xriantw Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 11, 2012 Αποφασισα να βαλω υδροψυξη για 2 λογους.Για να ειναι κρυα και αθορυβη η 6990, και επειδη θα κανω oc οταν χρειαστει στο μελον ( για να μην αλλαξω pc ) Ψαχνοντας στο google βρηκα αρκετους με ιδιο cpu-gpu αλλα το προβλημα ειναι οτι λεφτα δεν υπαρχουν , οποτε το τελευταιο πραγμα που θα παρω ειναι η Alphacool NexXxoS ATXP Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Alphacool NexXxoS ATXP ATI 6990 Serie Alphacool NexXxoS ATXP ATI 6990 Serie 12493 (για αυτην εχω αποφασιζει, ολα τα αλλα παιζουν) Εμφανιση δεν παιζει ΚΑΝΕΝΑ ρολο, το pc εχω ανοιχτο. Αρχικα θα παρω τα εντελως απαραιτητα: 1.μοτερ ....Alphacool VPP655 ηθελα αλλα επειδη ειναι σκετο, ψαχνω φτηνοτερο η μεταχειρησμενο, ισως MCP-655 (απο αγγελια 55 ευρω) 2.ψυγειο....τριπλο καλο ηθελα, αλλα λεφτα δεν υπαρχουν, οποτε θα παρω ενα μονο για cpu και το τριπλο το παρω οταν παρω το gpu block 3.ρακορ....τα ποιο φτηνα 4.σωληνα.... θα μου δωσει φιλος 5.cpu block....D-Tek Fuzion V2 (απο αγγελια 35 ευρω) Δηλαδη εχω μονο 90 ευρω, και ισα που φτανουν για cpu, οποτε δεν θα την φτιαξω αυριο αλλα οταν παρω τα παραπανω. Mετα οταν πουλησω την ψυκτρα που εχω τωρα, και μια καρτα που εχω, παιρνω την Alphacool-NexXxoS και ενα τριπλο ψυγειο Οποιαδηποτε συβουλη δεκτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
zomg Μάρτιος 11, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Συμβουλή μου: Είτε χτύπα μια Accelero Twin Turbo άμα θες να μείνεις στην 6990,είτε πούλα την και με τα λεφτά που θα βγάλεις + τα 90€ πάρε μια εξίσου δυνατήμε λιγότερο θόρυβο/καλύτερο σύστημα ψύξης. Στο θέμα υδρόψυξης ειδικά είμαιτης άποψης "ή κάντο καλά ή μη το κάνεις καθόλου". Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Μάρτιος 11, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Αμα δεν υπαρχουν λεφτα απλα δεν πας σε υδροψυξη και στη τελικη ποσο νομιζεις θα κερδισεις σε oc ? 10-20 στη καρτα και αντε καμια 100 στο cpu και αμα ξεκινας θα παρω αυτο τωρα και αργοτερα και κατι αλλο στο τελος θα σου βγει πολυ πιο ακριβο . . . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenor Μάρτιος 11, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Επίσης μην νομίζεις πως θα κερδίσεις μεγάλη απόδοση από το overclock σε νερό ώστε να παραλήψεις για παράδειγμα επόμενη γενιά καρτών. Εφόσον τα χρήματα δεν σου περισσεύουν καλύτερα πήγαινε στην accelero που είπε και ο zomg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Μάρτιος 11, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Επίσης μην νομίζεις πως θα κερδίσεις μεγάλη απόδοση από το overclock σε νερό ώστε να παραλήψεις για παράδειγμα επόμενη γενιά καρτών. Εφόσον τα χρήματα δεν σου περισσεύουν καλύτερα πήγαινε στην accelero που είπε και ο zomg.Και η τιμη τις accelero δεν ειναι μικρη και δεν ξερω κατα ποσο αξιζει (150 δολαρια)νομιζω οτι πηρε μια το ματι μου στις αγγελιες κοιτα μηπως σε βολεψει Παντως η υδροψυξη με τη λογικη που το ξεκινας δεν θα σε συνφερει πιστευω Link to comment Share on other sites More sharing options...
