Jump to content

Intel Yorkfield Core 2 Q9650 Extreme Quad Core -Yπερχρονισμός (Βοήθεια)

Arxontas

Recommended Posts

Φίλος, πιάσε διάβασε έναν basic core 2 overclocking guide, να μάθεις τα βασικά, να κάνεις και σωστό OC.

Πας στα τυφλά, με λάθος software, με λάθος μέθοδο ( ή έλλειψη μεθόδου γενικώς ), και με λάθος εργαλεία ( με πρώτο και κύριο την επίβλεψη θερμοκρασιών πυρήνων επεξεργαστή που πρέπει να γίνεται από το CoreTemp ή το RealTemp ).

Με την ψύκτρα που έχεις τα 4.2GHz τα πιάνεις.

Αλλά στα τυφλά, δίχως την παραμικρή επίγνωση του τι κάνεις και τι πρέπει να κάνεις, τι κάνει η Χ,Υ,Ζ τάση, κλπ δεν πας πουθενά.

Μην με παρεξηγήσεις, δεν τα λέω αυτά έτσι για να σε προσβάλω ( άλλη όρεξη δεν είχα, να προσβάλω κόσμο απογευματιάτικα ), αλλά για να βάλεις μια σειρά στο τι κάνεις, να "ψαχθείς" λιγάκι, και εν τέλει να κάνεις ένα καλό και επιτυχημένο overclock στον επεξεργαστή σου.

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Καλή ιδέα Μπίλ, θα το κοιτάξω τώρα. Αν δείς τα screenies μου, θα δείς ότι χρησιμοποιώ και τα δυο προγράμματα CoreTemp/RealTemp. Μάλλον σου διέφυγε.

Κατά τα άλλα αλήθεια λές, στα ψαχτά πήγαινα.

θα σου προτεινα να μαζεψεις λιγο τα καλωδια σου με δεματικα ωστε να καθονται στη λαμαρινα και να μην ειναι στον αερα, αυτη τη στιγμη δεν εχεις ροη στο κουτι.

Για γρηγορο oc, βαλε ενα super pi 1M, ενα setfsb και ενα coretemp.

Ανεβαζε με setfsb μεχρι να χτυπησει το superpi, βρες το fsb και μετα βαλε το στο bios και δωσε λιγο ρευμα στο cpu. Τρεξε 2d, 3d και δες που σε κοβει, σε αυτο το σημειο ειτε το αφηνεις ειτε δινεις και αλλο ρευμα στο cpu και στο northbridge. Τις μνημες σου προτεινω να μην τις εχεις στο auto αλλα κανονικα 1:1.

To SANDRA χρησιμοποιείται σαν Benchmark και σάν μέτρο σύγκρισης απόδοσης υπολογιστών. Αν διαβάσεις κάποιο review στο διαδίκτυο για σύγκριση απόδοσης μεταξύ Η/Υ, σχέδον όλοι χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα.

SiSoftware Zone

Mπορείς να ανοίξεις ένα ticket εδώ και να τους πείς (είναι Αγγλοι) ότι το πρόγραμμα που πουλάνε, μετά απο 10 χρόνια δουλειάς και συνεχής παρουσίας στην αγορά, είναι άχρηστο για σύγκριση απόδοσης μεταξύ δυο Η/Υ, επειδή το λές εσύ, και να τους εξηγήσεις και το γιατί.

Γράψε μου να μου πείς τις σου είπαν.

μου αρκούν οι διαφορές που έχουν οι πυρήνες ενός i7 με τον δικό σου core 2 quad

για να καταλάβω ότι στα ίδια ρολόγια ο ένας θα είναι πολύ χειρότερος :)

Δεν χρειάζομαι μετρο-προγράμματα για αυτό ;)

Επίσης αν θές να κάνεις σύγκριση, αυτή θα την κάνεις με προγράμματα που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Παιχνίδια, video/photo editing κλπ.

Εκτός αν καθημερινά παίζεις με το sandra που τότε πάω πάσο :tomato:

To SANDRA χρησιμοποιείται σαν Benchmark και σάν μέτρο σύγκρισης απόδοσης υπολογιστών. Αν διαβάσεις κάποιο review στο διαδίκτυο για σύγκριση απόδοσης μεταξύ Η/Υ, σχέδον όλοι χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα.

SiSoftware Zone

Mπορείς να ανοίξεις ένα ticket εδώ και να τους πείς (είναι Αγγλοι) ότι το πρόγραμμα που πουλάνε, μετά απο 10 χρόνια δουλειάς και συνεχής παρουσίας στην αγορά, είναι άχρηστο για σύγκριση απόδοσης μεταξύ δυο Η/Υ, επειδή το λές εσύ, και να τους εξηγήσεις και το γιατί.

