΗz. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ να το δοκιμάσετε!!!Ο Υπολογιστής μου "πέθανε" και έμεινε έτσι μέχρι που έκανα reset BIOS CMOS μέσω του διακόπτη που υπάρχει πάνω στη ΜΒ, οπότε επανήλθε στα factory defaults, και έτσι κατάφερε να δουλέψει το BIOS.Ο κατασκευαστής δίνει μέγιστο πολλαπλασιαστή 9Χ. Εγώ δουλεύω ασφαλώς 10Χ379 και έχω δεί να δουλεύουν και 11Χ για λίγο στον συγκεκριμένο επεξεργαστή, αλλά 12Χ απ'ότι φαίνεται όχι μόνο δεν το σηκώνει, αλλά ούτε κάν ξεκινάει.(Εάν η ΜΒ δεν είχε διακόπτη, θα έπρεπε να βγάλετε τη μπαταρία που υπάρχει στην ΜΒ οπότε το ΒΙΟΣ να ξαναγυρίσει στα factory defaults).
Teodor_ch Μάρτιος 19, 2012 #48 Μάρτιος 19, 2012 Ο κατασκευαστής δίνει μέγιστο πολλαπλασιαστή 9Χ. Εγώ δουλεύω ασφαλώς 10Χ379 και έχω δεί να δουλεύουν και 11Χ για λίγο στον συγκεκριμένο επεξεργαστή, αλλά 12Χ απ'ότι φαίνεται όχι μόνο δεν το σηκώνει, αλλά ούτε κάν ξεκινάει.για να μάθεις τα βασικά....βάλε fsb 100 (ή το χαμηλότερο που έχει η μητρική σου) και multiplier >12 ή τόσο ώστε να fsb x multiplier = <2000Mhzκατα άλλα και εμένα ήταν το τελευταίο ποστ,χάρηκα
Arxontas Μάρτιος 19, 2012 Author #49 Μάρτιος 19, 2012 για να μάθεις τα βασικά....βάλε fsb 100 (ή το χαμηλότερο που έχει η μητρική σου) και multiplier >12 ή τόσο ώστε να fsb x multiplier = <2000Mhzκατα άλλα και εμένα ήταν το τελευταίο ποστ,χάρηκαΚάντο εσύ καλύτερα, εγώ δεν θα πάρω. Κι εγώ χάρηκα φίλε, άντε γειά.
fotme Μάρτιος 19, 2012 #50 Μάρτιος 19, 2012 Αrxonta τα παιδια δεν ειναι εδω για να αντιμαχουν, τα παιδια ειναι εδω για να βοηθουν. Εκτιμω οτι και εσυ, εισαι εδω για να μαθεις...Τα παιδια ειναι στο χωρο πολλα χρονια, ειναι εμπειροι, δεν εχουν καποιο λογο να το παιξουν εξυπνοι σε ενα νεο μελος. Αν θες να γλυτωσεις χρονο ακου τους, αλλιως υπαρχει και το google..
tavlamari Μάρτιος 19, 2012 #51 Μάρτιος 19, 2012 Αν εχεις παρολαυτα σκραπα κομματι,θα θελεις μεγαλο ρευμα ακομα και για τα 4ghz.Αν παλι καταφερεις και ανεβεις εκει τσεκαρεις θερμοκρασιες αν ειναι οκ με αερα(θες καλη ψυχτρα).Κατα τα αλλα ακου αυτα που σου ειπαν τα παιδια απο πανω και μονο να κερδισεις εχεις.
Arxontas Μάϊος 20, 2012 Author #55 Μάϊος 20, 2012 Τελικά τι έγινε τα κατάφερες ? έπιασες τα 4ghz ?Είχα μια σειρά απο προβλήματα τα οποία δεν γνώριζα όταν είχα ξεκινήσει το συγκεκριμένο θέμα.Πρώτον, το PSU που είχα (880W) ήταν απο μια Βρετανική εταιρεία η οποία έκλεισε, την Hiper, και ήταν εξαιρετικά κακής απόδοσης/ποιότητας ή ελατωματικό, ή και τα δυο. Τελικά το PSU μου ψόφησε στα χέρια του Τεχνικού της Multirama, 11 μήνες μετά απο την ημ/νια αγοράς του, όταν είχα πάει τον Η/Υ μου εκεί για αντικατάσταση της κάρτας γραφικών η οποία επίσης πέθανε στους 11 μήνες. Ευτυχώς μου το αντικατέστησαν δωρεάν με το εξαιρετικόSilverStone Technology Co., Ltd.- ST85F-GSilverstone ST85F-G 80 Plus Gold Genesis 850W.Η διαφορά που είδα ήταν τεράστια. Με το προηγούμενο PSU χρειαζόμουνα 1.33V να φτάσω τα 3.79ghz ενώ τώρα το κάνω με 1.26V. Αυτή τη στιγμή το έχω στα 3.39ghz με ρεύμα 1.20625 ενώ το CPU VID είναι κανονικά 1.2378 στα 3.0ghz!!!!Επίσης, είχα το Intel Stock CPU Cooler πάνω αντί για aftermarket, το οποίο θα το αντικαταστήσω με το Thermaltake Frio OCK King.Τέλος, αλλάζω και την μητρική σε είτε Asus P5Q deluxe (P45), Asus P5E3 Pro (Χ48 chipset), ή Asus P5E3 deluxe (X38 chipset). Μαζί με τη μητρική αλλάζω επίσης όλους τους ανεμιστήρες της κάσας (CoolerMaster COSMOS) σε Silverstone.Θα δοκιμάσω όταν έχω ολοκληρώσει όλες τις αλλαγές.
