Mrdalakan Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2012 Παιδια εχω μια απορια,Εχω ενα παλιο λαπτοπ και θελω να αλλαξω τη μνημη του.Αυτη που εχει τωρα ειναι μια DDR 333Mhz CL2.5 PC2700 128mb.Η ερωτηση μου ειναι αν αυτη η μνημη που εχω διαλεξη να παρω ειναι συμβατη με την αυτη που εχει τωρα το λαπτοπ. Υπαρχει διαφορα αν αντι για CL2.5 βαλω μια CL3; Στα τεχνικα χαρακτηριστικα της καινουργιας δεν υπαρχει πουθενα το PC2700. Υπαρχει προβλημα σε αυτο;Αν εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε στο 1gb θα ηταν αρκετα χρησιμο.Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
nucleus Μάρτιος 11, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Ίδια συχνότητα λειτουργίας (333 MHz) το διαφορετικό CL δεν κάνει διαφορά.Απλώς μην βάλεις και τις 2 μαζί πάνω δεν συνίσταται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oric Μάρτιος 11, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Υπαρχει διαφορα αν αντι για CL2.5 βαλω μια CL3; Στα τεχνικα χαρακτηριστικα της καινουργιας δεν υπαρχει πουθενα το PC2700. Υπαρχει προβλημα σε αυτο;Διαφορά (μικρή) υπάρχει εις βάρος της νέας μνήμης (όσον αφορά τη συγκεκριμένη προδιαγραφή), αλλά στην πραγματικότητα, με τη νέα μνήμη ο υπολογιστής συνολικά θα είναι ασύγκριτα πιο γρήγορος, μιας και δεν θα είναι αναγκαία τόσο συχνή πρόσβαση στο δίσκο (ο οποίος είναι 1.000.000 φορές πιο αργός από τη μνήμη). Πάρτην, μην το σκέφτεσαι καν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrazyAnt1416003257 Μάρτιος 12, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Παιδια εχω μια απορια,Εχω ενα παλιο λαπτοπ και θελω να αλλαξω τη μνημη του. Αυτη που εχει τωρα ειναι μια DDR 333Mhz CL2.5 PC2700 128mb. Η ερωτηση μου ειναι αν αυτη η μνημη που εχω διαλεξη να παρω ειναι συμβατη με την αυτη που εχει τωρα το λαπτοπ. Υπαρχει διαφορα αν αντι για CL2.5 βαλω μια CL3; Στα τεχνικα χαρακτηριστικα της καινουργιας δεν υπαρχει πουθενα το PC2700. Υπαρχει προβλημα σε αυτο; Αν εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε στο 1gb θα ηταν αρκετα χρησιμο. Ευχαριστω θεωρητικα δεν θα επρεπε να εχεις καποιο θεμα Και λεω θεωριτικα γιατι αν ηταν desktop δεν θα αντιμετωπιζες τιποτα απολυτως Επειδη ομως προκειτε για λαπιτοπι, ενδεχεται (πολυ μικρη η πιθανοτητα ομως) να φαει κανα σκαλωμα Δοκιμαζεις κ βλεπεις ομως.Να χαλασει αποκλιεται παντως δεν αξιζει να κρατησεις μια μνημη 128mb απο τη στιγμη που θα βαλεις 1 γιγα Καλυτερα κανε το παραπανω εξοδο και παρε 2 τετοια στικακια για να το αναβαιμισεις συνολικα στα 2 γιγα ΠΡΟΣΟΧΗ ομως βεβαιωσου καταρχην οτι το λαπτοπ σου παιρνει στικακια του 1 γιγα γιατι μαλλον ειναι αρκετα παλιο Και φυσικα, εφοσον καταληξεις να βαλλεις 2 γιγα, βεβαιωσου επισης, οτι το λαπτοπ υποστηριζει 2 γιγα μνημης δες το μανουαλι του λαπιτοπιου απο τον κατασκευαστη και τσεκαρε ποση μνημη μπορει να παρει πριν κανεις οποιαδηποτε αγορα αν δεχεται μεχρι 4 και υποστηριζει στικακια των 2 γιγα, γνωμη μου να παρεις ενα στικακι των 2 και αν αφησεις το δευτερο βανκ κενο, σε περιπτωση που στο αμεσο μελλον θελησεις να πας σε αλλο ενα για να εχεις 4 Αληθεια για τι λαπτοπ μιλαμε? Και για τι χρηση το προοριζεις? Γιατι λαπιτοπι με ddr1 μαλλον δεν θα μπορει να κανει και πολλα Διαφορά (μικρή) υπάρχει εις βάρος