Γράψε μου να μου πείς τις σου είπαν.

To dram frequency πρεπει να το εχεις στο auto γιατι ειναι αδυνατο οι μνημες σου να παιξουν τοσο πανω στα 1200mhz

για αυτο και δεν εισαι stable

αυτο που πρεπει να κανεις ητε χειροκινητα ητε εαν βαλεις auto αυτην την επιλογη που σε ειπα

ειναι να εχεις διαιρετη στις μνημες 1:1 με οσο πιο σφιχτα timings γινεται

εαν βαλεις στο auto αυτην την επιλογη που σε ειπα αυτο θα κανει

τωρα νομιζω πως η μητρικη σου θα εχει τετοια επιλογη

επισης παιζει με το fsb για να τον αναβασεις και οχι με το multi

Και οπως ειπα ενα σωστο o/c θελει και αλλου τασεις και οχι μονο στο vcore

Διαβασε καναν οδηγο οπως προτιναν και πιο πανω καλυτερα φιλε μου και πειραματισου

και οσο για την διαφορα i7 2600Κ με τον δικό σου core 2 quad

ειναι αρκετη

σκεψου οτι ενας core 2 quad εχει πιο αργους πυρινες απο τους πρωτους i7 920 etc

οποτε δεν εχει καμια τυχει απενατι σε εναν 2500Κ η 2600Κ

Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες . Θέλει ψάξιμο αρκετό και υπομονή και σιγά σιγά θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Αν έχεις καλά κομμάτια θα ανέβεις στα 4.2 άνετα . Έχω έναν q9550 και 2 χρόνια πάνω απο 3.6 δεν μπορούσα να ανέβω .Έφταιγε η motherboard .Ηταν μια nforce η οποία δεν σε άφηνε να κάνεις σταθερό overclock με τίποτα . Φέτος επεσε στα χέρια μου μια asrock P45 chipset με 2000 fsb (απο stock 50 ευρώ πιά !!!) και τα αποτελεσματα είναι πολύ καλά :

1st-3.jpg

Σε συνδυασμό με μιά καλή κάρτα γραφικών όπως η 560ti hawk που έβαλα δνε νομίζω οτι με κουρ'αζει πουθενά . battlefield 3 με ultra settings στα 60-70 fps , MW3 extra στα 80-90 fps . Δεν μπορέι να είναι sandy bridge . Άλλη αρχιτεκτονική .Άλλη τεχνολογία . Αλλά τουλάχιστον μπορεί ακόμα με αξιοπρέπεια να ικανοποιήσει τις ανάγκες μου .

Σκέψου λοιπόν η cpu που έχεις εσύ με σωστή motherboard μνήμες ,καλή ψύξη και καλό τροφοδοτικό τι μπορεί να κάνει .

Συμφωνώ με όλους τους προλαλήσαντες . Θέλει ψάξιμο αρκετό και υπομονή και σιγά σιγά θα πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Αν έχεις καλά κομμάτια θα ανέβεις στα 4.2 άνετα . Έχω έναν q9550 και 2 χρόνια πάνω απο 3.6 δεν μπορούσα να ανέβω .Έφταιγε η motherboard .Ηταν μια nforce η οποία δεν σε άφηνε να κάνεις σταθερό overclock με τίποτα . Φέτος επεσε στα χέρια μου μια asrock P45 chipset με 2000 fsb (απο stock 50 ευρώ πιά !!!) και τα αποτελεσματα είναι πολύ καλά :

1st-3.jpg

Σε συνδυασμό με μιά καλή κάρτα γραφικών όπως η 560ti hawk που έβαλα δνε νομίζω οτι με κουρ'αζει πουθενά . battlefield 3 με ultra settings στα 60-70 fps , MW3 extra στα 80-90 fps . Δεν μπορέι να είναι sandy bridge . Άλλη αρχιτεκτονική .Άλλη τεχνολογία . Αλλά τουλάχιστον μπορεί ακόμα με αξιοπρέπεια να ικανοποιήσει τις ανάγκες μου .

Σκέψου λοιπόν η cpu που έχεις εσύ με σωστή motherboard μνήμες ,καλή ψύξη και καλό τροφοδοτικό τι μπορεί να κάνει .