MicAn Μάρτιος 11, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Για cpu διπλό ψυγείο και όχι μονό αν αργότερα θέλεις να κάνεις OC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Μάρτιος 11, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Για cpu διπλό ψυγείο και όχι μονό αν αργότερα θέλεις να κάνεις OC.Οπως καταλαβα εγω αρχικα θα παρει το μονο και μετα που θα βαλει τη καρτα θα βαλει και 3πλο Το θεμα ειναι οτι μιλαει για οικονομικη υδροψυξη και βαζει D5 αντλια οταν με κατι τετοιο eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής, http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1062 κανει τη δουλεια του ανετα(θα μου πεις αν παρει μτχ γυρω στο 50αρικο βγαινει πιο φτηνα αλλα εχει εξτρα κοστος για τανκ που απο οτι βλεπω δεν το εχει υπολογισει καν . . . ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriantw Μάρτιος 11, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις, αλλα τα γραψα μπερδεμενα στην αρχη.Δεν θελω να βαλω πληρης υδροψυξη με 90 ευρω, απλα θελω να κανω κλειστο κυκλωμα cpu μονο, μεχρι να μαζεψω τα ευρω που θελει κατι σαν αυτο https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/showkey/6c7ea5a912f69aee44bae8db728d5457Εκτος απο την Alphacool NexXxoS ATXP ολα τα αλλα ειναι ενδεικτικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Μάρτιος 11, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2012 Ευχαριστω για τις απαντησεις, αλλα τα γραψα μπερδεμενα στην αρχη.Δεν θελω να βαλω πληρης υδροψυξη με 90 ευρω, απλα θελω να κανω κλειστο κυκλωμα cpu μονο, μεχρι να μαζεψω τα ευρω που θελει κατι σαν αυτο https://www.aquatuning.de/shopping_cart.php/showkey/6c7ea5a912f69aee44bae8db728d5457Εκτος απο την Alphacool NexXxoS ATXP ολα τα αλλα ειναι ενδεικτικαΓια αυτο το λογο σου λεμε μασε τα λεφτα που χρειαζεσε και παρτα ολα μαζι γιατι αν τα περνεις λιγα λιγα και κανεις αντικαταστασεις θα σου βγει αρκετα μεγαλυτερο το κοστος Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriantw Μάρτιος 12, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Eνταξει ας το παμε απο την αρχη. Θελω μια καλη υδροψυξη με 250 ευρω, εστω 300 αν χρειαζεται ( αλλα δεν θα εδινα 50 μονο για να κερδισω 3 βαθμους κατω) 1. αντλια 12V Laing D5 Vario Pump (Swiftech MCP655) [49096] from WCUK Online 55 ευρω μεταχ. 2. cpu block D-TEK FuZion v2 CPU Block 35 ευρω μεταχ. 3. gpu block Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Alphacool NexXxoS ATXP ATI 6990 Serie Alphacool NexXxoS ATXP ATI 6990 series 12493 57 ευρω + 19 μεταφορικα απο Γερμανια Συνολο 166 4. τριπλο ψυγειο και ανεμ. ... εδω υπαρχει προβλημα γιατι δε εχω ιδεα 5. δεξαμενη οτι πιο φτηνη υπαρχει, χωρις στηριγματα ,ουτε bay τυπου 6. ρακορ σωληνα υγρο? Καμια προταση για 4,5,6 και αν ξεχασα κατι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Μάρτιος 12, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Για νερό θα βάλεις H2O water for Injecktion από τα φαρμακεία...δεξαμενη αυτην Alphacool Repack Single Bayres 5,25" Clearστα 19,99 €Βασικά σε ποιο κουτί θα εγκατασταθεί ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Μάρτιος 12, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2012 Eνταξει ας το παμε απο την αρχη. Θελω μια καλη υδροψυξη με 250 ευρω, εστω 300 αν χρειαζεται ( αλλα δεν θα εδινα 50 μονο για να κερδισω 3 βαθμους κατω)1. αντλια 12V Laing D5 Vario Pump (Swiftech MCP655) [49096] from WCUK Online 55 ευρω μεταχ. 2. cpu block D-TEK FuZion v2 CPU Block 35 ευρω μεταχ. 3. gpu block Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Alphacool NexXxoS ATXP ATI 6990 Serie Alphacool NexXxoS ATXP ATI 6990 series 12493 57 ευρω + 19 μεταφορικα απο Γερμανια Συνολο 166 4. τριπλο ψυγειο και ανεμ. ... εδω υπαρχει προβλημα γιατι δε εχω ιδεα 5. δεξαμενη οτι πιο φτηνη υπαρχει, χωρις στηριγματα ,ουτε bay τυπου 6. ρακορ σωληνα υγρο? Καμια προταση για 4,5,6 και αν ξεχασα κατι? Για μενα καλυτερα να δεις τανκ που να μπει πανω η αντλια (πχ αυτο) για να γλυτωσεις χωρο στο κουτι ρακορ και την περισια διαδρομη σωληνα Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - 13mm (1/2") Schlauchanschluss G1/4 mit O-Ring (High-Flow) - Short - black nickel 13mm (1/2") Schlauchanschluss G1/4 mit O-Ring (High-Flow) - Short - black nickel 63255 απο ρακορ αφου θες τα πιο φτηνα δες σε κατι τετοιο σωληνα παρε τον πιο φτηνο στο χρωμα που σου αρεσει και διαλεξε υγρο απο τις aquacomputer στο χρωμα που θες (αρκετα καλα υγρα σε νορμαλ τιμη) Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - NexXxoS Pro III Radiator Rev.2 Alphacool NexXxoS Pro III Radiator Rev.2 35034 και αυτο που ειναι το πιο φτηνο 3πλο ψυγειο ανεμηστηρες βαλε κατι που να μην σε ενοχλουν σε θορυβο (αν εχεις καποιο fan controller δες τους coolermaster sickleflow(r4) που εχουν καλη στατικη πιεση και ενοχλουν επανω ρακορ εβαλα 1/2(13mm εσωτερικη διαμετρο σωληνα γιατι η αντλια που εχεις διαλεξει περνει 1/2 σωληνα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
xriantw Απρίλιος 21, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Απρίλιος 21, 2012 Τελικα το το συστημα ειναι σχεδον ετοιμο ( 100% ετοιμο θελει χρονο και χρημα για να γινει ) Αντλια Laing DDC-1TCpu block D-TEK FuZion Gpu block Alphacool NexXxoS ATXP ATI 6990Ψυγειο Black ice gtx 480 , με 4 fan 2600rpm 120x38 koolanceΑπο θερμοκρασιες 45 βαθμοι με φορτιο, αλλα οι φαν στα 7 βολτ, ενω 55 αθορυβα. Ενδεικτικα στην 6990 πριν ειχα 80 βαθμους, ολα στοκ :dance3: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.