The Blackjohn Μάϊος 20, 2012 #56 Μάϊος 20, 2012 Ειχα αυτον τον επεξεργαστη απο το 2008 (πανω σε rampage extreme).Πολύ δυνατός!!Τον ειχα 10x400 - με 1.425νΚαι εκει ηταν σταθερος 100% - Solid Rock.Με μάξιμουμ τιμή το 10,5x412 - αλλα για benchmarks μιας κ το ρευμα ηταν πολυ για καθημερινη χρήση.Δεν πολυ ακουει ο Qx απο FSB(Αν αλλάξεις mobo - να πας σε Χ48!)
pavou Μάϊος 20, 2012 #57 Μάϊος 20, 2012 Εάν είσαι με μια κάρτα γραφικών πάνε σε P45 είναι καλύτερο στον υπερχρονισμό απο το Χ38 , εγώ είμαι με Χ38 και [ame=http://www.youtube.com/watch?v=ZCClCsJtSN0]pencil mode[/ame] για να μην έχω vdrop όταν είναι φορτωμένο το cpu στο 100% , (απο διάφορα τεστ δεν έχει και καμιά σημαντική διαφορά το 2Χ16 pci με το 2Χ8 pci) .Και ναι φίλε μου χρειάζεσαι καλή ψήκτρα ή ακόμη καλύτερα κάτι σε έτοιμη υδρόψυξη .
Arxontas Ιούνιος 6, 2012 Author #58 Ιούνιος 6, 2012 Λοιπόν παιδιά, μόλις πήρα το μηχάνημα απο το Multirama της Πάτρας. Τα παιδιά οι τεχνικοί κάνανε εξαιρετικά σπέσιαλ δουλειά. Βάζω φωτό: Εικόνα 2: Στη δεύτερη φωτό, φαίνεται καθαρά η μεγάλη απόσταση μεταξύ της αριστερότερης μνήμης και της κάσας της ψύκτρας. Στο συγκεκριμένο μοντέλο ψύκτρας, υπάρχουν αρκετές "ιστορίες τρόμου" στη Newegg απο άτομα που είχαν φτηνές μητρικές του "κιλού" και έκαναν εγκατάσταση της συγκεκριμένης ψύκτρας, και η κάσα της ψύκτρας με τις ψύκτρες της μνήμης ακουμπούσαν. Εικόνα 3: Zoom στο Thermaltake Frio OCK Εικόνα 4: Zoom στα σπέσιαλ αφτερμάρκετ ανεμιστήρια της Silverstone (3x) Εΐκόνα 5: Ζούμ στην μητρική και μέρος της ψύκτρας της μητρικής ASUS P5Q Deluxe Εικόνα 6: Το πάνω μέρος της κάσας Cooler Master Cosmos με τα 2Χ ανεμιστήρια Silverstone. Εικόνα 7: Το πίσω μέρος της κάσας Cooler Master Cosmos με το ανεμιστήρι Silverstone. Είχα διαβάσει το review που είχαν κάνει τα παιδιά απο το thelab.gr για το Thermaltake Frio OCK και ομολογώ πώς με είχαν τρομάξει, αφού έλεγαν περίπου, ότι κάνει τον ίδιο θόρυβο με...Στροβιλοκινητήρα Διπλής Ροής Turbofan. Είχα φτάσει στο σημείο να σκέφτομαι να πάρω ένα ζευγάρι ακουστικά που χρησιμοποιούν οι τεχνικοί στην 116 ΠΜ για το θόρυβο των Φ-16 για τ'αυτιά μου. Στη δική μου κάσα, και με το Thermaltake Frio OCK στις μάξιμουμ στροφές απο το ποτενσιόμετρο, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΩ. Αναρωτιέμαι σε τι κάσα κάνανε το ρεβιού, σε ξύλινη; Κάσα: COSMOS 1000 - Cooler Master - Leading Provider of Computer Case | Cooler | Power Supply Cooler Master COSMOS RC 1000 Μητρική: ASUS P5Q Deluxe ASUS - Motherboards- ASUS P5Q Deluxe (120 Ευρώ με τα μεταφορικά απο Γερμανία, καινούργια). Ψύκτρα: Thermaltakeusa*»*Cooler*»*CPU Cooler*»*Intel Socket LGA 1155 / 1156*»*Frio OCK : Frio OCK CLP0575 Thermaltake Frio OCK (65 Euro) Paste: Arctic Silver Incorporated - Cιramique 2 Arctic Silver� 5, High-Density Polysynthetic Silver Thermal Compound PSU: SilverStone Technology Co., Ltd.- ST85F-G
pavou Ιούνιος 7, 2012 #59 Ιούνιος 7, 2012 Καλορίζικα , την τροφοδοσία της Thermaltake Frio OCK την έχεις συνδέσει στην μητρική ή κατευθείαν πάνω στο PSU ?
Arxontas Ιούνιος 7, 2012 Author #60 Ιούνιος 7, 2012 Φαντάζομαι οι σπεσιαλίστες εδώ θα χαρούν να μάθουν ότι έγινα Μάστορας στο Overclocking. Eφτασα 4.2 Ghz (για να είμαι ακριβής, 4,200.5 MHz) με μέση θερμοκρασία με φούλ φορτίο 45 βαθμούς, και με το CPU Cooler στο 50%. CPU Validator: CPU-Z Validator 3.1 Ολα τα settings είναι στο αυτόματο. Το μόνο που άλλξα ήταν το FSB freq. @pavou: Ευχαριστώ φίλε να'σαι καλά. Την εγκατάσταση δεν την έκανα εγώ. Θα κοιτάξω άυριο πρωί και θα σου πώ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.