Ναι εαν τον εχεις στα 4 ghz δεν εχεις bottleneck εναν core duo quad σε μια τετοια συχνοτητα

εδω και q6600 εαν εχεις και ειναι κλοκαρισμενος στα 3.4ghz καπου εκει

ουτε τοτε εχεις θεμα

Γενικα το σοκερ 775 ακομα καλα κρατει και γω τοσα χρονια επαιξα με παρα πολλα cpus αυτης της πλατφορμας απλα βαρεθηκα και ειπα να κανω μια αλλαγη και να πας σε κατι πιο καινουριο

Αλλα πρακτικα παιδια δεν ειδα διαφορα στο συστημα μου περα απο κατι fps παραπανω σε παιχνιδια

Μονο ενας SSD μπορει να δειξει διαφορα αναβαθμισης εαν τον αντικαταστασης με τον μηχανικο δισκο :)

@vagos456 Stock είναι 3.00ghz. Απλά ήταν υποχρονισμένο απο τη μάνα του στα 2.66 (δηλ απο το τεχνικό που το συναρμολόγησε) και τέσσερα χρόνια τώρα δεν χρειάστηκε να του κάνω υπερχρονισμό.

@npetras: Εχω μέτριας ποιότητας ΜΒ και όχι υγρή ψύξη, τελικά αυτό ήταν που με έφαγε. Με τις συμβουλές των παιδιών ρύθμισα την μνήμη σε 1:1, ρύθμισα Front Side Bus Overvoltage Control, to G(MCH) Overvoltage Control (Southbridge Voltage), ανέβασα βόλτ στις κάρτες μνήμης στα 2.0, και εν τέλει ανέβασα και τα βόλτ της CPU στα 1.4 και έτσι κατάφερα και πήγα 4.00 GHZ.

Αλλά, οι ανεμιστήρες δουλεύανε στο τέρμα και πάλι είχα μεγάλες θερμοκρασίες με πολύ φόρτο (κοντά 70) οπότε θα το αφήσω μέχρι να του βάλω υγρή ψύξη και να άλλαξω όλους τους ανεμιστήρες μέσα.

Πρός το παρόν, είμαι σταθερός στα 3.79 GHz με 1.28V και θερμοκρασίες γύρω στα 62 με πλήρες φορτίο. Καλά είναι. Θα το αφήσω εδώ.

Ευχαριστώ όλους που βοήθησαν.

Eνα παράδειγμα: Ακολουθεί OC του επεξεργαστή μου στα 4.2 πάνω σε ΜΒ ASUS Rampage Extreme. Πρόσεξε να δείς διαφορές με τη δική μου ΜΒ:

1/ BIOS settings :

BIOS Revision 0601 beta.

OC from Memory Level up : AUTO

FSB Frequency : 467

CPU Ratio Setting : 9

CPU Clock Skew : AUTO

NB Clock Skew : AUTO

FSB Strap to North bridge : AUTO

PCIE Frequency : 100

DRAM Frequency DDR3-1557MHz

DRAM Command rate : 2N

DRAM timing control : Manual

Cas#Latency [7 DRAM Clocks]

Ras# to Cas#Delay [7 DRAM Clocks]

Ras#RE Time [7 DRAM Clocks]

Ras#ACT Time [24 DRAM Clocks]

Voltage du CPU : 1,31875V

Load Line Calibration : AUTO

CPU PLL Voltage : 1,56406V

FSB Termination Voltage : 1,25916V

CPU GTL Vref (0) : +50mV

CPU GTL Vref (1) : +50mV

CPU GTL Vref (2) : +50mV

CPU GTL Vref (3) : +50mV

NB GTL Vref : +40mV

North Bridge Voltage : 1,49772V

DRAM Voltage : 1,90856V

South Bridge 1.5 Voltage : 1,60381V

South Bridge 1.05 Voltage : 1,10014V

CPU spread Spectrum : DISABLED

PCIE Spread Spectrum : DISABLED

C1E Support : DISABLED

CPU TM Function : ENABLED

Max CPU ID Value Limit : DISABLED

Vanderpool technology : ENABLED

Executable Disable bit : ENABLED

Core Multi-processing : ENABLED

Memory Remap Feature : DISABLED

===============================================

Εγω έχω μόνο: CPU Voltage Control, (G) MCH Voltage Control, FSB OverVoltage COnyrol, PCI-E Over Voltage Control, Memory Frequency, System Memory Multiplier, PCI Express Frequency, CPU HOST FREQUENCY, CPU Host Clock COntrol, CPU CLock Ratio.

Εχω μια οψιόν εκεί που οι άλλοι έχουν δυο ή τρείς, και πάρα πολλές οψιόν δεν τις έχω καθόλου. Αλλού, η ΜΒ δεν μου δίνει να κατλάβω πόσο είναι μια επιλογή που κάνω.

AnandTech - Beware of VTT - it's a lurking time bomb... Εδώ περιγράφουν πώς κάψανε έναν QX9650 βάζοντας το VTT 1.45 (FSB OverVoltage COntrol).

