Arxontas Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 16, 2012 Γειά σας παιδιά,Συγχαρητήρια για το φόρουμ σας.Θα ήθελα τη βοήθεια σας για υπερχρονισμό του Intel Yorkfield Core 2 Q9650 Extreme σε ΜΒ Gigabyte Technology Co., Ltd. Model P35-DS4 (Socket 775).Η σελίδα του επεξεργαστή: Intel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 16, 2012 Author #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2012 Mόλις ανέβασα και τους 4 πυρήνες του επεξεργαστή στα 3333.80 ΜΗΖ (3.33 GHz) με τον ίδιο τρόπο, δηλ απλά ανεβάζοντας το CPU CLOCK RATIO στα 10Χ απο 9Χ. Μέχρι στιγμής το σύστημα είναι σταθερό και έχω μέση θερμοκρασία 52 Κελσίου με πλήρες φορτίο. Θα περιμένω συμβουλές σας πρίν το πάω στα 3.66GHz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάρτιος 16, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2012 Το θέμα δεν είναι το μέση θερμοκρασία αλλά το max temp. γιατί αν σε περίπτωση fullareis την cpu σου και φτάσει 120 βαθμούς για 10λεπτά πχ κλάφταααα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 16, 2012 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2012 Φίλε μου, η ΜΒ και το ΒΙΟS μου έχουν επιλογή για αλάρμ θερμοκρασίας της CPU το οποίο το έχω ρυθμισμένο στους 70 Κελσίου. Οπότε, άν κάποιος απο τους 4 πυρήνες περάσει την ελάχιστη θερμοκρασία ασφαλείας θα το ξέρω αμέσως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάρτιος 16, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2012 Άλλο θερμοκρασία cpu και άλλο πυρήνα.Όταν η cpu σου πιάσει 70 βαθμούς ο πυρήνας θα είναι 80 φεύγα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 16, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2012 Σύμφωνα με το μάνουαλ του κατασκευαστή, η TJmax για τα cores μου είναι 96.5 Κελσίου. Η διαφορά της μέσης θερμοκρασίας και της μεγαλύτερης θερμοκρασίας πυρήνα, είναι το πολύ 3-4 βαθμοί. Οπότε, ακόμα και 80 Κελσίου να πάει ο πυρήνας αν υποτεθεί ότι θα έχει 10 βαθμούς διαφορά με την CPU, και πάλι έχω 16.5 Κελσίου safety margin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 16, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2012 Πρόγραμμα Benchmarks: SiSsoftware SANDRA Overclocked 3.33 GHz Normal 2.67 GHz Gain: 10.87 GOPS and 20.02 Mpix/sec ============================================================================================================= Για σύγκριση, στο ίδιο τέστ ένας Intel Core i7, 4C, 8 Threads, 3.6 GHz, Turbo, 4x256kb L2, 8MB L3, σκοράρει 86 GOPS ============================================================================================================= Προσέξτε ότι κατά την διάρκεια των τέστ Processor Arithmetic & Processor Multi-Media στο OC state, o επεξεργαστής έφτασε 4.11 GHz!!!!!!!!!!!!! Τα δυο αυτά τέστ τεστάρουν τον επεξεργαστή στο 100% των δυνατοτήτων του. ============================================================================================================= Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 16, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2012 