της νέας μνήμης (όσον αφορά τη συγκεκριμένη προδιαγραφή), αλλά στην πραγματικότητα, με τη νέα μνήμη ο υπολογιστής συνολικά θα είναι ασύγκριτα πιο γρήγορος, μιας και δεν θα είναι αναγκαία τόσο συχνή πρόσβαση στο δίσκο (ο οποίος είναι 1.000.000 φορές πιο αργός από τη μνήμη). Πάρτην, μην το σκέφτεσαι καν. το λαπτοπ σιγουρα θα ειναι ασυγκριτα πιο γρηγορο σε σχεση με τωρα, αλλα οχι λογο της σπανιοτερης ή μη προσβασης στον σκληρο Αυτο αληθεια που κολαει? Ο δισκος κανει αλλη δουλεια και η μνημη αλλη η μονη (επι του προκειμενου) συσχετιση των 2 ειναι το pagefile, αλλα αυτο ειναι ασχετο με αν εχεις 1-2-32 γιγα μνημης.Παλι υπαρχει κ το μονο που αλλαξει ειναι το μεγεθος του στον δισκο. το μηχανημα θα γινει πιο γρηγορο γιατι απο 128 μεγαμπιτα μνημης θα παρει την 10πλασια (η την 20πλασια αν παει σε 2 γιγα) [MENTION=19756]Mrdalakan[/MENTION] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Narzul Μάρτιος 13, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2012 Να πας το laptopακι στην ανακυκλωση .Παρε ενα μεταχειρισμενο με 100 ευρω που σιγουρα θα ειναι απειρως καλυτερo και ασε την ανασταση εκ νεκρων.edit αν δεν νιωθεις καλα με την ανακυκλωση , δωρισε το στο μικρο σου ανηψακι (να ειναι καπου στα 5-7 χρονων οχι παραπανω) για να εχει μια πρωτη επαφη με τους υπολογιστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάρτιος 13, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2012 Παιδια εχω μια απορια,Εχω ενα παλιο λαπτοπ και θελω να αλλαξω τη μνημη του.Αυτη που εχει τωρα ειναι μια DDR 333Mhz CL2.5 PC2700 128mb.Η ερωτηση μου ειναι αν αυτη η μνημη που εχω διαλεξη να παρω ειναι συμβατη με την αυτη που εχει τωρα το λαπτοπ. Υπαρχει διαφορα αν αντι για CL2.5 βαλω μια CL3; Στα τεχνικα χαρακτηριστικα της καινουργιας δεν υπαρχει πουθενα το PC2700. Υπαρχει προβλημα σε αυτο;Αν εχετε κατι αλλο να μου προτεινετε στο 1gb θα ηταν αρκετα χρησιμο.ΕυχαριστωΌσον αφορά στις επιδόσεις, κι αντίθετα με ότι γράφει ο [MENTION=3559]Oric[/MENTION], δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ CL2.5 και 3. Θα είχες διαφορά αν μιλάγαμε για benchmark, όχι όμως σε απλή χρήση. Δε βρίσκω τώρα και μια αναλυτική δοκιμή που είχε γίνει σε μνήμες με CL 2,2.5,3 που έδειχνε μηδαμινές διαφορές σε benchmarks και 0 σε εφαρμογές. Όπως σωστά σου έγραψε, αν χρησιμοποιείς δίσκο, που στην πράξη το κάνουν όλες οι εφαρμογές, χάνεις το οποιοδήποτε πλεονέκτημα θα σου έδινε το 0.5Αν θέλεις να είσαι 100% σίγουρος ότι θα δουλέψει, κάνε αυτό που σου είπε ο [MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION]: Πάρε 2GB και κάνε τη δουλειά σου, αφού βγάλεις το μονό που έχεις. Αν το laptop σου παίρνει και αν η τσέπη σου αντέχει, μπορείς να βάλεις και 4GB. Προσωπικά θα πήγαινα εδώ, θα έβαζα το laptop μου και θα έβλεπα τι προτείνει. Επίσης, θα επέλεγα να αγοράσω κι από εκεί, γιατί σου εγγυάται 100% ότι θα δουλέψει σωστά αν τις επιλέξεις βάσει μοντέλου και όχι απλά σαν PC2700.Edit: Άκυρο... Τώρα πρόσεξα ότι έχει απάνω DDR 333Mhz CL2.5 PC2700 128mb... Απίθανο να παίρνει 2-4GB... Άντε να πάει 512, το πολύ 1024 και φυσικά όπως περίπου είπε ο [MENTION=12866]Narzul[/MENTION], θα σου χρησιμεύσει μάλλον ως κατεβαστήρι και τίποτα άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.