H MB δεν μου λέει ποια είναι η βάση του VTT όπως σε άλλες ΜΒ, απλά έχει οψιόν για +0.1, 0.2, 0.3, 0.4. Πόσο είναι ο Θεός βοηθός. Με κατάλαβες; Στου τύπου απο πάνω στην ASUS Rampage Extreme, έχει ακριβείς ρυθμίσεις που σου λένε ακριβώς πόσο είναι.

Το ίδιο για το South Bridge. Πρώτα πρώτα, το South Bridge το λέει η δική μου ΜΒ (G) MCH Voltage Control. Τρέχα γύρευε. Αντί για 3 ρυθμίσεις έχει μόνο μία, και αυτή που έχει δεν διευκρινίζει ποια είναι. Είναι South Bridge 1.5 Voltage; Είναι South Bridge 1.05 Voltage; Είναι FSB Strap; Τι στο διάλο είναι;

Και πάλι, αντί να σου λέει ένα νούμερο, έχει απλά προσθετικούς αριθμούς. +0.1, +0.2, +0.3, +0.4. Οπότε κανείς δεν ξέρει τι κάνει ακριβώς, το βάζεις και κάνεις τη προσευχή σου.

Με τέτοια ΜΒ που έχω, και 3.79 πολύ είναι ΙΜΟ.

--------------->Φυσικά είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τον επεξεργαστή. Τρέχω το Star Wars: the Old Republic (παιχνίδι που βγήκε το Δεκέμβριο του 2011) με 50-100 FPS & όλα τα quality settings στο μέγιστο. Και έχω μόλις 2GB μνήμη. Ο επεξεργαστής φτιάχτηκε Νοέμβριο 2007, και το σύστημα μου συναρμολογήθηκε το Μάρτη του 2008.

@npetras: Κάνε μου τη χάρη και κατέβασε το SANDRA απο δώ http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/SiSoftware-Sandra.shtml, τρέξτο και ποστάρισε τα αποτελέσματα σου. Είμαι περίεργος να δώ τι ψάρια πιάνεις. Κάνε το τέστ OVERALL SCORE στο tab TOOLS. Κι εγώ αυτό έκανα.

H MB δεν μου λέει ποια είναι η βάση του VTT όπως σε άλλες ΜΒ, απλά έχει οψιόν για +0.1, 0.2, 0.3, 0.4. Πόσο είναι ο Θεός βοηθός. Με κατάλαβες; Στου τύπου απο πάνω στην ASUS Rampage Extreme, έχει ακριβείς ρυθμίσεις που σου λένε ακριβώς πόσο είναι.

Δικέ μου, με στεναχωρείς βραδιάτικα.

Δεν διάβασες τίποτα μου φαίνεται.

Η μαμά τάση είναι 1.2V

Οπότε το +0.1 = 1.3V, το +0.2 = 1.4V, το +0.3V = 1.5V κ.ο.κ.

@npetras: Κάνε μου τη χάρη και κατέβασε το SANDRA απο δώ Download SiSoftware Sandra Lite 2012.01.18.24 Free - System analyser, diagnostic and benchmarking. - Softpedia, τρέξτο και ποστάρισε τα αποτελέσματα σου. Είμαι περίεργος να δώ τι ψάρια πιάνεις. Κάνε το τέστ OVERALL SCORE στο tab TOOLS. Κι εγώ αυτό έκανα.

Για τον teodor ch και γενικώς που λες ότι είσαι στα ίδια αν όχι καλύτερος ενός 2600K/2500K ( με τον 2500Κ/2600Κ στα 4.2 είχες πει ? δεν θυμάμαι ακριβώς )

Βγαίνεις λάθος και ισχυρογνώμον σε φάση που δεν θα σε υπερασπιστώ αν σε αρχίσουνε στο δούλεμα.

Δεν σου έθιξε κανείς την γκόμενα, ούτε την φάτσα σου, ούτε την οικογένεια σου.

Whether you like it or not, ο επεξεργαστής σου θεωρείται "παλιός", και σε καμμία περίπτωση, στο 98% των εφαρμογών είναι πιο αργός από οποιονδήποτε 4πύρηνο Core i5/i7 1st & 2nd generation επεξεργαστή στα ίδια MHz με τον δικό σου ( και πιο χαμηλά να τρέχει ο Core i5/i7 πάλι γρηγορότερος είναι, εκτός και αν κάνουμε σύγκριση με τον δικό σου στα 3.8GHz και τον i5/i7 στα 1.5GHz ).