Μόλις κατάφερα μετά απο ώρες πειραματισμών να φτάσω στα 3660.6 ΜΗz. Στην αρχή δοκίμασα να ανεβάσω την CPU CLOCK RATIO απο 10Χ σε 11Χ, αλλά φαίνεται πώς ο ΗΥ μου δεν την σηκώνει. Ετσι, αφού ανέβασα το Voltage CPU στα 1,31875V (απο ιντερνετ το είδα), μετά άρχιζα να ανεβάζω CPU HOST FREQUENCY απο 333 MHz στα 366 MHz σιγά σιγά, 5 ΜΗz. Ανεβάζοντας εγώ το CPU HOST FREQUENCY το σύστημα ανέβαζε αυτόματα το MEMORY FREQUENCY. Ακολουθεί το τέστ. Αυτή τη φορά είχα μικρότερα gains. Μόλις 5.36 GOPS k 8.31 Mpix/sec. Θα δοκιμάσω να ανέβω στα 3.9 GHz. Θερμοκρασίες σύμφ με Core Temp 1.0: 38, 42, 39, 40 (φορτίο 1%). ==================================================================================================================== Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tarlac Μάρτιος 16, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2012 ωραιος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 16, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2012 Μέσα στο παιχνίδι μου σηκώνει θερμοκρασίες. Εχω θερμοκρασίες 60-62 Κελσίου στην ΜΒ και 60 κάτι μέχρι και 70 στους πυρήνες. Νομίζω ότι έφτασε στα όρια του, αλλιώς θα δοκιμάσω να φτάσω στα 3.66 Ghz με 9Χ CPU CLOCK RATIO και 406 ΜΗΖ το CPU HOST FREQUENCY μήπως κατά αυτόν τον τρόπο πετύχω μικρότερες θερμοκρασίες. Μου φαίνεται ότι ο επεξεργαστής είναι κοντά στα όρια του πλέον. ================================================================== Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Μάρτιος 17, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2012 Ο συγκεκριμενος επεξεργαστης τα εχε για πλακα τα 4 ghzανεβασε τον αφοβαδινε λιγο fsb καθε φορα και οταν δεν ειναι σταθερο και εχει μπλε οθονεςαπλα πανε στο bios και δωσε λιγο στο v core of cpuδωσε και λιγο και στις μνημες λιγο στο ppl etcγενικα μετα απο ενα σημειο πρεπει να παιζεις με τις τασεις δες στο manual της μητρικης σου για νορμαλ και κοκκινα ρευματαΕπισης για καθημερινη χρηση μην τον εχεις πανω απο 1.4 ρευμαμεχρι 1,350 θα σου ελεγασιγουρα θα σου παιζει στα 4 ghz με τοσο vcoreεπισης πιστευω οτι ειναι τσιμπινες λιγο οι θερμοκρασιες σε αυτην τηνσυχνοτηταοποτε θα προτεινα να βαλεις μια καλυ ψυχτρα εαν θες να τον αναιβασεις οσο μπορεις με τις βελτιστες θερμοκρασιες που θα μπορουσες να εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 17, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2012 Φίλε μου ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Οντως η μάνα του λέει VID Voltage Range 0.8500V-1.3625V. Για ψύκτρα έχω μια πο τις καλύτερες της αγοράς: Cosmos Cooler Master. To θέμα πιθανώς ήταν η σκόνη και τα χνούδια που είχαν μαζευτεί στο πίσω μέρος της ψύκτρας. Κάθησα σήμερα το πρωί και το άνοιξα και καθάρισα λίγο μέσα με το πινέλο άν και μέσα δεν είχε σχεδόν τίποτα. Στο πίσω μέρος ήταν που είχε τα πολλά. Μέχρι στιγμής έχω σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες απο χθές (3-4 Κελσίου λιγότερο). Το θέμα είναι ότι μόνο 4 φάνια δουλεύουν μαζί με τον ανεμιστήρα της GPU αν και