Jump to content

HD4870 και artifacts

kapetanios

Recommended Posts

καλησπερα παιδια

εχω ενα συστημα:

CPU- AMD ATHLON II X2 260

MOBO- ASUS M4A78LT-M LE

GPU- POWERCOLOR HD4870 512MB

PSU- NONAME 450WATT (στην +12 λεει 32Α)

HDD 1τεμ

DVD 1τεμ

αντιμετωπιζω το εξης προβλημα,σε διαφορα παιχνιδια πχ age of empire 3/call of duty black ops μου βγαζει η οθονη artifacts.το κανει οποτε θελει δλδ μπορει να δουλευει μια χαρα ολη μερα και την επομενη με το που βαλω καποιο game το κανει.ΔΕΝ κανει ποτε restart το pc η να βγαζει μπλε οθονη αλλα μονο artifacts.

το πρωτο που δοκιμασα ηταν να βγαλω την ψυξη της καρτας,καθαρισμα της παστας και εβαλα νεα αλλα δεν εφτιαξε,η θερμοκρασιες της καρτας ειναι καλες.

εβαλα και ενα προγραμμα που δοκιμαζει την καρτα για artifacts αλλα αν και την ζοριζε στο τερμα για 10 λεπτα δεν εβγαλε κανενα προβλημα.

το θεμα ειναι οτι δεν εχω αλλο pc να δοκιμασο διαφορετικο συνδυασμο hardware για να βρω αν το προβλημα ειναι στην καρτα,στο τροφοδοτικο η στην μητρικη.εχω την εντυπωση οτι ειναι αναμεσα σε καρτα και τροφοδοτικο η και τα 2...

τι μπορει να φταιει?πως μπορω να κανω την διαγνωση??

Βαλε το να τρεξεις κανενα heaven benchmark 2.5 για κανενα μισαωρο.

μπορει να παιζει και προβλημα στις μνημες της καρτας,μπορει και να ειναι θεμα drivers,μπορει και θεμα τροφοδοτικου.

ξεχασα να πω οτι εχω μνημη 2GB 1333Mhz

για το θεμα drivers εκανα γενικο φορματ και εβαλα στα παντα τους πιο νεους.

αν τρεξω το heaven benchmark 2.5 και βγαλει artifacts ειναι αγνωστο πιο θα εχει το προβλημα ετσι?

Ποιους drivers εχεις γιατι με τους τελευταιους 12.2 μου εκανε κι εμενα ιστοριες και εβαλα τους προηγουμενους 11.12 και ειναι ο.κ Διαφορετικα πας για καρτα μιας και ειχαν βγει καποιες 4870 με προβλημα.Ειχα αλαξει 2 απο δαυτες...κατι με το bios δεν πηγαινε καλα.Ψαχτο λιγο και θα βρεις γιατι πανε και κανα 2χρονια απο τοτε και δεν μπορω να σε βοηθησω να βρεις το θεμα.

σημερα το πρωι πηρα μια ram και του εβαλα να γινει 4GB γιατι το ζηταγε και με την ευκαιρια του περασα τα WIN7 64.

οπως ηταν καθαρο του περασα τους 11.12 αλλα μονο τους drivers γιατι ηταν μικρο το αρχειο.

μετα εκανα update στα WIN και αποτι προλαβα να δω εκανε και update στην καρτα αλλα με το να περναω προγραμματα δεν ειδα τι drivers της περασε.αυριο που θα ειμαι στο pc αυτο θα το δοκιμασο και θα πω εντυπωσης/αποτελεσματα.

μια διορθωση:το psu γραφει μια εξοδο 12+ στα 26Α,εχω την εντυπωση οτι μπορει να φταει αυτο κατα 70%.

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την GTX280 μου, και είχα δοκιμάσει αυτά που δοκίμασες και εσύ χωρίς επιτυχία.

Αυτό που έκανα τελευταία και ψιλοδούλευε ήταν να κάνω underclock μνήμες και gpu, αλλά λόγο απαιτήσεων νέων games αγόρασα μία μεταχειρισμένη GTX470 και βρήκα την ηρεμία μου.

Αυτό με το τροφοδοτικό ψάξτο. Στο σύστημα της υπογραφής είχα ένα HEC480W (12V-32Α) και ζεσταινόταν στα παιχνίδια. Αν αυτά που βλέπεις δεν οφείλονται σε υπερβολικό oveclocking μάλλον η λύση είναι εκεί.

αυτες της μερες εκανα διαφορα τεστ,πρωτα επιασα και φλασαρα την καρτα με αλλο firmware.μου το εκανα ξανα και εκανα underclocking αλλα παλι τα ιδιο.εχθες εβαλα τους 12.1 drivers και + οτι περασα σε ολο το συστημα τους πιο νεους drivers.

εχθες μετα απο δοκιμες σε games δεν ειδα να κανει κατι παραξενο.περιμενο να μου φερουν ενα τροφοδοτικο 450 αλλα με πιο πολλα αμπερ στο +12.

εαν παρουσιασει τα ιδια θα βαλω νεο τροφοδοτικο 550w ποιοτικο για δοκιμη και επειδη θα εχω επιλογη να το επιστρεψω και να παρω κατι αλλο,εαν το κανει ξανα θα του βαλω μια 6770 με το υπαρχον τροφοδοτικο.

δεν εχω δοκιμαση ακομα αλλο τροφοδοτικο,μεχρι στιγμης δεν μου εχει βγαλει artifacts ουτε τπτ τρελα στην οθονη αλλα μου εχει βγαλει μπλε οθονη 2 φορες χωρις να παιζω καποιο game.μου το εκανα την μια φορα ενω ημουν στο youtube.

απο αυτα που γραφει η μπλε οθονη μπορω να σημειωσω κατι μπας και βρω τι γινεται?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.