Ακολουθεί αποτέλεσμα από Core i7-2600K @ 3.8GHz

overall_score3ply5.png

[MENTION=8437]bill[/MENTION]pepas Το μύνημα μου απευθυνόταν στον npetras όχι σε σένα. Το αποτέλεσμα του τέστ έτσι όπως το έβαλες δεν λέει τίποτε, γιατί απλά συγκρίνεται με κάποιο άλλο σύστημα το οποίο δεν φαίνεται στη φωτό.

Πρέπει να πάς, όπως γράφω ποιό πάνω, στο τέστ OVERALL SCORE στο tab TOOLS, και μετά να πατήσεις την επιλογή που κάνει επικόλληση τα ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ αποτελέσματα στη μνήμη, μετά επικόλληση σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων (photoshop etc) και μετά αν θές βάλτο εδώ να δούμε τα αποτελέσματα σου.

Αν κ εμένα με ενδιαφέρει ο νπέτρας γιατί έχουμε συγκρίσιμους υπολογιστές. Το πόσο γρήγορος ή αργός είναι ο επεξεργαστής μου δεν το αποφασίζεις εσύ ή κάποιος άλλος, αλλά τα αποτελέσματα του τέστ.

Τέλος, αυτό με το 1.2 είναι αυθαίρετο γιατί δεν αναφέρεται πουθενά μέσα στο μάνουαλ της ΜΒ μου, οπότε μπορεί να είναι 1.2, μπορεί 1.1, μπορεί 1.15, μπορεί 1.05, talk is cheap. Το πιασες το υπονοούμενο, έτσι;

Ας μου πεί κάποιος τώρα εάν μπορώ να αλλάξω την ΜΒ που έχω σε περίπτωση που καταφέρω να βρώ κάπου τη ASUS Rampage Extreme. Γίνεται δηλ να μου αλλάξουν την ΜΒ και να μείνει ο ίδιος επεξεργαστής;

Καλημέρα . Καταρχήν εννοείται οτι άσχετα με τα benchmark τεστ κάθε τεχνολογία επεξεργαστή δείχνει τα δόντια του στην καθημερινή χρήση . Μπορεί ένας overclocked quad-core να μπορεί να παίξει άνετα παιχνίδια τελευταία τεχνολογίας και να είναι αρκετά καλώς για καθημερινή χρήση άλλα σαφώς η τεχνολογία που προσφέρει η κάθε νέα γενιά επεξεργαστών είναι κάποια έως πολλά κλικ καλύτερη .

Οπότε το να συγκρίνω τους sandy -bridge με τους quad-core είναι άκυρο . Απλά η ουσία βρίσκεται στο ότι άμα έχεις ένα καλοστημένο σύστημα με s775 socket , μπορείς ακόμα να ανταπεξέλθεις άνετα στις τωρινές απαιτήσεις των πιο απαιτητικών παιχνιδιών και εφαρμογών κάτι που για μας του πωρωμένους με το άθλημα , εν καιρό οικονομικής κρίσης ,που τα πορτοφόλια είναι άδεια !!! είναι η αναγκαία ψυχολογική στήριξη που χρειαζόμαστε ώστε αύριο που θα περάσουμε πάλι μπροστά απο τις βιτρίνες των pc-parts να μην μπούμε μέσα και σηκώσουμε το μαγαζί . :dance3::dance3: και μας δίνει κουράγιο να περιμένουμε λίγο παραπάνω για τη νέα γενιά επεξεργαστών ! . Εξάλλου και γώ για αυτο το σύστημα τα τελευταία χρόνια έχω ρίξει κοντά στα 2000 ευρώ ,οπως πολλοί σαν και εμένα και προσπαθούμε μέχρι τελευταίας πνοής και fps να το εκμεταλλευτούμε !

Τώρα έτρεξα το sisoft-sandra αλλα να ξέρεις οτι δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν συγκριτικό tool για overall score διαφορετικών υπολογιστών μιας και μετράει χίλια δυο πράγματα όπως π.χ ταχύτητα δικτυακής συνδεσιμότητας και ταχυτητα σκληρών δίσκων .Μπορεί π.χ εγώ να εχω πιο γρήγορες μνήμες αλλα άν εσύ έχεις έναν ssd πάνω , το overall score θα είναι υπέρ σου . Καλό είναι να συγκρίνεις μεμονωμένα score ,όπως του επεξεργαστή και για τις μνήμες .

Επίσης αυτό που ρώτησες για τη motherboard . εννοείτε οτι μπορείς να αλλάξεις motherboard και να κρατήσεις cpu . Για μένα το p45 chipset που έχω τώρα με έχει αφήσει απίστευτα ικανοποιημένο . Ψάξε στα stock house του e-shop κι στις αγγελίες μεταχειρισμένων και θα βρεις πολύ καλά κομμάτια . Την ψύξη όμως φτιάξε . Εμένα κάθ'ολη τη διάρκεια του τεστ η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω απο 47 βαθμούς . Έχει και δροσιά βέβαια . Καλοκαιράκι θα σφίξουν τα πράγματα !