μέσα νομίζω ότι είδα περισσότερα. Αυτό ίσως να θέλει πιο πολύ ψάξιμο. Κάπως έτσι είναι μέσα: Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Μάρτιος 17, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2012 Φίλε μου ευχαριστώ για τα σχόλια σου. Οντως η μάνα του λέει VID Voltage Range0.8500V-1.3625V. Για ψύκτρα έχω μια πο τις καλύτερες της αγοράς: Cosmos Cooler Master. To θέμα πιθανώς ήταν η σκόνη και τα χνούδια που είχαν μαζευτεί στο πίσω μέρος της ψύκτρας. Κάθησα σήμερα το πρωί και το άνοιξα και καθάρισα λίγο μέσα με το πινέλο άν και μέσα δεν είχε σχεδόν τίποτα. Στο πίσω μέρος ήταν που είχε τα πολλά. Μέχρι στιγμής έχω σαφώς χαμηλότερες θερμοκρασίες απο χθές (3-4 Κελσίου λιγότερο). Το θέμα είναι ότι μόνο 4 φάνια δουλεύουν μαζί με τον ανεμιστήρα της GPU αν και μέσα νομίζω ότι είδα περισσότερα. Αυτό ίσως να θέλει πιο πολύ ψάξιμο. Κάπως έτσι είναι μέσα: Ηmm οντως η ψυχτρα δεν ειναι κακη εαν δεν το εχεις κανει δοκιμασε να βγαλεις την ψυχτρα να περασεις καινουρια θερμαπογωγικη παστα active silver 5 ειναι μια καλη επιλογη προσοχη με την ποσοτητα γιατι μπορει να λειτουργησει και αντιθετα μετα βαλε σωστα την ψυχτρα να παταει καλα γερα και δες εαν ειδες καθολου διαφορα κρατα ανοιχτο το κουτι και μετα κλειστο για να δεις εαν εχει αποτελεσμα και εαν αεριζεται και σωστα το κουτι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 17, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2012 Κατάφερα και έφτασα 3.85 GHz OC. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να τρέξω παιχνίδια σε αυτό το στάδιο, αν και ο υπολογιστής είναι κατά τα άλλα σταθερός και τρέχει και προγράμματα Benchmark. Οπως θα δείτε, στα 3.85 ο επεξεργαστής μου αποδίδει περίπου το ίδιο με τον υπερχρονισμένο στα 4.49 i7 2600K υπολογιστή του Yannismak όπως φαίνεται εδώ (62.90 GOPS vs 63.5 GOPS): http://i54.tinypic.com/357prno.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 17, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2012 Ηmm οντως η ψυχτρα δεν ειναι κακηεαν δεν το εχεις κανειδοκιμασε να βγαλεις την ψυχτρα να περασεις καινουρια θερμαπογωγικη πασταactive silver 5 ειναι μια καλη επιλογηπροσοχη με την ποσοτητα γιατι μπορει να λειτουργησει και αντιθεταμετα βαλε σωστα την ψυχτρα να παταει καλα γερακαι δες εαν ειδες καθολου διαφορακρατα ανοιχτο το κουτι και μετα κλειστο για να δεις εαν εχει αποτελεσμα και εαν αεριζεται και σωστα το κουτι σουΕυχαριστώ φίλε. Βασικά η θερμοκρασία έφτιαξε μετά το λεπτομερές καθάρισμα που του έκανα. Είμαι στους 39-40 idle και στους 62-70 full load. Το πρόβλημα μου είναι ότι όσο και να ανεβάζω το βολτάζ (το πήγα μέχρι 1.4) ο υπολογιστής δεν μπορεί να τρέξει παιχνίδια στα 3.9 GZ. Γι'αυτό ίσως να φταίει ότι ο σπεσιαλίστας τεχνικός έχει αφήσει έναν ανεμιστήρα ξεσύνδετο, και επίσης το ότι παρά το γεγονός ότι είχα πληρώσει γι'αυτό το ντέκ πάνω απο 2000 Ευρώ όταν το αγόρασα, με έχει αφήσει με στόκ ανεμιστήρες.Οπως το καταλαβαίνω, όταν τρέχω παιχνίδια κοντά στα 4 GHz, ο υπολογιστής υπερθερμαίνεται και κλείνει αυτόματα. Επίσης, η μνήμη μου είναι DDR2 και όχι DDR3, και έτσι έχω όριο της μνήμης τα 1333 MHz. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορώ να ανεβάσω το BUS SPEED πολύ παραπάνω απο το 400 (400MhzΧ10=4GHz), γιατί κάπου λίγο πάνω απο τα 400 αντιστοιχεί το 1333 της μνήμης μου.Ετσι, πρέπει να πάω να βάλω liquid cooling, DD3 μνήμες, πέμπτο ανεμιστήρα, και να αλλάξω όλους τους υπόλοιπους με εκδόσεις pro για να δώ 4.2.Ισως όπως είμαι τώρα, να καταφέρω να φτάσω 3.7-3.75. Θα το παλέψω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Μάρτιος 17, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2012 πρωτον δεν εχει σχεση που εχεις ddr2ειχα επεξεργαστη αυτης της σειρας και με ddr2 ημουνΤις μνημες για να μην πεδευεσαι την συχνοτητα παλτη στο autoκαι δωστες και 2 volt αφου αναιβαζεις τον επεξεργαστη θελουν οι μνημες ταση για να ειναι σταθερο το συστημα δεν αρκει μονο στον επεξεργαστηΔωσε και στην μητρικη λιγο ταση παραπανωειχα Q9550 και στα 4Ghz επαιζε σταθερακαι Q9450 στα 3,8 επαιζε σταθερα και χωρις θερμοκρασιες πανω απο 57 βαθμους και 32 idleεπισης ποιες μνημες εχεις ακριβως ??ισως σε κοβουν στο o/c να μην εχουν καλα τσιπακια συμβανει και αυτο καμια φοραΑυτο ειναι και το αρνητικο της πλατφορμας σε σχεση με την s1155οτι οταν κλοκαρεις τον επεξεργαστη υπερχονιζεται ολο το συστημα ενω στην καινουρια πλατφορμα ειναι ξεχωριστο κομματι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teodor_ch Μάρτιος 17, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2012 Οπως θα δείτε, στα 3.85 ο επεξεργαστής μου αποδίδει περίπου το ίδιο με τον υπερχρονισμένο στα 4.49 i7 2600K υπολογιστή του Yannismak όπως φαίνεται εδώ (62.90 GOPS vs 63.5 GOPS):http://i54.tinypic.com/357prno.jpgδεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτάσεις έναν i7 επεξεργαστήδε το ξέρω το συγκεκριμένο μετρο-πρόγραμμααλλά σε real life εφαρμογές ακόμα και στα ίδια ghz να είστε, οι διαφορές θα είναι μεγάλες Link to comment Share on other sites More sharing options...
auditt Μάρτιος 17, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2012 δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτάσεις έναν i7 επεξεργαστήδε το ξέρω το συγκεκριμένο μετρο-πρόγραμμααλλά σε real life εφαρμογές ακόμα και στα ίδια ghz να είστε, οι διαφορές θα είναι μεγάλεςναι με την καμια δεν ειναι πιο γρηγορος απο τον 2600ΚΟι πυρινες του ειναι πιο αργοι λιγο και απο την πρωτη σειρα i7 like i7 920 etcοποτε οπως φυσικα βρισκεται ακομα πιο πισω απο εναν πυρινα του 2500Κ η 2600Κ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 18, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2012 πρωτον δεν εχει σχεση που εχεις ddr2ειχα επεξεργαστη αυτης της σειρας και με ddr2 ημουνΤις μνημες για να μην πεδευεσαι την συχνοτητα παλτη στο autoκαι δωστες και 2 volt αφου αναιβαζεις τον επεξεργαστη θελουν οι μνημες ταση για να ειναι σταθερο το συστημα δεν αρκει μονο στον επεξεργαστηΔωσε και στην μητρικη λιγο ταση παραπανωειχα Q9550 και στα 4Ghz επαιζε σταθερακαι Q9450 στα 3,8 επαιζε σταθερα και χωρις θερμοκρασιες πανω απο 57 βαθμους και 32 idleεπισης ποιες μνημες εχεις ακριβως ??