Λοιπόν τα αποτελέσματά μου και καλή συνέχεια !!!!:T::T:

SiSoftware Sandra

Display

Connection : Local Computer

Processor Arithmetic

Analysing...

Combined Score : 63.50GOPS

Result ID : Intel® Core2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz (4C 4.25GHz/2.83GHz 50% OC, 2x 6MB L2)

Speed : 4255MHz

Capacity : 4Unit(s)

Power : 138.60W

Finished Successfully : Yes

Processor Multi-Media

Analysing...

Combined Score : 160.71MPix/s

Result ID : Intel® Core2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz (4C 4.25GHz/2.83GHz 50% OC, 2x 6MB L2)

.NET Arithmetic

Analysing...

Combined Score : 22.38GOPS

.NET Multi-Media

Analysing...

Combined Score : 20.22MPix/s

Memory Bandwidth

Analysing...

Combined Score : 9.106GB/s

Result ID : Intel P45/P43/G45/G43 DRAM Controller; 2x 4GB SanMax PartNum0 DIMM SDRAM DDR2 DDR3 (1.34GHz) PC3-10700 (7-7-7-24 5-31-13-7)

Speed : 1336MHz

Capacity : 8192MB

Power : 37.33W

File Systems

Analysing...

Combined Score : 57.719MB/s

Result ID : Seagate ST3320620NS (320.1GB, SATA300, 3.5", 16MB Cache)

Speed : 7200rpm

Capacity : 320.07GB

GP (GPU/CPU/APU) Processing

Analysing...

Combined Score : 503.62MPix/s

Result ID : NVIDIA GeForce GTX 560 Ti (384SP 8C 1.9GHz/1.65GHz 15% OC, 1GB 4.2GHz)

Speed : 1900MHz

Capacity : 384Unit(s)

Power : 180.00W

GP (GPU/CPU/APU) Bandwidth

Analysing...

Combined Score : 24.576GB/s

Result ID : NVIDIA GeForce GTX 560 Ti (384SP 8C 1.9GHz/1.65GHz 15% OC, 1GB 4.2GHz)

Speed : 4194MHz

Capacity : 1024MB

Power : 180.00W

Overall Score

Combined Score : 6.14kPT

Results Interpretation : Higher Scores mean Better Performance.

Decimal Numeral System (base 10) : 1GPT = 1000MPT, 1MPT = 1000kPT, 1kPT = 1000PT, etc.

Result ID : ASRock P45X3 Deluxe (Intel Core2 Quad CPU Q9550 @ 2.83GHz; Intel P45/P43/G45/G43 DRAM Controller; 2x 4GB SanMax PartNum0 ; Seagate ST3320620NS; NVIDIA GeForce GTX 560 Ti)

-Υ.Γ . Η ταχύτητα του επεξεργαστή μου είναι στα 4002 και όχι 4225 .Απλά το πρόγραμμα διαβάζει τον default multiplier τησ cpu μου που είναι 8,5 ,οπότε 8,5χ500fsb=4225 ,αλλα εγώ έχω ρίξει το multiplier στα 8.0χ500fsb=4000 .

[MENTION=8437]bill[/MENTION]pepas Το μύνημα μου απευθυνόταν στον npetras όχι σε σένα. Το αποτέλεσμα του τέστ έτσι όπως το έβαλες δεν λέει τίποτε, γιατί απλά συγκρίνεται με κάποιο άλλο σύστημα το οποίο δεν φαίνεται στη φωτό.

Κοίτα καλύτερα... Overall Score = 11.81kPT

Πόσο έχεις βγάλει εσύ ?

Αν κ εμένα με ενδιαφέρει ο νπέτρας γιατί έχουμε συγκρίσιμους υπολογιστές. Το πόσο γρήγορος ή αργός είναι ο επεξεργαστής μου δεν το αποφασίζεις εσύ ή κάποιος άλλος, αλλά τα αποτελέσματα του τέστ.

Το πόσο γρήγορος είναι ένας επεξεργαστής συγκριτικά με έναν άλλο, πέραν ότι το ξέρω πάρα πολύ καλά από πρώτο χέρι, το αποφασίζουνε ένα σωρό benchmarks και όχι ένα οποιοδήποτε ( ιδιαιτέρως αν μιλάμε για συνθετικό benchmark όπως το Sandra, που δεν έχει καμμιά ρεαλιστική "real-life" καθημερινή εφαρμογή ) [ το να είναι πιο γρήγορο το PC σου στο Sandra από το PC του τάδε, είναι το ίδιο σημαντικό και χρήσιμο με το ποιό αυτοκίνητο, το δικό σου ή του φίλου σου είναι πιο γρήγορο όταν πέφτει στον γκρεμό... ]

Για να πάρεις μια ιδέα των επιδόσεων του επεξεργαστή σου, σε σύγκριση με μερικούς νεότερους, πάρε μετρήσεις εδώ σε διάφορα προγράμματα.

Στα γραφήματα παρακάτω βλέπεις τον επεξεργαστή σου ( Core 2 Extreme QX9650 ) στην μαμά συχνότητα του ( 3GHz ) και overclocked στα 4.4GHz.

Παρεούλα του κοτσάρω έναν Core i7-2600K στα 3.4GHz και στα 3.8GHz και στα 4.4GHz, καθώς και έναν ταπεινό και παλιό πλέον Core i3 540 @ 4.45GHz

cb910rxjvp.jpg

dvdfritz7fkt7.jpg

rsrark1j32.jpg

Τέλος, αυτό με το 1.2 είναι αυθαίρετο γιατί δεν αναφέρεται πουθενά μέσα στο μάνουαλ της ΜΒ μου, οπότε μπορεί να είναι 1.2, μπορεί 1.1, μπορεί 1.15, μπορεί 1.05, talk is cheap. Το πιασες το υπονοούμενο, έτσι;

Talk is cheap when you know shit αν το πιάνεις μόνο έτσι ( αν σε θίξει ο άλλος ).

Σε κανένα βιβλίο ιατρικής ή βιολογίας δεν αναφέρεται ότι ο άνθρωπος για να ζήσει πρέπει να αναπνέει, εσύ το αμφισβητείς επειδή δεν το γράφει στο manual ?

Πρώτα από όλα, μπορείς πολύ πολύ απλά να το αφήσεις στο Auto ( το οποίο αν αφήσεις το BIOS όλα μαμά απείραχτα, με τον επεξεργαστή στην μαμίσια συχνότητα, κλπ, σημαίνει ΜΑΜΑ ΤΑΣΗ FSB ) και να κάνεις save & exit, να ξαναμπείς στο BIOS και να πας στο Hardware Monitoring section του BIOS και να δείς τι τάση δείχνει ότι δίνει στο FSB Termination Voltage.

Αν δεν το έχει εκεί, παίρνεις ένα πολύμετρο, βάζεις τους ακροδέκτες ( probes ) του στα κατάλληλα σημεία πάνω στην μητρική και βλέπεις τι ρεύμα δίνει.

Στο λέω απλά και ωραία.

Default FSB Termination Voltage = 1.2V

Δεν θες να το δεχτείς ? Good for you.

Ας μου πεί κάποιος τώρα εάν μπορώ να αλλάξω την ΜΒ που έχω σε περίπτωση που καταφέρω να βρώ κάπου τη ASUS Rampage Extreme. Γίνεται δηλ να μου αλλάξουν την ΜΒ και να μείνει ο ίδιος επεξεργαστής;

Γιατί να σου αλλάξει κανείς την μητρική ?

Έπαθε κάτι ?

Και γενικώς, το να αλλάξεις μητρική δεν θα σου δώσει τίποτα.

Και με αυτή την μητρική τον πας μια χαρά στα 4.2GHz - 4.4GHz ( ανάλογα το πόσο καλό κομμάτι επεξεργαστής σου έκατσε ), και θα έχεις τις ίδιες επιδόσεις που θα είχες με οποιαδήποτε άλλη μητρική.

Το να δώσεις λεφτά για άλλη μητρική είναι πολύ απλά δώρον άδωρον.

Κοιτάξτε πόσο πρό είναι η ASUS RAMPAGE I μέσω της οποίας πέτυχαν το 4.5 GHz OC:

click?format=go&key=7777bc3c17029328d03146e0ed767841&loc=http%3A%2F%2Fwww.overclock.net%2Ft%2F436043%2Fq9650-club%2F1780&v=1&libid=1332164589244&out=http%3A%2F%2Fcdn.overclock.net%2F3%2F30%2F30ae1f58_Q96504.51GHzSuperPirun.png&ref=http%3A%2F%2Fwww.overclock.net%2Ft%2F436043%2Fq9650-club%2F1790&title=Q9650%20Club&txt=&jsonp=vglnk_jsonp_13321646169161

Διαφορά: Το δικό μου ΒΙΟΣ

bios8.jpg

@billPepas: Πάλι πέφτεις έξω. Η δική μου ΜΒ έχει max rated FSB 1600 MHz ενώ η Asus Rampage I πάνω απο 2Κ. Γι'αυτό το λόγο κανείς δεν έχεi πετύχει 4 GHz με τη δική μου μητρική.