ισως σε κοβουν στο o/c να μην εχουν καλα τσιπακια συμβανει και αυτο καμια φοραΑυτο ειναι και το αρνητικο της πλατφορμας σε σχεση με την s1155οτι οταν κλοκαρεις τον επεξεργαστη υπερχονιζεται ολο το συστημα ενω στην καινουρια πλατφορμα ειναι ξεχωριστο κομματιΛοιπόν, πρώτον ευχαριστώ για τη βοήθεια.Δεύτερον:Kingston HyperX KHX8500D2/1GN x2This document describes Kingston’s 128M x 64-bit 1GB (1024MB) DDR2-1066 CL5 SDRAM (Synchronous DRAM)memory module, based on sixteen 64M x 8-bit DDR2 FBGA components. This module has been tested to run at DDR2 1066MHz at a latency timing of 5-5-5-15 at 2.2V. The SPD is programmed to JEDEC standard latency 800Mhz timing of 5-5-5-18 at 1.8V. This 240-pin DIMM uses gold contact fingers and requires +1.8V. The electrical and mechanical specifications are as follows:Power supply : Vdd: 1.8V ± 0.1V, Vddq: 1.8V ± 0.1V• Double-data-rate architecture; two data transfers per clock cycle• Bidirectional data strobe(DQS)• Differential clock inputs(CK and CK)• DLL aligns DQ and DQS transition with CK transition• Programmable Read latency 5 (clock)• Burst Length: 4, 8 (Interleave/nibble sequential)• Programmable Burst type (sequential & interleave)• Timing Reference: 5-5-5-18 at +1.8V / 5-5-5-15 at +2.2VSite Search | Kingston====================================================================================Τεστάρισα τις εξής συχνότητες:Processor Freq ///Corresponding Memory Frequency3.7936 GHz //1213 //MHz STABLE3.80 //1216 //NOT STABLE3.81 //1220 //NOT STABLE3.82 //1223 //NOT STABLE3.83 //1226 //NOT STABLE3.84 //1229 //NOT STABLE3.85 //1232 //NOT STABLEI.E.: CPU CLOCK RATIO 10x CPU HOST FREQUENCY (379,380,381,382,383,384,385)Πώς ρυθμίζεται το Memory Frequency:Υπάρχει το SYSTEM MEMORY MULTIPLIER που είναι στο ΑΥΤΟ, και κάθε φορά που αλλάζω το CPU HOST FREQUENCY, αλλάζει αυτόματα και το Memory Frequency, όπως φαίνεται στον ανωτέρω πίνακα.Κατά τα άλλα, το ρεύμα της CPU είναι στα 1.3V, και όλα τα άλλα settings στο ΑΥΤΟ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arxontas Μάρτιος 18, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 18, 2012 δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτάσεις έναν i7 επεξεργαστήδε το ξέρω το συγκεκριμένο μετρο-πρόγραμμααλλά σε real life εφαρμογές ακόμα και στα ίδια ghz να είστε, οι διαφορές θα είναι μεγάλεςTo SANDRA χρησιμοποιείται σαν Benchmark και σάν μέτρο σύγκρισης απόδοσης υπολογιστών. Αν διαβάσεις κάποιο review στο διαδίκτυο για σύγκριση απόδοσης μεταξύ Η/Υ, σχέδον όλοι χρησιμοποιούν αυτό το πρόγραμμα.SiSoftware ZoneMπορείς να ανοίξεις ένα ticket εδώ και να τους πείς (είναι Αγγλοι) ότι το πρόγραμμα που πουλάνε, μετά απο 10 χρόνια δουλειάς και συνεχής παρουσίας στην αγορά, είναι άχρηστο για σύγκριση απόδοσης μεταξύ δυο Η/Υ, επειδή το λές εσύ, και να τους εξηγήσεις και το γιατί.Γράψε μου να μου πείς τις σου είπαν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.