Ολα τα αποτελέσματα 4 GHz+ (μέχρι 4.5) είναι με μητρικές 90% ΑSUS είτε Rampage I είτε ASUS PRO/PRO TURBO etc.

Πάλι πέφτεις έξω. Η δική μου ΜΒ έχει max rated FSB 1600 MHz ενώ η Asus Rampage I πάνω απο 2Κ. Γι'αυτό το λόγο κανείς δεν έχεi πετύχει 4 GHz με τη δική μου μητρική.

Το FSB που είναι rated ΔΕΝ έχει απολύτως καμμία σχέση με το max FSB που μπορείς να δουλέψεις.

Όπως επίσης στον δικό σου επεξεργαστή που είναι Extreme Edition ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ FSB ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΑ 4GHz, 4.5GHz...5GHz... 5.5GHz...

Ολα τα αποτελέσματα 4 GHz+ (μέχρι 4.5) είναι με μητρικές 90% ΑSUS είτε Rampage I είτε ASUS PRO/PRO TURBO etc.

Τελικά ξέρεις από overclocking ή όχι ?

Γιατί στην αρχή είπες πως δεν ξέρεις, και πως πας στα "τυφλά".

Τώρα μας το παίζεις ξερόλας, τι φταίει τι δεν φταίει, τι είναι και τι δεν είναι.

Τον QX9650 στον πάω 4GHz και σε AsRock G31 chipset των 40 ευρώ.

Αν νομίζεις ότι στην μητρική που έχεις δεν πάει 4GHz+ πάρε την μητρική με τον επεξεργαστή και την ψύκτρα μόνο και έλα εδώ σε μένα να δούμε που θα πάει...

Κοιτάξτε πόσο πρό είναι η ASUS RAMPAGE I μέσω της οποίας πέτυχαν το 4.5 GHz OC:

click?format=go&key=7777bc3c17029328d03146e0ed767841&loc=http%3A%2F%2Fwww.overclock.net%2Ft%2F436043%2Fq9650-club%2F1780&v=1&libid=1332164589244&out=http%3A%2F%2Fcdn.overclock.net%2F3%2F30%2F30ae1f58_Q96504.51GHzSuperPirun.png&ref=http%3A%2F%2Fwww.overclock.net%2Ft%2F436043%2Fq9650-club%2F1790&title=Q9650%20Club&txt=&jsonp=vglnk_jsonp_13321646169161

Διαφορά: Το δικό μου ΒΙΟΣ

bios8.jpg

@billPepas: Πάλι πέφτεις έξω. Η δική μου ΜΒ έχει max rated FSB 1600 MHz ενώ η Asus Rampage I πάνω απο 2Κ. Γι'αυτό το λόγο κανείς δεν έχεi πετύχει 4 GHz με τη δική μου μητρική.

Mε p35 chipset μια χαρα μπορεις να τον πας πανω απο 4 ghz

επιτα μια αλλαγη μητρικης και γω θα συμφωνησω ειναι δωρον αδωρον

Ναι οντως η rampage εχει περισσοτερες επιλογες στα ρευματα αλλα εσυ φιλε μεχρι χθες δεν μπορουσες να τα βγαλες περα με το vcore και dram voltage που ειναι τα απλα και θα τα βγαλεις περα με την rampage?

Επισης η διαφορα του p35 με το x48 της rampage ειναι πως απλα με τν rampage μπορεις να πετυχεις πιο υψιλο fsb 550 καπου εκει ενω το p35 δεν ξερω εαν 500σαριζει

εμπαση περιπτωση πανω απο 4 ghz παει για πλακα

Και οπως αναφερθηκε και πιο πανω

εφοσον ειναι ο xtream εχεις πλεονεκτημα να πεζεις με ξεκλειωτο multi οποτε δεν σε νοιαζει και τρελα το fsb

bios5.jpg

Δεν υπάρχει ένδειξη στο ΒΙΟΣ μου για FSB Termination Voltage. Είναι ένα απο τα χειρότερα ΒΙΟΣ που υπάρχουν για OC.

Το FSB που είναι rated ΔΕΝ έχει απολύτως καμμία σχέση με το max FSB που μπορείς να δουλέψεις.
Eχει και παραέχει, η δική μου ΜΒ είναι max rated FSB 1600. Οπως θα δείς, η ASUS ΜΒ επιασε πάνω απο 2κ rated, η δική μου είναι capped στα 1600.

Απο τα στοιχεία του κατασκευαστή:

1600 (O.C.)/1333/1066/800 MHz FSB

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2745#sp

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.